| נשלח ב-11/1/2016 11:37 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | חחח וואי.. צחקתי בקול.. אמנון לוי בהחלט ראוי לתארים ששפכת עליו כאן. הבנאדם גילה לאחרונה אובססיביות הגובלת באיסור בכל הנוגע לסיקור הפינות האפלות בציבור החרדי. ואת, את לא שומעת בחיים לעצות של חברים. הטור הזה צריך היה להתפרסם בכלי תקשורת מוביל. את גורמת כאן לאנשים לדמוע מצחוק. חבל..הכנתי עוד משו לאמנון בכבודו בהקשר הכתבה שרשם על הגרושים גרושות.. ממש עיצבן אותי האיץ׳ די הזה... אבל זרקתי אחד לאוויר כדי לבדוק את השטח.. כל עוד לא זורקים עלי עגבניות על עומס יתר נחשוב גם להעלות את השני..:) ואל תצחק בקול שהמרוקאים לא יזרקו עליך בירות |
|
המעריצים ממתינים למאמר השני. תשתדלי שזה יהיה בערב כי אין כמו לסגור את היום עם קפה סיגריה, ופוסט משעשע בפורום (;
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 11:38 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | אגב רגוע, לא פעם שהיה לי את הבלוג שלי או איך שקוראים לזה.. לפעמים הייתי משוטטת באתרים החרדים ומוצאת דברים שרשמתי:) או שלפעמים אני רואה משהו מוכר ואומרת. היי רגע מאיפה זה? כתיבה דומה לשלי... ואז נוברת וקולטת שזה משהו ישן שלי חחחח . זה מטורף שאפשר לזהות את הכתיבה שלי (אולי בגלל השגיים כתיבים). וזה גם מעט מעצבן! לא רציתי לגלות לאחי איך קוראים לבלוג שלי כי אחר כך עושה לי הצפה (ראש של ילדה בת 18) אבל תוך שניה עלה עלי חחחח |
|
איפה היה הבלוג
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 12:21 |
|
| |
רק בזכות השגיאים כתיבים ;) ואגב, **הגיגים 'מאלפים' ולא 'מעלפים' חס ושלום. **אדרבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 12:25 |
|
| |
הכותרת מתאימה בהחלט למאמר, שמבחינה ראשונית נראה באמת כ"עוד מאמר מליצי" ותו לא.
בעומק הדברים נראה שהצלחת בהחלט לשדר בסרקזם וציניות בתיבול רוח מליצית מקצינה, את ההסתכלות המעוותת של הציבור הכללי על מערך הנישואים החרדי, ומבטו כביכול על חיי העולם.
החילוני הממוצע בטוח שהחרדי הממוצע אינו יודע באמת מהו 212 או איסי מייאקי, Fox או Delta, ואינו יודע לטפח את עצמו ולהשתמש במודרניזציה בדרך הנכונה ובאופן המותר.
אך לא כן הוא, הגם שיש קהילות שנמנעות מבחינה עקרונית מדברים כאלו ואחרים, גם מבחינת רמת הידע, יש בהחלט חלק גדל מהציבור החרדי (בפרט בשכבות הגיל הצעירות) כיום, שמודע היטב לתחומים רבים. חלק אכן משתמשים, וחלק מודעים, אך נמנעים במודע (בלי להכנס לצידוד האם כן או לא).
{על משקל ההלצה של משחק האחוזים, יש אומרים בגרסא אחרת ומעט שונה, יש שני אפשרויות בחיים; להשאר רווק/ה אומלל/ה, או להתחתן ולהתגעגע לאומללות הזו... (והמשכיל בעת ההיא ידום - כיוון שברור שזו הקצנה של חיי נישואים לא מוצלחים שנגרמים בד"כ בעקבות הנהגות והתנהגות שאינה נכונה)}
החילוני הממוצע בטוח שנישואין זה הכירות מעמיקה עם בן / בת הזוג, ואז אכן אמורה ליפול ההחלטה של "מתאים לי" או "לא מתאים לי", ומשכך מוזר לו הגיל הצעיר של הנישואין שנקבע ע"י חז"ל, שאז הרי אין מספיק בגרות נפשית להחלטה, בנוסף מיעוט הפגישות וסגנונן גם הוא לכאורה, לדעתו, אינו מספק תמונה ופרספקטיבה נכונה כדי להגיע להחלטה מושכלת האם להנשא לאדם זה.
