| נשלח ב-21/12/2015 20:15 |
|
| |
בסיס טוב לנישואין
נפגש לו זוג פוצנציאלי.
פגישה ראשונה חלפה סבבה וסבבה זה סבבה כי אפ'חד לאמצפה ממנה ליותר.
גם פגישה שנייה חלפה בנחמדות. וגם נחמדות זה נחמד בשביל פגישה שנייה.
שלישית ורביעית- בסדר. יש על מה לדבר.
אז מה שבאתי בעצם לשאול הוא: מה הלאה?
האם זה שנחמד יחד בפגישות מהווה בסיס טוב לנישואין עתידיים?
ואם לא-מה לדעתכם כן מהווה קרקע פורייה לנישואים וזוגיות טובה?
תשתדלו להשאר באיזור התשובות הענייניות אם זה אפשרי....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:04 |
|
| |
הכל תלוי ברמת הזוג. באופציה ראשונה, סבבה. זה שהם מצאו שפה משותפת. הם זורמים , נחמד להם יחד. זה מספק אותם.. אז סבבה להם באופציה ב', הסבבה זה שהשקפתית הם מסונכרנים, הדעות שלהם מותאמות זה קצת יותר משפה משותפת, כי ברמה התאורתית, העתיד שלהם יותר מותאם.. בהחלט יכול להיות שפה משותפת,יהיה בסיס אצל זוג אחד. ואצל השני יצטרכו מעט יותר, כמו התאמה ערכית/ תעסוקתית /מנטלית. בגדול, לדעתי לא מספיק רק נחמד. הייתי רוצה לראות התאמה קוגנטיבית, השקפתית. ודרך חיים משותפת. בד"כ אם כל הנל קיימים, תהיה גם שפה משותפת...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:07 |
|
| |
קרה וקורה הדבר ברור שחייב להיות רגש בתמונה, שאומרים רגש לא הכוונה לרומיאו ויוליה על הטיטאניק בשקיעה, בגילאים מבוגרים אחרי שנות וותק העסק יותר יבש ועל הקרקע מאשר חולמני ומלא בעננים, ולכן השכל נמצא בפרונט לרגש לוקח זמן להגיע, וגם כשהוא מגיע זה לא רומנטיקה נוסח ריצרד גיר וגוליה רוברטס, אלא אמור להיווצר רגש דק של צפייה מדייט אחד לאחריו, הרגשה שבא לך לשמוע את אותו הצליל ואת אותה צורת חשיבה ביטוי וכו של אותו אחד שוב ושוב פשוט מה שמביא הנ"ל בסלו לדייט מדבר אלייך, כשתוכלי לומר שאכן כך את מרגישה, את יכולה לסמן וי על הרגש..ולשבור צלחת..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:09 |
|
| |
ואם תאפשרי לי לפרשן את דבריך:
כדאי שיראו עין בעין.
סוג הראייה עצמה כבר סובייקטיבית.
כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:14 |
|
| |
טום,
איזה סוג רגש:
געגוע?
מתח (מהסוג הידוע)?
נינוחות?
הכלה?
ואני מדברת דווקא על גילאים מתקדמים שכבר מחפשים נישואים (ולאו דווקא התאהבות...)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:19 |
|
| |
נערה, תסבירי את הפירשון...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:26 |
|
| |
הוא מתייחס בעיקר לפתיח שלך: " הכל תלוי ברמת הזוג" . ז"א שהמטען והעולם האישי שלהם הוא הבסיס לנישואין שייבנו בינהם ותכלס הם צריכים להסכים על הדברים שמהותיים להם, איש לפי רמתו. זה הפירשון שלי להסבר שלך. הבנתי אתדבריך נכונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:34 |
|
| |
| נערתהבזק כתב: |  | | טום,
איזה סוג רגש:
געגוע?
מתח (מהסוג הידוע)?
נינוחות?
הכלה?
