| נשלח ב-16/2/2016 23:32 |
|
| |
המושלמת!
הוא היה בחור באחת הישיבות הטובות.
לא, הוא היה ה'בחור. בה"א הידיעה.
הוא קיבל את ההצעות הטובות ביותר.
מהשורה הראשונה של ה'מזרח' התורני במגזר אליו הוא השתייך.
אבל לא.
אף הצעה לא תאמה את 'דרישותיו'.
כל חבריו, ידידיו ומכריו ידעו, הוא מחפש את היפייפיה המושלמת. הנרדמת. או כל קלישאה אחרת שתרצו להדביק לה.
כן, אצלו היופי היה החשוב מכל. הרבה מאחורי כל דבר אחר.
הוא חיכה וחיכה... ולבסוף...
הוא השיג את מבוקשו.
כל הישיבה ידעה, פלונית התארסה עם פלוני.
גם מי שלא הכיר אותה ידע בוודאות שאם היא מאורסת לפלוני, אז לגביה יהיה בהחלט מובן מאמר חז"ל "כל המסתכל (אפילו) באצבע קטנה..".
לאחר האירוסין הגיעה כמובן החתונה.
הבחורה מאושרת, והבחור? בעננים.
שנה אחרי החתונה....
תאונת דרכים קשה, והבחורה נשארה עם נכות של 100 % לכל חייה.
הסיפור הוא לא מפרי עטי או מקלדתי, הוא סיפור אמיתי מהחיים.
לא אציין שום פרט שיכול לזהות את המשפחה. אך הפרטים שכן ציינתי - מדוייקים.
אמש הייתי באירוע מסויים, ותוך כדי שיחה על האירוע המחריד בכביש 1 והזוג המקסים שעומד להתמודד עם התמודדויות קשות בחייו - הבזיקה בי התובנה מהמעשה המעט דומה בתוצאותיו.
חס ושלום אין בכוונתי להשוות את תחילת המעשה, אבל התובנה חדה מתער.
א'מענטש טראכט, און ד'גאט לאכט.
אדם חושב שהוא מתכנן את חייו, הוא יחפש את המושלמת, ואותה, ורק אותה הוא יקח. היא תהיה מוצלחת, חכמה, יפה ואופה.
אבל הקב"ה, יש לו את תכניותיו שלו.
אין אנו מתיימרים לדעת מה אמורים לעשות ועל מה לוותר.
אבל אם אדם חושב שהוא יכול להבטיח לעצמו לי יהיה מה שאני מחפש - הוא טועה.
מה כן לעשות?
להתמקד בעיקר: האופי, הרוחניות. הלב הטוב. השאיפות.
כל השאר בונוס.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 10:24 |
|
| |
הסיפור אמיתי? אם כן אז זה מזעזע.
המסר חד ומכאיב, אבל נכון באותה המידה.
ולייק על הכתיבה נועם.

|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 10:25 |
|
| |
יש אנשים שנחוץ להם יופי סביר, (=בעיניהם) כלומר ; יופי מושלם, (=בעיני החברה) וזה נחשב בחברה לדרישה מוגזמת ותמוהה  יתכן בכלל, שהבחור המושלם לא חיפש יופי מושלם, הוא חיפש אחת סבירה יחסית - בעיניו, אלא שהיה מי שדאג לרכל עליו, יש לו הרי אפשרות, אז למה לשפוט אותו ?... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 10:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 10:35 |
|
| |
אתה באמת לא מבין את המסר רציף? 
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 10:42 |
|
| |
חייב לקרות אסון חלילה בשביל לקבל ממך פוסט כזה? תשתדל גם במקרים יותר משמחים;) שובר צד אחד , מחזק צד שני. יש לי שאלה בנוגע למשפטים האחרונים , רק לא יודעת אם להרוס את האשכול ולהוריד מכבודו.. כך שאדלג, שהשם יאיר עיננו, שאפו עם הכתיבה, מכיר עמותות שעוזרות לכותבים צעירים להתקדם?:)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 11:01 |
|
| |
| גינגונת כתב: |  | הסיפור אמיתי? אם כן אז זה מזעזע.
המסר חד ומכאיב, אבל נכון באותה המידה.
ולייק על הכתיבה נועם.
 |
|
הסיפור אמיתי לחלוטין. שמעתי אותו מחבר של הבחור המדובר. וכן, זה מזעזע. לחלוטין. וכששמעתי את הסיפור של הכלה באוטובוס זה פילח אותי להזכר בסיפור המקביל בתוצאה. כן, ירדו לי דמעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 11:11 |
|
| |
| רציף כתב: |  | יש אנשים שנחוץ להם
יופי סביר, (=בעיניהם)
כלומר ;
יופי מושלם, (=בעיני החברה)
וזה נחשב בחברה
לדרישה מוגזמת ותמוהה
יתכן בכלל, שהבחור המושלם
לא חיפש יופי מושלם,
הוא חיפש אחת סבירה יחסית - בעיניו,
אלא שהיה מי שדאג
לרכל עליו,
יש לו הרי אפשרות,
אז למה לשפוט אותו ?...