מבחינת נקודת מבטו של החילוני הוא צודק במאת האחוזים.
אמנם, מנקודת מבטינו כאמונים על דברי חז"ל ואמונתנו בבורא העולם היושב ומזווג זיווגים, אנו מבינים שלא אנחנו ממש מחליטים למי להנשא, וכל מעשינו הם בגדר השתדלות גרידא. ומשכך, בגדר ההשתדלות שומה עלינו לנסות שלא תהא דחיה חיצונית / שכלית / מנטלית. מעבר לזאת הכל מלמעלה ואם זה לא מיועד זה לא יקרה מעשרה סיבות שונות.
ואין טעם לחזור על המנטרות הידועות שבציבור החסידי שמיישם מינימום בדיקה בין שני בני הזוג באופן ישיר - לא ידוע על אחוזי גירושין גבוהים יותר מאשר בציבורים אחרים ואולי להיפך, כידוע. ואכמ"ל.
החילוני הממוצע בטוח שמטרת הנישואין בציבור שומרי תורה ומצוות היא נטו לקיום עוד מצווה ממצוות התורה, ואין כל רגש, או צורך בזה - תוך כדי.
והוא טועה מהסיבה הפשוטה, שכל קיום מצווה זו עוברת דרך הרגש, בנוסף למטרה השכלית שמאחורי זה.
בנוסף, ידוע הוא ש"מצוות לאו להנות ניתנו", אמנם שתי מצוות קיום המצווה שלהן הוא בדווקא באופן של להנות ניתנו, וקיום המצווה עובר דרך קריטריון זה, האחת היא מצוות שבת (עונג שבת), והשניה היא נישואין. ואכמ"ל (!!!). (ומקורות רבים לזה).
וזה בהחלט נכון שהרגש הוא דבר שמתפתח ומשתבח אם ישנה את ההשקעה הנכונה, אך בשביל ההתחלה, בהחלט שהמשיכה הטבעית מספיקה לזה, כל השאר הוא השקעת חובה ע"מ שלא יתיישן הבסיס. ובעבודה נכונה זה רק "מוסיף והולך".
החילוני הממוצע בטוח שהציבור החרדי הוא סטיגמתי, שני עדות זה חילוני וחרדי (כל אחד בהתאמה למוצאו כמובן), בחורה מבוגרת היא סוג ז', וגרוש/ה זה בטוח שיש סיבה שזה הסטטוס ותמיד שני הצדדים אשמים - אז שניהם סוג ח', ואם יש במשפחה ילד/ה בעייתי/ת מבחינה רוחנית ו/או בריאותית כלשהיא - אז בכלל כל המשפחה היא סוג ט'.
וממילא בכל המקרים הנ"ל ראוי ליישם, וממילא להציע הצעות שיפלו תחת ההגדרה "מצא מין את מינו", או לפחות נ"ט בר נ"ט ו'קרוב קרוב קודם'.
אז זהו, שבזה החילוני הממוצע צודק.
כן, מותר לנו לשמוע מוסר גם על עצמינו.
נ.ב. דווקא הדימוי על פגישה עם אכילה כזו או אחרת, סותרת את שהרבה נוהגים שלא לאכול בפגישות וע"פ דברי אליעזר עבד אברהם כשבא לדבר עם הורי רבקה על שידוכה ליצחק (יפה שיחתן של עבדי אבות..) "לא אוכל עד אם דיברתי דבריי".
נ.ב. 2 בשפת היידיש לאחר ניקוד 'פתח' מגיעה האות אל"ף ולא האות עי"ן כמו שכתבת פעמיים בפוסט :)
המשך חודש טוב, ו'שבט' (ר"ת ש'נשמע ב'שורות ט'ובות) .
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/01/2016 13:10:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 15:35 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | שאנל_22 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | מצחיק היצירתיות שלך,
מעבר לזה - לא אהבתי,
קישקוש בלאבוש.
אולי כי אינני מכיר את אמנון לוי, מעבר לספר שהוא הוציא על החרדים.
