| נשלח ב-14/12/2015 19:01 |
|
| |
בין הסרט לכיפה/חצאית
בס"ד
אני לא יודעת עד כמה העניין נפוץ בכל מגזר... אבל משום מה בקהילה שלנו אני שמה לב לתופעה גוברת והולכת ובהם יהודים שנחשבו בעיני כיראים ושלמים, וזה כולל יהודיות... שאני מגלה שהם נחשפים לסרטים ממקורות לא הכי יהודיים וצנועים בעולם... כן, אני זוכרת שכשעליתי על התופעה הזו, וגילית שהיא אוחזת גם בבני הישיבות שמתנדנדים להם על הסטנדר, נדהמתי. איך יכול להיות שבחור ישיבה/בחורת סמינר שנראים לנו כיראי שמיים מתחילים עם כזה דבר?
סקר קטן בין אחיי ואחיותיי מגלה שכנראה אצל הבחורים ה"עסק" המפוקפק רווח עוד יותר מאשר אצל בנות המגדר השני.. ייתכן שזה נוסע דווקא מעודף השמרנות וה"נמאס לי לשבת כל היום מול הספר". ייתכן.
כל עוד הדבר לא היה קשור אליי - לא היה אכפת לי. אבל כשאני מחפשת את החצי השני שלי, זה כבר קשור ועוד איך!
ממה שקלטתי כבר, בהרבה מהמקרים אי אפשר לדעת על בן אדם אם הוא רואה סרטים או שלא... משום מה, יש הרבה כאלה שמסתירים את העניין ונראים כמו האדם הכי צו"ל עלי אדמות...
אז מה עושים???
אני עצמי "פרומערית" ברמ"ח איברי ושס"ה גידי.. ;) ואין המקום כאן להידיין על אם כן, מה אני עושה בפורום קדוש זה? אני מחזיקה בפלאפון כשר, חשופה רק לאינטרנט רימון וגם זה לא בקביעות.. וכו' וכו'
אני לא מעוניינת בבחור שחשוף לסרטים לא דתיים! שאיפה הגיונית? לי נראה שכן...
אבל, וכאן באה השאלה:
איך מזהים שבחור היושב למולי כן או לא רואה סרטים?
האם לשאול אותו ישירות ובכך להסתכן ב"למה, את כן רואה?" או בהפצה בין חבריו על כך שאני חופרת או לא יודעת מה?
לשאול בעקיפין מה דעתו על הנושא?
מה למען ה' יכולה בחורה לעשות?
השאלה מופנית לבנים ולבנות כאחד. אציין שאין כוונתי לעורר כאן דיון על עצם ראיית סרטים - לא משנה מאיזה סוג...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 19:18 |
|
| |
היום בגלקסית האייפון ודור האינסטוש והוואטצפ בחור שפתוח וחשוף למדיה על הרוב ראה את הקולות.. את מחפשת אחד שלא? תקחי פרומער! יש בחור בישיבת דרכי יוסף בצפת,אםהוא יפרק את השידוך שלו הוא יוכל להתאים קוראים לו חנינא טוניק..:)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 19:48 |
|
| |
חנינה טוניק הרסת...........
וכן את חיה בסרט פרועמרית.... אם את ככ דוסית מה את עושה בנט בכלל?....
|
| נשלח ב-14/12/2015 20:02 |
|
| |
אצל הרבה מאתנו יש חטאים שעדיין מה לעשות אנחנו נכשלים בהם עדיין,
מעניין מה נתפסת לאי אלו סרטים, יש עוונות שבין אדם לחבירו שהם הרבה יותר חמורים, שלא נדע.. הסבירי נא
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 21:20 |
|
| |
| avital11 כתב: |  | | חנינה טוניק הרסת...........
וכן את חיה בסרט פרועמרית.... אם את ככ דוסית מה את עושה בנט בכלל?....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 21:21 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | היום בגלקסית האייפון ודור האינסטוש והוואטצפ בחור שפתוח וחשוף למדיה על הרוב ראה את הקולות.. את מחפשת אחד שלא? תקחי פרומער! יש בחור בישיבת דרכי יוסף בצפת,אםהוא יפרק את השידוך שלו הוא יוכל להתאים קוראים לו חנינא טוניק..:) |
|
ברור שפרומער.. הבעיה היא שלך תדע כבר מי הוא פרומער ומי עושה את עצמו...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 21:29 |
|
| |
כמו שאמרו פה- השימוש שלך באינטרנט לא שונה מבחור שרואה סרטים לא חרדיים. ולא משנה שזה רימון ושזה לא בקביעות! גם אותו בחור רואה רק סרטים יחסית כשרים (כי רימון זה גם רק יחסית כשר) וגם זה לא מי יודע מה תדיר... הדרישה שלך מגוחכת ולא הוגנת. הטענה טענת אמת וצודקת אם היית בחורה שמעולם לא נגעה במכשיר טמא, ובטח ובטח שלא גלשה באינטרנט (כי ההיתר מגדולי הדור לשימוש באינטרנט הוא רק לצרכי פרנסה. לא חןשד בך שאת מפרנסת) בקיצור, או שתעשי תשובה או שתתאמי ציפיות הגיוניות יותר... שיהיה בהצלחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 21:31 |
|
| |
אוווקיי כולם...
אני מבקשת מכולם לענות קונקרטית וללא קשר לפותחת האשכול - אני. נגיד שזאת סתם שאלה שנזרקה לחחל האוויר: איך מבררים כך וכך?
