בית פורומים שידוכי חרדים

(בחורה) שעירה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2016 15:36 לינק ישיר 

One_OfThem כתבה:

רציף כתב:
רציף כתבה:

זה כבודו של פורום חרדי
שכל אחד ואחת מעלה כאן
מה שמעל ליבו
ומה שיש לו לשאול,
גם דברים פחות נעימים.

הרי יש פיתרון
כמו שכתבו כאן,

אז מקסימום
גם הבנות שלך שיחיו עמו"ש אמן
יעברו טיפול לייזר או טיפול אחר,
ובגיל צעיר הקושי לא קיים.

אם היא אישה אסטתית
ורוב הסיכויים שזה ככה
היא תטפח את עצמה יופי .

אז אין מקום לחשוש בעניין,
ואדרבה,
יתכן שהיא הכי מתאימה לך בעולם.

אולי אם גם אתה ממש שעיר
אז יש מקום לחשוש
מה יהיה עם ילדיכם

הנה, עניתי לך

נשלח מהאנדרואיד שלי

כן אבל כמו שכבר ציינתי, וודאי שהכל קטנות וזו לו עילה לגירושין או או אפילו למריבה הכי קטנה, אבל מ"מ, לדוגמא הנושא של ילדים, אם זה אפשרי, הייתי מעדיף לחסוך לבנות שלי כל מיני עיסוקים מיותרים, חוזרים ונשנים, וכן שירגישו יותר טוב ובנח עם עצמן. 
לכן אני ממקד ושואל שוב, האם זה דבר נפוץ, רק ספציפית לא מודע אליו, או שמא באמת יש כאן משהו קצת חריג, ואז אני כבר אעשה את השיקולים שלי לבד, ולכל החופרים למיניהם, חלאס.

תביא תמונה ונכריע בעניין

לא כתבת עד כמה היא שעירה, יכול להיות שזה בקטנה.נראה באמת שהשערות מתחילות אחרי הבת מצווה, ולאט לאט, ככה שאין לך מה לחשושמה צפוי לבנותך שיחיונחכה להבהרות ממי שמבינים בנושא

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 03/01/2016 15:40:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2016 16:10 לינק ישיר 

אני לא מבין מה עוד אתה רוצה לשמוע...אמרו לך ואסכם:
לגבי הבחורה עצמה, 99% שהיא מטפחת את עצמה בין אם היא שעירה ובין אם היא לא שעירה, כי בשביל בחורה גם טיפה שערות והיא מרגישה מכוערת עם עצמה. אז אל תדאג- זה לא יבוא לך לידיי ביטוי.

לגבי הבנות שלך- אותו סיפור, זה שהן יהיו עם גנים פחות שעירים, לא אומר שתקבל פטור מלשלם להן טיפולי אסתטיקה והסרות למיניהן. הן ילכו להתייפות על אפך ועל חמתך...

ככה שגם בפן הזה- לא נראה לי שתרגיל הבדל בין שעירה ללא שעירה.
לפחות במאה ה21.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2016 16:15 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בסד

ה"רבה" חייכנית נרה יאיר לנצח נצחים...

תחי גבירתינו מורתינו ורבניתינו מלכת המשיח
לעיילום וועד...

נשלח מהאנדרואיד שלי

ערוץ היוטיוב שלי. מומלץ להיכנס: 
הבלוג שלי. כדאי להיכנס ולקרוא:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/1/2016 21:51 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתבה:

לומד_עובד כתב:
בנות מה אתן מיתממות יש כאלה שהן יותר שעירות.

למשל בפנים לאחת יש בקושי שפם ולשניה יש זקן מלא אומנם לפעמים הוא רק פלומתי אבל עדיין יש לו נוכחות .

ולא צריך להסביר לכן על מה מדובר בטח לכל אחת מכם יש את החברה הזאת שבריכלות בינכן הבנות היא
הגורילה השעירה במרכאות.

