|
|
| נשלח ב-8/1/2016 13:32 |
|
| |
מה שברור הוא שירוחם חזר על המנטרה הזאת כבר 1,000 פעמים. ענו לו עליה 1,000 פעמים אבל זה לא יעזור כלום. בעוד חדשיים יראה אשכול עתידי כך: אלמוני: לחקר צבע הנעלים של משה רבינו במעמד הר סיני, ומשמעותן הפילוסופית בקרב מוכרי נעלים בראי הדורות. ירוחם: אם כבר הזכרת את מעמד הר סיני למה 1,000 שנה לא מזכרים אותו? ארתח זוטא גרסה s6: כתוב במפורש כאן, כאן, כאן וכאן. ירוחם: שקרנים רמאים וגנבים. ארתח: אתה בעצמך. ירוחם: אתה בעצמך. מנהל משנה: לדבר יפה, נו נו. בעוד חצי שנה: ירוחם: 1,000 שנה לא מוזכר מעמד הר סיני. אלמוני: מוזכר. ירוחם: וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2016 15:08 |
|
| |
אריאל אני עקבי אבל מעני כי אף אחד לא הוכיח אחרת וגם אתה עקבי. כשאתה יכול להקניט ולפגוע. מצווה הבא לידך אל תחמיצנ.- כל כך למה כי פגעתי ברבך. בצדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2016 16:38 |
|
| |
ב'רבך' אתה מתכוין למשה רבינו?
ובפעם ה1001. ירמיהו ויחזקאל חיו שניהם במאה ה7 לפנה"ס. יצ"מ לפי המחקר היתה בסוןף המאה ה13 - קצת יותר מ500 שנה. אם נניח שהיא היתה במאה ה14-15 נוסיף 100/150 שנה לתמונה. אמור מעתה - יש אזכור בתוך 1,000 שנה. למעשה, המאה השלישית לפנה"ס היא תקופת הזוגות. ירמיהו, לפי המחקר, הכיר את ספר דברים שבו כמובן מתואר מעמד ה"ס, ויחזקאל הכיר את ספר כהנים שגם בו הוא מתואר. מהפסוק היפה שציטטת מירמיהו השמטת במקרה את החצי השני: לֹא-דִבַּרְתִּי אֶת-אֲבוֹתֵיכֶם, וְלֹא צִוִּיתִים, בְּיוֹם הוציא (הוֹצִיאִי) אוֹתָם, מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם-עַל-דִּבְרֵי עוֹלָה, וָזָבַח. כג כִּי אִם-אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה צִוִּיתִי אוֹתָם לֵאמֹר, שִׁמְעוּ בְקוֹלִי-וְהָיִיתִי לָכֶם לֵאלֹהִים, וְאַתֶּם תִּהְיוּ-לִי לְעָם; חידה: איפה ציוה ה' את בני ישראל לאמור שִׁמְעוּ בְקוֹלִי-וְהָיִיתִי לָכֶם לֵאלֹהִים, וְאַתֶּם תִּהְיוּ-לִי לְעָם? נכון מאד, במעמד הר סיני! האמת העצובה היא שנביאי הכתב כנראה לא ידעו שאסור להם להכיר את מעמד הר סיני וכבר הושע, הקדום שבהם, משתמש במילים ששאובות מהתיאור ואנוכי ה' אלוקיך מארץ מצרים. ואלוהים זולתי לא תדע. אם כן, הספר הקדום ביותר שנכתב אחרי התורה כבר מזכיר את מעמד ה"ס.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2016 23:28 |
|
| |
אריאל יחזקאל חי בבל לאחר החורבן- הבית עמד מעל 400שנה ו400 שנה תקופת השוטים עד בנין הבית תוסי40 שנה של המדבר. רבך הוא לא משה רבנו. כבר מזמן לא. אני מתכון לרבך חדור השנאה שהטיף לשנאה. לא טענתי מעולם שלא ניתנה תורה בסיני. עזרא הסופר ערך וכרך את כל המגילות. אני יוצא נגד השקר של העדות של 2 המיליון אנשים שמסרו מאב לבן. על שקר לא בונים אמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 15:49 |
|
| |
| כמדומני כתב: |  | [א] לדעתי, מה שברור מתוך הפסוקים, שבני ישראל כולם ראו מחזות חריגים מאוד מאוד בעוצמתם יחד עם קולות ייחודיים ביותר. ... [ב] על זה יש להוסיף את שאר הניסים החריגים מאוד שהיו באותו דור לטענת הכתובים: עשרת המכות (שחלקם פסחו על ישראל), קריעת ים סוף בתזמון מושלם, הורדת המן והשליו, מגיפות שונות בתזמון נפלא במדבר וכו'. ... [ג] אני לא מכיר מקבילה בהיסטוריה, של עם שלם שטוען שיש לו מסורת מגובה בכתובים שלטענתו הם מזמן המאורעות בערך, על רצף של ניסים חריגים שהיו בפני המונים המונים. |
|
[כמדומני,
שוב, תודה על הסבלנות. א. אני חושבת שאתה צריך לקרוא שוב את הפסוקים שהבאת בעצמך - הדבר היחיד שברור לחלוטין מתוך הפסוקים הוא שמישהו מספר לנו שכל עם ישראל חווה משהו וכו'. זה הבדל משמעותי ביותר - האם באמת אינך רואה אותו? האם אינך מבדיל בין "תיעוד" ו"סיפור"? ואגב, הרי יש הרבה מאוד מקומות (משמעותיים) אחרים בתנ"ך בכלל ואפילו בתורה עצמה בהם לא נזכר כלל מעמד הר סיני (למרות שמקורות אלה מציגים עצמם כמסכמים את ההיסטוריה של העם או משהו דומה, ראה למשל דברים כו, 5-10 או יהושע כד). כל מה שניתן להוכיח ממקורות אלה הוא שיש מי שמספר סיפור א' ויש מי שמספר סיפור ב'. אתה בוחר - בעקבות אבותיך ואמותיך ודורות של מי שאתה מחשיב כאבותיך ואמותיך - להאמין לאחד ולהתעלם מהשני (וזו זכותך המלאה).
ב. אותו כנ"ל - יש סיפורים מסוג מסוים ויש סיפורים אחרים (באותה התורה ממש) - אתה (לא לבד, בעקבות המסורת וכו') בוחר להאמין לחלק ולא לאחרים, וכאשר יש משהו שעלול להיראות כסתירה ממש, אתה (והמסורת) בוחר לטשטש אותה או לנסות ליצור הרמוניזציה בין המקורות השונים. הכל לגיטימי לחלוטין, אבל זו בחירה וזו אמונה ואם ניתן להסיק מזה משהו, זה על בחירות ואמונות (אבל לא על היסטוריה ולא על עובדות). באותן אופן בדיוק, אם ניתן להסיק משהו מסיפור זה שיש סיפור ויש לו מספר, אבל לא שמה שמסופר שם הוא "נכון", או "עובדה" או "תיעוד" (כדי להסיק מסקנות כאלה צריך הרבה מאוד אימותים ממקומות אחרים; חשוב למשל על דיווח חדשותי בימינו - האם תסתפק בצפייה בכתבה מערוץ טלויזיה אחד בלבד או קריאת כתבה בעיתון אחד בלבד ותיקח את כל המועבר אליך שם כ"ה"אמת היחידה?! אם כן, אני מצטערת אבל אני חוששת שתמימותך מסכנת את חייך ובמידה רבה גם את חיי שלי, כמי שהיא חלק מקהילתך המורחבת...).
ג. כל הסיפורים הללו מסופרים מפי מספר יחיד - זה לא "העם" מספר, זה המספר מספר. "העם" בחר בשלב כלשהו להמשיך ולהשתמש בסיפורים האלה, להעביר אותם הלאה ו"להשתתף" בהם באופן פעיל (למשל, להגיד - "הי, זה מספר עליי ועל אבותיי ואימותיי שלי ולא של אחרים!"). אבל הסיפור עצמו כפי שהוא לפנינו, מסופר ע"י מספר (יחיד). זה מרשים שהעם הזה הצליח להחזיק במסורת שלו במשך אלפיים שנה (בערך), וזה כנראה באמת יוצא דופן, אבל האם זה אומר משהו על אמיתותה ההיסטורית של מסורת זו, או אפילו על כך שהפרשנות הספציפית של מסורת זו לכתובים היא היא הפרשנות הנכונה (או היחידה הנכונה)? מפרספקטיבה היסטורית אנחנו יודעים, שאפילו מיליארד סינים יכולים לטעות, כי כמות התומכים בטענה מסוימת אינה מעידה על אמיתות הטענה (כמה אנשים האמינו שהשמש סובבת סביב הארץ? כמה אנשים האמינו שיהודים /שחורים/נשים אינם בני אדם ממש? וכו'...)].
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 16:07 |
|
| |
אמשלום (תודה על התודה, אבל אין כאן עניין של 'סבלנות', כולנו (אני חושב) באותה סירה של לדון ולברר את האמת ללא פניות).
יש באמתחתי לדון בטענותייך, להסכים לחלקן ולהתווכח עם חלקן, אבל אולי ניגש לעניין מזווית אחרת, שהיא בעניי הזווית המפתיעה ביותר;
האם את, או מישהו אחר כאן בפורום, מכירה איזה שהוא עם / תרבות / פלג / קבוצה / גזע מסוים בכל ההיסטוריה המתועדת, שטוען שיש לו מסורת של סיפורי ניסים חריגים משדדי מערכות טבע שהיו בפני המונים, ולפי הסיפור המסופר המסורת הזו עברה מדור לדור עד הנוכחים בניסים החריגים הללו?
זה לא מפליא ואפילו מוזר שאלפי עמים ותרבויות בהיסטוריה, על כל גלגוליהם, לא הצליחו ליצור 'סיפורי עם' כאלו? (שלא לדבר על כך שהם מלווים בספר שלפי אותה טענה העם העביר אותו מדור לדור).
או אולי, אני טועה, ויש עמים כאלו.
ספרו נא לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 16:12 |
|
| |
ומה עם סיפורי הברית החדשה? ה'קוראן? בודהה סאראטוסטרא. קונפיציוס. וכ'
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 16:43 |
|
| |
ירוחם אנחנו מדברים על ניסים חריגים שלפי הסיפור היו בפני המונים
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 17:54 |
|
| |
כמדומני, אתה מכיר / יודע על משפחה אחת לפחות, שיכולה להציג אילן יוחסין ללא נתק, עד למעמד הר-סיני?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 17:56 |
|
| |
אמשלום
א. האם באותה צורה את בודקת ספרי היסטוריה? ב. האם באותה צורה את מתייחסת למורים ופרופסורים להיסטוריה? ג. האם את מאמינה שכדור הארץ סובב סביב השמש ולא להפך? מאיפה את יודעת את זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 19:28 |
|
| |
כמדומני אכן בברית החדשה יש סיפורים על מעשי ניסים חריגים שעשה ישו נגד חוקי הטבע המונים ראו זאת. וכן בקוראן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2016 08:14 |
|
| |
ירוחם קראתי נכון? בברית החדשה ובקוראן יש ניסים שנעשו בפני המונים? (או שאתה מתכוון שהמונים ראו את הברית החדשה והקוראן) אשמח לשמוע על איזה ניסים חריגים שנעשו בפני המונים אתה מדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2016 08:18 |
|
| |
שלישי
עזוב את זה, אני מדבר על השאלה האם זו התופעה של עדות על ניסים משדדי מערכות טבע שנעשו בפני המונים היא תופעה היסטורית חריגה מאוד, או שיש עוד איזה תרבות / עם / קבוצה שיש להם עדות כזו.
אם זו תופעה חד פעמית בהיסטוריה, שווה לתת עליה את הדעת, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2016 08:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2016 10:42 |
|
| |
| כמדומני כתב: |  | ירוחם
קראתי נכון? בברית החדשה ובקוראן יש ניסים שנעשו בפני המונים? (או שאתה מתכוון שהמונים ראו את הברית החדשה והקוראן) (או שאתה מתכוון שבני ישראל ראו את התורה?)
אשמח לשמוע על איזה ניסים חריגים שנעשו בפני המונים אתה מדבר. |
|
בברית החדשה מסופר כי ישו הלך על המים והמונים ראו זאת וכן כי הוא האכיל 5000 איש לאכול מ2לחמים ו2 דגים ושבעו. ועוד. כל הסיפורים הללו נעשו לפני המונים. כך מתועד בברית החדשה.
תן לי להבין מה ההבדל מהסיפורים המתועדים בתורה על הניסים. כי בתורה אתה ואני מאמינים?
|
|
|
|
|