|
|
| נשלח ב-15/12/2015 02:20 |
|
| |
| רגוע222 כתבה: |  |
| IAF990 כתב: |  | אני מכבד מאוד, רק ציינתי שהנורמה הזו לא לעניין.
באשר ל'לדעת על בחור'- אפ הוא נראה טוב- סימן שהוא רואה סרטים. כי רעיון הלהשקיע בעצמו מגיע בדיוק משם, כדי להרשים אותך...יש המון דברים כאלה, הדוגמה שהבאתי לא שחור ולבן והיא לא היחידה...בסך הכל זה דבר ששמים לב, לפי הנהגות, שפה, מראה, ועוד ועוד...
|
| וואוו.. אני מסתפק אם נחשפתי כעת למשפט הכי מופרך ששמעתי בימי חלדי. בחור שרוצה להיראות טוב, זה חייב להיות בגלל סרטים? מאיפה המסקנה הזו? אני מכיר חברים שברשותם קילומטראז גבוה מאוד של צפייה בסרטים ומתלבשים בשקל וחצי, ואני שלא ראיתי כמעט מעולם סרטים (פשוט לא מעניין אותי. כן, לא מעניין. אני יודע שזה נשמע מוזר. מעדיף להקדיש את הזמן לדברים אחרים) נראה טוב ממש. אגב, אני מרשה להחמיא לעצמי בהסתמך על הבמה האנונימית. כך שאין להסיק מכך שאני 'בעל גייווואאה'. בעצם תסיקו, לא מכיר אף אחד. טוב, נו, חוץ מאחד/ת.. דש |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 08:34 |
|
| |
אל תשאלי אותו ישירות, שתפי אותו בזה שאת בחיים לא ראית סרטים ולא רוצה לראות ולא רוצה שזה יכנס לבית שתקימי בשום אופן. אם הוא אחד שאוהב ורואה סרטים, אז הוא כבר לבד יענה שלילי.. ואם הוא ירצה להמשיך סימן שזה גם חשוב לו וזו השקפתו לעתיד גם אם הוא בעבר נפל וראה. מה שחשוב זה הגישה שלו לנושא והעקרונות של הבית שתקימו יחד, לא אם הוא ראה פעם אחת או פעמיים עם חברים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 10:44 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | אל תשאלי אותו ישירות, שתפי אותו בזה שאת בחיים לא ראית סרטים ולא רוצה לראות ולא רוצה שזה יכנס לבית שתקימי בשום אופן.
אם הוא אחד שאוהב ורואה סרטים, אז הוא כבר לבד יענה שלילי..
ואם הוא ירצה להמשיך סימן שזה גם חשוב לו וזו השקפתו לעתיד גם אם הוא בעבר נפל וראה.
מה שחשוב זה הגישה שלו לנושא והעקרונות של הבית שתקימו יחד, לא אם הוא ראה פעם אחת או פעמיים עם חברים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
במקביל, מכיר זוג שהתחתנו (זו"צ טרי), האשה מבית פתוח ברמה מוגבלת יחסית, אבל בהחלט סרטים לא היו בתוכניות שלה.
עוד בירח הדבש הבחור הביא דיסק אונקי לבית עם סרטים מ"מינים שונים", והאשה? בהלם מוחלט.
אל הנער הזה התפללתי?
אז כן, כל שבוע שעובר היא מופתעת מחדש ונפשה בשאלתה מה לעשות...
לא אכנס כאן לעומק הנושא ברמה המעשית...
אבל בהחלט בדורנו זו בעיה נפוצה, והסרטים הם רק נקודה אחת בתוך המכלול.
כן, לא לחינם אמרו חז"ל "הזהרו מן הצבועים".
במוסד הלימודי שהם קוראים לו 'ישיבה', הם משחקים אותה ישיבישער'ס, צועקים על "ככל אשר יורוך", "גדיילי ישרואל", מרן ומרנן ורבנן, "כובד התיירה", ובמציאות הם מבלים בפורומים, סרטים, ועוד מרעין בישין גרועים מאלו.
אבל במקום לבכות מומלץ שמי שקורא את זה פשוט יפנים ויפסיק לשקר את עצמו ואת זוגתו.
מקרים כאלו מובילים לרוב רק לגירושין. אם לא היום אז מחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 11:10 |
|
| |
פרומערית יקרה שלי.. אני עומדת מתוסכלת מהשטויות שנכתבו פה באשכול שלך..
