בית פורומים בחדרי חרדים

יש סיכוי ל"אביב חרדי" ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2016 17:03 לינק ישיר 

בס"ד

התלבטתי הרבה זמן לעלות בעצמי את הנושא הזה בבמה המכובדת הזאת, ואתה נוגע בעצב רגיש וכואב.

אביב חרדי יקום, זה רק שאלה של זמן ותיזמון, עד כמה אותם עסקנים מגעילים ושפלים ימשיכו להתעלל ברוב השפוי של עמך ישראל, והקומץ העסקונה ימשיכו ללבות שנאה בתוך מחנינו באיצטלה של קדושה, ויתסיסו אנשים נבערים נגד ציבור גדול ירא ושלם, שמנסה לברוח ממטר החיצים שסופגים מאותם עסקנים אומללים ובזויים.

מספר נקודות מרכזיות, שמתבשלים וגועשים ורועשים בחברה החרדית, ואלו יהיו הטריגר אם וכאשר יבוא הסוף הכל כך נכסף, שהוא אביב החרדי.

הנקודה הראשונה, זה חינוך הילדים לימודי ליב"ה.

הנקודה השניה, השתלמויות ולימוד מקצועות חופשיים.

והנקודה השלישית, זה הטכנולוגיה.

שלושת הנקודות כרוכות זו בזו כקשר גורדי שלעולם לא ייפתר, והדור שלנו יחווה את השינוי המיוחל, אם האנשים החשוכים האלו ירצו בכך או לא.

באם לא תמצא פיתרון הגיוני, לכל אחת משלושת הנקודות האלא, החברה החרדית עומדת לקראת פיצוץ לא מבוקר והסיבות לכך היא פשוטות.

באם אין הכשרה מקצועית, תקרת הזכוכית שלך במשכורת הוא כפועל פשוט ע"ס 4-5 אלף ₪, בהנחה שהאישה לא עובדת, ומשפחה צורכת לפחות עשיריה בחודש, זה גורם לכך שאנשים יעשו הכל בשביל להביא לילדיהם אוכל הביתה, הוא יגנוב הוא ישדוד הוא יעשה הכל, ושהוא יגיע לסוף הוא יתפרק והוא יברח מהכל כולל ממשפחתו וכולל מהדת, וזה אחת מהטריגרים הראשיים לזרם הבילתי פוסק של החרדלשי"ם.

ומהיסוד הזה חייבים להגיע ל2 הנקודות הראשונות לפיתרון מיידי, הראשון לתת לילדים את המינימום של המינימום, שיהיה לו כלים של לימוד הABC ולא שבגיל 25 ינגן באיזה מכללה, כמו ילדה בגן חובה, את השיר הידוע של לימוד האנגלית

והשניה, לאלו שאיבדו את הרכבת, שהעסקונה החרדית, תתגייס בכל עוצמתה, כולל פירסומים ביומנים המרכזיים, על לימודים אקדמאים והכשרות מקצועיות.

הנקודה השלישית שכרוכה בכך, הוא ה'טכנולוגיה' וגרורותיה.

לא שייך בדור שבו הנייר והמדפסת הופכים לנוסטלגיה, והפקידות האנושית בקופות החולים ובבנקים, הם כבר תייכף נמצאים בהיסטוריה של האנושות, לאלץ אנשים לעבור לסוס ועגלה, או להשתמש עם טלפון חוגה, הקידמה כבר כאן, והחברה החרדית לא יכולה לצעוק ולזעוק כל היום אסור טרייף.

חייבים למצוא פיתרונות הלכתיים, כדוגמאת 'נתיב' לעמך ישראל, לכל בר בי רב, והסיבה לכך היא פשוטה.

באם ניתן רק לאיש עסקים, ולשני לא, זה אומר שאני פחות ממנו, ואם לא מאשרים לי, ורק לו לאיש העסקים אישרו, אז אחפש בכל הכח, את הממתק האבוד שלי אין. ואקנה לא מפוקח, באם הפיתרון יהיה לנחלת הכלל, ולא ימכרו לאנשים טלפונים עם חוגה, אלא מכשיר מפוקח (ומפוכח), אז התדרדרות בחברה החרדית תמשיך ותמשיך, עד לסוף הלא נודע.

עד כמה שאפשר בכזה פורום להאריך, כי יש עוד הרבה מה לכתוב ומה להאריך בנושא.