תודה .
|
| צודק ! יקשקשו בלאבוש... אולי בגלל שאינך מכיר את אמנון הצדיק.. רק את הספר שהוא מוציא.. עיצה מזקנה? אל תקרא את הספר לא לבעלי לב חלש.. אבל בכ"ז תודה שרק הגבת ולא צעקת "רשועיםםם ארוריםםםם" סגנון נוחעם שטיסל
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 11/01/2016 09:23:43 |
|
קראתי את הספר ממזמן. נדמה לי שבספר הוא הגון. הייתי חייב להגיד את האמת, ככה תעריכי את המחמאות שלי... אם את כותבת פוסט כזה בעקבות אמנון אות הוא שמדובר ביצור שפל באמת . ואני בטוח שתמצאי את הדרך לפרסם את הגיגייך המעלפים  בהצלחה וחודש טוב שיהיה  |
| הטלוויזיה אינה פלטפורמה לחרדים.. זו דעתי!! חחח לא מחפשת לפרסם את הגיגי חחחח אבל תודה על המחשבה ;) זה נחמד שזה גם בצורה אינטימית .. לפעמים רושמים כי זה מרגיע אותך.. אם מישו ניהנה מזה ..אדרבא!!! אבל באמת רושמת כי כיף לי לרשום |
|
מה ???? כיף לך לטרוח ולתאר איך שטערצלע בוחרת אבוקדו ????....  שטערצלע והשבבניק והאבוקדו היה ענק  אגב, למי שלא מכיר את הכתבות של אמנון לוי לא יבין את הפואנטה של התיאורים שלך. אגב, אפשר לשער שבלי כוונה זה יוצא לאמנון לוי כתבות לא הגונות. אם כי יתכן מאוד שהוא מתנשא ובלפן בזדון ! העיתונאים הפכו לציבור הכי שפל בארץ . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 16:22 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | | שאנל_22 כתבה: |  | אגב רגוע, לא פעם שהיה לי את הבלוג שלי או איך שקוראים לזה.. לפעמים הייתי משוטטת באתרים החרדים ומוצאת דברים שרשמתי:) או שלפעמים אני רואה משהו מוכר ואומרת. היי רגע מאיפה זה? כתיבה דומה לשלי... ואז נוברת וקולטת שזה משהו ישן שלי חחחח . זה מטורף שאפשר לזהות את הכתיבה שלי (אולי בגלל השגיים כתיבים). וזה גם מעט מעצבן! לא רציתי לגלות לאחי איך קוראים לבלוג שלי כי אחר כך עושה לי הצפה (ראש של ילדה בת 18) אבל תוך שניה עלה עלי חחחח |
|
נו ברור, זו כתיבה יחודית ושנונה במיוחד, הברקות מארץ ההברקות, והדמות המספרת היא מעעעלפת  אין דברים כאלה  |
| די תפסיק תפסיק (תמשיך תמשיך) חחחח קרעת אותי, צילמתי ושלחתי לאחי חחחחחחחחחחחחח |
|
אוקי אמשיך, את בין היחידות כאן שמרתק אותי לפגוש מקרוב ולתהות על קנקנה  נתקלתי בחיים בעוד כותבות וכותבים מוכשרים, את היחידה שבטעות קבלת מנת משכל שנינות וכישרון כפולים ומכופלים !  פיתחת את הכישרון יפה יפה  זה גם האישיות שלך, ו"בעיקר השנינות שלך" שמצמיחה פירות יפים כאלה. שתצליחי בחיים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 16:25 |
|
| |
| IAF990 כתבה: |  |
רק בזכות השגיאים כתיבים ;) ואגב, **הגיגים 'מאלפים' ולא 'מעלפים' חס ושלום. **אדרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 16:38 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
הכותרת מתאימה בהחלט למאמר, שמבחינה ראשונית נראה באמת כ"עוד מאמר מליצי" ותו לא. בעומק הדברים נראה שהצלחת בהחלט לשדר בסרקזם וציניות בתיבול רוח מליצית מקצינה, את ההסתכלות המעוותת של הציבור הכללי על מערך הנישואים החרדי, ומבטו כביכול על חיי העולם.
החילוני הממוצע בטוח שהחרדי הממוצע אינו יודע באמת מהו 212 או איסי מייאקי, Fox או Delta, ואינו יודע לטפח את עצמו ולהשתמש במודרניזציה בדרך הנכונה ובאופן המותר. אך לא כן הוא, הגם שיש קהילות שנמנעות מבחינה עקרונית מדברים כאלו ואחרים, גם מבחינת רמת הידע, יש בהחלט חלק גדל מהציבור החרדי (בפרט בשכבות הגיל הצעירות) כיום, שמודע היטב לתחומים רבים. חלק אכן משתמשים, וחלק מודעים, אך נמנעים במודע (בלי להכנס לצידוד האם כן או לא).
