בית פורומים בחדרי חרדים

מי יהיו גדולי הדור הליטאי -אחרי רבי חיים קנייבסקי, ואחרי הרב שטיינמן שליט"א ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/5/2023 13:09 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

מכמונת כתב:
להרב  אדלשטיין יש ציר פתוח עם הרב דב לנדו ומעניין לשים לב להתפתחויות בכיוון הזה

אכן, יש סיכוי טוב שהגרי"ג (98) יתחיל לשלוח מידי פעם לשאול את הגר"ד לנדו (91) כדי לסמן את המשך ההנהגה.

אך צריך לזכור שיש עוד חברי מועצת חשובים שהגראי"ל צירף לפני כעשור.
ר' ברוך מרדכי אזרחי (92). האם אין סיכוי שנראה אותו מתגלגל לעמדת ה"גדול הדור"?
ומה עם ר' בערל פוברסקי (90)? האם הוא יתמיד בסרובו לקחת על עצמו את עול ההנהגה?

ויש את הדור ה"צעיר" יותר שאף הם צורפו למועצת ע"י הגראי"ל לפני כעשור.
ר' משה הלל הירש (85) ור' דוד כהן (71). מעניין כמה השפעה יהיה לכל אחד מהם.
ויש גם את ר' אביעזר פילץ (81) שצורף למועצת לפני כשנתיים ומעניין כמה תהיה השפעתו...

ואם נקפוץ עוד יותר קדימה, בשכבת הגיל הצעירה יותר יש כמה ת"ח ענקים ומפורסמים 
כמו ר' חיים פיינשטיין (68), ר' אשר אריאלי (65), ר' איתמר גרבוז (60)
מעניין מי מהם יתגלגל לעמדת הנהגה..

הקפצה בעקבות פטירת מרן הגרי"ג אדלשטיין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 15:55 לינק ישיר 

מי קובע עכשיו את ההנהגה ? איך זה מתגלגל ? הרב הירש נפגש עם הרב פוברסקי והם מכריעים ביניהם ? המועצת מתכנסת ? מי שהכי מבוגר בין המועצת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 16:41 לינק ישיר 

הרב זילברשטיין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 16:50 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

הרב זילברשטיין

הרב חריף ומקשה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 17:07 לינק ישיר 

לא אכשר דרא. נסתפק בהרב זילברשטיין ה'יו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 18:47 לינק ישיר 

מעתיק מהאשכול הזה
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3191538

בונדמן כתב:
בונדמן נשלח ב-30/5/202314:42
בונדמן

אף אחד מהנכדים לא מוותר על התדרוכים לכתבי הרשת וכל אחד מנסה להידחף לקידמה,

תראו בכתבות פה באתר

הגאון רבי משה הלל הירש "הורה" לבטל את הוועדות בכנסת, מי שישמע, כבכיכול הוועדה לקידום האשה ועוד עשר ועדות שמנהלות דיונים כרגיל

הגאון רבי דב לנדאו "הכריע " שהרב ייטמן בבני ברק לצד רעייתו ולא לצד אביו ברמת השרון

הגאון רבי מאיר צבי ברגמן "הורה " שילדי הת"תים מגיל 9 ישתתפו בלויה, כאילו שאיזה מנהל ת"ת ציפה לשמוע את חוות דעתו

הגאון רבי ברוך מרדכי אזרחי "הורה" לכל תלמידי הישיבות מכל הארץ לבוא ולהשתתף בהלוויה, וגם לילדי הת"תים מכיתה ה' (וקרובים דברי אלו להיות כדברי אלו הנ"ל)

לעת עתה הגר"ש שטיינמן והגרי"ש קנייבסקי לא הוציאו כל הוראה, או שהוציאו וזה עדיין לא הגיע לרשת

ואני מורה בזאת לכל הציפורים בבני ברק שלא לצייץ בשעת הלויה, שכן "כנתינתה כך נטילתה" ובשעת מתן תורה ציפור לא צייצה

תוקן על ידי בונדמן ב- 30/05/2023 14:42:28

תוקן על ידי בונדמן ב- 30/05/2023 14:45:05

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 20:40 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
מעתיק מהאשכול הזה
www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3191538

בונדמן כתב:
בונדמן

תראו בכתבות פה באתר

הגאון רבי משה הלל הירש "הורה" לבטל את הוועדות בכנסת, מי שישמע, כבכיכול הוועדה לקידום האשה ועוד עשר ועדות שמנהלות דיונים כרגיל

הגאון רבי דב לנדאו "הכריע " שהרב ייטמן בבני ברק לצד רעייתו ולא לצד אביו ברמת השרון

הגאון רבי מאיר צבי ברגמן "הורה " שילדי הת"תים מגיל 9 ישתתפו בלויה, כאילו שאיזה מנהל ת"ת ציפה לשמוע את חוות דעתו

הגאון רבי ברוך מרדכי אזרחי "הורה" לכל תלמידי הישיבות מכל הארץ לבוא ולהשתתף בהלוויה, וגם לילדי הת"תים מכיתה ה' (וקרובים דברי אלו להיות כדברי אלו הנ"ל)

לעת עתה הגר"ש שטיינמן והגרי"ש קנייבסקי לא הוציאו כל הוראה, או שהוציאו וזה עדיין לא הגיע לרשת

ואני מורה בזאת לכל הציפורים בבני ברק שלא לצייץ בשעת הלויה, שכן "כנתינתה כך נטילתה" ובשעת מתן תורה ציפור לא צייצה

מצרף גם לכאן את מחאתי על ביזוי מרנן ורבנן שליט"א בכתיבה בצורה מבזה עליהם
וברור שתצטט את דברי הבלע האלו, אתה הרי תמיד מוכן ומזומן לכל דבר שבקדושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 20:51 לינק ישיר 

קבל את האמת ממי שאמרה. עוד זה מדבר על הוראת הגר"ש שטיינמן שטרם פורסמה והנה אני רואה בכיכר השבת תמונה חתוכה בה רואים רק את הפנים של הגר"ש שטיינמן לצד פניו הגר"ד לנדו, ובכתבה הוראה כלשהי לגבי ההלוויה. אין כאן מילה רעה על הגר"ש שטיינמן, אבל העובדה שנכד עלום דואג לכך זועקת מתוך המילים.

