|
|
| נשלח ב-25/1/2016 08:15 |
|
| |
יש
אם הבנתיך, אז הפרדת הטלואים זה בדיוק מה שעשה יעקב. עשה לו עדרים לבדו של טלואים, שהם הומוזיגוטיים ולכן הדור הבא גם כן רק טלואים. אלא שהמשיך לקחת את הרבע מעדרי לבן שברשותו כמקודם.
ירוחמ
אני מצטרף לכמדומני אם כי צריך להבין איך התהליך מתבצע מבחינה פנומנולוגית. מה האשה אמורה לחשוב או לדמיין. להלביש על בעלה את פני הצדיק, את מושגיה בצדיק?
עם זאת, דומה שיש לנו רתיעה טבעית מלשייך דמות של צדיק נערץ לחויה של אישות. כלומר, החויה לחוד והתוכן של השאיפה לזכות לצאצא "כמו הצדיק" לחוד. החויה משכיחה כמעט הכל, אבל התודעה היתה ממוקדת תחילה לא רק ברצון לחויה משותפת עם הבעל אלא גם ברצון שיהיה ילד "צדיק" ומעולה. ואם כן הוא, האם יש לראות בכך בעיה?
(אני מקוה שהצלחתי להתבטא ברורות כי הנושא עדין וקשה למצוא מילים לתאר נושא שכזה בתחום האישות).
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2016 08:39 |
|
| |
אני רק הצעה פרקטית
לתלות במקוואות נשים תמונות של צדיקים. ניתן גם ציורי קיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2016 09:55 |
|
| |
מיימוני לא ענית לעיקר שאלתי. מה שכתבתי לגבי הטלואים הוא שבניגוד לדבריך שהמלאך היה צריך רק לומר לו להפריד את המאחרים, הוא היה צריך לומר לו גם להפריד את הטלואים. בכל אופן, שאלתי העיקרית היא - איזה יתרון אתה רואה בהודעה על הפעולה שצריך לנקוט על פני הודעה של מידע מדעי?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2016 10:46 |
|
| |
כמדומני והרב מימוני אכן ניסיון ליפות את המכוער והאסור. שעת קיום יחסי מין- אינו הזמן ואין כל אפשרות מעשית, שהאשה תתפלל או תבקש. "כי מקיום יחסי מין כאלה אוליד צדיק גדול יר"ש ות"ח." תשאלו את הנשים שלכם אם זה עובד כך. אם זה עובד כך. אז יחסי המין אינם עובדים. בזמן ההריון והלידה -שאני. ראו ערך -אמו של רבי יהושוע בן חנניה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2016 15:05 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | אני רק הצעה פרקטית
לתלות במקוואות נשים תמונות של צדיקים. ניתן גם ציורי קיר. |
|
או של דוגמנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 05:59 |
|
| |
תלמיד טועה בלי בדיחות בבקשה. יש כאלו שעלולים לקחת זאת ברצינות.... אתה לא רוצה שתמונות של בבא סאלי וליובאוויטשער ועוד יהפכו למנהג ישראל במקוואות רק בגלל שחמדת לך לצון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 08:23 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | אני רק הצעה פרקטיתלתלות במקוואות נשים תמונות של צדיקים. ניתן גם ציורי קיר. |
|
מה כיום אין?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 09:03 |
|
| |
יש היקר
אני רואה שעד כמה שאני סבור שהסברתי את עצמי, לא תמיד אני מודע לכל הנקודות שצריך לעמוד עליהן.
כך מספר יעקב על התגלות המלאך בחלומו.
