|
|
| נשלח ב-22/12/2015 15:12 |
|
| |
קודם כל את צריכה לדעת שאנו עושים רק השתדלות, ובורא עולם הוא זה שמזווג.... תשאלי את כל מי שעבר... אבל נכון שהבסיס זה שהשיחה איכותית והדיבור זורם, כמו כן שהדעות/ השקפות מתואמות שהסגנון והאופי והציפיות גם כן בשביל זה גם מבררים לפני....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 18:35 |
|
| |
| איצקוביץ20 כתב: |  | קודם כל את צריכה לדעת שאנו עושים רק השתדלות,
ובורא עולם הוא זה שמזווג....
תשאלי את כל מי שעבר...
אבל נכון שהבסיס זה שהשיחה איכותית והדיבור זורם,
כמו כן שהדעות/ השקפות מתואמות
שהסגנון והאופי והציפיות גם כן
בשביל זה גם מבררים לפני.... |
|
איצקוביץ כל מילה אמת,
אבל זו לא הייתה כוונת מעלת האשכול בשאלתה לענ"ד,
היא ספרה שהיא נפגשה איתו לא פעמיים ולא שלוש,
זאת אומרת השיחות זרמו, ומן הסתם ההשקפות כנ"ל, והסגנון והאופי וכו וכו נכנסו בקטגוריית הנחמדות,
אם לא היו השקפות מתואמות צפיות ושאיפות דומות, היא לא הייתה שורפת איתו יותר משתי פגישות גג,
הסיבה שהבחור נחמד ולא מעבר,
היא מפני שמבחינת הרגש חסר ,וצריך לבנות תקשורת רגשית שתהפוך את הנחמד לאחד...
תוקן על ידי טום888 ב- 22/12/2015 18:37:41
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 19:14 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
נערה, לא אערב דעה אישית כרגע, כי יש לי הרבה בנושא. אצטט רק את אחד מהיועצים הגדולים בתחום ששוחחתי עמו לאחרונה ממש.
יש שלושה פרמטרים בלבד שאמורים לבדוק במשך הפגישות: 1. זרימה בשיחה. (כיף לך לדבר עם הבן אדם, ויש בך ציפיה {בסיסית שמתפתחת..} לפגישה הבאה) 2. השקפות תואמות (סנכרון כמו שכבר כתבה תמר) 3. שאין דחיה מבחינה חיצונית (וכל המרבה הרי זה משובח).
אם את מרגישה שהתשובה שלך על שלושת הסעיפים הללו היא חיובית אז שוטי הלאה וחבל על הזמן להתעכב. אם התשובה שלך שלילית על אחד מהם, זה עלול להגרר ולפתח גרוגרות חמורות יותר בהמשך.
כל התפתחות של וויכוח בנושא מיותרת כי הדברים נאמרים לאחר נסיון רב.
