|
|
| נשלח ב-5/1/2016 20:28 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | וואו איך נשאבתי לזה. סיפור מרתק. לגופו של עניין, לגבי הבחור, סביר להניח שחברותייך לפורום יחכימו אותך יותר, אני בעמדה של גבר, לא יודע לזהות מה ההרגשה של הבנות במצב כזה, אבל כן יכול להגיד לך במקרה הפוך: אם לבחורה היה עבר, ולי לא. האם ללכת על זה או לא. אני הייתי מסרב (וסירבתי בעבר), ואסביר: קודם כל אני מחזיק בהשקפה שאם שמרתי על עצמי, אז מגיע לי גם אחת ששמרה על עצמה. גם בגלל שחז"ל אמרו "אין מזווגין אדם אלא לפי מעשיו". אבל יש כאן היבט נוסף, לי יהיה קשה לחשוב שאשתי פעם הייתה שייכת למישהו אחר. שאם נתקוטט, יתגנבו לליבה זכרונות יפים מההוא, זה לא יתן לי מנוח. חברים טוענים שקוראים לזה 'קנאי', אני מכחיש, אבל גם אין לי בעיה שאשתי תהיה כזאת, לא מתכנן להסתיר ממנה משהו. אז זה בעצם במקרה שהבחורה הייתה כזו. יש מצב, שאצל בנים זה אחרת, כי סטטיסטית על כל 5 בנות טובות, יש בחור אחד טוב ברמה שלהן, כלל ידוע בשידוכים. אז תמיד הבחורה תתפשר, או שמלכתחילה לא יהיו לה שאיפות גבוהות מידי כי זו המציאות שהכירה מאז שנכנסה לשידוכים. בכל מקרה, בבחור הספציפי הזה, אם את בטוחה בטוחה שהוא ממש טוב, אז אין סיבה לפסול. וכשאני אומר ''בטוחה בטוחה'' אני מתכוון במיליון אחוז, ולא על פי פוסטים בפייסבוק ובאינסטגרם כי שם, כידוע, כל ערס צעצוע כותב שירי תשבחות לאלוקים שבשמים. אז לא הייתי מסתמך על הנתון הזה בלבד. ולסיום, אני מזהיר, אם לא תעשי עם הכתיבה הזאת משהו, אני מגיש תלונה במשטרה, זה פשע לקבל כזאת מתנה ולבזבז אותה רק עלינו. תכתבי טור באיזה עיתון, משהו. למה שרק אנחנו נהנה מזה? קודם כל, זה את שנעלמת.. ראית איך היה משעמם בימים האחרונים מהפורום(;ובעניין מה ששאלת, האמת היא שדי התקלת אותי. כי אם יציעו לי בחורה לצורך העניין שהיה לה עבר אבל לא היה לה חבר, אז לכאורה אין סיבה לפסול אותה, אבל בתוך בתוך הלב תהיה אזושהי מועקה שלא תתן לי לזרום עם השידוך בצורה טובה. אולי אני צריך להודות שאני ניזון מסטיגמות. ובנינו, מאוד קשה להתגבר על הסטיגמות, בטח כאלו שגורמים לאנשים לדבר על זה ולהסיק מסקנות מרחיקות לכת.ובקשר לעבודת העיתון, את יודעת למי לפנות. דיברנו על זה פעם. (ו...הבנתי, ד"ל).קשה להתגבר על סטיגמות? אתה מרוקאי אתה צריך להיות מחוסן!לא חושבת שקשה .. עדיף ללכת ראש בקיר איך אומרים..ולך זה סבבה גם ככה אתה מגדיר עצמיך אדם קר:)אז לא היית נותן צאנסה?זכותך..חחח משעמם בלעדי אהה? התקשרו מבחדרי אמרו אם אני לא באה הם קופצים מגג הפורום.עבודה? לא תודה אתה כבר יודע דעתי בעיניין..חד משמעית הבנת?מה הבנת ?כי אני לא הבנתי כלום!ערב טוב מרוקו
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 05/01/2016 20:10:36 |
|
על רוב הסטיגמות אין בעיה להתגבר. בזה, קצת קשה, כי יש אופציה לקבל גם בחורה ללא עבר. אבל שוב. לא שללתי לחלוטין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 22:08 |
