בכלל,כל התחרויות האלה למשל של עול מצוות,זה משהו שבעבר לא היה קיים אצל היהודים.יותר אצל עמים אחרים,כמו יוונים וכד',היהודים נלחמו בזה בתוקף.עד שבעצם בכוזר 'גיירו' את זה והפכו את זה למשהו חיובי.(כדי להשתתף צריך להבחן לפני על מאות דפי גמרא וכו ולא זוכרת מה עוד:)
נשלח ב-17/12/2015 17:44
אה.. הבנתי. ומאיפה היא הביאה את כל 'החידושים' האלו?
נשלח ב-17/12/2015 17:46
פרי דמיונה הקודח..
נשלח ב-17/12/2015 17:49
אני כבר מחכה בקוצר רוח לקרוא את פירות מוחה הקודח ביוזבד.
נשלח ב-17/12/2015 17:49
יכול להיות שיש גם מקורות שעליהם היא הסתמכה.. מקורות היסטוריים שתיארו תרבויות בעבר.
לדעתי היא קראה ספרים עתיקים על שבטים נכחדים באפריקה או על חיי אינדיאנים ועשתה מיקס אחד גדול בספר.
נשלח ב-17/12/2015 20:06
רבקה_הקלה כתב:
באמת שאלה טובה. מהללאל- מפרקי אבות. אסתרק- מתאים יותר לבת בשם אסתר-קה. רנה- כנראה קיצור של רינה. הלה- כבר שמעתי על שם כזה. טור- אולי היא נולדה באבו טור? מעניין מאיפה קינן לקחה את השם. רעואל- גם כן שם שלא בנמצא.
שמעתי על אלה, לא על הלה.. אבל זה שם הגיוני.. רעואל זה היה אחד משבעת השמות של יתרו
קודם כתבתי את התגובה ואחר כך ראיתי שכתבת שם, אז ניסיתי למחוק פה את שלי, והסתבכתי קצת..
נשלח ב-17/9/2016 21:30
אז בואו נדבר על השמות מיוזבד:
אבנר-משהו מספר שופטים נראה לי.
בניהו-נשמע כמו איזה שם תנכי...
חנוך- אחד מצאצאי שם בן אדם.
יתיר- מתוך זמירות השבת אסדר לסעודתא. השורה האחרונה:רבו יתיר יסגי...
מנרם- דומה למנחם.
יש עוד שמות שנמצאים גם באיסתרק ומהללאל ולא ראיתי כאן התייחסות אליהם... כמו למשל אביי-מהגמרא, אלרון- שם מאוד מעניין אם לחלק אותו ל2, גאטלי- נשמע דומה לגאטעניו באידיש, גאלן- משהו כמו גואל או משהו, ליאה-לאה בתוספת י', נאיתן- איתן בתוספת נ', רובן- ראובן בלי א'.