בראשית פרק לא י) וַיְהִי בְּעֵת יַחֵם הַצֹּאן וָאֶשָּׂא עֵינַי וָאֵרֶא בַּחֲלוֹם וְהִנֵּה הָעַתֻּדִים הָעֹלִים עַל הַצֹּאן עֲקֻדִּים נְקֻדִּים וּבְרֻדִּים: (יא) וַיֹּאמֶר אֵלַי מַלְאַךְ הָאֱ-לֹהִים בַּחֲלוֹם יַעֲקֹב וָאֹמַר הִנֵּנִי: (יב) וַיֹּאמֶר שָׂא נָא עֵינֶיךָ וּרְאֵה כָּל הָעַתֻּדִים הָעֹלִים עַל הַצֹּאן עֲקֻדִּים נְקֻדִּים וּבְרֻדִּים כִּי רָאִיתִי אֵת כָּל אֲשֶׁר לָבָן עֹשֶׂה לָּךְ:
אני מניח, בעקבות פליקס, כי יעקב סיפר לנשותיו את האמת, שבאמת דיבר אליו מלאך בחלום (ולא אכנס כאן לשאלה מה טיבו של גילוי מלאכי). למרות שאת אמירתו של המלאך אפשר להבין בצורות שונות, פליקס מציע להבין זאת כהוראה לתת רק לזכרים הרדופים לבוא על הצאן לעשות זאת. זאת כיון שאלו שלא מיהרו לכך, היו מן הסוג ההומוזיגוטי, כלומר בעלי גנים חלקים בלבד.
מעתה אפשר לראות את ההבדל אם מנסים להסביר לבן דורו של יעקב אבינו מה לעשות: לתת רק לזכרים המבקשים זאת לבוא על הנקבות לבין נסיון להסביר מדוע זה כך. איך היית יכול לתרגם לשפה עברית מקראית את המושגים של תורשה, גנים וכו'.
לגבי ההפרדה של הטלואים משאר הצאן, אפשר שיעקב עשה זאת רק כדי למנוע מלבן לטעון שהם שלו וצאצאיהם שלו. נכון שהיה חוזה, אבל תמיד עדיף להיות המוחזק, גם אם אין עדיין מושגים מפותחים של חוזים וקנינים. במיוחד עם אדם כלבן.
ואפשר גם שבתור רועה ותיק שם יעקב לב לכך שטלואים המזדווגים ביניהם מולידים אך ורק טלואים. זו אבחנה אמפירית שאינה תלויה בתיאוריה שמאחוריה. ולכן ידע יעקב שאם יפריד את הטלואים מן החלקים שבעדר של לבן, ויכפה עליהם להזדווג עם שכמותם, יבטיח לעצמו צאצאים טלואים ולא חלקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 09:14 |
|
| |
ירוחמ
כתבת:
שעת קיום יחסי מין- אינו הזמן ואין כל אפשרות מעשית, שהאשה תתפלל או תבקש. "כי מקיום יחסי מין כאלה אוליד צדיק גדול יר"ש ות"ח." תשאלו את הנשים שלכם אם זה עובד כך. אם זה עובד כך. אז יחסי המין אינם עובדים. זו שאלה אמפירית, אם אדם מסוגל בשעת מעשה התשמיש לחשוב גם בנושאים אחרים, גם בשעה שכולו שקוע בחויה. מדוע שלא יוכל לעשות זאת? בכל אופן, זו שאלה שיש לה תשובה אמפירית. אמנם: איך נפיץ שאלון לאסוף עדויות, ובכלל האם אפשר לסמוך על התשובות (רצון להודות על האמת מול רצון לשנות מן האמת מסיבות שונות, דתיות או אחרות, או הונאה עצמית, אדם סבור שביכולתו להתנתק וגם לחשוב על תכלית המצוה ולא רק על הנאתו או הנאת בן/בת זוגו).
נראה לי שמן המקורות אפשר למצוא מבט נוסף על הסוגיה. מזה שבגמרא אמרו שלא ישתה אדם בכוס זו ויתן עיניו בכוס אחר, משמע שחכמינו הכירו גם בתופעה וגם בכך שאדם מסוגל להבדיל בין האשה בפועל לאשה מדומיינת. האם אדם חייב לחשוב רק על בת זוגו בשעה זו, או שהוא יכול לחשוב אפילו על משהו מתחום אחר, כמו המצוה ותכליתה?
אזכיר כי אודות רבי אליעזר אמרה אשתו אמא שלום שהיה משמש כ"כפוי שד". האם ניסה רבי אליעזר לסלק דעתו מהנאת התשמיש? מה היה הרמב"ם עושה באותה שעה? האם אז הפסיק להיות רמב"ם? (יש להזכיר את דעת אמשלום חברתנו מן הפורום שהביאה פירוש הפוך: כי ר"א להפך, היה כל כולו שקוע במעשה עד שאשתו לא הכירה את ההתנהגות הלהוטה הזו ואמרה עליו שהוא ככפוי שד).