{על משקל ההלצה של משחק האחוזים, יש אומרים בגרסא אחרת ומעט שונה, יש שני אפשרויות בחיים; להשאר רווק/ה אומלל/ה, או להתחתן ולהתגעגע לאומללות הזו... (והמשכיל בעת ההיא ידום - כיוון שברור שזו הקצנה של חיי נישואים לא מוצלחים שנגרמים בד"כ בעקבות הנהגות והתנהגות שאינה נכונה)}
החילוני הממוצע בטוח שנישואין זה הכירות מעמיקה עם בן / בת הזוג, ואז אכן אמורה ליפול ההחלטה של "מתאים לי" או "לא מתאים לי", ומשכך מוזר לו הגיל הצעיר של הנישואין שנקבע ע"י חז"ל, שאז הרי אין מספיק בגרות נפשית להחלטה, בנוסף מיעוט הפגישות וסגנונן גם הוא לכאורה, לדעתו, אינו מספק תמונה ופרספקטיבה נכונה כדי להגיע להחלטה מושכלת האם להנשא לאדם זה. מבחינת נקודת מבטו של החילוני הוא צודק במאת האחוזים. אמנם, מנקודת מבטינו כאמונים על דברי חז"ל ואמונתנו בבורא העולם היושב ומזווג זיווגים, אנו מבינים שלא אנחנו ממש מחליטים למי להנשא, וכל מעשינו הם בגדר השתדלות גרידא. ומשכך, בגדר ההשתדלות שומה עלינו לנסות שלא תהא דחיה חיצונית / שכלית / מנטלית. מעבר לזאת הכל מלמעלה ואם זה לא מיועד זה לא יקרה מעשרה סיבות שונות. ואין טעם לחזור על המנטרות הידועות שבציבור החסידי שמיישם מינימום בדיקה בין שני בני הזוג באופן ישיר - לא ידוע על אחוזי גירושין גבוהים יותר מאשר בציבורים אחרים ואולי להיפך, כידוע. ואכמ"ל.
החילוני הממוצע בטוח שמטרת הנישואין בציבור שומרי תורה ומצוות היא נטו לקיום עוד מצווה ממצוות התורה, ואין כל רגש, או צורך בזה - תוך כדי. והוא טועה מהסיבה הפשוטה, שכל קיום מצווה זו עוברת דרך הרגש, בנוסף למטרה השכלית שמאחורי זה. בנוסף, ידוע הוא ש"מצוות לאו להנות ניתנו", אמנם שתי מצוות קיום המצווה שלהן הוא בדווקא באופן של להנות ניתנו, וקיום המצווה עובר דרך קריטריון זה, האחת היא מצוות שבת (עונג שבת), והשניה היא נישואין. ואכמ"ל (!!!). (ומקורות רבים לזה). וזה בהחלט נכון שהרגש הוא דבר שמתפתח ומשתבח אם ישנה את ההשקעה הנכונה, אך בשביל ההתחלה, בהחלט שהמשיכה הטבעית מספיקה לזה, כל השאר הוא השקעת חובה ע"מ שלא יתיישן הבסיס. ובעבודה נכונה זה רק "מוסיף והולך".
החילוני הממוצע בטוח שהציבור החרדי הוא סטיגמתי, שני עדות זה חילוני וחרדי (כל אחד בהתאמה למוצאו כמובן), בחורה מבוגרת היא סוג ז', וגרוש/ה זה בטוח שיש סיבה שזה הסטטוס ותמיד שני הצדדים אשמים - אז שניהם סוג ח', ואם יש במשפחה ילד/ה בעייתי/ת מבחינה רוחנית ו/או בריאותית כלשהיא - אז בכלל כל המשפחה היא סוג ט'. וממילא בכל המקרים הנ"ל ראוי ליישם, וממילא להציע הצעות שיפלו תחת ההגדרה "מצא מין את מינו", או לפחות נ"ט בר נ"ט ו'קרוב קרוב קודם'. אז זהו, שבזה החילוני הממוצע צודק. כן, מותר לנו לשמוע מוסר גם על עצמינו.
