בית פורומים בחדרי חרדים

תזכורת - מכתב האי פלגאה הגרש"א נגד הגרד"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2018 04:37 לינק ישיר 

פשוט מבהיל: המכתב של הגר"ש נגד הגר"ד לנדו נכתב ביום ראשון לפרשת כי תשא, בדיוק מועד הלוויתו הרבה שנים לאחר מכן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2018 11:10 לינק ישיר 

סקופער כתב:
פשוט מבהיל: המכתב של הגר"ש נגד הגר"ד לנדו נכתב ביום ראשון לפרשת כי תשא, בדיוק מועד הלוויתו הרבה שנים לאחר מכן...
מבהיל יותר לגלות שפתאום אתה מאמין בחשבונות שמיים,
רק לפני יום יומיים הבנו שאין קשר בין חילול שבת לאי פתיחת תוואי הרכבת החדש,ושאין סיבה  מיוחדת לאיחור המטוס שלך,,, אני שמח  שלקחת לתשומת ליבך את המוסר שנתנו לך החברים והתחזקת באמונה ובהשגחה פרטית!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2018 11:51 לינק ישיר 

כליטאי יבש אני שואל: העונש הוא ההלוויה או הפטירה ?

הפטירה היתה בט' אדר והמכתב בי"ד, אם אתה כ"כ בקיא בחשבונות שמיים אולי יש לך הסבר גם לפער של הימים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2018 13:01 לינק ישיר 

מישהו כאן אמר חשבונות שמים? אמרתי שזה מעניין צירוף המקרים הזה, הא ותו לא. חשבונות שמים נשאיר לשמים, חשבונות נפש נשאיר כל אחד לעצמו.

יתכן שבשמים הגראי"ל והגר"ש יושבים בגן עדן אחד ליד השני, ובגיהנם יושבים התלמידים משני הצדדים. אני לא יודע מה קורה שם, ולכן אני משתדל לעסוק במה שקורה פה כדי להגיע מוכן למה שקורה שם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2018 14:42 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

הפטירה היתה בט' אדר והמכתב בי"ד, אם אתה כ"כ בקיא בחשבונות שמיים אולי יש לך הסבר גם לפער של הימים ?

ליטאי יבש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2018 21:57 לינק ישיר 

הוּא הָיָה אוֹמֵר: 
כֹּל שֶׁרוּחַ הַבְּרִיּוֹת נוֹחָה הֵימֶנּוּ - רוּחַ הַמָּקוֹם נוֹחָה הֵימֶנּוּ. 
וְכֹל שֶׁאֵין רוּחַ הַבְּרִיּוֹת נוֹחָה הֵימֶנּוּ- אֵין רוּחַ הַמָּקוֹם נוֹחָה הֵימֶנּוּ. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2018 03:35 לינק ישיר 

מנהשורה כתב:

ליטאי יבש...

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3144532&forum_id=771

סליחה שלא עניתי לך על כה, פשוט לא השכלתי לראות את עומק חריפות הקושיה שנותרה באוויר ללא מענה, כעת שאני רואה שזה בנפשך אזדרז לענות.

ובכן:

בשבילי כליטאי יבש, כשחז"ל התנאים במגילת תענית קובעים על יום מסוים אשר מתו בו ממשתתפי מחלוקת ב"ש וב"ה, שהוא מסוגל ומסמל משהו ולכן צריך להמשיך להתענות בו, אני לא שום צריך ראיות כדי להאמין להם שהם צודקים, אבל אני כן יכול לנסות להצביע איך עדיין ניתן לראות בחוש את דבריהם מתקיימים, וגם אז ניתן להתווכח איתי.
מאידך, כליטאי יבש, כשאיזה זב חוטם בא להביא ראיה על משהו שקרה בגלל משהו, וכל ההוכחה שלו היא התאריך, אני לא רץ לקנות.

בנוסף, כליטאי יבש אני מאוד מוגבל בהבנתי את תחומי המיסטיקה כמו חוגים אחרים, ולכן כשאומרים לי על יום שהוא מסוגל, אני מבין שרק אותו יום הוא מסוגל ולא ג' ימים לפניו וז' אחריו, לכן כדי לשכנע אותי בתזה מופרכת, צריך לספק לי גרסה מהודקת יותר, אחרת, כליטאי יבש, אני אאלץ להיות קצת נודניק לגבי הפרטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2018 11:56 לינק ישיר 

אפיקטוזין כתב:

ליטאי יבש...

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3144532&forum_id=771

סליחה שלא עניתי לך על כה, פשוט לא השכלתי לראות את עומק חריפות הקושיה שנותרה באוויר ללא מענה, כעת שאני רואה שזה בנפשך אזדרז לענות.