|
| |
אנשים חששניים המה, ויש לזה הגיון, מי שחצה את הקווים יתכן שירצה לחצות שוב, יתכן שיש לו אי אילו קשרים וחוטים המקשרים אותו להבל ולריק. יתכן למשל שהוא מכור לריגושים. יתכן שהוא היה עם בנות או עם שאר ירקות.. ובזמנינו יש לא מעט מחלות שעוברות חיש קל, גם ללא מגע מלא, כשכרגע זה וירוס שלא יודעים עליו כלל, וכשבונית בית הוירוס עובר באורח פלא לבת זוג והיא עלולה לחטוף אותה בענק. (סרטן..) זה לא סטיגמות ! אני גם אבין מישהיא שלא רוצה אחד שישב פעם במאסר.. יש אנשים עם תואר שירצו גם בת זוג עם תואר ! מה הקשר ?? !! יש מוסכמות חברתיות, משונות יותר ומשונות פחות. קצת צרם שהבחור ואימו הביטו בך כל כך הרבה . כרגיל, היה כיף לקרוא את עלילותיה של שאנל'ה הגדולה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 23:30 |
|
| |
רציף הקטע של הסרטן זה פשוט תגובה של איש מערות. בציבור החילוני הולך שישו ושימחו, ולא שמעתי מעודי איזכור לסרטן בהקשר לבנות זוג מהעבר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 01:46 |
|
| |
מותר גם להעיר הערות (על סגנון הכתיבה) או שלא מומלץ? בנתיים אמנע עד לידיעת תשובה.
לעצם הנושא,
מזדהה (כמעט) עם כל התובנות שכתבה תמר, ואת יכולה לקרוא את מה שהיא כתבה שוב, ותהא זה תגובתי.
כהערת אגב, בלי להכנס לנימה ולשיקול האם אכן את בעלת אבחנה חדה לגבי הבחור - כי אני משער שכן, אבל, אני לא בטוח בכלל לגבי הנתונים שציינת (לא יצא עם בחורות, רמת הירידה, עלה ברוחניות חזרה, ההורים רואים בו פגום, ועוד...), כי מגיגול שמו אין שום אפשרות לדעת אל נכונה את כל אלו. (וד"ל למספר כיוונים במשמעות דבריי)
אא"כ חסרים אי אלו פרטים שהושמטו מהסיפור, ואז התמונה אמורה להיות שונה, אולי גם מבחינת החד צדדיות שאת משדרת בכתיבתך בייחס למסקנות (גם בתגובות ההמשכיות), למרות הסגנון המתייעץ :P
כמו"כ 990 העיר הערות נכונות גם לגבי האינטלקטואל, וכן לגבי המשפחה. סו"ס מה שנשאר זה לא חברות ולא שכנים, מה שנשאר זה רק משפחה. משני הצדדים. והיה כדאי שתקחי את זה בחשבון.
אם כי באופן אישי, משפחה זה דבר מאד חשוב, אך בהחלט שהיהלום שווה את הנזק המשני, בהנחה שהיהלום הוא אכן יהלום, והמשפחה בוודאות טועה בהסתכלותה. מה שלא ברור לי שזו אכן טעות - ולך נראה שזה ברור.
(רגוע, בהחלט מזדהה עם דבריך {רק בנושא הקנאות}, וזה ראוי לאשכול נפרד בפני עצמו לעומק הנושא)
שורה תחתונה אם באמת הבחור הוא איכותי, לא הייתי רואה כל מניעה מלבדוק את זה לעומק, למרות סיבות כל שהם שטענת שזה לא נוגע לך כרגע. (על 18 לחופה כבר נפתחו אשכולות שונים, ובחלקם כבר הגבתי בעבר)
לגבי הכתיבה במקומות כאלו ואחרים, בהחלט מומלץ לאפשר להביע ולהתמקצע, אם כי לא בכל מחיר. הבעיה היא לא בעל קנאי, אלא בוס / קולגה עכנאי. (ואכמ"ל) נמנעתי מכתיבת חרוז חד יותר מפאת חשש גסותו - למרות היותו מובן יותר)
מצדיע לך על העמידה האיתנה בהחלטה שכתבת במילים ספורות, ועל השקפה שטמונה באותן שורות.