נ.ב. דווקא הדימוי על פגישה עם אכילה כזו או אחרת, סותרת את שהרבה נוהגים שלא לאכול בפגישות וע"פ דברי אליעזר עבד אברהם כשבא לדבר עם הורי רבקה על שידוכה ליצחק (יפה שיחתן של עבדי אבות..) "לא אוכל עד אם דיברתי דבריי". נ.ב. 2 בשפת היידיש לאחר ניקוד 'פתח' מגיעה האות אל"ף ולא האות עי"ן כמו שכתבת פעמיים בפוסט :)
המשך חודש טוב, ו'שבט' (ר"ת ש'נשמע ב'שורות ט'ובות) .
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/01/2016 13:10:48 |
|
נועם, לעניות דעתי יש לך עוד מה ללמוד. אנחנו נפגשים בשידוכים בדיוק כמה שצריך ! והשיטה שלנו בשידוכים הוא יעיל יותר מאשר בציבור הכללי ! אנחנו לא סומכים כאן על ההשגחה שמזווגת זיווגים . כן, זו גדולתינו שאנחנו בוחרים שידוך בשכל ולא ברגש ! . אנחנו לא בוחרים שידוך לפי מראה עיניים ! (אם כי גם זה קורה לפעמים) . מטבע הדברים כשבוחרים לפי השכל אז אתה לא לוקח סיכון ! אתה לא תקנה דירה מקבלן ששמעת שהוא לא אמין הרי ... שיטת השידוכים זו שיטה שמבוססת על אדני ההגיון ! זו שיטה שבנו אותה חכמי ישראל לדרותיהם . בהצלחה, הרב נועם ושלום נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 17:12 |
|
| |
| רציף כתב: |  | נועם,
לעניות דעתי יש לך עוד מה ללמוד.
אנחנו נפגשים בשידוכים
בדיוק כמה שצריך !
והשיטה שלנו בשידוכים
הוא יעיל יותר מאשר בציבור הכללי !
אנחנו לא סומכים כאן
על ההשגחה שמזווגת זיווגים .
כן, זו גדולתינו
שאנחנו בוחרים שידוך בשכל
ולא ברגש ! .
אנחנו לא בוחרים שידוך לפי מראה עיניים !
(אם כי גם זה קורה לפעמים) .
מטבע הדברים כשבוחרים לפי השכל
אז אתה לא לוקח סיכון !
אתה לא תקנה דירה מקבלן ששמעת
שהוא לא אמין הרי ...
שיטת השידוכים זו שיטה שמבוססת על אדני ההגיון !
זו שיטה שבנו אותה חכמי ישראל לדרותיהם .
בהצלחה, הרב נועם ושלום |
|
אני יודע שיש לי הרבה מה ללמוד...
רק טיפש חושב שהוא כבר יודע הכל.
עי' בבן יהוידע מש"כ בביאור הפסוק "לב חכם לימינו ולב כסיל לשמאלו". ועי' במגלה עמוקות במש"כ עה"פ "ואת שעיר החטאת דרש דרש משה", וע"ע שם במש"כ על סיום התורה "לעיני כל ישראל". (אם הנך מחפש מקורות נוספים אשמח להרחיב).
רק נשגב מבינתי היכן בכל דבריך שכתבת כהמשך למשפט זה, טמונה התובנה הזו בייחס למה שאני כתבתי בתגובתי.
האם לא הבנתי נכון שכל מה שכתבת זה בעצם חזרה על פחות משורה אחת (!!!) מכל מה שכתבתי רק בסגנון שונה, או שאני פשוט טועה בעמקות ונשגבות בינתך.
(גם חילוני בודק שכלית בנוסף למראה החיצוני, גם אם הוא חילוני זה לא אומר שהוא טיפש, ההבדל הוא שאנחנו כן סומכים על הקב"ה, ועושים את כל השאר כהשתדלות מנימלית מבחינה הגיונית - כי לא ניתן באמת להכיר אדם גם לאחר 10 הצגות שנקראו בשם "פגישה / דייט או איך שלא תרצה לקרוא לזה, שזה בסה"כ כ-40 שעות לכל היותר. קרי; פחות מיומיים...)
אשמח תמיד להשכיל.
