|
|
| נשלח ב-21/2/2016 12:54 |
|
| |
זה נכון. יש סטיגמות שכבר פחות תופסות ברוך השם. בכלל, ככל שהציבור גדל, יש בו יותר מגוון דעות ואנשים שעולים על פני השטח..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2016 16:35 |
|
| |
| כוזרית כתב: |  | | זה נכון. יש סטיגמות שכבר פחות תופסות ברוך השם. בכלל, ככל שהציבור גדל, יש בו יותר מגוון דעות ואנשים שעולים על פני השטח.. |
|
לו יהי שאת צודקת והלוואי וזה היה כך
לצערי עדיין יש סטיגמות וסתם פשוט סתם. אנשים עדיין לא מסוגלים לעכל שיש זוגות שפשוט לא מתאימים/מסתדרים ומתגרשים בטוב ובנחת.
או יש כאלה שמתגלה שיש להם בעייה בפוריות ומתגרשים ועוד כל מיני זוגות שאני מכיר אישית שהתגרשו בטוב ובכיף ועדיין יש סטיגמות וסטגימות גועליות.
אבל מותר להיות אופטימי והציבור החרדי עבר כברת דרך ארוכה שאף אחד לא האמין שהם יעברו בנושא השידוכים נאמין שגם בנושא הזה של הגרושים גרושות זה יעלם מן העולם.
ומצד שני אי אפשר להלין אלא ציבור הגרושים גרושות שכמה שמנסים למחוק את הסטיגמות הם בכוח מלכלכים עליהם ועל שאר הגרושים גרושות הנורמלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2016 16:57 |
|
| |
נשאר לי רק לומר אמן...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 10:38 |
|
| |
| בחור_חסידי כתבה: |  |
| כוזרית כתב: |  | | זה נכון. יש סטיגמות שכבר פחות תופסות ברוך השם. בכלל, ככל שהציבור גדל, יש בו יותר מגוון דעות ואנשים שעולים על פני השטח.. |
|
לו יהי שאת צודקת והלוואי וזה היה כך
לצערי עדיין יש סטיגמות וסתם פשוט סתם. אנשים עדיין לא מסוגלים לעכל שיש זוגות שפשוט לא מתאימים/מסתדרים ומתגרשים בטוב ובנחת.
או יש כאלה שמתגלה שיש להם בעייה בפוריות ומתגרשים ועוד כל מיני זוגות שאני מכיר אישית שהתגרשו בטוב ובכיף ועדיין יש סטיגמות וסטגימות גועליות.
אבל מותר להיות אופטימי והציבור החרדי עבר כברת דרך ארוכה שאף אחד לא האמין שהם יעברו בנושא השידוכים נאמין שגם בנושא הזה של הגרושים גרושות זה יעלם מן העולם.
ומצד שני אי אפשר להלין אלא ציבור הגרושים גרושות שכמה שמנסים למחוק את הסטיגמות הם בכוח מלכלכים עליהם ועל שאר הגרושים גרושות הנורמלים. |
|
אין סטיגמות, ולא מנסים למחוק אותם . מטבע הדברים, אצל גרושים יש סיכוי שהיה שמה קטע לא נעים . אז אם אפשר לעקוף את החשש אז למה לא בעצם ? הרי אין מצווה לסבול . לא פעם, אנחנו יותר מדי מושפעים ממה שאמרו בתקשורת - שיש סטיגמות אצל החרדים  אשמח אם תספר לנו, ולו בקצרה, איזה כברת דרך עברו החרדים בקשר לשידוכים . תודה רבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 10:41 |
|
| |
| כוזרית כתבה: |  | פרומערית, המקרים שאת מכירה משדרים את אותו מצב שאני מכירה סביבי... שיש בעיות בעבודת המידות אבל עדיין זה לא רוב הסיבות לגירושים.
אני אחזור גם על מה שציינתי הרבה בעבר- אחת הבעיות (לא כל הבעיות) שגורמות לגירושים זה השידוכים. השקרים בשידוכים. חיפוש ההצעה היפה בעיני החברה. וכל שאר השטויות שמתעסקות בהכל מלבד התאמה..