כה לחי, ולוואי ואחרים/ות ילמדו מזה.
השיר שכתבת? ריגש.
תיאר במעט את הדילמות שבחיים.
בין דברים שבהם אנו גאים,
לאלו שאומרים שאנו לא מציאותיים.
באמת לא ברור אנא אנו באים.
המלצתי? עזבי מה אומרים. על רוחניות לא מתפשרים.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 09:08 |
|
| |
| רגוע222 כתב: |  | וואו איך נשאבתי לזה. סיפור מרתק. לגופו של עניין, לגבי הבחור, סביר להניח שחברותייך לפורום יחכימו אותך יותר, אני בעמדה של גבר, לא יודע לזהות מה ההרגשה של הבנות במצב כזה, אבל כן יכול להגיד לך במקרה הפוך: אם לבחורה היה עבר, ולי לא. האם ללכת על זה או לא. אני הייתי מסרב (וסירבתי בעבר), ואסביר: קודם כל אני מחזיק בהשקפה שאם שמרתי על עצמי, אז מגיע לי גם אחת ששמרה על עצמה. גם בגלל שחז"ל אמרו "אין מזווגין אדם אלא לפי מעשיו". אבל יש כאן היבט נוסף, לי יהיה קשה לחשוב שאשתי פעם הייתה שייכת למישהו אחר. שאם נתקוטט, יתגנבו לליבה זכרונות יפים מההוא, זה לא יתן לי מנוח. חברים טוענים שקוראים לזה 'קנאי', אני מכחיש, אבל גם אין לי בעיה שאשתי תהיה כזאת, לא מתכנן להסתיר ממנה משהו. אז זה בעצם במקרה שהבחורה הייתה כזו. יש מצב, שאצל בנים זה אחרת, כי סטטיסטית על כל 5 בנות טובות, יש בחור אחד טוב ברמה שלהן, כלל ידוע בשידוכים. אז תמיד הבחורה תתפשר, או שמלכתחילה לא יהיו לה שאיפות גבוהות מידי כי זו המציאות שהכירה מאז שנכנסה לשידוכים. בכל מקרה, בבחור הספציפי הזה, אם את בטוחה בטוחה שהוא ממש טוב, אז אין סיבה לפסול. וכשאני אומר ''בטוחה בטוחה'' אני מתכוון במיליון אחוז, ולא על פי פוסטים בפייסבוק ובאינסטגרם כי שם, כידוע, כל ערס צעצוע כותב שירי תשבחות לאלוקים שבשמים. אז לא הייתי מסתמך על הנתון הזה בלבד. ולסיום, אני מזהיר, אם לא תעשי עם הכתיבה הזאת משהו, אני מגיש תלונה במשטרה, זה פשע לקבל כזאת מתנה ולבזבז אותה רק עלינו. תכתבי טור באיזה עיתון, משהו. למה שרק אנחנו נהנה מזה? קודם כל, זה את שנעלמת.. ראית איך היה משעמם בימים האחרונים מהפורום(;ובעניין מה ששאלת, האמת היא שדי התקלת אותי. כי אם יציעו לי בחורה לצורך העניין שהיה לה עבר אבל לא היה לה חבר, אז לכאורה אין סיבה לפסול אותה, אבל בתוך בתוך הלב תהיה אזושהי מועקה שלא תתן לי לזרום עם השידוך בצורה טובה. אולי אני צריך להודות שאני ניזון מסטיגמות. ובנינו, מאוד קשה להתגבר על הסטיגמות, בטח כאלו שגורמים לאנשים לדבר על זה ולהסיק מסקנות מרחיקות לכת.ובקשר לעבודת העיתון, את יודעת למי לפנות. דיברנו על זה פעם. (ו...הבנתי, ד"ל).קשה להתגבר על סטיגמות? אתה מרוקאי אתה צריך להיות מחוסן!לא חושבת שקשה .. עדיף ללכת ראש בקיר איך אומרים..ולך זה סבבה גם ככה אתה מגדיר עצמיך אדם קר:)אז לא היית נותן צאנסה?זכותך..חחח משעמם בלעדי אהה? התקשרו מבחדרי אמרו אם אני לא באה הם קופצים מגג הפורום.עבודה? לא תודה אתה כבר יודע דעתי בעיניין..חד משמעית הבנת?מה הבנת ?כי אני לא הבנתי כלום!ערב טוב מרוקו
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 05/01/2016 20:10:36