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אף אחד לא שפט. ממש לא.
אהבתי את ההגדרה שלך לחילוק של עיני החברה ועיני האדם עצמו. אבל....
זה בעצם (חלק מ...) התשובה לשאלתך בתגובה השניה גם...
כל הרעיון הוא שיש אנשים שמה שבחברה מוגדר כדבר שאין להתעקש עליו והוא מהווה בונוס, אצלם זה בייסיק ולא ניתן להתפשרות.
והמסר הבסיסי בכל זה במילים ברורות יותר (למרות שהוא ברור מאילו), זה "אמונה"!!!
אנחנו לא מנהלים את העולם.
ואפילו לא את חיינו.
אדם יכול לתכנן לעצמו מהלכים, תכניות, לימודים, עסקים, סוג שידוך, סטטוס, זרם ומגזר, איכות ומראה, רקע משפחתי, ועוד... אבל יש את הבורא.
ובמילים חדות יותר? כן, זה מזעזע להתקל בבחור שמצא את בחירת ליבו, התאמה שמרגישה מושלמת, מראה מקסים וכו', אבל לא. לא התאריך שתכננתם כל כך יפה יקרה, ולא. לא תקבל את המראה החיצוני הזה. אותו בחור מקבל שבר כלי לצערינו... כן, פני מתכרכמות כשאני חושב על זה, אבל זו המציאות העצובה של אותו בחור מקסים.
תובנת משנה? האופי הוא מה שנשאר. היופי? אין שום ביטוח. לאף אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 11:16 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | חייב לקרות אסון חלילה בשביל לקבל ממך פוסט כזה? תשתדל גם במקרים יותר משמחים;) שובר צד אחד , מחזק צד שני. יש לי שאלה בנוגע למשפטים האחרונים , רק לא יודעת אם להרוס את האשכול ולהוריד מכבודו.. כך שאדלג, שהשם יאיר עיננו, שאפו עם הכתיבה, מכיר עמותות שעוזרות לכותבים צעירים להתקדם?:) |
|
אשתדל :)
פשוט נחרדתי להתקל שוב בתובנות הללו באופן ישיר.
ועל זה נאמר "והחי יתן אל ליבו".
לא חושב שיש משהו שיכול להרוס, ואם יש לך צד שכן, אז אל תשאלי. כי התובנות מוטב שישארו.
אבל אין לי בעיה לנסות להתמודד.
יש לי עמותת חסד... הכל לשם שמים, והשמים כיסי...:P
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 11:36 |
|
| |
| נועם_ושלום כתב: |  | חייב לקרות אסון חלילה בשביל לקבל ממך פוסט כזה? תשתדל גם במקרים יותר משמחים;) שובר צד אחד , מחזק צד שני. יש לי שאלה בנוגע למשפטים האחרונים , רק לא יודעת אם להרוס את האשכול ולהוריד מכבודו.. כך שאדלג, שהשם יאיר עיננו, שאפו עם הכתיבה, מכיר עמותות שעוזרות לכותבים צעירים להתקדם?:)
לא חושב שיש משהו שיכול להרוס, ואם יש לך צד שכן, אז אל תשאלי. כי התובנות מוטב שישארו.