(כל הדיונים על רגש ושכל זו פילוסופיה נאה, אבל אינה מביאה בחובה חידוש מעבר לקריטריון הקובע שמונח בסעיף 3. ואני מכיר זוג ששוחחתי עם הבחור לפני הסגירה, ובאמת בסופו של דבר זה התבסס בסעיף 3 כלשונו, רק לא הייתה דחיה. ויש להם כיום חיי אושר אמיתי. גם משיכה בהחלט יכולה להתפתח מתוך אהבה אמיתית שנובעת מנתינה) תמצתתי למרות שאפשר להרחיב עוד רבות.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 22/12/2015 13:35:24 |
|
חייב שיהיה נשיאת חן או חיבה, נקודה . ובוחנים האם יש נעימות בקשר . כל מה שנועם מספר זה נחמד, (והסיפור הוא טוב לסעודת מלווה מלכה.. :) אבל לא מובהר כראוי . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 19:16 |
|
| |
| איצקוביץ20 כתבה: |  | קודם כל את צריכה לדעת שאנו עושים רק השתדלות, ובורא עולם הוא זה שמזווג.... תשאלי את כל מי שעבר... אבל נכון שהבסיס זה שהשיחה איכותית והדיבור זורם, כמו כן שהדעות/ השקפות מתואמות שהסגנון והאופי והציפיות גם כן בשביל זה גם מבררים לפני.... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 19:28 |
|
| |
נ. ב. בשלבים מתקדמים יותר של פגישות הקשר זורם יותר, וזה מסייע לקבלת החלטה. תמיד כדאי להתייעץ עם אנשים חכמים או בני משפחה חכמים שיבהירו לך את התמונה, או שנכתוב לעצמנו יתרונות מול חסרונות, ואז נבין מה קורה ונתקדם בקשר. לפעמים האדם לא מרשה לעצמו להסחף. הייתי כן מרשה לרגש להסחף במידה מסוימת. אם החיצוניות היא נחמדה אז מעולה. לגבי פנימיות יש יותר מקום לבחון מה קורה, פגישה של זה מול/אצל זה היא תועלתית יותר מאשר סיבובים בגנים, שלא מובילה לשיחה מעמיקה כל כך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 21:13 |
|
| |
נועם_ושלום, רק להיות מבינה, לפי דבריך, אי דחיה, +זרימה בשיחה, הם בעצם, סוג של בסיס ליכולת לפתח רגשות בעתיד.. נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 21:47 |
|
| |
| נערתהבזק כתב: |  | | טום, איזה סוג רגש: געגוע? מתח (מהסוג הידוע)? נינוחות? הכלה? ואני מדברת דווקא על גילאים מתקדמים שכבר מחפשים נישואים (ולאו דווקא התאהבות...) |
|
חבר הערב סיפר לי
הוא נכנס את הקודש פנימה אל מרן הרב שטיינמן שלי"טא
הוא שאל על פי מה הוא יידע אם לסגור או לא.
הראש ישיבה ענה לו ככה
צריך למצוא את האמצע
מצד אחד לא להיות בלינדר הייט(עיוור מרגשות דהיינו נטו שכל)
אך מצד שני בהמה נקנית במשיכה..
צריך מח ולב..
זהו לשונו המדויק כפי שציטט החבר.
ואין מה להוסיף..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2015 23:04 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | נועם_ושלום,
רק להיות מבינה,
לפי דבריך,
אי דחיה, +זרימה בשיחה,
הם בעצם, סוג של בסיס ליכולת לפתח רגשות בעתיד..
נכון? |
|
ראשית אני חייב לומר תמר, זה לא מה ש'אני' אומר, אני מסתמך בדבריי על אחד מאנשי המקצוע שכל אחד שגולש בפורום מכירו, שלאחרונה שוחחתי איתו ושמעתי את זה ממנו באופן אישי בתוך כל שאר השיחה בהתייחס לכמה נושאים שאינם אישיים שלי.
בהחלט שאני מזדהה עם הדברים.
כן, הבנת נכון, אך עם תוספת, לדבריו אי דחיה + זרימה + סנכרון השקפתי, מהווה בסיס לפיתוח רגשות בעתיד בחיי זוגיות תקינים.
ובהתקיים שלושת תנאים אלו.
רציף, לא חשבתי להרחיב, אבל טענת אי בהירות מציקה לי אז ארחיב.
ניגש אלי בחור, רגיל, מישיבה טובה, שהוצעה לו בחורה מבית מעולה, אך דא עקא, המראה החיצוני לא היה מלבב. ונפשו בשאלתו שאינו יודע האם לגשת סופית (לאחר כמה פגישות, כשבשאר הדברים הייתה התאמה מקסימה).
בזמנו טענתי לו שאם אינו מרגיש דחיה, גם אם הוא לא "דלוק" עד שינוי שיווי משקל, שיגש.
ואכן ערב למחרת התקיים הוורט במזל טוב.
הזוג כיום (הרבה אחרי ה"שנה ראשונה") ב"ה נשואים באושר ובשמחה, אהבה אחווה ושלום ורעות. ובעז"ה שימשיך כך הלאה.