על רוב הסטיגמות אין בעיה להתגבר. בזה, קצת קשה, כי יש אופציה לקבל גם בחורה ללא עבר. אבל שוב. לא שללתי לחלוטין. |
|
שאלה לי אילך.. בא ונגיד ואתה גבר קנאי . ולאשתך מציעים עבודה שיכולה להרים את שניכם גם כלכלית גם חברית או איך שקוראים לזה.. עכשיו הבחורה צריכה ללכת לפגישות עם גברים קונטאקט קבוע עם גברים..עכשיו אפילו שאתה סומך עליה בעיניים עצומות.. אתה הולך על זה? או ..מוותר? ואם מוותר בגלל למה תוותר? ואם לא תוותר למה לא מוותר?
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 06/01/2016 09:35:35
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 09:11 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אנשים חששניים המה, ויש לזה הגיון, מי שחצה את הקווים יתכן שירצה לחצות שוב, יתכן שיש לו אי אילו קשרים וחוטים המקשרים אותו להבל ולריק. יתכן למשל שהוא מכור לריגושים. יתכן שהוא היה עם בנות או עם שאר ירקות.. ובזמנינו יש לא מעט מחלות שעוברות חיש קל, גם ללא מגע מלא, כשכרגע זה וירוס שלא יודעים עליו כלל, וכשבונית בית הוירוס עובר באורח פלא לבת זוג והיא עלולה לחטוף אותה בענק. (סרטן..) זה לא סטיגמות ! אני גם אבין מישהיא שלא רוצה אחד שישב פעם במאסר.. יש אנשים עם תואר שירצו גם בת זוג עם תואר ! מה הקשר ?? !! יש מוסכמות חברתיות, משונות יותר ומשונות פחות. קצת צרם שהבחור ואימו הביטו בך כל כך הרבה . כרגיל, היה כיף לקרוא את עלילותיה של שאנל'ה הגדולה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| סלח לי חברינו .לפי איך שקראתי אותך , אתה ניזון אך ורק מסטיגמות... ולא ספציפי לאשכול הזה.. זכותך כן? רק חבל.. לא הייתי ממליצה. ובהקשר למחלות השם ישמור.. קצת התבלבלת.. לא קשור כלל וכלל !
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 06/01/2016 09:15:00
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 09:12 |
|
| |
לפעמים הורג אותי אנשים שמסתכלים על האחרים ומחפשים את ה׳באגים׳ שבהם אבל שוכחים להתבונן במראה על עצמם ...
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 06/01/2016 09:16:40
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 09:35 |
|
| |
נועם
קצת מתוק אחרי כל הסושי..;) היה שווה :)
הערות? הרגש חופשי !
ראשית ידעתי שעשיתי טעות עם הגוגל יצאתי ילדה מתלהבת.. אבל לא ממש לא באתי לחפש עליו דברים
אבל לפעמים דברים קטנים נותנים לך להבין פה ושם לאן האדם חותר.. כבר אמרתי דעתי על כל עניין האינטרנט
באשכול לא רחוק מכאן.. כך ש..
שנית. חסרים פרטים? בהחלט חסרים אך אם הייתי רוצה לדעת אותם הייתי יוצאת איתו אבל כל עוד אין לי רצון בסיסי
איליו אני לא אפגש איתו מתוך סקרנות.. לא מחפשת לאסוף לי אוסף ״אקסים״ (מילה לא נכונה אבל הבנת את משמעות מהשכנים),
משפחה? כבר אמרתי שלי זה הכי חשוב.. לכן היה קשה לי שלא פנתה להורי ראשית.. זה היה עוזר המון במחשבה לפחות
אם בכלל לפתוח את הלב ברחמים עליו או להשאיר אותו חתום..