ובכן:

בשבילי כליטאי יבש, כשחז"ל התנאים במגילת תענית קובעים על יום מסוים אשר מתו בו ממשתתפי מחלוקת ב"ש וב"ה, שהוא מסוגל ומסמל משהו ולכן צריך להמשיך להתענות בו, אני לא שום צריך ראיות כדי להאמין להם שהם צודקים, אבל אני כן יכול לנסות להצביע איך עדיין ניתן לראות בחוש את דבריהם מתקיימים, וגם אז ניתן להתווכח איתי.
מאידך, כליטאי יבש, כשאיזה זב חוטם בא להביא ראיה על משהו שקרה בגלל משהו, וכל ההוכחה שלו היא התאריך, אני לא רץ לקנות.

בנוסף, כליטאי יבש אני מאוד מוגבל בהבנתי את תחומי המיסטיקה כמו חוגים אחרים, ולכן כשאומרים לי על יום שהוא מסוגל, אני מבין שרק אותו יום הוא מסוגל ולא ג' ימים לפניו וז' אחריו, לכן כדי לשכנע אותי בתזה מופרכת, צריך לספק לי גרסה מהודקת יותר, אחרת, כליטאי יבש, אני אאלץ להיות קצת נודניק לגבי הפרטים.

בטלה מגלת תענית, ז"א שהתאריכים האלה לא תאריכים שחוזרים על עצמם מדי שנה עם השפעות כמו הקודמות.

לא אמרתי על תאריך, אלא על יום בשבוע פרשה פלונית. וכבר מצאנו כן לגבי יום שישי של פרשת חקת. ולא אמרתי שזה בודאי כך. כמו שהרב אויערבאך לא ידע בודאות שאשתו נפטרה בעקבות רדיפתו את ר' דב, אלא ניחש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2018 18:39 לינק ישיר 

חרם הקדמונים שלא לדבר על נפטרים ר''ל גם אם הם חטאו ולא חזרו בתשובה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2023 19:27 לינק ישיר 

המייבין10 כתב:
במחילה ממך, מי שנכנס לדכדוך הוא ר"ד לנדו שלקה בשברון לב נוראי לאחר שנודה והוקע ע"י על כל חבריו לבד מקומץ הסלבודקאים ושקע בתהום הנשיה של הזיכרון הציבורי עד כדי
שכיום כשמנסים להוציא אותו מהנפתלין, מתפארים מעריציו שהוא זכה לתמונה ביתד. אומללות לשמה.

אפילו את המכתב שמיחסים לו כעת הוא לא העיז בסוף לפרסם ואילו תלמידיו מתבכיינים
שעושים לו רצח אופי אחרי כמה אשכולות בבח"ח וכמה דיווחים בקו במערכה.

הגר"ש אוירבך הספיק מאז להעמיד אלפי תלמידים נוספים, לפעול בזירה הציבורית ולהשפיע בלי גבול.

גם כיום כשהוא נרדף בשל כך שהוא ממשיך את הדרך של גדולי הדור זצוק"ל הוא מנהיג של רבבות
(בני רבינוביץ הודה במקצת וטען שמדובר בעשרים אלף.) שמוסרים נפש על פי הוראתיו ומנהלים
מאבק אדיר ומצלח ומעמידים אלטרנטיבה מדהימה למימסד הפוליטי הדורסני של הציבור החרדי.

האם יש לך דוגמא לעוד מנהיגות מסוג זה?

פשוט בדיחה לדבר על שני האישים הללו באותה נשימה.

ואם כעורכי חשבונות שמים צימאון נקמת הדם החזונישניקי שלכם
בא לרוויה בפטירת אשתו של הגר"ש אוירבך שיהיה לכם לרוויה.

נתגלגלתי עכשיו לאשכול הזה. 
שימו לב איך ר' דויב שלגלגו עליו כאן שהוא "נודה והוקע ע"י על כל חבריו.. ושקע בתהום הנשיה של הזיכרון הציבורי..",
נהפך ל"מרן גאון ישראל" שמנהיג את הזרם המרכזי והגדול בעולם החרדי.
והחי ייתן על ליבו.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 13/09/2023 20:04:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2023 09:33 לינק ישיר 

מנסה להנהיג את הזרם המרכזי והגדול...

על פניו, הנסיון כשל. כאשר קבוצה מנכבדי מועצג"ת מסרבים לקבל את הכרעותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2023 19:11 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
מנסה להנהיג את הזרם המרכזי והגדול...

על פניו, הנסיון כשל. כאשר קבוצה מנכבדי מועצג"ת מסרבים לקבל את הכרעותיו.

אין קבוצה. ולא נראה שתקום קבוצה רצינית שמערערת על הנהגתו.
יש אחד בלבד שיצא בפומבי. ועוד כמה שמצקצקים אבל נראה שלא יעשו עם זה כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2023 21:17 לינק ישיר 

ההרגשה היא שכל שאר גדוה"ת יכפיפו עצמם. ולתחושתי אף תצא התנצלות מהגרמ"צ ברגמן (נודע לי ש... ולא ידעתי ש...).
וזה בגלל, שכולם יודעים את 'נקיותו' העצומה של הגרד"ל, מה שלא היה במחלוקות קודמים של הפלג. כמו גם את 'יישוב דעתו', וכל זה בנוסף לגאונותו הפלאית.
נכון, ידענו וחשבנו שהשתנה בזה, אך לא - כי הוא 'אנטי ממסדי', לכן יכול באמת להיות התקוממות.
אבל ההרגשה שכולם יכניעו עצמם. 
ובכלל המגזר הליטאי הוא מגזר אנליטי ופחות אמוציונלי, ועל כן המוח יהיה שליט על הלב, כדי לא להרוס את המפלגה.

אם לא, והאמת שיתכן שלא.
אפשר להכריז על הרס דגל-התורה. ואולי על המושג המאחד של עולם-התורה.

למרות שהמון יהודים היו שמחים על התוצאה הנ"ל, בפרט המקטרגים הפנימיים שלא מחבבים בלשון המעטה את המושג 'גדולים' 'ועשית ככל אשר יורוך' וכו' וכו'. אבל לדעתי כנ"ל המציאות תטפח על פניהם כמו שעד עתה טפחה על פניהם (יהדות התורה יורדת בשני מנדטים! רבים חושבים לא להצביע! כולם עוברים לליכוד! הכל התברר כבולשיט וריגושי אינטרנט חולפים).

שנזכה לשנה טובה ומתוקה, 'שנת הכרת האמת' כמו שאיחל החזו"א באחת מן האגרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2023 21:39 לינק ישיר 
מצדרביעי

יוחנןש כתב:
ההרגשה היא שכל שאר גדוה"ת יכפיפו עצמם. ולתחושתי אף תצא התנצלות מהגרמ"צ ברגמן (נודע לי ש... ולא ידעתי ש...).
וזה בגלל, שכולם יודעים את 'נקיותו' העצומה של הגרד"ל, מה שלא היה במחלוקות קודמים של הפלג. כמו גם את 'יישוב דעתו', וכל זה בנוסף לגאונותו הפלאית.
נכון, ידענו וחשבנו שהשתנה בזה, אך לא - כי הוא 'אנטי ממסדי', לכן יכול באמת להיות התקוממות.
אבל ההרגשה שכולם יכניעו עצמם. 
ובכלל המגזר הליטאי הוא מגזר אנליטי ופחות אמוציונלי, ועל כן המוח יהיה שליט על הלב, כדי לא להרוס את המפלגה.

אם לא, והאמת שיתכן שלא.
אפשר להכריז על הרס דגל-התורה. ואולי על המושג המאחד של עולם-התורה.

למרות שהמון יהודים היו שמחים על התוצאה הנ"ל, בפרט המקטרגים הפנימיים שלא מחבבים בלשון המעטה את המושג 'גדולים' 'ועשית ככל אשר יורוך' וכו' וכו'. אבל לדעתי כנ"ל המציאות תטפח על פניהם כמו שעד עתה טפחה על פניהם (יהדות התורה יורדת בשני מנדטים! רבים חושבים לא להצביע! כולם עוברים לליכוד! הכל התברר כבולשיט וריגושי אינטרנט חולפים).

שנזכה לשנה טובה ומתוקה, 'שנת הכרת האמת' כמו שאיחל החזו"א באחת מן האגרות.

תודה רבה, רק שים לב שאתה מרים להנחתה כשמדבר על "המקטרגים הפנימיים שלא מחבבים את המושג גדולים, ועשית ככל אשר יורוך וכו'"....

האם אתה מכיר את מכתב הגרד""ל עליו מדובר בתחילת האשכול? האם לדעתך הוא שינה את דעתו?
שואל ברצינות, כי להבנתי הדלה באמת לא נכון הלכתית ומוסרית להכניס את הגדולים לכל שאלה פוליטית וודאי בערים חרדיות.

היה נראה ממכתב הגרד"ל שלא רק אני סבור כך, מעניין אם הוא שינה את דעתו...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/09/2023 21:40:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2023 22:13 לינק ישיר 

חריף: לפי מה אתה קובע שאין קבוצה ממועצג"ת שיחלקו על הגרד"ל בנושא החובה לקיים את ההסכם?

יש בהחלט קבוצה כזו. עד הבחירות נוכל לראות את זה בעיניים. לא יודע אם יכתבו שחייבים לקיים את ההסכם. או שיבחרו רק לשתוק שתיקה רועמת.

אבל וודאי שלא יכפיפו את עצמם.

יוחנן: להיפך. העובדה שמועצג"ת לא מצטרפים להכרזה שדגל התורה לא חייבת לקיים הסכמים. זה הצלת המפלגה והחזרתה לשפיות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תזכורת - מכתב האי פלגאה הגרש"א נגד הגרד"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.