יש"כ מראש.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/01/2016 17:20:31
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2016 17:16 |
|
| |
זו לא שיטה שבנו חכמי ישראל. פעם השיטה הייתה כמו השיטה החסידית. מה שהולך היום זה מודרניזציה של עולם השידוכים...מעין התאמה לנוער בדור שלנו. לגבי 'מעלף'- ברור שיש מילה כזו, אבל להשתמש בה בקונטקסט הזה, פשוט לא נכון תחבירית אם כי לא מהווה שגיאת כתיב. ("עובר קומפילציה") נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 11:56 |
|
| |
| רציף כתב: |  | נועם,
לעניות דעתי יש לך עוד מה ללמוד.
אנחנו נפגשים בשידוכים בדיוק כמה שצריך ! והשיטה שלנו בשידוכים הוא יעיל יותר מאשר בציבור הכללי ! אנחנו לא סומכים כאן על ההשגחה שמזווגת זיווגים . כן, זו גדולתינו שאנחנו בוחרים שידוך בשכל ולא ברגש ! . אנחנו לא בוחרים שידוך לפי מראה עיניים ! (אם כי גם זה קורה לפעמים) .
מטבע הדברים כשבוחרים לפי השכל אז אתה לא לוקח סיכון ! אתה לא תקנה דירה מקבלן ששמעת שהוא לא אמין הרי ... שיטת השידוכים זו שיטה שמבוססת על אדני ההגיון ! זו שיטה שבנו אותה חכמי ישראל לדרותיהם .
בהצלחה, הרב נועם ושלום |
|
אני יודע שיש לי הרבה מה ללמוד... רק טיפש חושב שהוא כבר יודע הכל. עי' בבן יהוידע מש"כ בביאור הפסוק "לב חכם לימינו ולב כסיל לשמאלו". ועי' במגלה עמוקות במש"כ עה"פ "ואת שעיר החטאת דרש דרש משה", וע"ע שם במש"כ על סיום התורה "לעיני כל ישראל". (אם הנך מחפש מקורות נוספים אשמח להרחיב).
רק נשגב מבינתי היכן בכל דבריך שכתבת כהמשך למשפט זה, טמונה התובנה הזו בייחס למה שאני כתבתי בתגובתי. האם לא הבנתי נכון שכל מה שכתבת זה בעצם חזרה על פחות משורה אחת (!!!) מכל מה שכתבתי רק בסגנון שונה, או שאני פשוט טועה בעמקות ונשגבות בינתך.
(גם חילוני בודק שכלית בנוסף למראה החיצוני, גם אם הוא חילוני זה לא אומר שהוא טיפש, ההבדל הוא שאנחנו כן סומכים על הקב"ה, ועושים את כל השאר כהשתדלות מנימלית מבחינה הגיונית - כי לא ניתן באמת להכיר אדם גם לאחר 10 הצגות שנקראו בשם "פגישה / דייט או איך שלא תרצה לקרוא לזה, שזה בסה"כ כ-40 שעות לכל היותר. קרי; פחות מיומיים...)
אשמח תמיד להשכיל. יש"כ מראש.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 11/01/2016 17:20:31 |
|
נתת לי משימה כבידה שלא אוכל כל כך לעמוד בה, לא אוכל ממש להוכיח לך כמה פגישות צריך.
לכאורה מעולה לחיות ביחד לפני הנישואין, אלא שמתברר שזה עדיין לא על באמת, וחיים כבני זוג לפני הנישואין זה עדיין משח
_________________ אשרינו
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 12/01/2016 11:57:03
אשרינו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 12:18 |
|
| |
משחק.
שים לב שאנשים לא כל כך מחפשים התאמה או התאמה מופלאה, אנשים מחפשים אהבה ונעימות יחד.
אי לכך מסתבר שאין צורך בהרבה מדי שעות ביחד.
מה גם שקשר ממושך - מגביר את הרגש, הראיה של האדם נהיית מעוותת ומשוחדת, הטוב של בן זוגו מתעצם, והרע - מתגמד.
וחוץ מזה - אנחנו אוהבים והתרגלנו להיות יחד, מה ? .. שעכשיו נעזוב ונחפש שוב מישהו אחר ?.... לא בא בחשבון, האיש הזה בסדר, למרות שהוא טיפה אגריסיבי או שתלטן, ככה כל הגברים ! , חוץ מזה - אני אשנה אותו.
ככה שליתרונות שיש אולי בהכרות ארוכה, יש חסרונות אחרים .
אין צורך בהתאמה מופלאה, יש צורך בחיבה (שאין מצב שזה לא יתפתח לאהבה) נעימות, שאיפות משותפות וכו' וכו' ת,
ובעיקר, נכונות אמיתית להשקיע בקשר .