ולעניין השאלה של פותח האשכול .
במידה וזה נכון יש היום הסרת שיער בלייזר קצת יקר אבל אם הכל טוב וזאת הבעיה היחידה היא פתירה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

במיוחד לא התבטאות מסוג כזה..

גם אם זה במרכאות.

יאה, טיפש.. במרכאות.

יש לי תגובה אבל עדיף שלא הגיב כי תהיה פה סערה
אז אני עוצר פה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2016 23:11 לינק ישיר 

כמו כל דיון בקרב יהודים מאמינים צצים אנשים מקבוצות מסויימות וממציאים הלכות חדשות "כבוד בת ישראל" "אסור לדבר על כזה נושא".
אולם היהדות המרכזית האמיתית, ואנו מתתייחסים לזרם שמאמינים בלשבת וללמוד, שלומדים את התורה שנמסרה אצלנו מדורי דורות. בניגוד לזרמים שמאמינים בליסוע לכל מיני מקומות בעולם כדי להוזיל קיום מצוות על ידי "בואו תניחו תפילין" "בואו תבואו לארוחת שבת תקבלו אוכל חינם" וגומרים למסחור מצוות תמורת הטבות שונות.
דומה הדבר לחלוקת פליירים. גם אם התוכן בפלייר נכון, אם עומדים ומחלקים אותו חינם הרי הוא גורם זילות למידע למרות תפוצה יותר גדולה של הפלייר.
בכל מקרה נחזור לעניין שלשמו התכנסנו היום.
בגמרא שנמסרה מדורי דורות כתוב ככה "..

והא דרש רבא: מאי דכתיב (יחזקאל י"ז /ט"ז/) ויצא לך שם בגוים ביפיך - שאין להן לבנות ישראל לא שער בית השחי ולא בית הערוה? - שאני תמר, דבת יפת תואר הואי" (סנהדרין כ"א.).
לא אכנס לכל הסוגיה רק בקצרה שואלים איך מישהי היתה שעירה, הרי בנות ישראל לא אמורות להיות שעירות? ועונים שאם האמא היתה נכריה אז הדבר הגיוני.
למה בימינו כן בנות ישראל שעירות? זה כבר לא הדיון כאן.
הדיון זה שיש לנו תורה שעוברת לדורי דורות שיש בה דיון על הנושא הנ"ל. לא מקובל עלינו שכל מיני זרמים חדשים שמקבלים במה כאן בפורום, מנסים לנצל את זה להמציא דברים כמו "אסור לדון בדברים כאלה" "כבוד בת ישראל" ושאר טיעונים  מופרכים  כי לא נוח להן באופן אישי עם דיון מסויים .
דיון שמספיק טוב לאמוראים הקדושים, מספיק טוב גם לנו. לא נקבל תכתיבים מזרמים שממסחרים קיום מצוות ומנסים לסגור כאן דיונים , ונדון בכל נושא רלוונטי בכבוד המתאים כמובן.
למי שאין לו/לה ידע בתלמוד, משנה, גמרא הלכה ואגדא מוזמן/ת להשלים אותן, ואז להעיר הערות על פי הידע הרלוונטי ביהדות.
היהדות קיימת מדורי דורות ולא משתנה לפי החלטות מסחריות/עונתיות כאלה או אחרות, לא תמיד זה כיף, אבל המהות של יהודי זה לא בהכרח לעשות כל מיני טיולים עלומים בכל מיני חורים בעולם במסווה של שליחות.
לפעמים מדובר פשוט בלקרוא ולעקוב אחרי הדברים שהועברו לנו מדור לדור ולהתנהל לפיהם, לא להמציא דברים חדשים כמו "דיון לא מכובד" "לא מתאים לכבוד בת ישראל" על נושא שהאמוראים הקדושים מצאו לנכון כן לדון בו. ואם הנושא לא "כיף" ולא "לי מרגיש לי נוח שדנים כאן באשה עם שיער", אין מה לעשות, התורה לא משתנית, ולא נשנה את הנושאי דיון כדי להיות "מגניבים יותר" או "רלוונטיים יותר" כדי להראות יותר טוב לאנשים לא שומרי מצווות שאנחנו מנסים להגדיל אותם מהנחת תפילין לנטילת לולב בשקל 90.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2016 23:24 לינק ישיר 