לסיום, כל עוד שאותם עסקנים זבי חוטם, ימשיכו לדאוג לאינטרסים של עצמם, ולצעוק כל היום אסור וטרייף וחרד"ק  וכו'.  ללא ספק הבועה הזאת תתפוצץ בכל רעש גדול, ההסטוריה הוכיחה, שאתה לוקח ציבור, מלקה בו ורודה בו, בסופו של יום הוא בועט בכולם, ובהכל.

כולי תיקווה, שהמנהיגים האמיצים יאזרו אומץ, וירימו ראש מעל הגל העכור של הפסיכופטים שמתווים את המדיניות של 'המיינסטרים' השולט באמצעי התקשורת ובחצרות, ונוכל לקבל יהדות יותר מקורית ושפויה, שלא מתמודדת כל יום, עם מצב רוח כזה או אחר של עסקן בזוי תורן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 17:11 לינק ישיר 

אתה מתבסס על קביעה אודות זרם בלתי פוסק של חרדל"שים.
תוכל לפרט על זה?
כמה מדובר, וכמה אחוז זה יוצא מכלל הציבור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 17:15 לינק ישיר 

לא חקרתי.
זה נתון קצת קשה להשגה להערכתי.

אבל כזה מבדיקה כזה רופפת משכני ומדיירי שכונתי עולה כך.
דור שני לבעלי תשובה לפחות 2 מכל משפחה חוזרים בשאלה.

והמיינסטרים החרדי, מי שיסתכל בסביבה הקרובה שלו, שזה שכנים אחים בני דודים חברי קהילה, ימצא לפחות שניים, מהקרובים לו מהרשימה הנ"ל, שפרשו מהדרך.

אם זה אחד מ10 כמו שאבישי בן חיים כתב?
ממש לא!

אבל אנחנו נתקרב למספר הזה, באם לא יהיה שינוי מהותי ומשמעותי בכל הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 17:24 לינק ישיר 

האם יש לך יסוד רציני להניח שיש אחד למאה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 17:30 לינק ישיר 

לאן אתה חותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 17:33 לינק ישיר 

אצלנו כשהעלים נושרים אנו קוראים לזה 'סתיו'

אז אולי אציע ברשותכם שם אלטרנטיבי: "הסתיו החרד"קי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 18:35 לינק ישיר 

אזנים_לכתל כתב:
לא יהיה שום אביב חרדי כי אין בזה צורך. העולם החרדי, בניגוד למצרים וסוריה, הוא לא דיקטטורה שנשלטת ע"י משטר אלים ורצחני, הוא חברה שלהיות חלק ממנה זאת בחירה שלא נכפית בכוח על אף אחד. נכון שהחינוך החרדי מתוכנן לעודד את בוגריו להישאר בתוך הציבור החרדי ולצמצם את היכולת שלהם לעזוב אותו, אבל בשורה התחתונה אנחנו יודעים שרבים עשים זאת בכל זאת, כך שאי אפשר לטעון שמי שלא רוצה להישאר לא יכול לעזוב.

אנחנו רואים שאצל החסידים קמות כל הזמן חצרות חדשות ומספר האדמו"רים גדל במהירות, וגם אצל הליטאים בדיוק השנים האחרונות קם פלג גדול וחדש, לכל חרדי יש יכול לבחור לא רק אם להיות חרדי אלא גם איזה סוג של חרדי להיות. לכן, מכיוון שאין אלימות ואין דיקטטורה אז גם לא יהיה לעולם שום "אביב חרדי".

זה בדיוק מה שטוענות כל הכתות בעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 18:46 לינק ישיר 

עובדה שאפילו בכת של הלברנץ רוב החברים עזבו בשנים האחרונות. מי שרוצה, עוזב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2016 19:14 לינק ישיר 

צודק.

