|
|
| נשלח ב-17/12/2015 15:09 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  |
| רציף כתב: |  |
"להבטיח ולאהוב - לא עולה כסף" אומר הפתגם באידיש .. פרומערית, את אומרת ש הקהילה שלך חשופהלמדיה, ואת מחפשת אחד שלא ראה סרט מתרבות זרה, זה מאוד נדיר הדבר הזה, אני מציע לך להשתחרר.. אלא אם כן את מחפשת מישהו שבאמת מעל זה, והוא לא מתכוון "בעתיד" לראות סרטים והוא מחובר - - - (אולי תרשי לו לראות סרט בפון שלך דרך רימון..) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
למה אני לא אוהבת לענות לך? מעניין...
דבר ראשון - הקהילה שלי לא חשופה למדיה. מעולם לא אמרתי דבר כזה! אני ספיציפית נכנסת לאינטרנט רימון וזה נחשב נורמה לכל מי שזקוק לכך לצרכי עבודה/פרנסה... זה שבכל הציבור החרדי יש נגע בעניין המדיה - כך גם אצלנו.. הרבה בחורים נופלים ומסתירים את זה.
דבר שני - אני לא אשתחרר ממה שהתפללתי עליו מגיל 0! חינכו אותי ליראת שמים ולהתפלל שאתחתן עם אדם ירא שמיים, ואני לא מוכנה לוותר על דבר כל כך בסיסי - שמירת העינים למען ה'! במיוחד שאצל גברים כל מראה לא טוב משפיע בצורה קיצונית, ולא, אל תתקן אותי, את זה חז"ל אמרו ולא אני!
דבר שלישי, יש לי פלאפון כשר ואני גאה בזה. אין לי אינטרנט משום סוג שהוא בפלאפון. לא אתרוג, לא לולב ולא ערבה! ואני האחרונה שאתן למישהו בהכשר שלי להיכשל |
|
מה חז"ל אמרו על שמירת עיניים ? מי שצופה בסרטים אז בהכרח שהוא לא שומר עיניים ? את מושלמת ביראת שמיים ? וביכלל, מה נתפסת דווקא לדבר הזה ? ועוד משהו, אני לא בטוח שבחור ששומר עיניים -יתאים לך, לשמור עיניים זה אחד הדברים היותר קשים, ומעטים יחסית - זוכים לכך, זה דורש השקעה רצינית בתורה ובעבודת השם. שמא יש לך גם דרישות בענייני שמירת המחשבה ? אני כותב מאהבה, האמת כואבת לפעמים.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 15:14 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 15:20 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | כמו שאמרו פה- השימוש שלך באינטרנט לא שונה מבחור שרואה סרטים לא חרדיים. ולא משנה שזה רימון ושזה לא בקביעות! גם אותו בחור רואה רק סרטים יחסית כשרים (כי רימון זה גם רק יחסית כשר) וגם זה לא מי יודע מה תדיר... הדרישה שלך מגוחכת ולא הוגנת. הטענה טענת אמת וצודקת אם היית בחורה שמעולם לא נגעה במכשיר טמא, ובטח ובטח שלא גלשה באינטרנט (כי ההיתר מגדולי הדור לשימוש באינטרנט הוא רק לצרכי פרנסה. לא חןשד בך שאת מפרנסת) בקיצור, או שתעשי תשובה או שתתאמי ציפיות הגיוניות יותר... שיהיה בהצלחה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין לי כח להתגונן שלא כל המגזרים בציבור החרדי נוהגים כמוך.. כיוון שאין לי כל עניין בחשיפת פרטיי האישיים
אנא כבד את העובדה שאצלנו זה נחשב כנורמה וסרטים לא. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 16:21 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | תדברי איתו על זה, הכי חכם.
ככה את גם מבינה בצורה ברורה וישירה מה דעתו בנושא.
לדבר זה ברור.
אבל ישנם מקרים שבהם מעלימים בחורים או בחורות מידע כמו זה
כיוון שהם מעוניינים בשידוך,וכשהם שומעים שהבחורה מתגלשת ברימון
הם אומרים אה היא תזרום בקליינע..
תוקן על ידי טום888 ב- 17/12/2015 11:33:13
|
|
ת'ספר לי על זה....