יש עוד יתרונות לשיטת השידוכים, יש הפסקה בין פגישה לפגישה כשאין התכתבות או קשר כלשהוא עם בן הזוג, התהליך הוא שיכלי יותר.
בציבור החילוני פחות מודעים למה שבאמת חשוב לזוגיות = לב טוב .
בציבור החילוני מייחסים חשיבות רבה להתאהבות ולמראה חיצוני מסוים.
בציבור החרדי מבררים היטב, בעוד שבציבור הכללי כמעט ולא שמעו על כך.
בציבור החרדי יש הדרכה פרטנית וחינוך מעולה לנישואין, כשהדגש הכללי שהצעיר והצעירה מקבלים מהר מאוד מכל הדרשות על נישואין, שנישואין זו משימה והשקעה !
מסבירים את ההבדלים בין המינים וכולי.
הסתמכתי כאן בעיקר על דברי יועץ הנישואין הותיק הרב שמחה כהן, ראה את דבריו בהקדמה לספרו הבית היהודי חלק א'
יש לו גם סירטונים מאלפים ביוטיוב.
בהצלחה !
_________________ אשרינו
תוקן על ידי רציף ב- 12/01/2016 12:21:50 אשרינו
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 12/01/2016 12:58:23
אשרינו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 13:38 |
|
| |
צר לי, אתה מדבר לעניין, אבל לא שלנו.
לא דיברתי על קשר מעמיק מחוץ לנישואין (שהוא פסול, והנושא ראוי לאשכול נפרד אם כבר).
אי לכך, איני רואה טעם להוסיף מעבר למה שכתבתי כבר.
נ.ב. חלק מהדברים שאתה כותב הם נכונים (על חלקם אני חולק), אבל בכל מקרה הם סוטים מנושא האשכול, ומהתגובה שלי בכלל.... ולא מצאתי פשוט קשר בין מה שאני כותב למה שאתה מגיב. בנוסף לדברים שאתה כותב כביכול בשמי בו בזמן שכלל לא כתבתי על הנושא. מקווה שתסלח לי, אבל לא מצאתי דרך אחרת להביע את הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 14:35 |
|
| |
| IAF990 כתבה: |  |
זו לא שיטה שבנו חכמי ישראל. פעם השיטה הייתה כמו השיטה החסידית. מה שהולך היום זה מודרניזציה של עולם השידוכים...מעין התאמה לנוער בדור שלנו.
לגבי 'מעלף'- ברור שיש מילה כזו, אבל להשתמש בה בקונטקסט הזה, פשוט לא נכון תחבירית אם כי לא מהווה שגיאת כתיב. ("עובר קומפילציה")
|
|
אפשר להניח שהרבה מהמרכיבים בתהליך של השידוכים הם בהוראת חכמים, היות ולחכמים יש השפעה רבה על הציבור החרדי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-12/1/2016 14:40 |
|
| |
צר לי, אתה מדבר לעניין, אבל לא שלנו.
לא דיברתי על קשר מעמיק מחוץ לנישואין (שהוא פסול, והנושא ראוי לאשכול נפרד אם כבר).
אי לכך, איני רואה טעם להוסיף מעבר למה שכתבתי כבר.
נ.ב. חלק מהדברים שאתה כותב הם נכונים (על חלקם אני חולק), אבל בכל מקרה הם סוטים מנושא האשכול, ומהתגובה שלי בכלל.... ולא מצאתי פשוט קשר בין מה שאני כותב למה שאתה מגיב. בנוסף לדברים שאתה כותב כביכול בשמי בו בזמן שכלל לא כתבתי על הנושא. מקווה שתסלח לי, אבל לא מצאתי דרך אחרת להביע את הדברים. |
|
אין לי בעיה שאתה לא מבין.
אתה כתבת משהו כמו ;
אמנם אנחנו לא נפגשים מספיק, אבל אנחנו סומכים על ההשגחה שמסדרת לנו את השידוך.
אז לכן הסברתי מעט על תהליך השידוך,
זה תהליך הגיוני ומובן לכל,
ולא שאנחנו סומכים על בורא עולם שיהיה בסדר
_________________ אשרינו ומסתפקים בתהליך בעייתי.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 12/01/2016 14:40:49
אשרינו
|
|
|
|
|