|
|
| נשלח ב-7/1/2016 11:44 |
|
| |
יש אני מצער אבל איני הסטוריון ואין תחת ידי את מה שאתה מבקש, אם זה מענין אותך תבקש מהיסטוריונים. אגב אם אתה לא מקבל את דברי -תרגיש חופשי,
לא הבאתי את הגמרא כמקור רפואי. הגמרא היא גמרא. אבל אתה הרי חיי היום. תחשוב- אפשר להפרות אשה בתולה בהזרעה מלאכותית? לא שמעת על נערות שנכנסו להריון רק ממשחקים- ללא חדירה ממש?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 11:56 |
|
| |
לא חשבתי שלזה התכוונת. בוודאי שאפשר להרות ללא חדירה, אבל הגעת הזרע לנרתיק קוראת רק באופן מכוון, שזה היה בעבר כמעט תמיד בחדירה, ולא בהזרעה מלאכותית (היום הזרע עובר השבחה ולכן להזרעה יש סיכוי טוב יותר ולכן משתמשים בה, אבל פעם לא הייתה בזה תועלת)
תוספת: ההזרעה מועילה גם כי מביאים איתה את הזרע קרוב יותר לרחם, אבל כנראה שגם זה לא היה מצוי פעם.
תוקן על ידי יש3 ב- 07/01/2016 11:57:51
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 12:05 |
|
| |
שלישי איש באמונתו הלא מבוססת יחייה. כשצלבו אותו גופו לא שתת דם? קרא שוב בברית החדשה, ספר מענין ויפה. אגב נדמה לי שאתה נוטה לצד הנוצרי- שבגינה התפלגה הכנסיה בקונסטינופולוס , אבל הם חזרו בהם בסןף. מואדיב אתי ה1 באפריל מציינים בעולם כיום השקרנים! ביום זה בא הבתולה לפני הציבור וטענה כי רוח הקודש עיבר אותה. עד ה23 לחודש דצמבר. יום הולדתו של ישו- יש בדיוק 271 ימים. שהם 9 חודשים ויום. הריון בגימטריא 271
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 12:34 |
|
| |
מה-1 באפריל על ה-23 בדצמבר יש 266 ימים, וזה באמת מתאים לזמן הריון ממוצע אבל לא לגימטריה. אי אפשר ליהנות מכל העולמות. זהו גורלם של דרשנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 12:59 |
|
| |
יש מרים הבתולה חייה לפני השינוי בלוח שעשה האפיפיור גיארגווס. 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 13:36 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | שלישי איש באמונתו הלא מבוססת יחייה. כשצלבו אותו גופו לא שתת דם? קרא שוב בברית החדשה, ספר מענין ויפה. אגב נדמה לי שאתה נוטה לצד הנוצרי- שבגינה התפלגה הכנסיה בקונסטינופולוס , אבל הם חזרו בהם בסןף.
|
|
1. אין הוכחה היסטורית לכך שהיה "ישו". 2. איך אפשר לצלוב מי שאמר : "17 עַל־כֵּן אֹהֵב אֹתִי אָבִי כִּי אֶת־נַפְשִׁי אֶתֵּן לְמַעַן אָשׁוּב וְאֶקָּחֶהָ׃ 18 וְאִישׁ לֹא יִקָּחֶנָּה מֵאִתִּי כִּי אִם־אֲנִי מֵעַצְמִי אֶתְּנֶנָּה יֶשׁ־בְּיָדִי לָתֵת אֹתָהּ וּבְיָדִי לָשׁוּב לְקַחְתָּהּ הַמִּצְוָה הַזֹּאת קִבַּלְתִּי מֵעִם אָבִי"
3. אני לא נוטה לשום צד. אני מכיר פרשנות שונה ממה שמקובל לחשוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 15:42 |
|
| |
הפירוש למנהג שהביא ירוחם מופיע בספר טעמי המנהגים "לפי שהיו צוררי היהודים אורבים עליהם ומכים אותם בלילה ההוא בחוץ או ברחוב מכות אכזריות, ולפעמים עד שמתו תחת ידם, ולכן גזרו גדולי הדור שיתכבדו וישבו בבתיהם בלילה הזה ולא ישוטטו בחוצות". (מובא באשכול השני) שלישישי, הפסוק שציטטת מופיע בבשורה ע"פ יוחנן, הבשורה המאוחרת ביותר באונגליון שבה ישו הוא אלוהי יותר מכל ספר אחר בברית החדשה. ניתן לראות איך הוא נשגב יותר ויותר ככל שהספר מאוחר יותר (מרקוס, מתי, לוקאס, יוחנן) התיאוריה שלך מקורה בתזה קונספירטיבית שהעלו כמה חוקרים יהודים לפני מאה/מאתים שנה לפיה התחברה הבה"ח מאות שנים אחרי ישו ומטרתה להעביר את אשמת מותו מהרומים ליהודים. היא לא מאד משכנעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 15:50 |
|
| |
מהמקור של אריאל עולה שבמאה ה-19 בפולין לא היה מסוכן להסתובב באותו לילה, אלא שהמחבר ניסה למצוא תירוץ שהוא לא התירוץ המקובל. שוב, נראה שזו המצאה ולא מציאות. ככל הידוע לי, התיאוריה שישו לא היה ולא נברא דווקא הועלתה על ידי חוקרים פרוטסטנטים ולא יהודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 16:15 |
|
| |
בצעירותי, כשלמדתי בישיבה ציונית, הקפידו לא לייחס שום ערך חריג ללילה הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 16:28 |
|
| |
היחידים שמייחסים לו ערך הם החסידים. והסיבה לכך זהה לכך שהם מייחסים ערך למשחקי הימורים בסביבונים, מעמד שרפת הפתילות, טיש פיירעס בט"ו בשבט, עישון הלולקי והטביק, ונסיעות לאתרי הנופש הקדושים בהם נפש כ"ק אבי זצוק"ל, כשנתעלה בעליות נשמה בהרי שוואאייצע.