One_OfThem כתב:
זו עדיין לא התשובה שאני מחפש..
אני קוראת פה את התגובות ונחנקת.. תראה,היום כמעט ולא תמצא ילדונת שלא מודעת לעצמה ולא דואגת להעלים את השיער שלה כי זה מבייש.. כל בחורה נורמלית דואגת להיפטר מהשיער המיותר הזה..ככה שבקטע הזה אין לך מה לדאוג. בנוגע לגנים - הכל יכול להיות אבל גם אם אתה חושש שיצאו לכם קופיפים אז תהיה בטוח שהבנות בגיל המתאים יתחילו להרחיק את השיער..והבנים? טוב להם מותר.. ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2016 23:57 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
כמו כל דיון בקרב יהודים מאמינים צצים אנשים מקבוצות מסויימות וממציאים הלכות חדשות "כבוד בת ישראל" "אסור לדבר על כזה נושא".
אולם היהדות המרכזית האמיתית, ואנו מתתייחסים לזרם שמאמינים בלשבת וללמוד, שלומדים את התורה שנמסרה אצלנו מדורי דורות. בניגוד לזרמים שמאמינים בליסוע לכל מיני מקומות בעולם כדי להוזיל קיום מצוות על ידי "בואו תניחו תפילין" "בואו תבואו לארוחת שבת תקבלו אוכל חינם" וגומרים למסחור מצוות תמורת הטבות שונות.
דומה הדבר לחלוקת פליירים. גם אם התוכן בפלייר נכון, אם עומדים ומחלקים אותו חינם הרי הוא גורם זילות למידע למרות תפוצה יותר גדולה של הפלייר.
בכל מקרה נחזור לעניין שלשמו התכנסנו היום.
בגמרא שנמסרה מדורי דורות כתוב ככה "..
והא דרש רבא: מאי דכתיב (יחזקאל י"ז /ט"ז/) ויצא לך שם בגוים ביפיך - שאין להן לבנות ישראל לא שער בית השחי ולא בית הערוה? - שאני תמר, דבת יפת תואר הואי" (סנהדרין כ"א.).
לא אכנס לכל הסוגיה רק בקצרה שואלים איך מישהי היתה שעירה, הרי בנות ישראל לא אמורות להיות שעירות? ועונים שאם האמא היתה נכריה אז הדבר הגיוני.
הדיון זה שיש לנו תורה שעוברת לדורי דורות שיש בה דיון על הנושא הנ"ל. לא מקובל עלינו שכל מיני זרמים חדשים שמקבלים במה כאן בפורום, מנסים לנצל את זה להמציא דברים כמו "אסור לדון בדברים כאלה" "כבוד בת ישראל" ושאר טיעונים  מופרכים  כי לא נוח להן באופן אישי עם דיון מסויים .
דיון שמספיק טוב לאמוראים הקדושים, מספיק טוב גם לנו. לא נקבל תכתיבים מזרמים שממסחרים קיום מצוות ומנסים לסגור כאן דיונים , ונדון בכל נושא רלוונטי בכבוד המתאים כמובן.
למי שאין לו/לה ידע בתלמוד, משנה, גמרא הלכה ואגדא מוזמן/ת להשלים אותן, ואז להעיר הערות על פי הידע הרלוונטי ביהדות.
היהדות קיימת מדורי דורות ולא משתנה לפי החלטות מסחריות/עונתיות כאלה או אחרות, לא תמיד זה כיף, אבל המהות של יהודי זה לא בהכרח לעשות כל מיני טיולים עלומים בכל מיני חורים בעולם במסווה של שליחות.
לפעמים מדובר פשוט בלקרוא ולעקוב אחרי הדברים שהועברו לנו מדור לדור ולהתנהל לפיהם, לא להמציא דברים חדשים כמו "דיון לא מכובד" "לא מתאים לכבוד בת ישראל" על נושא שהאמוראים הקדושים מצאו לנכון כן לדון בו. ואם הנושא לא "כיף" ולא "לי מרגיש לי נוח שדנים כאן באשה עם שיער", אין מה לעשות, התורה לא משתנית, ולא נשנה את הנושאי דיון כדי להיות "מגניבים יותר" או "רלוונטיים יותר" כדי להראות יותר טוב לאנשים לא שומרי מצווות שאנחנו מנסים להגדיל אותם מהנחת תפילין לנטילת לולב בשקל 90.

