בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

דיון: האם מנהל מקהלה צריך לתת רשות לילדים לשיר בעוד מקהלות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/1/2016 13:38 לינק ישיר 
דיון: האם מנהל מקהלה צריך לתת רשות לילדים לשיר בעוד מקהלות?

בעקבות עזיבת מיכאל ויינגארטן את פרחי מיאמי לשלשלת ג'וניור...
כבר בעבר זה קרה כאשר הן שמחה קאץ' והן יוסי שיק עזבו את פרחי מיאמי לשלשלת ג'וניור(הדור הראשון).
פעמיים זה קרה ופעמיים כולם עברו לאותה מקהלה.
אגב מנהל מקהלת שלשלת ג'וניור הינו יצחק רוזנטל שהיה גם כן סולן ב...פרחי מיאמי.

האם ירחמיאל צריך לתת רשות לילד לשיר בעוד מקהלה? האם צריכה להיות בלעדיות לילד במקהלה מסויימת דווקא?
כמובן כשילד מתקבל למקהלה יש איזה שהוא תקנון שהוא חותם עליו אבל עדיין עם הזמן כאשר הוא מתפתח ורוצה להרחיב מעט אופקים, מנהל המקהלה יוכל לתת לו אישור?
הרי למנהל מקהלה יש גם אינטרסים לשמור על צביון מקהלתו ובכלל שלא ינוע העדר אחרי אחד.
לסיכום הן למנהל מקהלה יש אינטרסים והן לילד ישנם אינטרסים. האינטרס של מי קודם?
(כמובן שכל מקרה לגופן ושאלתי היא כללית)

עוד נקודה שאף אחד לא הזכיר: האם ילד יכול להיות ב-2 מקהלות? זה לא רק הכמות השירים שהוא צריך לדעת... אלא גם הסגנון והמנטליות של המקהלה! זה לא יכול לבלבל? זה לא יכול להחליש ילד?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2016 13:50 לינק ישיר 

דעתי הכללית: ילד צריך לשמור אמונים למקהלה בה הוא נמצא. זה לא אומר שהוא צריך להיות סגור בה. זה לא אומר שהוא חייב להישאר בה עד שיתחלף קולו. אם הוא רוצה להודיע מראש ולעזוב לא אמורה להיות שום בעיה.

אבל בה בעת כשהוא נמצא בפרחי מיאמי, להיות שותף לעוד מקהלה זו בעיה מאוד גדולה וכאן תהיה ידו של מנהל המקהלה על העליונה.

לדעתי ילד לא יכול להיות חבר ב- 2 מקהלות בו זמנית(אשמח לשמוע אם היו תקדימים כאלו בעבר).
במקום לקדם אותו הוא יכול לחזור אחורה. לילד קשה לעשות שינויים כאלו(אם כי שבדברים מסויימים לילדים יש כח הסתגלות והרגל מאוד גבוה). במקום להיות עסוק בשירה הוא די מהר במקרה הטוב ימצא את עצמו להיות עסוק באיך להתאים את עצמו לסגנון מסויים של מקהלה ואיך להתאים את עצמו לסגנון אחר של מקהלה-דבר שיכול מאוד להזיק לו.
במקרה הגרוע הוא לא יחפש או שלא יבין את הבעיה שבה הוא נמצא ומה קורה פתאום לעצמו ומדוע הוא לא מתפתח כמו שהוא חשב. הנקודה הזאת צריכה להיות גם לעיניי ההורים...

הפתרון היחידי לעניות דעתי הוא לעזוב מקהלה אחת לטובת מקהלה שנייה. וגם אז יקח לו זמן להתרגל לסגנון חדש של מקהלה ובקיצור להתחיל מחדש. מכאן צאו ולמדו שאין טעם לחזור ולומר "שאנחנו מקווים שהוא נשאר ב-2 המקהלות".