אנשים יעזבו בשקט, ללא הפגנות בכיכר הישיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2016 04:30 לינק ישיר 

יש היום פוסט ״האם ישיבת שפת אמת נסגרת״ ההסבר לכאורה בגלל טלפונים חכמים.. לא יודע אם זה נכון אבל על החשד שזה אמת אוי ואבוי לנו איפה אנו אוחזים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2016 05:00 לינק ישיר 

מואי כתבה:

אזנים_לכתל כתב:
לא יהיה שום אביב חרדי כי אין בזה צורך. העולם החרדי, בניגוד למצרים וסוריה, הוא לא דיקטטורה שנשלטת ע"י משטר אלים ורצחני, הוא חברה שלהיות חלק ממנה זאת בחירה שלא נכפית בכוח על אף אחד. נכון שהחינוך החרדי מתוכנן לעודד את בוגריו להישאר בתוך הציבור החרדי ולצמצם את היכולת שלהם לעזוב אותו, אבל בשורה התחתונה אנחנו יודעים שרבים עשים זאת בכל זאת, כך שאי אפשר לטעון שמי שלא רוצה להישאר לא יכול לעזוב.

אנחנו רואים שאצל החסידים קמות כל הזמן חצרות חדשות ומספר האדמו"רים גדל במהירות, וגם אצל הליטאים בדיוק השנים האחרונות קם פלג גדול וחדש, לכל חרדי יש יכול לבחור לא רק אם להיות חרדי אלא גם איזה סוג של חרדי להיות. לכן, מכיוון שאין אלימות ואין דיקטטורה אז גם לא יהיה לעולם שום "אביב חרדי".

זה בדיוק מה שטוענות כל הכתות בעולם.

אולי אתה קשה הבנה, או עושה עצמך כזה,
שוב אני יחזור, ההשפעות בנפש אצל חברי הכתות, היא הרסנית ועמוקה,
שלוכדת בתוכה (בדרך כלל) ללא מוצא,
ואם תגיד שיש שיוצאים, אלו כאלו שלא נלכדו בעומק הנפש,
כי הדברים הם תהליך,
הלו כולם יודעים מה היפנוזה עושה על הבן אדם, ובכל זאת יש שמושפעים חלש ויש שאין אפשרות להפנט אותם,
האם בשל כך נגיד שהיפנוזה הוא אינו כלי עוצמתי לשליטה באדם?!,
כנל גם הכתות (מי שראה יודע בדיוק על מה אני מדבר),
וחסידות אינה כזו, ואם תמצא חסידות בודדת שכזו,
הרי שזה ממש לא הדרך והשיטה,
ןכל השוואה ביניהם היא דמגוגית .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2016 08:00 לינק ישיר 

בור_סוד כתבה:

בס"ד

התלבטתי הרבה זמן לעלות בעצמי את הנושא הזה בבמה המכובדת הזאת, ואתה נוגע בעצב רגיש וכואב.

אביב חרדי יקום, זה רק שאלה של זמן ותיזמון, עד כמה אותם עסקנים מגעילים ושפלים ימשיכו להתעלל ברוב השפוי של עמך ישראל, והקומץ העסקונה ימשיכו ללבות שנאה בתוך מחנינו באיצטלה של קדושה, ויתסיסו אנשים נבערים נגד ציבור גדול ירא ושלם, שמנסה לברוח ממטר החיצים שסופגים מאותם עסקנים אומללים ובזויים.

מספר נקודות מרכזיות, שמתבשלים וגועשים ורועשים בחברה החרדית, ואלו יהיו הטריגר אם וכאשר יבוא הסוף הכל כך נכסף, שהוא אביב החרדי.

הנקודה הראשונה, זה חינוך הילדים לימודי ליב"ה.

הנקודה השניה, השתלמויות ולימוד מקצועות חופשיים.

והנקודה השלישית, זה הטכנולוגיה.

שלושת הנקודות כרוכות זו בזו כקשר גורדי שלעולם לא ייפתר, והדור שלנו יחווה את השינוי המיוחל, אם האנשים החשוכים האלו ירצו בכך או לא.

באם לא תמצא פיתרון הגיוני, לכל אחת משלושת הנקודות האלא, החברה החרדית עומדת לקראת פיצוץ לא מבוקר והסיבות לכך היא פשוטות.

באם אין הכשרה מקצועית, תקרת הזכוכית שלך במשכורת הוא כפועל פשוט ע"ס 4-5 אלף ₪ בהנחה שהאישה לא עובדת, ומשפחה צורכת לפחות עשיריה בחודש, זה גורם לכך שאנשים יעשו הכל בשביל להביא לילדיהם אוכל הביתה, הוא יגנוב הוא ישדוד הוא יעשה הכל, ושהוא יגיע לסוף הוא יתפרק והוא יברח מהכל כולל ממשפחתו וכולל מהדת, וזה אחת מהטריגרים הראשיים לזרם הבילתי פוסק של החרדלשי"ם.