לקחת הודעה של מישהי בפורום, שכתבה דעה משל עצמה,
ולהתנגח בקהילה שלמה בכזה זלזול, זה לא ראוי, לא מכובד, ולא יפה!!!
(במיוחד שנשמע שאתה לא באמת מכיר את מה שהם עושים "בכל מיני חורים בעולם במסווה של שליחות")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2016 00:50 לינק ישיר 

פרוזן דווקא נשמע שהוא מכיר, אבל משהו גרם לו לכזו תגובה.
ליטאי- התגובה שלך הייתה מאוד במקום, ומאוד יפה ומהנה לקריאה, אבל נטו כתגובה למי שאומר/ת שלא מתאים לדבר על זה. מה הקשר לזה שהיא חבדניקית? היו פה עוד דעות כמותה, ובלי קשר לחבד.

לדעתי התגובה שלך הכילה ענייניות מעולה שמעידה על אדם ברמה, ומאידך- נפלת חזק בקטע של ההתקטננות על חבד, הוציא אותך קטנוני ולא ממוקד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2016 00:52 לינק ישיר 

כבוד הליטאי היקר. בגמרא גם מסופר על אותם אמוראים שהיו מגיעים לעיר כלשהי ושואלים "מאן הויה ליומא". גם על זה היית רוצה לפתח דיון כאן?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2016 00:57 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
פרוזן דווקא נשמע שהוא מכיר, אבל משהו גרם לו לכזו תגובה.
ליטאי- התגובה שלך הייתה מאוד במקום, ומאוד יפה ומהנה לקריאה, אבל נטו כתגובה למי שאומר/ת שלא מתאים לדבר על זה. מה הקשר לזה שהיא חבדניקית? היו פה עוד דעות כמותה, ובלי קשר לחבד.

לדעתי התגובה שלך הכילה ענייניות מעולה שמעידה על אדם ברמה, ומאידך- נפלת חזק בקטע של ההתקטננות על חבד, הוציא אותך קטנוני ולא ממוקד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

למען הסר ספק: לא מדובר על הזרם הספציפי אלא על כל מיני זרמים חדשניים למיניהם. קיימים גם זרמים שמאמינים בליסוע נסיעה של הוללות למדינות במזרח אירופה, זרמים שמאמינים באכילת קיגעל וצונט לפני התפילה בשבת בבוקר בלי קידוש רחמנא לצלן וטוענים שבכך הם מקדשים ניצוצות קדושה שקיימים באוכל, ועוד זרמים שונים ומשונים למיניהם.
אין עניין ואין מקום להביא את כולם, החשוב הוא להתמקד בעיקר שהדיון ראוי, לא בדוגמאות כלשהם שהובאו למחדשי יהדות למיניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2016 01:06 לינק ישיר 

כן כן כמובן...אם הדברים רק היו כפי שאתה מציג אותם עכשיו. אבל בתגובה המדוברת שלך הזכרת חזור והזכר, סממנים חבדיים מןבהקים. מה גם שאני לא היחיד שהרגיש את זה.