תוקן על ידי netson ב- 15/01/2016 13:52:25

תוקן על ידי netson ב- 16/01/2016 22:44:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2016 14:12 לינק ישיר 

זה נכון מאוד.
למרות שלטובתינו,(האוהדים אפשר לקרוא לזה), עדיף שהוא ישאר בשתיהם.חבל לנו מאד שהוא יצא ממיאמי.
אבל באמת אי אפשר לרקוד על שתי חתונות בו זמנית.במיוחד שהסגנון של מיאמי ושלשלת מעט שונה.
אני מתנחמת בכך שלפחות הוא לא עבר לישיבה בויס.אז זה באמת היה קשה עוד יותר.
סהכ הוא עשה משהו שבאמת לא חדש,עוד 2 סולנים ממיאמי עזבו לשם,שלדעתי הם די מיצו את עצמם במיאמי,כך שההעדרותם לא היתה נוראה כ"כ.

ממש חידשתם לי בקשר ליצחק רוזנטל .לא ידעתי שהוא היה בוגר מיאמי..באיזה שנים הוא היה?
אז סהכ זה בערך כמו לעבור ממיאמי מזרח לשירה חדשה;)

עוד נקודה חשובה, לדעתי מיכאל פשוט הרגיש שהוא מבוזבז במקהלה. בתקופה של סבב הופעות הוא היה 'וואו' וכנל בהופעת פסח,מבחינתי הוא היה ממש כוכב שם.
בהופעה האחרונה לקחו לו הרבה סולואים וזה די מובן למה הוא החליט לפרוש . במיוחד שהוא היה במיאמי וכן הרבה זמן,כשנתיים (!).
זה דבר שירחמיאל חייב לשים לב,ולהפסיק לתת לאותם סולנים את אותם שירים,שיגוון. לקחת סולו לילד אחד? תן סולו אחר לילד שהסולו נלקח ממנו, כדי שלא ירגיש מקופח.

לעצם השאלה, לדעתי יש סיכוי גדול שאפילו ירחמיאל עודד אותו . לפי הראיון שניסיתי לעשות איתו ולא עלה בידי, (,כי הוא סרב בתוקף באומרו שהוא חלק מהמקהלה אבל הוא לא מורשה לייצג אותה באף מקום,)זה מראה שהוא ילד ששומר על הכללים ומקשיב היטב לירחמיאל. אני מאמינה שהרבה מהלכים קדמו לזה,ומי יודע ,אולי אפילו ירחמיאל עודד אותו לכך.;)

לסיכום,לשיר בשתי מקהלות זה כלל לא רלוונטי. גם מבחינה חברתית, הילדים של מיאמי יסתכלו עליו בצורה לא ממש נעימה על כך שהוא גם בשלשלת גוניור,ולא רק במיאמי.
הוא ירגיש ממש לא נעים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מיאמוש ב- 15/01/2016 14:12:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2016 18:00 לינק ישיר 

יכול להיות הרבה מאוד סיבות למעבר של מיכאל לשלשלת, אולי זה הגיע מההורים שלו שרצו שהילד יקבל יותר ביטוי וייחודיות ממה שמקבלים במקהלה גדולה,
4 ילדים זה אמנם לא כמו ילד פלא שכל הפוקוס עליו אבל זה עדיין יוצר פוקוס בפרט שכמו שאנו רואים הוא מקבל הרבה מאוד סולויים, זה ברור שזה עם אישור של ירחמיאל כי הורים לא כפויי טובה והם יודעים שילדם נבחר מתוך הרבה ילדים,
בקשר לאישור אני חושב שזה מאוד ברור שילד צריך לקבל אישור ממנהל המקהלה בה הוא נמצא אם סיכמו איתו את זה לפני שאין קריירה בתוך המקהלה,
יכול להיות שגם יש הסכם של ירחמיאל עם ההורים שהוא יתן לו סולויים והוא לא נתן מספיק, שאז זה גם הפרת חוזה, מה שבטוח שהמעבר הוא לטובת מיכאל ויינגרטן שישיר יותר ויקבל יותר תשומת לב, בוא נאמר ששלמה גרוס לא יעבור בטוח מצידו כי כל הופעה כולם צועקים שלמה שלמה,
אז בהופעות של שלשלת ג'וניור יצעקו מיכאל...
מה שכן יפה זה לשמוע את החלפת הסגנון משירי מיאמי בסגנונם הידוע לשירי שלשלת ג'וניור, מעניין איך זה מרגיש לילד ומה הילדים יותר אוהבים כי בכ"א הם ילדים אמריקאים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2016 18:06 לינק ישיר 