וכן. אני אוותר על הכל בשביל המשפחה שלי, לא בעד לוותר על משחה בשביל בחור.. מלעשות מסתכלת קדימה אם ויקרה
משו שיהיה לאן לרוץ .. .
אתה ? קנאי? אוקי...
ובהקשר לבעל הקנאי ברור שזה לא הסיבה.. יש לי אבא שבשמיים שקנאי לי ;) אני חייבת לנסות לא להדליק אותו=) ,
מצדיע? עמוד נוח.. חופשי,
קראת תשיר? פיייי איזה יופי.. מדהים שהבחנת.
מתפשרת? למה אלוקים התפשר שיצר אותי? למה שאתפשר כלפיו?;)))))
ותודה על התגובה יום יפה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 10:23 |
|
| |
| IAF990 כתבה: |  |
רציף הקטע של הסרטן זה פשוט תגובה של איש מערות.
בציבור החילוני הולך שישו ושימחו, ולא שמעתי מעודי איזכור לסרטן בהקשר לבנות זוג מהעבר.
|
|
לא שמעתי אינו ראיה, אני כן שמעתי . שמעתי גם ממקור מוסמך שהרבה הם נשאים של מחלות מ י ן והם לא יודעים על כך, ולפעמים הם מדביקים מישהו שאצלו זה מתפתח. ושאצל הגברים לרוב יש דווקא סימנים, אצל נשים, לרוב, אין סימנים . (תיכף אולי יבוא איזה טמבל וימחה על הדיבורים הנחוצים האלה) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 10:31 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אנשים חששניים המה, ויש לזה הגיון, מי שחצה את הקווים יתכן שירצה לחצות שוב, יתכן שיש לו אי אילו קשרים וחוטים המקשרים אותו להבל ולריק. יתכן למשל שהוא מכור לריגושים. יתכן שהוא היה עם בנות או עם שאר ירקות.. ובזמנינו יש לא מעט מחלות שעוברות חיש קל, גם ללא מגע מלא, כשכרגע זה וירוס שלא יודעים עליו כלל, וכשבונית בית הוירוס עובר באורח פלא לבת זוג והיא עלולה לחטוף אותה בענק. (סרטן..) זה לא סטיגמות ! אני גם אבין מישהיא שלא רוצה אחד שישב פעם במאסר.. יש אנשים עם תואר שירצו גם בת זוג עם תואר ! מה הקשר ?? !! יש מוסכמות חברתיות, משונות יותר ומשונות פחות. קצת צרם שהבחור ואימו הביטו בך כל כך הרבה . כרגיל, היה כיף לקרוא את עלילותיה של שאנל'ה הגדולה  |
| סלח לי חברינו .לפי איך שקראתי אותך , אתה ניזון אך ורק מסטיגמות... ולא ספציפי לאשכול הזה.. זכותך כן? רק חבל.. לא הייתי ממליצה. ובהקשר למחלות השם ישמור.. קצת התבלבלת.. לא קשור כלל וכלל !
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 06/01/2016 09:15:00 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 10:40 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | IAF990 כתבה: |  |
רציף הקטע של הסרטן זה פשוט תגובה של איש מערות.
בציבור החילוני הולך שישו ושימחו, ולא שמעתי מעודי איזכור לסרטן בהקשר לבנות זוג מהעבר.