וכליטאי אני יודע שגם התורה של הליטאים מצווה על בין אדם לחברו באשר הוא אדם.
מה שמחייב איזו התנצלות כלפי כל מי שעלול היה להפגע ממה שכתבת.

אני בכל אופן מוחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2016 01:23 לינק ישיר 

IAF990 כתב:
כן כן כמובן...אם הדברים רק היו כפי שאתה מציג אותם עכשיו. אבל בתגובה המדוברת שלך הזכרת חזור והזכר, סממנים חבדיים מןבהקים. מה גם שאני לא היחיד שהרגיש את זה.

וכליטאי אני יודע שגם התורה של הליטאים מצווה על בין אדם לחברו באשר הוא אדם.
מה שמחייב איזו התנצלות כלפי כל מי שעלול היה להפגע ממה שכתבת.

אני בכל אופן מוחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

"אמר רבי יוחנן בן נורי: מעיד אני עלי שמים וארץ, שהרבה פעמים לקה עקיבא על ידי, שהייתי קובל עליו לפני רבן גמליאל, וכל שכן שהוספתי בו אהבה, לקיים מה שנאמר אל תוכח לץ פן ישנאך הוכח לחכם ויאהבך" (ערכין ט"ז:)

נמצינו למדים שבענינים של תוכחה, אין לאדם להפגע. ממה נפשך, אם אכן צודק הוא ודרך היהדות היא כמו הדרכים החדשניים שהוא מנסה להחדיר, אז אין לו מה להפגע. להיפך, ואל ייבוש מפני המלעיגים עליו.

ואם קורא ומבין שדבריו לא דרך היהדות היא, שלא ינסה להחדיר זאת ויקבל את התוכחה באהבה כמו רבי עקיבא.

לא נתנצל על כך שאמרנו את מה שהורונו רבותינו בנושא שאיננו בעד למכור יהדות בשקל 90, כמו שלא נתנצל על כך שלדעתנו בני תורה מקומם בישיבה בחגים ולא במדינות מזרח אירופיות, ועל כך שהעלינו את הנושא שיש צורך לעשות קידוש בשבת בבוקר לפני אכילה, ועל האכילה להיות אחרי הארוחה.

להיות יהודי זה זאת חובה שכרוכה ביחד עם זכויות, ולא נתנצל על כך שאנו משתדלים לרחק רוחות זרות ומודרניות שמתגנבות באצטלא של יהדות.

בכל אופן הנושא אינו אישי כנגד ניק כזה או ניקית לא כזה, אלא עצם העניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2016 01:31 לינק ישיר 

אגב 990, לא נפגעתי, אני ליטאית בדיוק כמו הליטאי.
אבל כאחת שהכירה אותם כמה פעמים מקרוב הייתי חייבת להגיב!!

אפרופו האשכול, לכל אחד/ת יש זכות לפתוח אשכול על כל נושא שהוא חושב/ת שכדאי לעלות,
ובשביל להחליט אם הנושא ראוי או לא, יש מנהל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2016 04:17 לינק ישיר 

פרוזן כתב:
אגב 990, לא נפגעתי, אני ליטאית בדיוק כמו הליטאי.
אבל כאחת שהכירה אותם כמה פעמים מקרוב הייתי חייבת להגיב!!

אפרופו האשכול, לכל אחד/ת יש זכות לפתוח אשכול על כל נושא שהוא חושב/ת שכדאי לעלות,
ובשביל להחליט אם הנושא ראוי או לא, יש מנהל.

V

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2016 07:46 לינק ישיר 

ליטאי613 כתבה:

למה?
תמשיך לצטט ותגלה משפט שאומר בערך משהו כזה: בנות ישראל יפות והעניות/הגלות מנוולתן.

זה למה.

עוד סיבה לחכות לבוא המשיח והכל יהיה טוב :)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי פווווווווו ב- 04/01/2016 07:47:46

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > (בחורה) שעירה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.