| נשלח ב-6/1/2016 16:43 |
|
| |
ל''ט בליל ניטל
ברבים מהמקומות נוהגים היום ליל ניטל שבו לא לומדים בשביל לא לתת כח ויניקה לטומאה
ושמעתי שיש שנהגו לא לקיים מצות עונה בל''ט אם חל בלילה זה
האם יש לזה אסמכתא ומקור בהלכה או בספרי המנהגים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 19:38 |
|
| |
האסמכתא היא- בלילות הללו התכנסו הנוצרים בכנסיות לתפילות , והכמרים נשאו דרשות חוצבי להבות נגד היהודים רוצחי האלוהים. ואזי כשיצאו הגויים המשולהבים מהכנסיות היו מכלים את זעמם בכל יהודי שנקלע בדרכם.. בזמן לא היו בבתים ספרים ולימוד היה אפשרי רק בבתי הכנסת ובתי המדרש.. ווכינוס של יהודים בליל ה ניטל. היה ממש סכנת נפשות. ובאמת נגמרו בשפיכות דמים. כל היתר הם דמיונם הפורה של אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 19:46 |
|
| |
ירוחם, יש לך איזה מקור לדבריך, דוגמה שכך נהגו, או שמא גם זה דמיון פורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 21:00 |
|
| |
הכל דמיון פורה של ההיסטוריה של עם ישראל באירפה המזרחית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 21:54 |
|
| |
מוזר אני הייתי מצפה שתוכל לתת לי עשרות דוגמאות של פוגרומים מפורסמים שבהם נרצחו יהודים בליל אידם. אולי בכל זאת דמיון פורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2016 23:07 |
|
| |
[דווקא החג ה"מסוכן" יותר מבחינה אנטישמית הוא הפסחא, שכן זה החג בו מוכרזת אלוהיותו/משיחיותו של ישוע במלוא עוצמתה (מבחינה דתית גרידא, זה חג חשוב ומרכזי לנוצרים הרבה יותר מחג המולד).]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 10:11 |
|
| |
לכאורה יש להקפיד על מצווה זו בניטל, כדי לאפוקי מדעתו של אותו איש שמטרתו הייתה לבטל פ"ו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 10:19 |
|
| |
| מעמיק2 כתב: |  |
|
|
..... אולי חשבו שליל זה מסוגל לפריה ורביה כמו "הבתולה"...... *(הבתולה ובנה לא היו מעולם)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 10:24 |
|
| |
אםשלום לא אכנס איתך לויכוח על ימי אידם של הנוצרים. חג המולד והסילבסטר הם החגים שבהם הכמרים נושאים דרשות בכנסיות.- כמו היום במסגדים-, אמנם נכון כי ישו נצלב ביומ השלישי של חג הפסחה . אבל הוא גם קם לתחיה בחג הזה. הדגש של הנוצרים הוא בעיקר על התחיה. ולכן מחלקים ביצים צבעוניות. וזה גם תחילת האביב הפריחה. וגם הדרשות בכנסיות הן ברוח זו. יש במחילה , אלפי יהודים נהרגו במהלך ההיסטוריה כבודדים. עד 10 הרוגים לא עשו מזה ענין ורעש, בילדותי אחר השואה עדיין ההשתוללויות בלילות הללו של הגויים היתה מקובלת. כילדים מאד שמחנו על החופש הזה. ואז הסבירו לי הורי ומורי על החופש הכפוי הזה. אני בטוח כי יש גם תעוד י . אבל אם דווקא בגלל רוח הטואה ששולט בלילות הללו אינך לומד, מבחינתי זה בסדר. אבל אז אתה מודה כי לרוח הטומאה יש כח יותר מאשר לתורה! ושהתורה לא מגינה ומצלתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 10:31 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  |
..... אולי חשבו שליל זה מסוגל לפריה ורביה כמו "הבתולה"......
*(הבתולה ובנה לא היו מעולם) |
|
מאיפה הבטחון- מרים לא היתה בתולה? האם היא לא ילדה את בנה? בהחלט יכול להיות שבתולה תכנס להריון, הגמרא גם מדברת על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 11:06 |
|
| |
אם אלפי יהודים נהרגו כבודדים, אפשר היה לשער שהיו כמה עשרות מקרים שבהם נהרגו גם יותר מעשרה, שלדבריך אז עשו מזה סיפור. אבל אפשר להתחיל בפחות מעשרות. תתן פשוט כמה דוגמאות לפרעות שנערכו בליל אידם (ולא כחלק מפרעות של תקופה רחבה כמובן). "בהחלט (!) יכול להיות שבתולה תכנס להריון"?!?!?! המקור שלך לזה היא הגמרא? אם כן, כדאי לך למצוא מקורות טובים יותר לידע רפואי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 11:09 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  |
מאיפה הבטחון- מרים לא היתה בתולה? האם היא לא ילדה את בנה? בהחלט יכול להיות שבתולה תכנס להריון, הגמרא גם מדברת על כך.
|
|
1. אין הוכחה שהיה בשר ודם "ישו". 2. הקטע הבא מהברית החדשה מצביע על כך שהמילה "ישו המשיח" איננה מתכוונת לבשר ודם.
2Corinthians 13 5 Examine yourselves to see whether you are living in the faith. Test yourselves. Do you not realize that Jesus Christ is in you?—unless, indeed, you fail to pass the test! 6I hope you will find out that we have not failed.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 11:12 |
|
| |
מה ההוכחה שאתה רוצה? יש לך הוכחה שהיה חתם סופר?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 11:32 |
|
| |
שלישי אין על זה כל ויכוח באמונה הנוצרית והכללית שישו היה בשר ודם. אצטט לך מדבריו - אכלו את הלחם- כי הוא בשרי. שתו את היין כי הוא דמי. גם היום במיסות הכומר נותן למאמינים פריכים דקים- המכונה בשרו של ישו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 11:33 |
|
| |
אני לא צריך הוכחה. "ישו" של הברית החדשה כבשר ודם לא היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 11:35 |
|
| |
.
הממממ
מעניין שהדיון הזה בא דוקא היום, ניטל אליבא דכנסיות המונופיסיטיות, ותריסר ימים אחר הניטל של רוב קהילות הקתולים ודעימם.
שאני הקטן שואל, מי יתקע לידינו אם עלינו לנהוג ניטל לפי הרפורמה של האפיפיור גרגוריוס השמיני, ביום 25 דצמבר ללוח הגרגוריאני, או שמא היום, ביום בו נהגו זאת עד אותה רפורמה, ועדיין נוהגים כך בכנסיות המונופיסיטיות, אלו שאינן כפופות לכס הקדוש שבוותיקן.
שהרי אם צודקים אלו שלילה זה סגולות ודכנות בו, יש לדקדק ולכוון היטב בליל יום הולדתו של אותו האיש, ואולי בכלל לחשב באיזה יום בלוח העברי נולד, שהרי נולד כיהודי, ואכמ"ל.
ואם בחוקות הגוים נולד, היאך נדע אם לשחק באישוקי ולחתוך ניירות אשר-יצר לפני שבוע וחצי או כעת חיה?
שמעתי שהיו שהחמירו שלא ללמוד תורה בכל ימי בין הניטלים, ושמוע שמעתי על מקפיד מחמיר אחד, שכל השנה חושש, והדברים עמוקים.
|
|
|
|
|