לשאלת קיומו של ישו, העלו אותה גם פרוטסטנטים וגם יהודים, לע"ע מצאתי את הספר הזה קישור שכתב יהודי. שם הוא מזכיר פרופ' פרוטסטנטי בשם ארתור דראווס מקרלסרואה, משנת 1909. ועוד מצאתי שמוזכר אחד ברונו ברויאר שחיבר ספר בשם המרשים: כריסטוס אונד די צעזארען, דער אור-שפרוננ דעם כריסטענסומס אוים דעם רעמישען גרי-כענסומס" (1877)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 16:45 |
|
| |
ישו מופיע בגמרא מספר פעמים והרבה במדרשים. גם יוסף בן מתיתיהו מזכיר אותו. אז כנראה באמת הוא לא היה 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 17:00 |
|
| |
אם יוסף מזכיר אותו זו שאלה. בקטע המדובר ברור שחלו ידיים נוצריות, והיקף ההתערבות העסיק ומעסיק את חוקרי ראשית הנצרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 19:32 |
|
| |
מה שבאמת מעניין בכתבי הקודש שלהם הוא המחלוקות שהיו בין פלגי הנוצרים הראשונים. באגרות פאולוס נראה שהיו קבוצות שתמכו בפטרוס, היו שתמכו בפאולוס, היו שתמכו באפולוס ועוד קבוצות נוספות. סביר להניח שפסוקים שונים בבשורות רומזים להשמצות שנפוצו על השליחים הראשונים - על פטרוס, מנהיג השליחים אחרי ישו, יש תיאור שהוא בגד בישו שלוש פעמים בליל מעצרו. ותיאור נגדי לפיו ישו העניק לו את מפתחות השמים והארץ ואמר לו 'אתה סלע ועל הסלע הזה אבנה את קהילתי' (-הענקת לגיטימציה למינויו ליורש ישו). סביר שלפנינו מסורות אנטי פטרואניות ופרו פטרואניות. יש טוענים שמחבר הבשורה ע"פ מתי נידה את פטרוס. יתכן שהמסורות נגד יהודה איש קריות מקורן באותם חיכוכים קדומים, כי מבחינה היסטורית הסיפור הזה מגוחך. פאולוס משמיץ לרוב את 'אלו שטוענים שהם למשיח ובאמת הם פועלים בשם השטן', סביר - יריבים נוצרים. הוא מתגונן (באופן מעורר רחמים) מול ההשמצות נגדו.
השליחים ניסו, כמנהג היהודים, לעשות קצת כסף וקבעו את 'השירות למען הקדושים' מס שהיו הקהילות הנוצריות חייבות להעלות לשליחים. הקהילות התנגדו לרעיון ונטו לדרוש עצמאות. (ומכאן שהמס לא היה כל כך נמוך) ופאולוס מאיים עליהם 'אם אבוא אליכם לא אהיה רך אלא קשה באדון' ומצטדק 'וכי ראיתם רועה שאינו שותה מהחלב?' (אל הקורינתים)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 19:54 |
|
| |
[לא שיש לי כוח לויכוח הזה (או עניין כלשהו בו), אבל במחילה - יש יותר הוכחות לכך שהיה אדם בשם ישוע הנוצרי שטען להיותו משיח והיו לו תלמידים וממשיכי דרך וכו', מאשר הוכחות לכך שהיה אדם ושמו משה שקיבל תורה בסיני...
ירוחם,
בדיוק בגלל שהנוצרים מחשיבים את התחייה של ישוע כאישרור של היותו בן הא-להים/משיח, חג הפסחא חשוב ומרכזי להם הרבה יותר. "סילבסטר" זה היום המוקדש לקדוש סילבסטר, שחל בראשית השנה הגרגוריאנית (1 בינואר), וכל הנוצרים שפגשתי בימי חיי לא שמעו עליו מעולם (הם בהחלט חוגגים את ראש השנה האזרחית, אבל לא את יומו של סילבסטר).
אריאל,
יש הרבה דברים מעניינים בספרי הברית החדשה, והם נחקרו (ועדיין נחקרים) ארוכות ועמוקות. אני תמיד בעד ללמוד ולהתדיין, אבל האם לא כדאי לעשות זאת ברצינות? אני מודה שזה מעורר בי תחושות לא נעימות להזכיר בשטחיות פסוק פה משפט שם ולהסיק מסקנות מהותיות על דת כלשהי. כשאני רואה שעושים זאת ליהדות (בתוך מיני אמירות כגון "היהדות אומרת" וכו') זה מדכא אותי ממש, ואני יכולה רק לדמיין מה נוצרי שיקרא את דבריך יחשוב לעצמו.]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2016 21:30 |
|
| |
אני בהחלט בעד מחקר רציני, אבל לא סטיתי כאן מהגישה המקובלת במחקר, שמסתמא הוא רציני. ראי כאן קישור אמנם לא הצגתי את זה בלשון מכבדת, אבל כמדומני שאין כאן נוצרים שרגשותיהם עלולים להיפגע...
|
|
|
|
|