אבל עדיין, תמיד טוב להיות כנים ולדבר על מה שמפריע בצורה ישירה ולא להתחיל להסתבך מסביב. וזה לא סותר ברורים...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 18:07 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | פרומערית כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | "להבטיח ולאהוב - לא עולה כסף"אומר הפתגם באידיש ..פרומערית,את אומרת ש הקהילה שלך חשופהלמדיה, ואת מחפשת אחד שלא ראה סרטמתרבות זרה, זה מאוד נדיר הדבר הזה,אני מציע לך להשתחרר..אלא אם כן את מחפשת מישהושבאמת מעל זה,והוא לא מתכוון "בעתיד" לראות סרטיםוהוא מחובר - - -(אולי תרשי לו לראות סרט בפון שלך דרך רימון..) נשלח מהאנדרואיד שלי |
| למה אני לא אוהבת לענות לך? מעניין...דבר ראשון - הקהילה שלי לא חשופה למדיה. מעולם לא אמרתי דבר כזה! אני ספיציפית נכנסת לאינטרנט רימון וזה נחשב נורמה לכל מי שזקוק לכך לצרכי עבודה/פרנסה... זה שבכל הציבור החרדי יש נגע בעניין המדיה - כך גם אצלנו.. הרבה בחורים נופלים ומסתירים את זה.דבר שני - אני לא אשתחרר ממה שהתפללתי עליו מגיל 0! חינכו אותי ליראת שמים ולהתפלל שאתחתן עם אדם ירא שמיים, ואני לא מוכנה לוותר על דבר כל כך בסיסי - שמירת העינים למען ה'! במיוחד שאצל גברים כל מראה לא טוב משפיע בצורה קיצונית, ולא, אל תתקן אותי, את זה חז"ל אמרו ולא אני!דבר שלישי, יש לי פלאפון כשר ואני גאה בזה. אין לי אינטרנט משום סוג שהוא בפלאפון. לא אתרוג, לא לולב ולא ערבה!ואני האחרונה שאתן למישהו בהכשר שלי להיכשל |
|
מה חז"ל אמרו על שמירת עיניים ? מי שצופה בסרטים אז בהכרח שהוא לא שומר עיניים ? את מושלמת ביראת שמיים ? וביכלל, מה נתפסת דווקא לדבר הזה ? ועוד משהו, אני לא בטוח שבחור ששומר עיניים -יתאים לך, לשמור עיניים זה אחד הדברים היותר קשים, ומעטים יחסית - זוכים לכך, זה דורש השקעה רצינית בתורה ובעבודת השם. שמא יש לך גם דרישות בענייני שמירת המחשבה ? אני כותב מאהבה, האמת כואבת לפעמים.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
וואו רציף, אני מתלבטת אם אתה באמת כזה נאיבי/לא חכם או שאתה עושה את עצמך...
שיהיה לך בהרבה הצלחה בחיים... ותעשה טובה, אל תענה לי יותר לאשכול הזה
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 18:09 |
|
| |
| טום888 כתב: |  | תדברי איתו על זה, הכי חכם.
ככה את גם מבינה בצורה ברורה וישירה מה דעתו בנושא.
לדבר זה ברור.
אבל ישנם מקרים שבהם מעלימים בחורים או בחורות מידע כמו זה
כיוון שהם מעוניינים בשידוך,וכשהם שומעים שהבחורה מתגלשת ברימון
הם אומרים אה היא תזרום בקליינע..
לכן הבירורים לא פחות חשובים,והודאת בעל דין כחמישים עדים הווי לאוו כמאה.,
בכללי העולה מדברייך שאת מחפשת פרומער סטייל,
שוטי לך בין היכלי תפרח וסלבודקא ותמצאי בוודאי
אחד שאפילו את גרובייס לא מכיר..
תוקן על ידי טום888 ב- 17/12/2015 11:33:13
|
|
זה בדיוק מה שמפחיד בכל הנושא שנקרא "שידוכים"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 18:19 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 18:25 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | |
|
ממש לא... אני עוד בחיתולים
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 18:27 |
|
| |
כלכך מדהים ... חשבתי אני ילדה תמימה וחסודה...והיא מדברת איתי על הקרנות שבראש שלי יושבים להם שודדי הקאריביים .(ולא..זה לא הקרנה של יהודה גרובייס) מה יהיה איתי אבא?;))) עם היא פרומערית...צריך להמציא לי מילה חדשה...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 20:28 |
|
| |
| פרומערית כתב: |  | אוווקיי כולם...
אני מבקשת מכולם לענות קונקרטית וללא קשר לפותחת האשכול - אני.
נגיד שזאת סתם שאלה שנזרקה לחחל האוויר:
איך מבררים כך וכך?
תענו בלי להתייחס אליי!
מאוד קל לברר על בחור עם הוא "פרומער" שלא רואה סרטים. אין לי מושג מי עושה לך את הברורים אבל אם הוא מתקשה בזה מומלץ לך להחליף
לא הבנת
הדילמה שלה שהיא לא מחפשת פרום
ששומע קסטות של הרב פינקוס בווקמן.
