בית פורומים עצור כאן חושבים

מחקר תלמודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/1/2016 16:25 לינק ישיר 

הרעיון של אריאל (לא רק שלו כמובן) אומר שפרשנות מתוך מודעות לכך שזה לא מה שהיה במקור היא רפורמה כי לא מעוניינים פה באמת במה שהוא אמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 16:33 לינק ישיר 

יוצא מכך פרדוקס נפלא, דווקא הלא מודעים שנלחמים על שמירת התורה בטהרתה הם מכשירי השינויים בה, ואילו המודעים הם השומרים על טהרתה.

ועדיין הטיעון שלי בעינו עומד, אם התורה ניתנה באופן כזה, למה שהדבר לא יעשה באופן מודע לגמרי, לא מתוך רצון למרוד או חוסר ענין בדברו של האל, אלא להיפך מתוך תפיסה זו עצמה שכך היה רצונו מלכתחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 16:43 לינק ישיר 

כי אז תחזור השאלה שלך - מה המשמעות בספר התורה, אם ניתן להכניס בו כל פרשנות שתרצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 16:45 לינק ישיר 

ולטעמיך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 16:49 לינק ישיר 

אכן רבי מנחם מלונזנו ידע על התופעה של אלף פרוסתטית. דוגמאות מספרו:

אפיקריסין - או פקרסין קרוב הוא ללשון יוני פיקאמיסו ובלעז קאמיזה.
אפרוודין - פירוש כבשים בלשון יון פרווטא.
פיצטלין - לשון לעז הוא פסטילי' רקיקי בצק מלאים בשר ובריש מדרש שיר איפסטלין.

מה בין ההבדל בין ת"ח לחוקר?
הת"ח נותן אימון בחכם המפרש מלים מלשונות זרות. 
החוקר מחפש הוכחות לכל דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 17:01 לינק ישיר 

oפקן כתב:
יוצא מכך פרדוקס נפלא, דווקא הלא מודעים שנלחמים על שמירת התורה בטהרתה הם מכשירי השינויים בה, ואילו המודעים הם השומרים על טהרתה.

ועדיין הטיעון שלי בעינו עומד, אם התורה ניתנה באופן כזה, למה שהדבר לא יעשה באופן מודע לגמרי, לא מתוך רצון למרוד או חוסר ענין בדברו של האל, אלא להיפך מתוך תפיסה זו עצמה שכך היה רצונו מלכתחילה.

רצונו היה שלא תהיה מודע, כי אם תהיה מודע מי יודע לאן תגיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 17:24 לינק ישיר 

ספקן
לטעמיה, אין יד חופשית, ואמנם יש שינוי, אלא שהקב"ה התכוון אליו מראש.

מ
אני ממש לא רואה כאן מודעות לתופעה. הוא מחפש מילים דומות ביוונית. אני לא רואה מודעות לעקרונות לפיהם קורים השינויים (ויש עקרונות כאלה, אף שאין חוקים נוקשים).
זה לא שלא נתתי אמון, אלא שמדבריו לגבי א' ביוונית היה משמע שהוא אינו יודע שהא' יכולה בקלות להתווסף בתחילת המילה. בכל אופן, באופן עקרוני אני כמובן בעד אמון מינימלי בכל דבר. אבל מילא שמישהו נותן אמון, אבל לתת משהו כדוגמה למחקר טוב, כאשר אין לך מושג מה האיכות שלו אלא רק אמון - אני מקווה שזה לא מייצג ת"ח בעיניך. אותי לימדו בישיבה לא להאמין להפניות של רש"י או גיליון הש"ס, ולא להאמין לציטוטים אלא לבדוק, ואכן הבדיקה הרבה פעמים מגלה נפלאות (לאו דווקא שהמפנה טעה אלא את כוונתו המלאה; והרבה פעמים היא לא מגלה דבר). ת"ח צריך לבדוק לא לתת אמון תמים.