ומהיסוד הזה חייבים להגיע ל2 הנקודות הראשונות לפיתרון מיידי, הראשון לתת לילדים את המינימום של המינימום, שיהיה לו כלים של לימוד הABC ולא שבגיל 25 ינגן באיזה מכללה, כמו ילדה בגן חובה, את השיר הידוע של לימוד האנגלית

והשניה, לאלו שאיבדו את הרכבת, שהעסקונה החרדית, תתגייס בכל עוצמתה, כולל פירסומים ביומנים המרכזיים, על לימודים אקדמאים והכשרות מקצועיות.

הנקודה השלישית שכרוכה בכך, הוא ה'טכנולוגיה' וגרורותיה.

לא שייך בדור שבו הנייר והמדפסת הופכים לנוסטלגיה, והפקידות האנושית בקופות החולים ובבנקים, הם כבר תייכף נמצאים בהיסטוריה של האנושות, לאלץ אנשים לעבור לסוס ועגלה, או להשתמש עם טלפון חוגה, הקידמה כבר כאן, והחברה החרדית לא יכולה לצעוק ולזעוק כל היום אסור טרייף.

חייבים למצוא פיתרונות הלכתיים, כדוגמאת 'נתיב' לעמך ישראל, לכל בר בי רב, והסיבה לכך היא פשוטה.

באם ניתן רק לאיש עסקים, ולשני לא, זה אומר שאני פחות ממנו, ואם לא מאשרים לי, ורק לו לאיש העסקים אישרו, אז אחפש בכל הכח, את הממתק האבוד שלי אין. ואקנה לא מפוקח, באם הפיתרון יהיה לנחלת הכלל, ולא ימכרו לאנשים טלפונים עם חוגה, אלא מכשיר מפוקח (ומפוכח), אז התדרדרות בחברה החרדית תמשיך ותמשיך, עד לסוף הלא נודע.

עד כמה שאפשר בכזה פורום להאריך, כי יש עוד הרבה מה לכתוב ומה להאריך בנושא.

לסיום, כל עוד שאותם עסקנים זבי חוטם, ימשיכו לדאוג לאינטרסים של עצמם, ולצעוק כל היום אסור וטרייף וחרד"ק  וכו'.  ללא ספק הבועה הזאת תתפוצץ בכל רעש גדול, ההסטוריה הוכיחה, שאתה לוקח ציבור, מלקה בו ורודה בו, בסופו של יום הוא בועט בכולם, ובהכל.

כולי תיקווה, שהמנהיגים האמיצים יאזרו אומץ, וירימו ראש מעל הגל העכור של הפסיכופטים שמתווים את המדיניות של 'המיינסטרים' השולט באמצעי התקשורת ובחצרות, ונוכל לקבל יהדות יותר מקורית ושפויה, שלא מתמודדת כל יום, עם מצב רוח כזה או אחר של עסקן בזוי תורן.

א. לו וויתרת על הכינויים ה"מכובדים" היית זוכה להערכה גבוהה יותר.

ב. ההיתר לסמארטפון מוגן לאנשים הזקוקים לכך אינו אומר כי הם יותר אלא כזקוקים לכך, נסה להתייחס לסמארטפון כמכשיר ריתוך או אפילו כאורניום, לא כממתק.

ג. נכון להיום, מצליחים להתמודד עם ה"צורך" של אינטרנט לניהול חיים רגילים באמצעות דברים כמו חדרי אינטרנט וכדומה. יכול להיות שככל שהתלות באינטרנט תגבר, ימצאו ויוצעו פתרונות שונים גם למי שאינו איש עסקים.

ד. לגבי חינוך ובעיקר ליב"ה - אני אכן מאמין שעם הזמן יפתחו יותר מוסדות לבנים המלמדים ליבה, הציבור החרדי ילמד להכיל תת זרם של כאלו הבוחרים בדרך זו. ועדיין, ההארד קור ימשיך לשלוח (בנים) למוסדות על טהרת לימודי הקודש עם מכט מאוד לימודי חול.

ככל שזה נוגע לבנות, אני מאמין שתוך עשור מהיום תלמדנה הבנות לימודי בגרות מלאה - הנושא יהיה אזרחות כן או לא וימצא לכך פיתרון כלשהו.