היא מחפשת משהו שכן מייבין כמו שהיא וקהילתה..
רק שלמצוא אחד שמייבין בנט, שמעודו לא ראה מחזו תוצרת גרובייס..קשה למצוא.
ככה הבנתי ממנה
תקני אותי פרומערית אם שגיתי..שגית אני לא מחפשת אחד שמבין בנט..אם הוא לא מבין - עוד יותר טוב... אבל עם גרובייס אין לי בעיה אלא עם סרטים מתוצרת גויית/חילונית וכו'... ולא משנה לי על מה מדבר הסרט ואם הוא נחשב ל"נקי". סרט לא דתי - ס'פסט נישט!אז חנינא טוניק רלוונטי <*>**>צריך רק לברר מה איתו,במוצ"ש נדע ונעדכן אותך:)תוקן על ידי טום888 ב- 16/12/2015 21:56:37
חיפוש קצר בגוגל מה זאת המנטרה שאתה כל הזמן חוזר עליה ומתקראת בלעז "חנינא טוניק"... שתהיה לי בריא אני לא תימניה!
תוקן על ידי פרומערית ב- 17/12/2015 14:28:55
|
|
אם מחנינא טוניק הגעת לתמני
אז כנראה ברימון חסמו את שטיסל:)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 22:35 |
|
| |
טוניק דווקא נשמע אשכנזי
אבל אני לא בעד נישואי קטינים, ועוד ל2 נשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2015 22:52 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | פרומערית כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | "להבטיח ולאהוב - לא עולה כסף"אומר הפתגם באידיש ..פרומערית,את אומרת ש הקהילה שלך חשופהלמדיה, ואת מחפשת אחד שלא ראה סרטמתרבות זרה, זה מאוד נדיר הדבר הזה,אני מציע לך להשתחרר..אלא אם כן את מחפשת מישהושבאמת מעל זה,והוא לא מתכוון "בעתיד" לראות סרטיםוהוא מחובר - - -(אולי תרשי לו לראות סרט בפון שלך דרך רימון..) נשלח מהאנדרואיד שלי |
| למה אני לא אוהבת לענות לך? מעניין...דבר ראשון - הקהילה שלי לא חשופה למדיה. מעולם לא אמרתי דבר כזה! אני ספיציפית נכנסת לאינטרנט רימון וזה נחשב נורמה לכל מי שזקוק לכך לצרכי עבודה/פרנסה... זה שבכל הציבור החרדי יש נגע בעניין המדיה - כך גם אצלנו.. הרבה בחורים נופלים ומסתירים את זה.דבר שני - אני לא אשתחרר ממה שהתפללתי עליו מגיל 0! חינכו אותי ליראת שמים ולהתפלל שאתחתן עם אדם ירא שמיים, ואני לא מוכנה לוותר על דבר כל כך בסיסי - שמירת העינים למען ה'! במיוחד שאצל גברים כל מראה לא טוב משפיע בצורה קיצונית, ולא, אל תתקן אותי, את זה חז"ל אמרו ולא אני!דבר שלישי, יש לי פלאפון כשר ואני גאה בזה. אין לי אינטרנט משום סוג שהוא בפלאפון. לא אתרוג, לא לולב ולא ערבה!ואני האחרונה שאתן למישהו בהכשר שלי להיכשל |
|
מה חז"ל אמרו על שמירת עיניים ? מי שצופה בסרטים אז בהכרח שהוא לא שומר עיניים ? את מושלמת ביראת שמיים ? וביכלל, מה נתפסת דווקא לדבר הזה ? ועוד משהו, אני לא בטוח שבחור ששומר עיניים -יתאים לך, לשמור עיניים זה אחד הדברים היותר קשים, ומעטים יחסית - זוכים לכך, זה דורש השקעה רצינית בתורה ובעבודת השם. שמא יש לך גם דרישות בענייני שמירת המחשבה ? אני כותב מאהבה, האמת כואבת לפעמים.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
וואו רציף, אני מתלבטת אם אתה באמת כזה נאיבי/לא חכם או שאתה עושה את עצמך...
שיהיה לך בהרבה הצלחה בחיים... ותעשה טובה, אל תענה לי יותר לאשכול הזה
|
|
יתכן שזה משולב.. יש דברים שאני לא מבין, ויש דברים רבים שלא ירדת לסוף דעתי. שוב, רצוי אם אפשר שתבהירי את עצמך יותר. מחילה אם הפרעתי לך . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2015 01:31 |
|
| |
|
|
|
|
|