ורוצה לשמוע קטע? יושב לי במייל משו שחיברתי אתמול ! על הסרטים והוא היה אמור לעלות
בשם ׳חי בסרט׳ :) צירוף מקרים.. טוב מה אגיד לך.. אני באה מעולם אחר קצת.. אצלינו בבית כן רואים סרטים.
אני אישית לא מתחברת לזה פשוט אין לי כח לשבת שעה וחצי במקום אחד ולהביט במסך..(למעט ellen degeneres ולמעט שטיסל אבל גם אותו לא הצלחתי לסיים) וכשיש יומולדת לאחד
מהקטנים ואצלינו זה טרדישן לשבת ולראות סרט עם פופקורן וקולה (סרט מצוייר כמובן ) אני יושבת עם המשקפי 3d
בחדר הילדים ובכלל מחברת לי חיבורים או מסדרת את העיניינים שלי..יושבת רק בשביל לכבד!
וכן אל תביטי בי במבט בוהה אני חרדית ואפילו יש דברים שאת יותר פרומערית ממני. רק בעניין הזה מצאנו מקום
להקל בעוונותינו.. אממה? דבר אחד מגעיל אותי.. בחור שיושב מולי בפגישה ומספר לי על סדרות דוחות שהוא רואה
שבא נגיד הבחורות שם פחות צנועות מחוה לפני שאכלה מהתפוח..יושב ומרצה לי על צניעות של בחורה וכמה
צריכים לעשות תשובה ועוד בלבולי ביצים.. ומבטיח מבטיח שזה עד לחתונה.. עכשיו.. מה הקשר? תעשה את זה אחרי חתונה שלא נשאר כבר הרבה מקום בדימיון.. לא שאתה רווק מדומיין בעל חלומות... ושוב.. אין לי בעיה עם סרטים רק בימינו אנשים קצת התבלבלו.. וזכותך ואשרייך וכולי קנאה בך שאת רוצה את זה ושואפת לזה! כל אדם יש לו את הנסיון שלו.. והיחיד שאת צריכה לתת לו דין וחשבון זה השם יתברך.. יש כאלו שהנסיון שלהם זה נט ויש כאלו שהנסיון שלהם זה סרטים ויש כאלו שהנסיון שלהם זה לשפוט אחרים ולחשוב שהם משה רבינו 2015. ואני לא יודעת.. לפי הנסיון שלי רוב הבחורים שרואים מלא סרטים.. מרוב שהם חיים בסרט הם שוכחים לטפח את עצמם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 11:34 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | פרומערית יקרה שלי.. אני עומדת מתוסכלת מהשטויות שנכתבו פה באשכול שלך..ורוצה לשמוע קטע? יושב לי במייל משו שחיברתי אתמול ! על הסרטים והוא היה אמור לעלותבשם 'חי בסרט' :) צירוף מקרים.. טוב מה אגיד לך.. אני באה מעולם אחר קצת.. אצלינו בבית כן רואים סרטים.אני אישית לא מתחברת לזה פשוט אין לי כח לשבת שעה וחצי במקום אחד ולהביט במסך..(למעט ellen degeneres ולמעט שטיסל אבל גם אותו לא הצלחתי לסיים) וכשיש יומולדת לאחדמהקטנים ואצלינו זה טרדישן לשבת ולראות סרט עם פופקורן וקולה (סרט מצוייר כמובן ) אני יושבת עם המשקפי 3dבחדר הילדים ובכלל מחברת לי חיבורים או מסדרת את העיניינים שלי..יושבת רק בשביל לכבד!וכן אל תביטי בי במבט בוהה אני חרדית ואפילו יש דברים שאת יותר פרומערית ממני. רק בעניין הזה מצאנו מקוםלהקל בעוונותינו.. אממה? דבר אחד מגעיל אותי.. בחור שיושב מולי בפגישה ומספר לי על סדרות דוחות שהוא רואהשבא נגיד הבחורות שם פחות צנועות מחוה לפני שאכלה מהתפוח..יושב ומרצה לי על צניעות של בחורה וכמהצריכים לעשות תשובה ועוד בלבולי ביצים.. ומבטיח מבטיח שזה עד לחתונה.. עכשיו.. מה הקשר? תעשה את זה אחרי חתונה שלא נשאר כבר הרבה מקום בדימיון.. לא שאתה רווק מדומיין בעל חלומות... ושוב.. אין לי בעיה עם סרטים רק בימינו אנשים קצת התבלבלו.. וזכותך ואשרייך וכולי קנאה בך שאת רוצה את זה ושואפת לזה! כל אדם יש לו את הנסיון שלו.. והיחיד שאת צריכה לתת לו דין וחשבון זה השם יתברך.. יש כאלו שהנסיון שלהם זה נט ויש כאלו שהנסיון שלהם זה סרטים ויש כאלו שהנסיון שלהם זה לשפוט אחרים ולחשוב שהם משה רבינו 2015. ואני לא יודעת.. לפי הנסיון שלי רוב הבחורים שרואים מלא סרטים.. מרוב שהם חיים בסרט הם שוכחים לטפח את עצמם |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 11:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 14:01 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| פווווווווו כתב: |  | אל תשאלי אותו ישירות, שתפי אותו בזה שאת בחיים לא ראית סרטים ולא רוצה לראות ולא רוצה שזה יכנס לבית שתקימי בשום אופן. אם הוא אחד שאוהב ורואה סרטים, אז הוא כבר לבד יענה שלילי.. ואם הוא ירצה להמשיך סימן שזה גם חשוב לו וזו השקפתו לעתיד גם אם הוא בעבר נפל וראה. מה שחשוב זה הגישה שלו לנושא והעקרונות של הבית שתקימו יחד, לא אם הוא ראה פעם אחת או פעמיים עם חברים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
 במקביל, מכיר זוג שהתחתנו (זו"צ טרי), האשה מבית פתוח ברמה מוגבלת יחסית, אבל בהחלט סרטים לא היו בתוכניות שלה. עוד בירח הדבש הבחור הביא דיסק אונקי לבית עם סרטים מ"מינים שונים", והאשה? בהלם מוחלט. אל הנער הזה התפללתי? אז כן, כל שבוע שעובר היא מופתעת מחדש ונפשה בשאלתה מה לעשות... לא אכנס כאן לעומק הנושא ברמה המעשית... אבל בהחלט בדורנו זו בעיה נפוצה, והסרטים הם רק נקודה אחת בתוך המכלול. כן, לא לחינם אמרו חז"ל "הזהרו מן הצבועים". במוסד הלימודי שהם קוראים לו 'ישיבה', הם משחקים אותה ישיבישער'ס, צועקים על "ככל אשר יורוך", "גדיילי ישרואל", מרן ומרנן ורבנן, "כובד התיירה", ובמציאות הם מבלים בפורומים, סרטים, ועוד מרעין בישין גרועים מאלו. אבל במקום לבכות מומלץ שמי שקורא את זה פשוט יפנים ויפסיק לשקר את עצמו ואת זוגתו. מקרים כאלו מובילים לרוב רק לגירושין. אם לא היום אז מחר... |
|
אני זוכרת את השוק שלי כשבעלי סיפר לי בפעם הראשונה על מסחרת הסמים שנקראת פונוביז'.. כמה שאנחנו הבנות תמימות ושמורות לעומת הבנים, זה פשוט פער בלתי נתפס. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 14:23 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
| פווווווווו כתב: |  | אל תשאלי אותו ישירות, שתפי אותו בזה שאת בחיים לא ראית סרטים ולא רוצה לראות ולא רוצה שזה יכנס לבית שתקימי בשום אופן.
אם הוא אחד שאוהב ורואה סרטים, אז הוא כבר לבד יענה שלילי..
ואם הוא ירצה להמשיך סימן שזה גם חשוב לו וזו השקפתו לעתיד גם אם הוא בעבר נפל וראה.
מה שחשוב זה הגישה שלו לנושא והעקרונות של הבית שתקימו יחד, לא אם הוא ראה פעם אחת או פעמיים עם חברים.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
במקביל, מכיר זוג שהתחתנו (זו"צ טרי), האשה מבית פתוח ברמה מוגבלת יחסית, אבל בהחלט סרטים לא היו בתוכניות שלה.
עוד בירח הדבש הבחור הביא דיסק אונקי לבית עם סרטים מ"מינים שונים", והאשה? בהלם מוחלט.
אל הנער הזה התפללתי?
אז כן, כל שבוע שעובר היא מופתעת מחדש ונפשה בשאלתה מה לעשות...
לא אכנס כאן לעומק הנושא ברמה המעשית...
אבל בהחלט בדורנו זו בעיה נפוצה, והסרטים הם רק נקודה אחת בתוך המכלול.
כן, לא לחינם אמרו חז"ל "הזהרו מן הצבועים".