אני לא חושבת שיש הסכם כמה סולואים כל אחד מקבל,זה בלעדיות של ירחמיאל בענין.
בטוח שזה קרה לאחר אישור ירחמיאל,וגם זה לא שהוא היה במקהלה בהופעה אחת ועזב,אלא די השאיר את חותמו במקהלה במובן מסויים בכך שהוא היה כשנתיים במקהלה ואף השתתף בהקלטת האלבום 'אט אט' עם מספר סולואים.
זה מאוד הגיוני שהוא יעזוב אחרי שכבר ילדים אחרים תפסו את מקומו.
אגב,יש לשלשלת ג'וניור הופעות? חוץ מפעם אחת שראיתי אותם בהאסק לא ראיתי אי פעם פרסומים על הופעות רציניות שהם רק שלהם.
הדיסק אגב,מלא ב'מוסיקה חדשנית' עם המון קצב שלדעתי זה ממש מוגזם .כזה סגנון ירחמיאל בחיים לא יוציא.
זה חמוד לשמוע את המבטא המודגש של מיכאל שם בשירים, ממש ר' אמריקאית שורשית. במיאמי משום מה זה לא עד כדי כך מודגש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2016 18:36 לינק ישיר 

כמה הערות על תגובות קודמיי.
מיאמוש- לשלשלת היו הופעות בגלגולם הקודם(שלשלת ג'וניור 1 ו-2)
             מיכאל ויינגארטן נמצא הרבה יותר משנתיים במקהלה. לדעתי יותר מ-3 שנים.

ניורק- במקהלה הנוכחית יש 3 ילדים ועוד סולן שהוא בוגר .
          דבריך על התשואות מהקהל ממש נכונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2016 18:54 לינק ישיר 

מיכאל היה במיאמי מההופעה של סוכות תשע"ד .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2016 21:41 לינק ישיר 

נטסון , באשכול שהבאת נכתב שיוסף שיק נשאר במיאמי גם אחרי האלבום של שלשלת גוניור.הגיוני ?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2016 22:12 לינק ישיר 

מיאמוש כתב:

ממש חידשתם לי בקשר ליצחק רוזנטל .לא ידעתי שהוא היה בוגר מיאמי..באיזה שנים הוא היה?

המקור לכך הוא בקישור שהופיע בהודעת הפתיחה וגם בקישור הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2016 22:14 לינק ישיר 

עכשיו ראיתי בהודעה שם אסמכתא לכך שבאמת אבא של דוד פרלמן היה ג"כ במיאמי;)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2016 22:26 לינק ישיר 

מיאמוש כתב:

אגב,יש לשלשלת ג'וניור הופעות? חוץ מפעם אחת שראיתי אותם בהאסק לא ראיתי אי פעם פרסומים על הופעות רציניות שהם .

יש עוד אבל ברור שהם לא הופיעו באותה כמות של מקהלות אחרות.

קישור

קישור

מתוך אשכול הסרטונים:

שלשלת (יוסי שיק ושמחה קאץ') 1

שלשלת(יןסי שיק ושמחה קאץ')2

שלשלת(יוסי שיק ושמחה קאץ')3

תוקן על ידי netson ב- 16/01/2016 22:40:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2016 22:30 לינק ישיר 

זה הענין,הם לא מופיעים יחסית הרבה, למשל כמו מיאמי וישיבה בויס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2016 22:30 לינק ישיר 

מיאמוש כתבה:

נטסון , באשכול שהבאת נכתב שיוסף שיק נשאר במיאמי גם אחרי האלבום של שלשלת גוניור.הגיוני ?!

וגם שמחה קאץ'..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2016 22:31 לינק ישיר 

מיאמוש כתב:

יצחק רוזנטל

שנים במקהלה: 1993 - ?

מופיע באלבומים: מן השמים,

המשך הדרך

בשנת 1999 הקים יצחק את להקת שלשלת המצליחה, בה הוא משמש כמלחין וכאחד הזמרים.

מקור: הויקי של הפורום. קישור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2016 22:37 לינק ישיר 

תודה רבה!
הוא שר סולו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/1/2016 22:43 לינק ישיר 

לא יודע(צריך השלמות שם בויקי)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > דיון: האם מנהל מקהלה צריך לתת רשות לילדים לשיר בעוד מקהלות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext