בית פורומים עצור כאן חושבים

איך הוכיחו לפני מתן תורה שא-להים ציווה שבע מצוות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/1/2016 10:53 לינק ישיר 

ההליכה על פני המים לא הייתה מול רבים (באמת שאני לא מבין למה אתה כותב דברים שניתן לבדוק שהם לא נכונים). לא ברור מה בדיוק ראו ההמונים בנס הלחם והדגים, אבל בכל אופן יש הבדל מהותי בין 5000 (או 4000 תלוי בספר) איש לבין עם שלם. לשכנע אותך שבאיזה יישוב בגליל היה נס וכולם ראו אותו (רק להזכירך שאין אמצעי תקשורת מודרניים), ובטח כאשר אני מספר על זה לאחר מאות שנים, הרבה יותר קל מלשכנע אותך שאבות אבותיך ראו כולם יחד נס, כך שאם משום מה המסורת משום מה לא הגיעה אליך, כנראה שכל השכנים שלך שמעו עליה.
כמובן שאפשר לטעון שזו לא הוכחה, אבל הטענה שזה לא דבר ייחודי היא מצחיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 11:26 לינק ישיר 

כמדומני כתב:
שלישי

עזוב את זה, אני מדבר על השאלה האם זו התופעה של עדות על ניסים משדדי מערכות טבע שנעשו בפני המונים היא תופעה היסטורית חריגה מאוד, או שיש עוד איזה תרבות / עם / קבוצה שיש להם עדות כזו.

אם זו תופעה חד פעמית בהיסטוריה, שווה לתת עליה את הדעת, לא?

אין בעיה לקבל את ההיתכנות של ניסים.
הבעיה היא להוכיח את אמינות העדות, מעבר לאמונה שהעדים אינם משקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 11:31 לינק ישיר 

מי אמר שהם הוכיחו? האם הוכחה במובן שלנו הייתה חסרה להם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 11:44 לינק ישיר 

יש3 כתב:
ההליכה על פני המים לא הייתה מול רבים (באמת שאני לא מבין למה אתה כותב דברים שניתן לבדוק שהם לא נכונים). איך בדיוק אפשר לבדוק שהם לא נכונים?לא ברור מה בדיוק ראו ההמונים בנס הלחם והדגים, אבל בכל אופן יש הבדל מהותי בין 5000 (או 4000 תלוי בספר) איש לבין עם שלם. לשכנע אותך שבאיזה יישוב בגליל היה נס וכולם ראו אותו (רק להזכירך שאין אמצעי תקשורת מודרניים), ובטח כאשר אני מספר על זה לאחר מאות שנים, הרבה יותר קל מלשכנע אותך שאבות אבותיך ראו כולם יחד נס, כך שאם משום מה המסורת משום מה לא הגיעה אליך, כנראה שכל השכנים שלך שמעו עליה.
כמובן שאפשר לטעון שזו לא הוכחה, אבל הטענה שזה לא דבר ייחודי היא מצחיקה.

יש -תראה-  ההבדל היחיד שיש- בזה אתה מאמין  ובזה לא.   אי אפשר להוכיח כלום. . זה עניין של אמונה.
אני מאמין בתורה. הנוצרי בברית החדשה. והערבי בקוראן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 12:01 לינק ישיר 

איך אפשר לבדוק מה מסופר בברית החדשה?! אולי אתה מתכוון שאסור לקרוא בה ולכן אי אפשר... אמרת שבברית ההדשה מסופר שהמונים ראו אותו הולך על פני המים, וזו שטות גמורה.
איני יודע מניין לך במה אני מאמין ובמה לא. מוזר בעיניי ששאני כתבתי הבדל, ואתה אומר שההבדל היחיד הוא משהו אחר. אם אתה חושב שיש טעות בדבריי, פרט אותה. אם אין לך איך לפרוך את ההבדל, היכבד ושתוק (או שתגדיל ותודה בטעותך, דבר שאינך עושה אפילו לגבי עובדה שבדית על המסופר בברית החדשה). ירידה לפסים אישיים של מה אני מאמין או לא אינה קשורה כלל לדיון. הדיון פה אמור להיעשות לגופם של דברים, ולא על דרך ההשערה במה מאמין מי שמולך (האמת שאפשר להכיר את דעת האחרים מהודעות אחרות שלהם בפורום, אבל אתה ממציא את דעת האחרים, פשוט לפי מה שהם מתווכחים איתך).
לגבי השאלה אם זו הוכחה, הרי שלא כתבתי כך. כרגיל, שמת דברים בפי.
אינני רואה צורך להמשיך לדון אתך באופן זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 12:32 לינק ישיר 

יש
אני מבקש את סליחתך. אבל אם כך הבנת את דברי כנראה לא הבנת אותי.
טענת כי אי אפשר להוכיח את אמיתות הסיפורים בברית החדשה. יותר נכון טענת כי אפשר להפריכם!
 שאלתי איך בדיוק אפשר להפריכם? המשכתי לשאול. מה ההבדל בין סיפורי התורה והברית החדשה,
אני טוען כי את שניהם אי אפשר להוכיח , חוץ מלהסתמך על מה שכתוב בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 12:45 לינק ישיר 

יש טענה האומרת כי מסורת על נס בפני המונים היא הוכחה לאמתות. ההסבר הוא שבלתי אפשרי לשכנע אנשים שכולם ראו משהו שלא היה ולא נברא, אבל אפשרי לשכנע אותם שמעט אנשים ראו דבר שלא היה ולא נברא. הטענה הזו צריכה עיון, אך זה לא מה שנעשה כאן.
מה שנעשה כאן, מאז שאלת אמשלום, הוא דיון האם זה באמת ייחודי למעמד הר סיני. כמדומני טען שזה ייחודי. אתה אמרת שזה לא ייחודי, שכן יש שני ניסים בברית החדשה שמסופר שנעשו בפני המון. לגבי נס אחד עניתי לך שלא מסופר שנעשה בפני המון. לגבי הנס השני עניתי לך ש-5000 אינם נחשבים להמון כיוון שיש הבדל מהותי בין 5000 לעם שלם. כאשר מספרים במאה ה-2 או ה-4 שישו עשה נס בבקעת בית צידה מול 5000 איש, אפשר להאמין לזה - בטח אם מספרים את זה ברומא או בטרסוס, אבל אם גם אם מספרים את זה בטבריה. הסיפור הזה יכול להתקבל אפילו אם מספרים אותו במאה הראשונה בירושלים כי חלק גדול מהשומעים לא יכולים לברר מה בדיוק היה מכלי ראשון. לעומת זאת, כאשר מספרים במאה ה-7 לפנה"ס בירושלים שלפני 500 או 800 שנה היה אירוע בעל משמעות מרחיקת לכת, שבו נכחו אבות אבותיהם שכל תושבי ירושלים ויהודה, אבל אף אחד מאותם אנשים לא שמע על האירוע הזה עד אותו רגע, כנראה שהם לא יאמינו בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 13:23 לינק ישיר 

ומאיפה אתה יודע כי במאה ה7 לפני הספירה. אנשים כן האמינו? כי כך כתוב בנחמיה? ומי אומר כי מה שכתוב בנחמיה אמת?
לא נראה לך מוזר כי בכל הנ"ך אנשים לא קראו לילדיהם בשמות האבות השבטים משה ואהרון וכו'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 13:49 לינק ישיר 

זה ממש לא משנה. זו פשוט התמונה המחקרית המקובלת (קצת קריקטורה שלה).
אם תרצה, תהפוך את זה למאה ה-2 לפני הספירה. אני יודע שמתישהו אנשים האמינו, והשאלה היא עד כמה זה סביר שהתחילו פתאום להאמין באירוע שאמורה עליו להיות מסורת, אבל הומצא לפני 5 דקות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 14:24 לינק ישיר 

ישנו הבדל בין נס שהיה בפני הרבה אנשים - כאלה יש יותר מאחד בתנ"ך. לבין נס שנעשה בפני עם - שהוא קבוצה מאורגנת. ולא רק זה, אלא שהנס עצמו היה נס מכונן - שעל ידו העם הפך להיות עם דתי. ולא רק זה, אלא שהנס עצמו לא היה סתם נס מקרי, אלא התגלות, כלומר נס מהותי שכל עניינו הוא השגה והבנה של האלוקים ורצונו. ניסים כאלו, למיטב ידיעתי - אין לא בברית החדשה ולא בקוראן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 14:24 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 15:00 לינק ישיר 

יש
ראה ערך לג בעומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 15:32 לינק ישיר 

הסיפור של 2 לחמים ו2 דגים נשמע לי כמו סיפור אופייני לטריק של קוסם בן זמנינו.

אני מדבר על ניסים של שידוד מערכות טבע. קריעת ים סוף, עשרת המכות, התגלות א-לוהית, ועוד כל מיני כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 16:06 לינק ישיר 

כמדומני
כמדומני שכבר עסקו בנושא הזה של הניסים(כאן וגם חכמי ישראל אחרים לדורותם.) נגד חוקי הטבע. דנו דנו ולכלל דין הגענו- אין ולא היו ניסים נגד חוקי הטבע, קריעת ים סוף נגרם מרעש אדמה. בימנו קוראים לכך בעברית, צונאמי-     הנס היה בעיתוי.
חז"ל דנים בנושא. והמשנה אומרת 10 ניסים נבראו ביום שישי בין השמשות, כלומר לפני שאלוקים אמר ויכולו  ... מכל מלאכתו. גמר בריאת העולם וקביעת חוקי הטבע, יותר אלוקים  לא הפר את החוקים שקבע. עשרת הניסים  מעל הטבע - קובעים חז"ל נבראו בערב שבת. ותו לא.  אגב חב'ד אומרים כי הטבע בגימטריא אלוקים.

המהרי"ץ חיות כותב כי נס קיבוץ גלויות יהיה גדול יותר מנס קריעת ים סוף,

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 13/01/2016 16:11:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2016 21:35 לינק ישיר 

ירוחם
אני לא מצליח להבין על מה אתה מדבר.

מה זה משנה אם זה נעשה על ידי הפרה מוחלטת של חוקי הפיזיקה או על ידי תנועה מקרית של כל האטומים לכיוון אחד, או על ידי צונאמי שהביא לתוצאה שאינה מתועדת בשום מקום אחר, זה ממש לא מעניין אותי.

תכלית, זה משדד את כל מערכות הטבע המוכרות לנו, וזה לא דברים מהסוג ששמענו שעשו מאחזי עיניים שונים בעת החדשה או בהיסטוריה המוכרת.

ואחזור בפעם המי-יודע-כמה, אינני בא לדון כאן כלל אם זה הוכחה לתמ"ה או לא, אלא אם זה תופעה חריגה ואפילו יחידנית בהיסטוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך הוכיחו לפני מתן תורה שא-להים ציווה שבע מצוות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.