במוסד הלימודי שהם קוראים לו 'ישיבה', הם משחקים אותה ישיבישער'ס, צועקים על "ככל אשר יורוך", "גדיילי ישרואל", מרן ומרנן ורבנן, "כובד התיירה", ובמציאות הם מבלים בפורומים, סרטים, ועוד מרעין בישין גרועים מאלו.
אבל במקום לבכות מומלץ שמי שקורא את זה פשוט יפנים ויפסיק לשקר את עצמו ואת זוגתו.
מקרים כאלו מובילים לרוב רק לגירושין. אם לא היום אז מחר... |
|
אני זוכרת את השוק שלי כשבעלי סיפר לי בפעם הראשונה על מסחרת הסמים שנקראת פונוביז'..
כמה שאנחנו הבנות תמימות ושמורות לעומת הבנים, זה פשוט פער בלתי נתפס.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
מסחרת הסמים שנקראת פונוביז זה כבר טו מאץ פוו,
את פונוביז אני מכיר לפני ולפנים לטוב ולרע..
המון בחורים מתמודדים היום עם העולם שבחוץ שזמין כמו שלא היה אי פעם,
המציאות הזאת נובעת מהסיבה שלבחורים אין באמת רב.
כשהראש ישיבה הוא כזה רק בגלל שהוא החתן של..
שיעור פעם בשבוע, ולקדש את הבחור לא הופכים אותו לרב,
יתירה מזאת, הוא מעולם לא יקבל את התלמיד עם התמדודויותיו,
במקרה הטוב ,כי הוא מנותק ממציאות הדור, בפחות טוב כי הוא מעוניין שהישיבה תתפקד ולא בלחנך.
(על נקודה זאת פתחתי את האשכול חכמים הזהרו)
ממילא בחורים נשארים להתמודד עם עצמם והתוצאות לצערינו בשטח..
עם כל זאת,
עדיין עולם הישיבות, הוא החממה הטובה ביותר ליהודי באשר הוא!
והמון המון בחממה הזאת, עושים שטיגען והם לא צבועים פרוצים או מעשנים...גם אם הם יודעים מה זה וואטצפ וראו את שטיסל..
מי שיחלוק על כך שהיכל הישיבה הוא ביתו הכי טוב של הבחור בימינו,
הוא יחלוק רק בגלל שהוא לא נמצא בחממה,
והוא מודע לבעייתיות של אי מציאותו בא...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 14:31 |
|
| |
ברור שאם מסתכלים על שאר האפשרויות הקיימות עולם הישיבות הוא ברירת מחדל, אבל לא האופציה הראשונית והמועדפת, לו היתה אפשרות טובה יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 14:39 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | ברור שאם מסתכלים על שאר האפשרויות הקיימות עולם הישיבות הוא ברירת מחדל, אבל לא האופציה הראשונית והמועדפת, לו היתה אפשרות טובה יותר.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אני אחנך את ילדיי שעולם התורה זהו עולמם
עם מגרעותיו וחסרנותיו,
יש חסרונות?צריך כלים להתמודד איתם
המשגיח הרב וולבה זצ"ל בהקדמה לעלי שור
כבר נגע בנקודה הזאת,ואמר שירידת הדור שלנו מול הדורות הקודמים נובעת
מהעדר המושג רב ותלמיד(או בלשונו המדוייקת "חסר בשימושה"(גדול שמושה יותר מלמודה וכו)
ממילא בחור שגדל עם רב שמכוונו בשלל התמודדויותיו,
ומקיים את הועשה לך רב,
ישיבה היא בשבילו גן עדן רוחני עלי אדמות..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 14:51 |
|
| |
שוב, כי אין ברירה אחרת.. בכל מקרה, הסטנו את הדיון למקומות אחרים. הבאתי את הסמים בפונוביז' לדוגמה לפער בין הבחורות לבחורים. לבחורה סטנדרטית ופתוחה ברמה סבירה אין מושג על סמים ועל ההבדלים בין הסוגים, מה נחשב קל ומה קשה, מה זה באנג ואיך מגלגלים, לעומת בחור ישיבה ממוצע יש בהחלט ידע נרחב ומושגים לא קטנים בנושא גם אם הוא נקי ומעולם לא נגע בסמים (ואני לא מדברת על אלו שזה בסטנדרט אצלם..) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 15:04 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | שוב, כי אין ברירה אחרת..
בכל מקרה, הסטנו את הדיון למקומות אחרים.
הבאתי את הסמים בפונוביז' לדוגמה לפער בין הבחורות לבחורים.