תענו בלי להתייחס אליי!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 21:33 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | כמו שאמרו פה- השימוש שלך באינטרנט לא שונה מבחור שרואה סרטים לא חרדיים. ולא משנה שזה רימון ושזה לא בקביעות! גם אותו בחור רואה רק סרטים יחסית כשרים (כי רימון זה גם רק יחסית כשר) וגם זה לא מי יודע מה תדיר... הדרישה שלך מגוחכת ולא הוגנת. הטענה טענת אמת וצודקת אם היית בחורה שמעולם לא נגעה במכשיר טמא, ובטח ובטח שלא גלשה באינטרנט (כי ההיתר מגדולי הדור לשימוש באינטרנט הוא רק לצרכי פרנסה. לא חןשד בך שאת מפרנסת) בקיצור, או שתעשי תשובה או שתתאמי ציפיות הגיוניות יותר... שיהיה בהצלחה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין לי כח להתגונן שלא כל המגזרים בציבור החרדי נוהגים כמוך.. כיוון שאין לי כל עניין בחשיפת פרטיי האישיים
אנא כבד את העובדה שאצלנו זה נחשב כנורמה וסרטים לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 21:43 |
|
| |
אני מכבד מאוד, רק ציינתי שהנורמה הזו לא לעניין. באשר ל'לדעת על בחור'- אפ הוא נראה טוב- סימן שהוא רואה סרטים. כי רעיון הלהשקיע בעצמו מגיע בדיוק משם, כדי להרשים אותך...יש המון דברים כאלה, הדוגמה שהבאתי לא שחור ולבן והיא לא היחידה...בסך הכל זה דבר ששמים לב, לפי הנהגות, שפה, מראה, ועוד ועוד... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 21:50 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | אני מכבד מאוד, רק ציינתי שהנורמה הזו לא לעניין. באשר ל'לדעת על בחור'- אפ הוא נראה טוב- סימן שהוא רואה סרטים. כי רעיון הלהשקיע בעצמו מגיע בדיוק משם, כדי להרשים אותך...יש המון דברים כאלה, הדוגמה שהבאתי לא שחור ולבן והיא לא היחידה...בסך הכל זה דבר ששמים לב, לפי הנהגות, שפה, מראה, ועוד ועוד... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בקשר למראה טוב... לא יודעת.. אני בעצמי מסדרת את אחים שלי ומסבירה להם שיהודי צריך להיראות מענטש... אבל אצלי מענטש זה חולצה בפנים ושרוולים לא מקופלים ובאמת שמתי לב בזמן האחרון שיש מין "מודה" כזאת להשאיר את החולצה בחוץ... בעיני זה גם ככה דוחה...
איזה הנהגות למשל? או שפה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 21:54 |
|
| |
אני אומרת- תשאלי אותו! תגידי לו שאת לא שופטת- אבל את אישית לא רואה- וזו האידיאולוגיה שלך לעכשיו ולעתיד. אם יגיד לחברים? יופי סיננת את כל אלה שרואים גם סרטים- ולכן לא מתאימים לך... בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 23:43 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  | אוווקיי כולם...
אני מבקשת מכולם לענות קונקרטית וללא קשר לפותחת האשכול - אני. נגיד שזאת סתם שאלה שנזרקה לחחל האוויר: איך מבררים כך וכך?
תענו בלי להתייחס אליי! |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2015 23:50 |
|
| |
היות והפיתוי הוא זמין ומאוד מזמין, אז נופלים,
מגיע רגע של חולשה שגולשים ומתגלשים אל תוך הטומאה,
עבר ושנה - נעשה לו כהיתר.
אז את יכולה לשים לב אם מציעים לך מישהו שמחובר לתורה באהבה
ויש לו יראת שמיים טהורה,
כלומר ; הבסיס שלו הוא טהור.
.(כמו פרומערית לדוגמא).
ואפשר גם לצפות עליו איך הוא לומד ומתפלל, אפשר לברר עליו.
לצפות בסרטים הכי לא יפים - זה הרבה פחות גרוע מלשון הרע.
רחמנא ליצלן,
בדרך כלל, סרטים כאלו לא משאירים חותם שלילי
מכל סוג שהוא
אצל אנשים מבוגרים.
תוקן על ידי רציף ב- 14/12/2015 23:51:42
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 01:29 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | אני מכבד מאוד, רק ציינתי שהנורמה הזו לא לעניין. באשר ל'לדעת על בחור'- אפ הוא נראה טוב- סימן שהוא רואה סרטים. כי רעיון הלהשקיע בעצמו מגיע בדיוק משם, כדי להרשים אותך...יש המון דברים כאלה, הדוגמה שהבאתי לא שחור ולבן והיא לא היחידה...בסך הכל זה דבר ששמים לב, לפי הנהגות, שפה, מראה, ועוד ועוד... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
וואוו.. אני מסתפק אם נחשפתי כעת למשפט הכי מופרך ששמעתי בימי חלדי.
בחור שרוצה להיראות טוב, זה חייב להיות בגלל סרטים? מאיפה המסקנה הזו?
אני מכיר חברים שברשותם קילומטראז גבוה מאוד של צפייה בסרטים ומתלבשים בשקל וחצי, ואני שלא ראיתי כמעט מעולם סרטים (פשוט לא מעניין אותי. כן, לא מעניין. אני יודע שזה נשמע מוזר. מעדיף להקדיש את הזמן לדברים אחרים) נראה טוב ממש.
אגב, אני מרשה להחמיא לעצמי בהסתמך על הבמה האנונימית. כך שאין להסיק מכך שאני ׳בעל גייווואאה׳. בעצם תסיקו, לא מכיר אף אחד. טוב, נו, חוץ מאחד/ת.. דש
|
|
|
|
|