ואגב, אישית אני מקוה מאוד שהגר"ד לנדאו יקח עליו את ההנהגה, זה המקום הטבעי שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 20:55 לינק ישיר 

חדשות הסקופים
מוטקה בלוי מ'דגל התורה' לריבלין ובלום ב'ערוץ כנסת' על 'היורש': "הרב דב לנדא הוא המנהיג הרוחני הבא" יעקב ריבלין בטיווטר: "הרב בלוי תמיד מדבר דוגרי".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 23:04 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חריף_ומקשה כתב:
מעתיק מהאשכול הזה
www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3191538

בונדמן כתב:
בונדמן

תראו בכתבות פה באתר

מצרף גם לכאן את מחאתי על ביזוי מרנן ורבנן שליט"א בכתיבה בצורה מבזה עליהם
וברור שתצטט את דברי הבלע האלו, אתה הרי תמיד מוכן ומזומן לכל דבר שבקדושה.

מצטרף למחאה.

לא שמתי לב לקטעים האווילים בסוף

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2023 23:06 לינק ישיר 

ירושלמי

מסכים מאוד.

ברור לכל בר דעת שר' דויב לנדא הוא שריד לדור דעה שקשה למצוא בדורינו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2023 08:49 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2023 15:10 לינק ישיר 

יאיר שרקי:
כמעט בכל פטירה של מנהיג חרדי, מקובל להכריז על סוף עידן. אפשר להגיד את זה גם על הרב גרשון אדלשטיין, שמוספד עכשיו כ"אחרון ה"מרנים"", אבל אולי מדויק יותר לראות בו את הראשון בעידן ההנהגה המבוזרת.
מאז פטירת הרב שטיינמן ב-2017, שבעצמו התמודד עם הפיצול של "הפלג הירושלמי", הרב אדלשטיין היה חלק ממודל של הנהגה זוגית, לצד הרב חיים קנייבסקי, שהיה מוכר יותר בציבור הכללי.
בניגוד לרב קנייבסקי שהתפרסם בברכות ובהילה המיסטית סביבו, הרב אדלשטיין היה ראש ישיבה ליטאי קלאסי. הוא הקדיש את חייו הארוכים, מאה שנים של תורה וחינוך בתוך הישיבה ,אבל השפיע מאד על החברה הישראלית בכמה מההחלטות שלו.
הנה דוגמאות מהשבועות והחודשים האחרונים: בחודש שעבר, הורה הרב לנציגי דגל התורה לדחות את חקיקת חוק הגיוס בגלל המצב הפוליטי ומתוך ניסיון להפחית חיכוך בסוגיה. לפני מספר חודשים, איים לפצל את יהדות התורה אם יוכנסו לימודי ליבה למוסדות חינוך חרדיים, ובכך בלם את המהלך. הרב אדלשטיין ייזכר גם בשל הקו הזהיר, וההקפדה המופגנת שלו על הנחיות משרד הבריאות בימי קורונה, לעיתים גם מול דעתו החולקת של שותפו להנהגה הרב קניבסקי.

אבל לפני כל אלו, הרב אדלשטיין היה מחנך. הקו שלו היה "בדרכי נעם". בקורונה ההנחיות שלו היו לשמור לא רק על הגוף אלא על הנפש. עם הומור בבית, ובלי עימותים עם הילדים. עם קירוב גם של אלו שבחרו לעזוב את העולם החרדי. והקו הזה השתקף גם בהנהגה הציבורית שברוב המקרים העדיפה להימנע מחיכוך.

הרב אדלשטיין קיבל את ההנהגה בימים בהם ההנהגה החרדית לא תמיד דיברה בקול אחד. והוא מוסר אותה לממשיכיו, מבלי לסמן יורש אחד מובהק. הנהגת הציבור הליטאי אחריו צפויה להיות בזוג, או אולי אפילו בהנהגה קבוצתית.

העובדה שלא יודעים לסמן יורש מובהק לא מבטיחה שלא יצמח מנהיג ליטאי חזק. אבל ההנחה היא שהולכים להנהגה קבוצתית של "שולחן עגול".
תמיד הפוליטיקאים החרדים אומרים שהם מצייתים לרבנים, אבל גפני יצטרך להחליט: לאיזה רבנים הוא מקשיב עכשיו?

ויש עוד שאלה לא פחות חשובה:
האם נראה מועצת במודל ש"ס: מנהיג פוליטי חזק שמתייעץ עם רבנים חלשים ממנו ויכול להגיע לפשרות.
או במודל אגודה: קואליציה של חצרות שמושכות לכיוונים שונים, בדרך כלל לקצה.
במילים אחרות: האם גפני יהיה דרעי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2023 15:21 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2023 15:34 לינק ישיר 

תודה לשרקי,
מה יעקב ברדוגו אומר בנושא ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי יהיו גדולי הדור הליטאי -אחרי רבי חיים קנייבסקי, ואחרי הרב שטיינמן שליט"א ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.