|
|
לא שמעתי אינו ראיה, אני כן שמעתי . שמעתי גם ממקור מוסמך שהרבה הם נשאים של מחלות מ י ן והם לא יודעים על כך, ולפעמים הם מדביקים מישהו שאצלו זה מתפתח. ושאצל הגברים לרוב יש דווקא סימנים, אצל נשים, לרוב, אין סימנים . (תיכף אולי יבוא איזה טמבל וימחה על הדיבורים הנחוצים האלה) נשלח מהאנדרואיד שלי |
| מתנדבת להיות הטמבלית . אתה שמעת ממקור מוסמך? וואלה טוב שאתה אומר . יש לי במשפחה המורחבת גם חילויינעס ,ובחורים שבבניקעס שבאים לאבא שלי הבייתה... יש מצב שאתה שולח לי קישור איפה לקנות את החליפות של האבולה? יש להם פגישה אצלינו בבית בחמישי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 10:42 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | שאנל_22 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | אנשים חששניים המה, ויש לזה הגיון, מי שחצה את הקווים יתכן שירצה לחצות שוב, יתכן שיש לו אי אילו קשרים וחוטים המקשרים אותו להבל ולריק. יתכן למשל שהוא מכור לריגושים. יתכן שהוא היה עם בנות או עם שאר ירקות.. ובזמנינו יש לא מעט מחלות שעוברות חיש קל, גם ללא מגע מלא, כשכרגע זה וירוס שלא יודעים עליו כלל, וכשבונית בית הוירוס עובר באורח פלא לבת זוג והיא עלולה לחטוף אותה בענק. (סרטן..) זה לא סטיגמות ! אני גם אבין מישהיא שלא רוצה אחד שישב פעם במאסר.. יש אנשים עם תואר שירצו גם בת זוג עם תואר ! מה הקשר ?? !! יש מוסכמות חברתיות, משונות יותר ומשונות פחות. קצת צרם שהבחור ואימו הביטו בך כל כך הרבה . כרגיל, היה כיף לקרוא את עלילותיה של שאנל'ה הגדולה  |
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 06/01/2016 09:15:00 |
|
|
| מכפישה? אתה בחור טוב.. ומעריכה אותך , רק לפעמים אני ממש לא מבינה אותך בלשון המעטה... ועזוב הכל טוב שיהיה אחלה יום
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 11:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 11:16 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | קצת מתוק אחרי כל הסושי..;) היה שווה :) הערות? הרגש חופשי ! ראשית ידעתי שעשיתי טעות עם הגוגל יצאתי ילדה מתלהבת.. אבל לא ממש לא באתי לחפש עליו דברים אבל לפעמים דברים קטנים נותנים לך להבין פה ושם לאן האדם חותר.. כבר אמרתי דעתי על כל עניין האינטרנט באשכול לא רחוק מכאן.. כך ש.. שנית. חסרים פרטים? בהחלט חסרים אך אם הייתי רוצה לדעת אותם הייתי יוצאת איתו אבל כל עוד אין לי רצון בסיסי איליו אני לא אפגש איתו מתוך סקרנות.. לא מחפשת לאסוף לי אוסף ״אקסים״ (מילה לא נכונה אבל הבנת את משמעות מהשכנים), משפחה? כבר אמרתי שלי זה הכי חשוב.. לכן היה קשה לי שלא פנתה להורי ראשית.. זה היה עוזר המון במחשבה לפחות אם בכלל לפתוח את הלב ברחמים עליו או להשאיר אותו חתום.. וכן. אני אוותר על הכל בשביל המשפחה שלי, לא בעד לוותר על משחה בשביל בחור.. מלעשות מסתכלת קדימה אם ויקרה משו שיהיה לאן לרוץ .. . אתה ? קנאי? אוקי... ובהקשר לבעל הקנאי ברור שזה לא הסיבה.. יש לי אבא שבשמיים שקנאי לי ;) אני חייבת לנסות לא להדליק אותו=) , מצדיע? עמוד נוח.. חופשי, קראת תשיר? פיייי איזה יופי.. מדהים שהבחנת. מתפשרת? למה אלוקים התפשר שיצר אותי? למה שאתפשר כלפיו?;))))) ותודה על התגובה יום יפה. |
|
מתוק תמיד טוב. בפרט אחרי סושי. (הסושי כמשל, לטעמי זה סוג של מזוכיזם)
אין לי בעיה עם גיגול, רק חבל שזה סוג הבחורים... שגוגל אמור לתת עליהם אינדיקציה בכלל. ואכמ"ל. משער שזה מובן.
