יהודי מנוחין קרא לשקאון מאת באך: המבנה המוסיקלי הגדול ביותר שקיים לכינור סולו.
ליווים לפסנתר לשאקון מאת באך חוברו בסדר כרונולוגי ע"י רסל, מנדלסון, שומאן, וילהמלג, ועוד. עיבודים לפסנתר חוברו בסדר כרונולוגי ע"י ואן ברויק, ארנסט פאואר, יואכים ראף, ברהמס וגזה זיצ'י (ליד שמאל), בוזוני (המפורסם ביותר), ועוד.
ברהמס כתב על השקאון של באך: "עבורי השאקון הינו אחת מהיצירות היפות והמופלאות ביותר. מחד, לכלים קטנים, האדם הזה יצק עולם מלא במחשבות עמוקות וברגשות עזים... אם הכנרים המעולים ביותר אינם ברי השגה, אולי ההנאה הגדולה ביותר מהשאקון מושגת במחשבה. אולם היצירה הזו גם מפתה ליהנות ממנה בדרכים אחרות. הרי לא תמיד חפצים לשמוע מוסיקה במחשבה, יואכים לא נמצא כאן לעתים קרובות, ולפיכך עוסקים במוסיקה בדרכים שונות. היאך שאני מנסה (לבצע את השאקון), בתזמורת או בפסנתר, זה תמיד מקלקל את הנאתי. רק בדרך אחת אני מצליח להתקרב להנאה מאד מצומצמת אך די טהורה מהיצירה הזו: אם אני מנגן אותה ביד שמאל בלבד! לפעמים זה נדמה לי כמו הסיפור על הביצה של קולומבוס! אותו קושי, אותה טכניקה, הארגפג'יו, כל זה גורם לי להרגיש כמו כנר!"
ברהמס העתיק את השאקון לאוקטבה נמוכה יותר, פה ושם הוסיף מילואים, הוסיף תוים מעטים, וסה"כ נשאר נאמן ליצירה המקורית.
השאקון מאת באך בעיבוד לפסנתר של ברהמס, בביצוע גריגורי סוקולוב: www.youtube.com/watch?v=gsylKLNXo9w
השאקון מאת באך בעיבוד לפסנתר של בוזוני, בביצוע מיכלאנג'לי: www.youtube.com/watch?v=tnIRFT477G8
השאקון מאת באך בביצוע אייזק שטרן: www.youtube.com/watch?v=1zvRWFD_1_M
תוקן על ידי מם80 ב- 26/01/2016 17:57:18
 |
|
|