|
|
| נשלח ב-5/1/2016 23:44 |
|
| |
מידיעה אישית, היו אמנים בשנות השמונים ויותר בשנות התשעים שניסו לפרוץ לשוק החסידי ולא הצליחו, וזה לא היה מטעמי שמירת מסורת יהודית, זה היה קשור יותר בקבוצות ( או מאפיות עפ"י חלק מהם ) ששלטו אז בשוק. ברגע שהאינטרנט נהיה חלק מהחיים של כולנו, כל העסק הזה נגמר.
תוקן על ידי greenie ב- 05/01/2016 23:52:06
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2016 23:52 |
|
| |
לגבי לחנים לא יהודיים אשר אומצו ע"י אמנים חסידים/יהודים. הייתי מחלקת את זה לשניים:
1. יש את הזמרים שהם בד"כ המיינסטרים החסידי אשר קונים לחנים ממלחינים ולפעמים גם יבצעו שיר כזה. ( ע"ע מרדכי בן דוד: אידן ).
2. להקות/זמרים אשר בכוונה משתמשים בשירים לועזיים ומחליפים את המילים. ע"ע שלוק רוק SHLOCK ROCK - כיום לני סלומון הוא כבר מופיע לבד והרבה מאוחר יותר קבוצות כמו המכביטס, SIX13 וכד'
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 00:55 |
|
| |
הי, אידן של מ.ב.ד היה כמעט חד פעמי! וזה היה מזמן!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 01:57 |
|
| |
למרות שהזכרתי את 'אידן' כדוגמא, יש בהחלט שירים אחרים שמבד שר שהם בהחלט לא לחנים יהודיים מקוריים. למשל: DADDY DEAR.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 06:37 |
|
| |
| MBC12 כתבה: |  | אחרי הכל מיאמי לא הכי חרדי כמו שאומרת מהעלהלל (מצטער עדיין לא יתרגלתי לרשום את השם שלך) כמו שכתבה גריני הוא מושפע קצת מהסביבה מהקינרלך ישיבה בויס ויותר מזה הפרחים פחות חרדים מישיבה בויס נ.ב. גם הגיטרות בהופעה האחרונה לקוח מהם |
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 14:47 |
|
| |
עוד מעבד ומלחין אדיר שמעורר בי קדושה של ממש זהו מונה רוזנבלום, המעבד שכמעט על אמן מכובד ומוכר השתמש בהפקה האדירה של מונה. לי יש למשל את מונה 4 שזהו ללא ספק אלבום נהדר, עשיר בכלים ובקולות. קצת מזכיר לי את 'רווח' שגם שם מונה השקיע משאבים רבים כדי שהאלבום יצא מושלם. אם תשאלו אותי רווח למשל זהו אלבום דגל של הקרירה של ביגון. שומעים את ההשקעה, שומעים את עבודה הקשה. מונה רוזנבלום יודע להכניס את הקדושה לתוך השיר וגאון עולם בשליטה הכלים המוזיקליים לתוך הרמוניית החסידית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 14:53 |
|
| |
|
| נשלח ב-7/1/2016 20:45 |
|
| |
וואו וואו איזה נושא מעניין פתחתם כאן התגובה שלי בעיקרון אמורה להיות מאוד ארוכה, יש לי הרבה מאוד מה לכתוב בנידון, מקווה בימים הקרובים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|