כתבת כי אם ינסה אז "יחסי המין אינם עובדים". כוונתך שלא יוכל לשמש?
הנושא הזה הוא כמובן רגיש ועדין ביותר. אבל תורה היא ולימוד היא צריכה, והכרת המציאות הפסיכולוגית ומה שאפשרי ולא אפשרי לאדם הוא נתון חשוב.
האם בכלל ראוי לאדם לחשוב על מטרת הזיווג של הולדת הצאצאים בשעה שהוא אמור להתענג בעונג הגדול ביותר המוכר לאדם במישור החוויתי-גופני, זו עוד שאלה. דומה שספרי המוסר, החסידות וכיו"ב אכן ממליצים לאדם להשתדל לכוון לכך, אם כי אפשר שהם מדברים על הרגעים שלפני או שאחרי ולא בשעת מעשה. או שהם מציגים דרישה בלתי אפשרית והסבור שהוא מצליח בכך מרמה את עצמו. האם זו דעתך? אולי יש לי דעה טובה יותר על בני אדם (אם זו דעה טובה יותר), או שאני סבור שאדם מסוגל לחלק בתוך עצמו את שני הנושאים, המעשה בפועל והחויה שאיתו ומטרות המלוות אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 09:53 |
|
| |
מאוד סליחה מחובבי הבדיחות אני התכוונתי להדגיש את השניות המקננת בכולנו. מצד אחד גמרות מפורשות ומצד שני מי יעלה על דעתו להציב תמונה. אבל מה זה גרע מריו"ח?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 10:06 |
|
| |
מיימוני אתה כותב כל כך הרבה, אבל נמנע בעקביות מלענות על השאלה שלי. פליקס הציע משהו, ואתה מתנגד לאותו משהו. כנראה שיש לך סיבה, ואני מנסה להבין מהי. למה אתה לא מוכן לומר שהמלאך לימד את יעקב גנטיקה תיאורטית, אך מוכן לומר שהוא נתן לו עצה מעשית? אפשר לענות על השאלה בשני שלבים: א. מה הבעיה לומר שהמלאך לימד אותו גנטיקה? ב. כיצד הבעיה אינה קיימת באפשרות שהוא נתן לו עצה מעשית?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 10:26 |
|
| |
הרב מימוני
אם שמת לב כל הדוגמאות שהבאת הן על זכרים. מעניין כי דילגת על יע'קב אבינו. כששכב בפעם הראשונה עם לאה הוא דימה שהוא שוכב עם רחל, עדותה של אם שלום היא עדות על אדם שקיים מצוה . ככפוי שד-. אם יש בין החברים כאן אדם היכול לאשר כי אשה או אפילו גבר יכולים לקיים יחסים מלאים כשמחשבתם במקומות של קדושה? אתמהה. ראה נא אמירות פסולות מסוג זה- של לחשוב על הצדיק בשעת תשמיש- מובילות בסופו של דבר- למה רק לחשוב עליו- אם אפשר וגם עדיף לשמש איתו. והדברים לא רחוקים מהמציאות. לא היום. וגם לא אתמול.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 21:50 |
|
| |
במענה לשאלתו של ירוחם. אינני אומר שזה מומלץ או לא מומלץ אבל זה בהחלט אפשרי. לפחות אצל גברים ונראה לי שמכל שכן אצל נשים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2016 22:03 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אם יש בין החברים כאן אדם היכול לאשר כי אשה או אפילו גבר יכולים לקיים יחסים מלאים כשמחשבתם במקומות של קדושה? אתמהה.
אני מצטרף לאישורו של טעותסופר, לפחות לגבי גבר.
ראה נא אמירות פסולות מסוג זה- של לחשוב על הצדיק בשעת תשמיש- מובילות בסופו של דבר- למה רק לחשוב עליו- אם אפשר וגם עדיף לשמש איתו.
לפי הבנתי מדובר על מחשבות מסוג שונה לחלוטין, כאילו תאמר שאם מישהו חושק לאכול שוקולד הוא עלול לחשוק לשמש עמו. |
|
|
|
|
|
|