גם אם מחפשים שידוך זמן ארוך יותר וזה קשה, קשה מאוד, צריך לחפש שידוך מתאים של אדם שיאהב אותי כמו שאני ולא לשקר על אנשים בשידוכים. בהרבה מאוד מקרים זה נגמר רע.
רווקים, קחו את זה לתשומת לבכם.... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 10:55 |
|
| |
| כוזרית כתבה: |  | טום, סבבה. לא נראה לי שאנחנו באמת חולקים. רק רציתי שלא נראה גרוש ישר נשים עליו סטיגמה של בעיה במידות. |
|
אנשים חכמים לא שמים סטיגמות, כלומר ; הסטיגמה, לא תופס הרבה מקום, אלא שנותנים אימון ואהבה לכל אדם, וגם בודקים ; האם ועד כמה - הסטיגמה נכונה ?... במיוחד אין סטיגמה וכתם על גרושות, שהרי יש יותר סיכוי שהגבר היה הגורם לגירושין, ככה אומרים יועצי הנישואין . יש סיבות רבות אפשריות לגירושין, ואין לדעת מה היה, יש בעיות בתקשורת, יש בעיות בהתאמה, יש אנשים מפונקים שקשה להם להתאים את עצמם לנישואין, יש כל מיני סיבות שעשויות להביא לגירושין . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 12:49 |
|
| |
יש אנשים שפשוט א"א לחיות אתם, מה לעשות יש להם נכויות נפשיות שלא ניתן להתמודד איתן.
לכל אלו מעלי שכתבו שזה בעיות של מידות, לא תמיד זה נכון. לא הכל בחיים בשליטה,
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 13:11 |
|
| |
לא הכל בשליטה שלנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 13:56 |
|
| |
| כוזרית כתב: |  | אני לא חולקת עליך. אם המחסום נפתח, הוא נפתח. וזו בעיה קשה.
אבל כרגע עדיין יש הרבה מאוד סטיגמה על גירושים.
גרושים זה לא אופציה לנישואים בכלל.
(סליחה, לא גרושות. גרושים עוד איכשהו מסתדרים.)
כך שאם לא סובלים באמת, זה עדיין לא "שווה" גם בגשמיות. בלי לדאוג לקדושת הבית היהודי וכדומה.
עדיין לא ראיתי סביבי יד קלה על ההדק בהרבה מקרים. בבודדים כן.
אולי סביבך זה אחרת.
כן ראיתי מקרים שבעבר לא התגרשו וברוך ה' שמתגרשים היום.
בחורה שבעלה היה נועל אותה בבית, בעבר הייתה סובלת כל החיים. היום יש לה חיים משלה.
אני ממש לא ממקום של עידוד גירושים.
ברמה הכי פשוטה- אין הצעות שידוכים!
אבל אני חושבת שעושים עוול לאנשים שכבר סבלו כל כך הרבה.
אנשים נפלו בפח, סבלו, ניסו, הלכו לטיפולים, בכו את הנשמה, ניסו שוב, הבינו יחד עם רבנים שאין ברירה, רצו להתגרש, סורבו, נסחטו, התגרשו, כולם דיברו עליהם, היו צריכים להציג את עצמם בכל מקום, אלף פדיחות יומיומיות בנושא, כל השכבה נשואה עם ילדים והם לבד.
ואחרי כל זה- אנשים סוברים שרוב הסיכויים שיש להם בעיה במידות שלהם. וזה כנראה מה שגרם. |
|
לייק.
מה שכתבת מאד נכון, מרגש ונוגע ללב...