תוקן על ידי יש3 ב- 28/01/2016 17:25:21

תוקן על ידי יש3 ב- 28/01/2016 17:25:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 17:29 לינק ישיר 

בסופו של דבר, ערכי התורה הם ערכים מוחלטים או משתנים ?

זה נפלא לחשוב שבסופו של דבר אומות העולם הם הם שמזכים אותנו בערכים הנכונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 17:37 לינק ישיר 

לפי אריאל, הפרקטיקה משתנה.
ערכים מאן דכר שמיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 17:51 לינק ישיר 

אני לא חותך שום דבר, אבל אני מניח שיש להבדיל בין ערכים שהתורה הטיפה אליהם, כמו אהבת הגר או שנאת הומוסקסואלים, ובין ערכים שבהם חיה התורה, כמו עבדות ונחיתות נשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 17:54 לינק ישיר 

בעל
טיעון המדרון החלקלק ?

יש
חסרים פרשנויות שיסודם בשינויי ערכים ?

והאם האנשים המודעים מותר להם להשתמש באותם שינויים שנעשו ע״י הלא מודעים ?

ואשרינו שזכינו בדורנו דור יתום לגילוי הקומבינה האלוקית הזו.

תוקן על ידי oפקן ב- 28/01/2016 18:04:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 18:08 לינק ישיר 

oפקן כתב:

יש
חסרים פרשנויות שיסודם בשינויי ערכים ?

והאם האנשים המודעים מותר להם להשתמש באותם שינויים שנעשו ע״י הלא מודעים ?

ואשרינו שזכינו בדורנו דור יתום לגילוי הקומבינה האלוקית הזו.

תוקן על ידי oפקן ב- 28/01/2016 18:04:57

לא חסרות וךא על זה דיברתי. אמרתי שהתורה מטרה מה לעשות ולא ערכים.
להבנתי לשיטה זו כל אחד צריך לנסות להבין את הכוונה האמיתית, ואם הוא יודע שמישהו טעה בכוונה הוא לא יכול להסתמך עליו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 18:17 לינק ישיר 

שום מדרון חלקלק. ברגע שאתה מפרש מתוך מודעות, אין שום קשר בינך ובין כוונת התורה.
לכאורה צריך להיות מותר להם אם הפרשנות קיבלה תוקף מחייב. כי אז זה נכלל בועשית ככל אשר יורוך, ומעבר לזה צ"ע. שאלה מורכבת יותר היא האם האנשים המודעים יכולים לפסוק בעצמם ע"פ מתודות לא מודעות, (שיטות הפסיקה הקלאסיות) אני נוטה לומר שכן כי זוהי החוקה היהודית.
הדור שלנו לא כל כך יתום, אבל למעשה בכל הדיון הזה נושבת הרוח הפוסטמודרנית שרצה ארקד למצוא בבית המדרש, וניתן לומר שגם מקורו באותו שבר של הגישה המודרנית. במקרה שלנו, היאוש מהמתודות המחמירות כל כך של המדע המודרני. הדיון לא עלה בימי רבותינו זצללההההה"ה כי אז לא דנו בכל הנושאים של אמת אמיתית ואמת לא אמיתית. (אם כי שרשיו כמובן באמירות כמו ע' פנים לתורה, או"א דא"ח, ר"ע וכו')

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 18:19 לינק ישיר 

אגב, יכול להיות שהרמב"ם, למשל, היה תוקף את הרעיון בחריפות ורואה בו מינות נתעבת. זה לא משנה כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2016 18:19 לינק ישיר 

אני חייב לומר שאותי זה קצת משעשע, לחשוב שהאל לא היה מסוגל לתת לאדם את דרכי ההנהגה הראויים מההתחלה וסמך דווקא על אותם הרבנים הלא מודעים שיקדמו אותה בזכותם של רוסו וולטיר או קאנט.

אבל אינני יכול לדחות לגמרי את התאוריה הזאת כמו שאינני יכול לדחות את הטענה שהאל ברא את העולם מלכתחילה באופן שיראה בן מליוני או מליארדי שנים.

תוקן על ידי oפקן ב- 28/01/2016 18:24:08

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחקר תלמודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.