|
|
| נשלח ב-16/2/2016 23:48 |
|
| |
תלמיד
האמונה עצמה לא שייך בה הכרעה, או שהיא כפויה על האדם מתוך הכרה ושכנוע או שהיא איננה.
לעומת זאת, קיום המצוות יכול לבוא מתוך הכרעה, אלא שמלבד חוסר הסבירות שיהא זה רצונו של אל כלשהו להשאיר את מאמיניו בחיבוטי ספק נוראיים שכאלה, עוד הרבה מצוות תוכנם הוא אמונה כמו תפילה או גם כל המצוות שהם זכר ליציאת מצרים, ואיך ניתן לקיימם בלב שלם כשהספק מכרסם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 11:39 |
|
| |
ספקן,
'האמונה עצמה לא שייך בה הכרעה' וכו'
האם אין זה תלוי במחלוקת הראשונים אם יש למנות אמונה כמצווה ?
'חוסר הסבירות שיהא זה רצונו של אל כלשהו להשאיר את מאמיניו בחיבוטי ספק'
מה שאינו סביר לדידן, יתכן בהחלט כלכתחילה של רצון הבורא. למשל: מתן אפשרות לבחירה גם במצוות האמונה. (שמעתי בזמנו מר"י אבן - שמואל ז"ל, מפרש המו"נ)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 13:45 |
|
| |
למאמינים או לחפצים להעמיק את אמונתם, כדאי לעיין בספר "אורות הקודש" מאת הראי"ה קוק, סדר הודאות המקורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 14:01 |
|
| |
| כמדומני כתב: |  |
בסוף המבוא כותב הרב מיכי: "השלב הבא בתוכנית הוא יצירת תיאולוגיה יהודית עדכנית, המבוססת על חשיבה רציונלית וביקורתית ודוחה את הפונדמנטליזם. בימים אלו אני כבר בעיצומו של תהליך כתיבת הספר."
|
|
בשביל לכתוב ספר על "תאולוגיה יהודית" צריך שתהיה ידיעה ברורה אלקים. ליהדות אין דעה ברורה בעניין זה. לכן יש את האמירה "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו". וגם, "מִי יִתֵּן וְהָיָה לְבָבָם זֶה לָהֶם לְיִרְאָה אֹתִי וְלִשְׁמֹר אֶת כָּל מִצְוֹתַי כָּל הַיָּמִים לְמַעַן יִיטַב לָהֶם וְלִבְנֵיהֶם לְעֹלָם"
ועפ"י האמור לעיל עניינה של היהדות הוא בסך הכל להטיב עם האדם וכל הפלספנות בטלה לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 14:40 |
|
| |
שלישי
אתה 10
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 16:24 |
|
| |
ספרן
אינני יודע אם זה שורש המחלוקת בין הרמב״ם לרח״ק, יותר סביר לומר שגם להרמב״ם המצוה אינה לבחור באמונה אלא לידע כמו שידוע לבאר בזה, ומ״מ איני רואה שום אפשרות שענינים של דעות ואמונות יהיו מוכרעים בצורה שרירותית, להאמין פירושו להיות משוכנע בכך שזאת האמת.
.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 17:32 |
|
| |
ספקן,
ראה הדיון הארוך של הגר"י סרנא זצ"ל בחלקו החמישי של 'דליות יחזקאל' עמ' קסז - קפ על בעלי ה'שמא' באמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 23:16 |
|
| |
| כמדומני כתבה: |  | התכתבות שלי עם הרב מיכי בעקבות האשכול
/ />ברור שלא. אין וודאות בכלום וזו בדיוק טעותו של הפונדמנטליזם. מאידך, אין לזהות אמת (או אמונה) עם וודאות. אלו שמסיקים מחוסר הוודאות חוסר אמונה טועים באותה טעות עצמה. כמובן שמי שנמצא במצב אנושי אחר, כמו נבואה, אין לי דרך לשפוט אותו (אף פעם לא הייתי נביא). אני מדבר על המצב האנושי הרגיל.
|
|
אני לא חושב שהמערכת ההלכתית האמונית וגדולי ישראל ראו באמונה ברורה פונדמנטליזם. אם תשאל את ר' חיים קנייבסקי אם הר סיני היה, הדבר ברור אצלו כמו השמש בצהריים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2016 09:13 |
|
| |
קישור לאשכול "למאמינים: מה יותר ודאי - 2=1+1 או קיום האלוהים?"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2017 08:11 |
|
| |
ביקורת על הספר "אמת ולא יציב"
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2017 22:32 |
|
| |
אגסי כתב ביקורת קשה מאד על הספר של מיכאל אברהם.
גם "אלוהים משחק בקוביות שלו קיבל ביקורת קשה .כאן:
http://athologica.com/?p=2595
למזלו של אברהם רוב קוראיו הם לא ברמה של מבקריו .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2017 22:39 |
|
| |
השבת אמר לי מכר שמצוי בפילוסופיה, שעצם העובדה שאגסי כתב עליו ביקורת, היא כבר מחמאה לרב מיכאל אברהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2017 23:31 |
|
| |
בתחילת הביקורת אגסי כותב שהוא מתפעל ממלחמתו של רב ודוקטור ימני נגד החושך והלאומנות כנראה שהחידוש הזה מצא חן בעיני אגסי וזה דחף אותו לקרוא את הספר ולגלות את החידושים של עוף מוזר כזה. אבל הוא התאכזב כמובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2017 23:43 |
|
| |
אפרים כדאי לקרוא דברים לפני שכותבים עליהם ומשערים השערות. אתה רק מגחיך את עצמך שאתה כותב על הביקורת של אגסי בלי לקרוא אותה. אגב, עלבון גדול הטחת באגסי כשהשווית אותו עם הקשקשן מאתולוגיקה (אבל כמובן הוכחת רק לגבי רמת ההבנה שלך עצמך). יש הרבה דתיים שהדתיות שלהם לא מבוססת על כלום, ויש גם הרבה אתאיסטים שהאתאיזם שלהם לא מבוסס על כלום זכותך להיות שייך לקבוצה הזו (האחרונה), אבל הניסיון שלך לחלק ציונים בדיונים שאינך קורא ואינך מבין אינו מעורר כבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2017 23:57 |
|
| |
נו אתה הרי שייך לקוראיו הנאמנים. כבוד!
|
|
|
|