אבל.... כבר יצא לי לכתוב כמה פעמים בעבר על הנושא, ואני לא מסכים עם כל מה שכתבת לגמרי, וכן, בהחלט שהיום היד קלה על ההדק, ושמתי קישורים לחלק מדבריי בעבר... לא זוכר כבר איפה כל השאר :)
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3105752&forum_id=17053
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=3&topic_id=3105752&forum_id=17053
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 17:03 |
|
| |
נועם ושלום, קודם תודה :-)
הגענו פה להסכמה שיש מקרים ויש מקרים... :-)
אז כל עוד לא מקטלגים כל גרוש ישר כבעל בעיה במידות, לא משנה מה אתה חושב שהרוב מבחינה סטטיסטית.. בכיף שלך. אולי אתה צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 17:28 |
|
| |
בשמחה כוזרית. בהחלט. בהחלט שאני מסכים איתך בעניין הקיטלוג לגבי הסטטוס, ורבות נכתב בנושא, ואין הבדל בין המגדרים השונים, הבעייה שווה כיום לכולם. הנושא פה בבסיסו שונה, ועליו העלתי את הלינקים. מה 'אני' חושב לא רלוונטי בהתייחסות ל'סטטיסטיקה', שאכן בה ניכר שהגירושין כיום מהירים יותר מבחינה חשיבתית. זה לא מהווה סתירה לקיומם של מצבי 'אין ברירה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2016 19:31 |
|
| |
לאף אדם אין את הצורך להיות כבול ולהרגיש רע בתוך מערכת היחסים, הבעיה שלנו בדור הזה..שאנחנו מוותרים נורא מהר... אין לנו כוחות להתמודד .. במקום לשבת ולהדביק את שנישבר מעדיפים לקנות חדש . אבל זה הדור,ולא לא שופטת אפאחד. שלא נעמוד חלילה בניסיון, אגב רואה את הקישורים ומרגישה סלב;) ערב טוב פורים בקטנה שמח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 08:32 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | לאף אדם אין את הצורך להיות כבול ולהרגיש רע בתוך מערכת היחסים, הבעיה שלנו בדור הזה..שאנחנו מוותרים נורא מהר... אין לנו כוחות להתמודד .. במקום לשבת ולהדביק את שנישבר מעדיפים לקנות חדש . אבל זה הדור,ולא לא שופטת אפאחד. שלא נעמוד חלילה בניסיון, אגב רואה את הקישורים ומרגישה סלב;) ערב טוב פורים בקטנה שמח. |
|
הבעיה המרכזית היא שיש אנשים שחושבים שאחרי מערכה אחת עדיין יש להם את היכולת לקנות חדש...
הם שוכחים שפעמים רבות אין להם כבר 'אמצעים' ל'חדש' (תרתי משמע), (סטיגמות כבר אמרתי?)...
תרגישי סלב... לא במובן הרחובי של העניין... אבל גם העלתי קישור לדבריי שלי... וכן, שם היה המקום המתאים ביותר לכותבם כל עוד הם לא באשכול נפרד.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 23/02/2016 08:33:29
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2016 13:06 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | לאף אדם אין את הצורך להיות כבול ולהרגיש רע בתוך מערכת היחסים, הבעיה שלנו בדור הזה..שאנחנו מוותרים נורא מהר... אין לנו כוחות להתמודד .. במקום לשבת ולהדביק את שנישבר מעדיפים לקנות חדש . אבל זה הדור,ולא לא שופטת אפאחד. שלא נעמוד חלילה בניסיון, אגב רואה את הקישורים ומרגישה סלב;) ערב טוב פורים בקטנה שמח.
הבעיה המרכזית היא שיש אנשים שחושבים שאחרי מערכה אחת עדיין יש להם את היכולת לקנות חדש...
הם שוכחים שפעמים רבות אין להם כבר 'אמצעים' ל'חדש' (תרתי משמע), (סטיגמות כבר אמרתי?)...
תרגישי סלב... לא במובן הרחובי של העניין... אבל גם העלתי קישור לדבריי שלי... וכן, שם היה המקום המתאים ביותר לכותבם כל עוד הם לא באשכול נפרד.
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 23/02/2016 08:33:29 |
| אני מאמינה שכל אחד יכול לקבל מה שהוא רוצה עם תפילה,אמ-מה? לפעמים אנחנו מכתיבים להשם ולא יודעים שזה בעצם בול ההיפך ממה שאנחנו צריכים.. סטיגמות? מתי אמרנו? לא זכור לי...;)
סלב? נו שוין אבל אני הייתי המוזה.. זה גם לקחת אחוזים;) ובהקשר לתרתי משמע..נו נו (בהברה אשכנזית כביידע)
|
|
|
|
|