ה. לימודים גבוהים - גם כאן מן הסתם יהיה שינוי אם כי השינוי העיקרי לדעתי צריך להיות בתחום עידוד יזמים מהציבור לפתח ולפתוח חברות ענק שתספקנה משרות לבנות הציבור החרדי, אני לא חושב שיש חסר במקצועות ובהשכלה כי אם במקומות עבודה מותאמים רוחנית.

ו. לימודי ועבודת גברים - גם כאן מן הסתם תתעצם ובעיקר תתמסד ותוכר תופעת ההשתלמויות ובעקבותיה גם פיתוח סביבות עבודה מותאמים רוחנית.

שים לב, התופעה קיימת והיא תתעצם ובעיקר תהיה מיושבת יותר אך היא כבר ישנה בהיקף נרחב ובברכת גדולי ישראל.

גם כאן, התופעה העיקרית שצריכה חיזוק וברוך השם היא מתחזקת היא היווצרות סביבה בעליבתית חזקה, אנשים העוסקים למחייתם במקצועות שונים אך יראתם מחוזקת, הקפדתם על שמירת הלכה רצינית, השתתפותם בלימוד תורה ובמסגרות רוחניות תהיה חלק מהווייתם.

יקירי, לא כל דבר הוא אביב ולא כל שינוי חייב להגיע כמהפכה, אני רואה זאת יותר כתהליכי עומק המתרחשים כבר ובע"ה יתפסו כיוון וצורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2016 08:12 לינק ישיר 

יוסף_דב כתב:

ד. לגבי חינוך ובעיקר ליב"ה - אני אכן מאמין שעם הזמן יפתחו יותר מוסדות לבנים המלמדים ליבה, הציבור החרדי ילמד להכיל תת זרם של כאלו הבוחרים בדרך זו. ועדיין, ההארד קור ימשיך לשלוח (בנים) למוסדות על טהרת לימודי הקודש עם מכט מאוד לימודי חול.

ככל שזה נוגע לבנות, אני מאמין שתוך עשור מהיום תלמדנה הבנות לימודי בגרות מלאה - הנושא יהיה אזרחות כן או לא וימצא לכך פיתרון כלשהו.

ה. לימודים גבוהים - גם כאן מן הסתם יהיה שינוי אם כי השינוי העיקרי לדעתי צריך להיות בתחום עידוד יזמים מהציבור לפתח ולפתוח חברות ענק שתספקנה משרות לבנות הציבור החרדי, אני לא חושב שיש חסר במקצועות ובהשכלה כי אם במקומות עבודה מותאמים רוחנית.

ו. לימודי ועבודת גברים - גם כאן מן הסתם תתעצם ובעיקר תתמסד ותוכר תופעת ההשתלמויות ובעקבותיה גם פיתוח סביבות עבודה מותאמים רוחנית.

שים לב, התופעה קיימת והיא תתעצם ובעיקר תהיה מיושבת יותר אך היא כבר ישנה בהיקף נרחב ובברכת גדולי ישראל.

גם כאן, התופעה העיקרית שצריכה חיזוק וברוך השם היא מתחזקת היא היווצרות סביבה בעליבתית חזקה, אנשים העוסקים למחייתם במקצועות שונים אך יראתם מחוזקת, הקפדתם על שמירת הלכה רצינית, השתתפותם בלימוד תורה ובמסגרות רוחניות תהיה חלק מהווייתם.

יקירי, לא כל דבר הוא אביב ולא כל שינוי חייב להגיע כמהפכה, אני רואה זאת יותר כתהליכי עומק המתרחשים כבר ובע"ה יתפסו כיוון וצורה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה צודק.

מה יעשה אותו יהודי חרדי שהגיע למסקנה שלך כבר היום עם ילדיו?

שימתין כמה שנים מלהביא ילדים לעולם, או שיבין כבר היום שכל האיסורים הללו הם בגלל שלרבנים/עסקנים אין זמן/חשק/הכרח לתת היום את התשובות הנכונות והם אוסרים דברים המותרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2016 09:09 לינק ישיר 

יש מוסדות חרדיים לבנים המלמדים ליב"ה מלא.
תשאל את שרית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2016 09:16 לינק ישיר 

ה"גדולים" מסכימים להם לכתחילה?

תוקן על ידי מואי ב- 22/02/2016 09:16:44

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש סיכוי ל"אביב חרדי" ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.