ופייסבוק ממש לא מהווה מדד לאן בחור חותר. טעות יסודית מעט לדעתי. לטוב ולמוטב.
בהחסרת פרטים התכוונתי לדברים שאת כן יודעת. אחרת נימת כתיבתך הייתה שונה ונייטרלית יותר. אין כאן האשמה כי אם תחושה מעורבת עם עובדה.
התובנה בייחס לסקרנות גרידא בהחלט מובנת וריאלית.
אי הפניה להורייך לדעתי לא נעשה מתוך אי הערכה לבחור (כמו שהצגת לכאורה בהבנתך - אם הבנתי נכון), כי אם מהסתכלות ריאלית על מצבו העכשווי (בלי קשר לשאיפותיו - שאיני בטוח בהן כלל) ומהערכת ייתר כלפייך וכלפי משפחתך. מידיעה שיש סיכוי שתהיה פגיעה בהעלאת הרעיון. הגישה הישירה מקובלת במקרים מעין אלו.
לא אמרתי שאני קנאי, כי אני בכלל חולק על המושג המעוות הזה שמגיע מזווית לא הלכתית ולא נכונה.
היה ברור לי הסיבה לגישה השלילית שהיא קנאות אב (שבשמים) ולא קנאות בעל. כה לחי.
אם כתבת את השיר, אין סיבה שלא יובחן.
ואף אחד לא קבע שאת מתפשרת, אם כי העלאת הדילמה העלתה שיש שני צדדים. באתי לחסום את הצד האחד לפי דעתי האישית. משפטך כעת מוכיח שזה ירד מ-50/50. מעולה.
(הדימוי להתפשרות שמיימית שלא הייתה בהחלט מקסים ומחזק).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 13:22 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | וואו איך נשאבתי לזה. סיפור מרתק. לגופו של עניין, לגבי הבחור, סביר להניח שחברותייך לפורום יחכימו אותך יותר, אני בעמדה של גבר, לא יודע לזהות מה ההרגשה של הבנות במצב כזה, אבל כן יכול להגיד לך במקרה הפוך: אם לבחורה היה עבר, ולי לא. האם ללכת על זה או לא. אני הייתי מסרב (וסירבתי בעבר), ואסביר: קודם כל אני מחזיק בהשקפה שאם שמרתי על עצמי, אז מגיע לי גם אחת ששמרה על עצמה. גם בגלל שחז"ל אמרו "אין מזווגין אדם אלא לפי מעשיו". אבל יש כאן היבט נוסף, לי יהיה קשה לחשוב שאשתי פעם הייתה שייכת למישהו אחר. שאם נתקוטט, יתגנבו לליבה זכרונות יפים מההוא, זה לא יתן לי מנוח. חברים טוענים שקוראים לזה 'קנאי', אני מכחיש, אבל גם אין לי בעיה שאשתי תהיה כזאת, לא מתכנן להסתיר ממנה משהו. אז זה בעצם במקרה שהבחורה הייתה כזו. יש מצב, שאצל בנים זה אחרת, כי סטטיסטית על כל 5 בנות טובות, יש בחור אחד טוב ברמה שלהן, כלל ידוע בשידוכים. אז תמיד הבחורה תתפשר, או שמלכתחילה לא יהיו לה שאיפות גבוהות מידי כי זו המציאות שהכירה מאז שנכנסה לשידוכים. בכל מקרה, בבחור הספציפי הזה, אם את בטוחה בטוחה שהוא ממש טוב, אז אין סיבה לפסול. וכשאני אומר ''בטוחה בטוחה'' אני מתכוון במיליון אחוז, ולא על פי פוסטים בפייסבוק ובאינסטגרם כי שם, כידוע, כל ערס צעצוע כותב שירי תשבחות לאלוקים שבשמים. אז לא הייתי מסתמך על הנתון הזה בלבד. ולסיום, אני מזהיר, אם לא תעשי עם הכתיבה הזאת משהו, אני מגיש תלונה במשטרה, זה פשע לקבל כזאת מתנה ולבזבז אותה רק עלינו. תכתבי טור באיזה עיתון, משהו. למה