יש לי עמותת חסד... הכל לשם שמים, והשמים כיסי...:P |
|
בהחלט מטורף! שבעזרת השם השם יתן להם כלים להתמודד בקלות באהבה ונעימות ואמונה, שאלתי היא.. שבא נגיד יצא להיפגש עם בחור שכולם העידו עליו נעים הליכות, ובהחלט בחור נראה טוב+ אפילו.. , מידות טובות (לא במכנסיים) יש כימייה דווקה , אבל מישום מה אתה מרגיש שהשיחה היא על קו אחד.. ואפשר להמשיך ככה ל 10 פגישות אפילו.. אבל אין פה אתגר כלשהו, ולא שאני חושבת עצמי חכמה.. אבל צריך איפהשהו שהבחור יאתגר שכלית.. יכול להיות שיש בו את זה.. השאלה אם זה לא התחיל לפני זה יקרה אחרי? הבינות? האם אחרי 2 פגישות של שיחות ארוכות אבל על אותו לבל.. יש עניין לפגישה שלישית? או שלהוריד? כי יכולות להתפתח הרגשות , והעניין הזה יידחף הצידה.. אז האםלפי מה שהסברת .. זה לא עניין של מה בכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 12:01 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | חייב לקרות אסון חלילה בשביל לקבל ממך פוסט כזה? תשתדל גם במקרים יותר משמחים;) שובר צד אחד , מחזק צד שני. יש לי שאלה בנוגע למשפטים האחרונים , רק לא יודעת אם להרוס את האשכול ולהוריד מכבודו.. כך שאדלג, שהשם יאיר עיננו, שאפו עם הכתיבה, מכיר עמותות שעוזרות לכותבים צעירים להתקדם?:)
יש לי עמותת חסד... הכל לשם שמים, והשמים כיסי...:P
בהחלט מטורף! שבעזרת השם השם יתן להם כלים להתמודד בקלות באהבה ונעימות ואמונה, שאלתי היא.. שבא נגיד יצא להיפגש עם בחור שכולם העידו עליו נעים הליכות, ובהחלט בחור נראה טוב+ אפילו.. , מידות טובות (לא במכנסיים) יש כימייה דווקה , אבל מישום מה אתה מרגיש שהשיחה היא על קו אחד.. ואפשר להמשיך ככה ל 10 פגישות אפילו.. אבל אין פה אתגר כלשהו, ולא שאני חושבת עצמי חכמה.. אבל צריך איפהשהו שהבחור יאתגר שכלית.. יכול להיות שיש בו את זה.. השאלה אם זה לא התחיל לפני זה יקרה אחרי? הבינות? האם אחרי 2 פגישות של שיחות ארוכות אבל על אותו לבל.. יש עניין לפגישה שלישית? או שלהוריד? כי יכולות להתפתח הרגשות , והעניין הזה יידחף הצידה.. אז האםלפי מה שהסברת .. זה לא עניין של מה בכך? |
|
אני לא מתיימר לרגע להחליט לאחרים מה לעשות...
אבל אם את שואלת לתחושתי?
בהחלט שנזקק חיבור אינטלקטואלי.
אמנם כל אחד וציפיותיו שלו וכל אחד והדברים שמהותיים לצרכיו, וזה בהחלט שיקול.
אם אני מבין נכון, הגירוי האינטקטואלי אצלך הוא דבר שחשוב לך.
שיחה זורמת? אפשר לזרום עם הרבה אנשים שלא בהכרח יכולים להיות בסופו של דבר ה"אחד".
אישית בדרך כלל אני חושב שניתן לזהות כבר בפגישה ראשונה מקסימום שניה אם זה זה, או שלא.
לא כולם אותו דבר... אז...
שורה תחתונה, מי שיש לה/ו שכל יודעת להזיז הצידה מעט את הרגשות ולנתח את הדברים בצורה רציונאלית. ואם יש דילמה, אז הייתי עושה עוד פגישה אחת כדי להכריע. כי נשמע שיש בהחלט צדדים חיוביים, אז חבל לפסול על צד הספק כל עוד יש מצב שישתנה. (ובהסתמכות על דבריי למעלה שזו נקודה שחשובה לך)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 12:21 |
|
| |
להחליט? לא ביקשתי;)
ממממ, אז אם ומדובר במצב נגיד כמו שלי של צריכת התעניינות מוגברת על שלל מושגים ולא על סתם עניינים על החיים, היית ממשיך? וכמו שאמרת לפעמים העניין כבר נראה מה בכך אחרי שאתה מבין שצריך להתפשר , השאלה האם זה דבר בסיסי או שמא זה כן עניין שצריך ״להתפשר״ עליו? , אהה ואשמח לתרומה מהשמיים;)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 14:37 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | להחליט? לא ביקשתי;) ממממ, אז אם ומדובר במצב נגיד כמו שלי של צריכת התעניינות מוגברת על שלל מושגים ולא על סתם עניינים על החיים, היית ממשיך? וכמו שאמרת לפעמים העניין כבר נראה מה בכך אחרי שאתה מבין שצריך להתפשר , השאלה האם זה דבר בסיסי או שמא זה כן עניין שצריך ״להתפשר״ עליו? , אהה ואשמח לתרומה מהשמיים;) |
|
:)
מאד אינדבדואלי.
האם אני הייתי ממשיך עם זה אילו הייתי שם, זה לא רלוונטי, גם מהסיבה שיש הבדלים בין גברים לנשים מבחינת הצורך בזה (אמר לי לאחרונה אחד מהגדולים בתחום, שהוא שאל בחור; "למה אתה מחפש דווקא חכמה? אתה שוכח שלאשה חכמה יש גם דעות משלה, אתה תצטרך להתמודד עם זה... לא עדיף מישהי פחות חכמה?... ", ואידך זיל גמור... וזה נכון שזה שונה ואינדבדואלי, כי אשה שהיא חכמה אמנם, אבל יש לה מידות תרומיות במיוחד אז זה לא אותו הדבר...), וגם כי כל אחד ומה שחשוב לו. גם אילו הייתי מוריד זה לא אומר שאת אמורה להוריד, וכן להיפך.