ואני מדברת דווקא על גילאים מתקדמים שכבר מחפשים נישואים (ולאו דווקא התאהבות...)
|
|
אני ייתן לך דוגמא שהביא בזמנו הרב לויכטר(תלמידו של הרב וולבה זצ"ל) באחד הוועדים שמסר במיר, שאדם הולך ברחוב מכל ההמון שסביבו אם הוא יתמקד בפרצוף מסויים, זה בגלל שאותו פרצוף מדבר אליו,,או שזה מכר שלו, או שזכור לו מאיפה שהוא, או שמזכיר לו וכו, אם יש לך הרגשה בין דייט לדייט שאיך שהבחור הזה מדבר על הבית ששואף להקים, איך שהוא מבטא ומספר על זה ,זה מדבר אלייך יותר מאחרים שדברו על אותו הדבר זה מעיד שיש כאן גם רגש, געגוע?לא ...זה מתאים לבחור ובחורה שיוצאים לראשונה בחייהם בגיל 20 ומרגישים באיזה טלנובלה רומנטית, יותר בפן של צפייה לשמוע שוב, את איך הוא מנתח וחושב או מה הוא יענה על ויחשוב על וכו, צפייה וסקרנות לדייט הבא שלא הייתה בעבר,, בדרך כלל הבחינה לאם ישנו רגש מתחילה מהדייט השלישי והלאה (זו הסיבה שצעירים יכולים לסגור וורט על הדייט השלישי, מה שאין כן מבוגרים)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:36 |
|
| |
מי זה הוא? ראיתי שהתיחסת לטום אך לא רואה את תגובותו..
כן וכל זוג והמטען שלהם. אני מאמינה שכל שרמת המשכל גבוה יותר,וכן הגיל, הסינון יהיה קפדני יותר לא רק לפי נחמד, כייף ,אז למה לא. אלא לפי, למה כן? איך כיצד, ומדוע...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:37 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | מי זה הוא? ראיתי שהתיחסת לטום אך לא רואה את תגובותו..
כן וכל זוג והמטען שלהם. אני מאמינה שכל שרמת המשכל גבוה יותר,וכן הגיל, הסינון יהיה קפדני יותר לא רק לפי נחמד, כייף ,אז למה לא. אלא לפי, למה כן? איך כיצד, ומדוע... |
|
תמר הוא היא התכוונה לפירשון שהיא נתנה על דברייך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:39 |
|
| |
אוקי. קראתי את הגברים והם בשלבי עיבוד. רק הערת ביניים בקטע אסוסיאטיבי לגמרי: הרגש לא נעלם אצל מתבגרים. אולי רק האומץ לחיות אותו... (ובטח שלא הגעגוע!)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:41 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | מי זה הוא? ראיתי שהתיחסת לטום אך לא רואה את תגובותו..
כן וכל זוג והמטען שלהם. אני מאמינה שכל שרמת המשכל גבוה יותר,וכן הגיל, הסינון יהיה קפדני יותר לא רק לפי נחמד, כייף ,אז למה לא. אלא לפי, למה כן? איך כיצד, ומדוע... |
|
ברור שגיל ומשכל משחקים תפקיד בולט ברמת הסינון וניתוח הדברים, אבל עדיין זה נשאר במגרש השכלי, וזה לבד גם אם תהיינה תשובות לא יספיק ,כי צריך להתהוות מימד רגשי דק,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:41 |
|
| |
נערה! הגדרת את כל מה שרציתי לומר, במשפט אחד קטנטן.. קדה קידה... טום, אני לקויה גנטית עם הוכחות עד לגולם מפראג...זה אבוד מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:45 |
|
| |
| נערתהבזק כתב: |  | | אוקי. קראתי את הגברים והם בשלבי עיבוד. רק הערת ביניים בקטע אסוסיאטיבי לגמרי: הרגש לא נעלם אצל מתבגרים. אולי רק האומץ לחיות אותו... (ובטח שלא הגעגוע!) |
|
קראתי את הדברים. הדברים. לא הגברים. פרויד!
(תמר על איזה ברברת שלי דיברת?)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:47 |
|
| |
| נערתהבזק כתב: |  | | אוקי. קראתי את הגברים והם בשלבי עיבוד. רק הערת ביניים בקטע אסוסיאטיבי לגמרי: הרגש לא נעלם אצל מתבגרים. אולי רק האומץ לחיות אותו... (ובטח שלא הגעגוע!)
קראתי את הדברים. הדברים. לא הגברים. פרויד!
(תמר על איזה ברברת שלי דיברת?) |
|
!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2015 21:51 |
|
| |
אהה... (:
|