שרק אנחנו נהנה מזה? קודם כל, זה את שנעלמת.. ראית איך היה משעמם בימים האחרונים מהפורום(;ובעניין מה ששאלת, האמת היא שדי התקלת אותי. כי אם יציעו לי בחורה לצורך העניין שהיה לה עבר אבל לא היה לה חבר, אז לכאורה אין סיבה לפסול אותה, אבל בתוך בתוך הלב תהיה אזושהי מועקה שלא תתן לי לזרום עם השידוך בצורה טובה. אולי אני צריך להודות שאני ניזון מסטיגמות. ובנינו, מאוד קשה להתגבר על הסטיגמות, בטח כאלו שגורמים לאנשים לדבר על זה ולהסיק מסקנות מרחיקות לכת.ובקשר לעבודת העיתון, את יודעת למי לפנות. דיברנו על זה פעם. (ו...הבנתי, ד"ל).קשה להתגבר על סטיגמות? אתה מרוקאי אתה צריך להיות מחוסן!לא חושבת שקשה .. עדיף ללכת ראש בקיר איך אומרים..ולך זה סבבה גם ככה אתה מגדיר עצמיך אדם קר:)אז לא היית נותן צאנסה?זכותך..חחח משעמם בלעדי אהה? התקשרו מבחדרי אמרו אם אני לא באה הם קופצים מגג הפורום.עבודה? לא תודה אתה כבר יודע דעתי בעיניין..חד משמעית הבנת?מה הבנת ?כי אני לא הבנתי כלום!ערב טוב מרוקו
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 05/01/2016 20:10:36
על רוב הסטיגמות אין בעיה להתגבר. בזה, קצת קשה, כי יש אופציה לקבל גם בחורה ללא עבר. אבל שוב. לא שללתי לחלוטין.
שאלה לי אילך.. בא ונגיד ואתה גבר קנאי . ולאשתך מציעים עבודה שיכולה להרים את שניכם גם כלכלית גם חברית או איך שקוראים לזה.. עכשיו הבחורה צריכה ללכת לפגישות עם גברים קונטאקט קבוע עם גברים..עכשיו אפילו שאתה סומך עליה בעיניים עצומות.. אתה הולך על זה? או ..מוותר? ואם מוותר בגלל למה תוותר? ואם לא תוותר למה לא מוותר?
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 06/01/2016 09:35:35 |
|
נדמה לי שטעית במעט בהגדרה של 'קנאי'. הגדרה של בעל קנאי לטעמי, היא צורך מצד הבעל בהרגשה שאשתו היא רק 'שלו'. וגם בקנאי, אם יש אימון מלא, אז זה כבר פחות משמעותי. (אגב, לפעמים אני רואה זוגות שלא מרשים אחד לשני לחטט בסמארטפון שלהם. זה פשוט מדהים. אני בטוח לא יהיה כזה) לגבי שאלתך, אולי יש בחורים שלהם זה יפריע, לי לא. ואסביר: אם לא יהיה אמון ביני לבין אשתי, אז דברים הרבה יותר פשוטים, יפריעו לי.במידה ויש אימון, אז אדרבה, אני ישמח אם תתפתח ותתקדם בקריירה שלה או בכל דבר שיתן לה ''סיפוק'', כי ''סיפוק' אצל אישה זה המפתח לחיים עליזים. לפחות ממה שאני ראיתי.
רק צריך הסתייגות קטנה לגבי השאלה. לצערנו, גם אצל החרדים יש בנות פלרטטניות (אני לא אתחתן עם אחת כזו, לכן לא התייחסתי לכך בגוף התשובה) ואם מדובר בבחורה יפה ואובר פלרטטנית, אז אני הייתי קצת חושש לשלוח אותה כל יום לפגישות עם גברים כי המציאות שהיא אולי תראה אצל הגברים האלו, תסנוור אותה. ואישה כידוע זה אישה. אני לא מכליל, אבל יצא לי לשמוע על סיפורים כאלו, ככה שאני לא ממציא נתונים.
 |
|
|
|
|
|