נ.ב. אני יותר צעיר ממה שאני אולי נשמע, וצעיר ממך באופן משמעותי :)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2015 10:48 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| tamar8 כתב: |  | נועם_ושלום, רק להיות מבינה, לפי דבריך, אי דחיה, +זרימה בשיחה, הם בעצם, סוג של בסיס ליכולת לפתח רגשות בעתיד.. נכון? |
|
ראשית אני חייב לומר תמר, זה לא מה ש'אני' אומר, אני מסתמך בדבריי על אחד מאנשי המקצוע שכל אחד שגולש בפורום מכירו, שלאחרונה שוחחתי איתו ושמעתי את זה ממנו באופן אישי בתוך כל שאר השיחה בהתייחס לכמה נושאים שאינם אישיים שלי. בהחלט שאני מזדהה עם הדברים. כן, הבנת נכון, אך עם תוספת, לדבריו אי דחיה + זרימה + סנכרון השקפתי, מהווה בסיס לפיתוח רגשות בעתיד בחיי זוגיות תקינים. ובהתקיים שלושת תנאים אלו.
רציף, לא חשבתי להרחיב, אבל טענת אי בהירות מציקה לי אז ארחיב. ניגש אלי בחור, רגיל, מישיבה טובה, שהוצעה לו בחורה מבית מעולה, אך דא עקא, המראה החיצוני לא היה מלבב. ונפשו בשאלתו שאינו יודע האם לגשת סופית (לאחר כמה פגישות, כשבשאר הדברים הייתה התאמה מקסימה). בזמנו טענתי לו שאם אינו מרגיש דחיה, גם אם הוא לא "דלוק" עד שינוי שיווי משקל, שיגש. ואכן ערב למחרת התקיים הוורט במזל טוב. הזוג כיום (הרבה אחרי ה"שנה ראשונה") ב"ה נשואים באושר ובשמחה, אהבה אחווה ושלום ורעות. ובעז"ה שימשיך כך הלאה.
נ.ב. אני יותר צעיר ממה שאני אולי נשמע, וצעיר ממך באופן משמעותי :) |
|
אסביר יותר, נכון שבעיקרון אפשר לסגור אם אין דחיה, ויש התאמה, מצד שני, מסוכן לסגור אם אינך ממש רוצה ! אז מי שסומך על הרב, ויש לו אמונה תמימה שהרב הבין את הקטע שלו - אשרי חלקו. במקרה של שאלה, יש לגשת לשיחה רצינית עם איש מקצוע שסומכים עליו, וההחלטה היא של השואל/ת הוא אמור לחיות איתה ולהתענג מהמראה המלבב שלה שתחיה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2015 11:04 |
|
| |
| טום888 כתבה: |  |
| נערתהבזק כתב: |  | | טום, איזה סוג רגש: געגוע? מתח (מהסוג הידוע)? נינוחות? הכלה? ואני מדברת דווקא על גילאים מתקדמים שכבר מחפשים נישואים (ולאו דווקא התאהבות...) |
|
חבר הערב סיפר לי הוא נכנס את הקודש פנימה אל מרן הרב שטיינמן שלי"טא הוא שאל על פי מה הוא יידע אם לסגור או לא. הראש ישיבה ענה לו ככה צריך למצוא את האמצע מצד אחד לא להיות בלינדר הייט(עיוור מרגשות דהיינו נטו שכל) אך מצד שני בהמה נקנית במשיכה.. צריך מח ולב.. זהו לשונו המדויק כפי שציטט החבר. ואין מה להוסיף.. |
|
נו ברור שחייב שיהיה שניהם ! אני לא מבין את התיסבוך של אנשים. גם כשאת קונה חולצה או שמפו או מחזיק מפתחות, אתה בוחן הן בשכל והן ברגש, האם הלב שלך אוהב את החולצה. ומבחינה שכלית אתה בודק מה המחיר של החולצה, והאם החולצה נראית לך מבחינה שכלית, כמו ; האם נהוג ללכת עם חולצה כזאת, לאיזה עונה החולצה מתאימה, האם המידה של החוצה היא בשבילך וכו' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|