לבחורה סטנדרטית ופתוחה ברמה סבירה אין מושג על סמים ועל ההבדלים בין הסוגים, מה נחשב קל ומה קשה, מה זה באנג ואיך מגלגלים, לעומת בחור ישיבה ממוצע יש בהחלט ידע נרחב ומושגים לא קטנים בנושא גם אם הוא נקי ומעולם לא נגע בסמים (ואני לא מדברת על אלו שזה בסטנדרט אצלם..)
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
הנקודה שזה כן ולא
זה כן ברירת מחדל באם מביטים על המגרעות,
אבל מציאותה של ישיבה בעולמו של היהודי היא לא אמורה להיות ברירת מחדל
אלא המלכתחילה..ובזה תם ונשלם :)
לגבי בנות שמבינות פחות (בעולם החרדי בלבד) בסמים
אבל מדברות בדרך כלל יותר לשון הרע מבחורים ,אז אין אפשרות להשים מאזניים ולשקול.
זה כמו לומר מי יותר טוב פרומער או בחור פתוח?
אין שחור ולבן אותו פתוח יכול להיות בקי בכל כתבה בוואלה.
והבחורציק החזונישניק שלנו בקי בלפתוח את הפה על גדולי ישראל בשם "ההשקפה"
אין לנו כלי מדידה מה יותר חמור ממה,יש לנו כלי מדידה לעצמינו בלבד.
כל אחד עם אופיו ולפי זה התמודדויותיו ונסיוניונותיו הוא..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 15:19 |
|
| |
לא הבנת את הפואנטה, לא נקטתי עמדה מה טוב ומה לא. רק הבאתי את הדוגמה הזו לצורך המחשת הפער בין הבחורים לבחורות. זה קורה בסרטים, בסמים ובעוד מרעין בישין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 18:12 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
| פווווווווו כתב: |  | ברור שאם מסתכלים על שאר האפשרויות הקיימות עולם הישיבות הוא ברירת מחדל, אבל לא האופציה הראשונית והמועדפת, לו היתה אפשרות טובה יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני אחנך את ילדיי שעולם התורה זהו עולמם עם מגרעותיו וחסרנותיו, יש חסרונות?צריך כלים להתמודד איתם המשגיח הרב וולבה זצ"ל בהקדמה לעלי שור כבר נגע בנקודה הזאת,ואמר שירידת הדור שלנו מול הדורות הקודמים נובעת מהעדר המושג רב ותלמיד(או בלשונו המדוייקת "חסר בשימושה"(גדול שמושה יותר מלמודה וכו) ממילא בחור שגדל עם רב שמכוונו בשלל התמודדויותיו, ומקיים את הועשה לך רב, ישיבה היא בשבילו גן עדן רוחני עלי אדמות.. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2015 18:13 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
| פווווווווו כתב: |  | שוב, כי אין ברירה אחרת..בכל מקרה, הסטנו את הדיון למקומות אחרים. הבאתי את הסמים בפונוביז' לדוגמה לפער בין הבחורות לבחורים. לבחורה סטנדרטית ופתוחה ברמה סבירה אין מושג על סמים ועל ההבדלים בין הסוגים, מה נחשב קל ומה קשה, מה זה באנג ואיך מגלגלים, לעומת בחור ישיבה ממוצע יש בהחלט ידע נרחב ומושגים לא קטנים בנושא גם אם הוא נקי ומעולם לא נגע בסמים (ואני לא מדברת על אלו שזה בסטנדרט אצלם..) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הנקודה שזה כן ולא זה כן ברירת מחדל באם מביטים על המגרעות, אבל מציאותה של ישיבה בעולמו של היהודי היא לא אמורה להיות ברירת מחדל אלא המלכתחילה..ובזה תם ונשלם :) לגבי בנות שמבינות פחות (בעולם החרדי בלבד) בסמים אבל מדברות בדרך כלל יותר לשון הרע מבחורים ,אז אין אפשרות להשים מאזניים ולשקול. זה כמו לומר מי יותר טוב פרומער או בחור פתוח? אין שחור ולבן אותו פתוח יכול להיות בקי בכל כתבה בוואלה. והבחורציק החזונישניק שלנו בקי בלפתוח את הפה על גדולי ישראל בשם "ההשקפה" אין לנו כלי מדידה מה יותר חמור ממה,יש לנו כלי מדידה לעצמינו בלבד. כל אחד עם אופיו ולפי זה התמודדויותיו ונסיוניונותיו הוא.. |
|
|
|
|
|
|