פשוט צריך לנסות לחשוב קדימה בתקופת הזמן... אפילו לא הרבה... חצי שנה...
ולנסות לדמיין האם אני מסוגל לחיות עם האדם הזה את היום יום בנתונים האלו והאלו...
האם אני מסוגל להתחבר אליו רגשית, האם אני מסוגל להעריך אותו, האם נוכל לנהל דו שיח שיעניין גם אותי ולא רק אותו.
גם כך לתחזק ולחדש את הרגש זו עבודה, אז אם אני לא מעריך את הצד השני, לא משנה אם זה יופי או אופי או שכל, או... כל אחד מה שחשוב לו... זה עלול לגרום לבעיות.
אז נכון, יש דברים שעם הנישואין הם יכולים להסתדר ע"י רגשות החיבה וכו', השאלה שלך לא קשורה לזה, אלא לקונקשיין ביניכם, וממילא מבחינות מסויימות זה אמור להשפיע על ההערכה שלך כלפיו.
אם התשובה שלך שזה לא ישפיע, וזה לא הכרחי לצרכייך, ואת רואה את עצמך מסתדרת עם זה נפלא כרעיה, כאמא לילדים, אז לכי על זה. אם את חוששת אז תורידי. איך שאת כותבת כרגע בספקנות, הייתי נותן לזה עוד פגישה כדי לעמוד יותר לעומק על הדברים ולהרגיש שלימות עם כל סוג של החלטה.
תרומות זה רק לנזקקים :)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 17/02/2016 14:40:49
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 15:16 |
|
| |
לא קשור!מותר להיות חכם ולא להיות דעתן! לא רואה עצמי דעתנית ממש לא , אבל לדעת אני כן אוהבת :) להחכים ללמוד.. ולא ממש לא רואה עצמי חכמה חלילה, אפילו קלילות דעת יש בי ;) ויכול להיות שהבחור בעל חכמה מופלגת גם הוא! אבל אדם שיש בו אתה יכול לראות לפי עינייני השיחה שלו והתפתחות הנושאים, מה שלא קרה עד עכשיו , זה ירד כבר.. ! אבל החלו לצאת שמועות של ״בחורה שטוחה״ השאלה אם זה נכון, כי כימייה הייתה משיכה גם כן...השאלה אם יש לזה המשך.. ופגישות רבות לפעמים יכולים להטעות לא לעזור.. במיוחד אם הבחור או הבחורה נראים סבבה +++++. חחחחחחח ;)
אני נסקקת;)
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 17/02/2016 15:21:01
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 18:58 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | לא קשור!מותר להיות חכם ולא להיות דעתן! לא רואה עצמי דעתנית ממש לא , אבל לדעת אני כן אוהבת :) להחכים ללמוד.. ולא ממש לא רואה עצמי חכמה חלילה, אפילו קלילות דעת יש בי ;) ויכול להיות שהבחור בעל חכמה מופלגת גם הוא! אבל אדם שיש בו אתה יכול לראות לפי עינייני השיחה שלו והתפתחות הנושאים, מה שלא קרה עד עכשיו , זה ירד כבר.. ! אבל החלו לצאת שמועות של ״בחורה שטוחה״ השאלה אם זה נכון, כי כימייה הייתה משיכה גם כן...השאלה אם יש לזה המשך.. ופגישות רבות לפעמים יכולים להטעות לא לעזור.. במיוחד אם הבחור או הבחורה נראים סבבה +++++. חחחחחחח ;) אני נסקקת;)
תוקן על ידי שאנל_22 ב- 17/02/2016 15:21:01 |
|
אני חושב שמי שגולש פה, יודעת שאת חכמה...
מה שלא ברור לי שאם יש לך ספק האם הוא חכם או שרק לא מביע את זה ולא מספיק "זורם" בלשונינו, איך את זו שהפכת להיות הבחורה השטחית?
מי שיש לה חכמה ודעת, יכולה להעשות הפרדה בין משיכה לריאליות. כ"ש כשיש את נוסח ספרד שב"אתה חונן". אז כן.. תעשי עוד פגישה.
נסקקת? שתמשיכי לנסוק מעלה מעלה :)
תוקן על ידי נועם_ושלום ב- 17/02/2016 19:22:45
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 19:38 |
|
| |
אסם שלום..אני רוצה להזמין בבקשה 50 קילו מיונז..!
אהה..אז אני צריכה לרשום בקורות חיים שלי גלשתי בפורום פלוני בן אלמוני? למה רק פה ורק אחדים מפה אומרים שיש לי בינה להשכיל בין ביום ובין לילה :) כך ש...
אני לא יודעת מה קשור כלכך.. אבל הכרתי אדם .חכם מטורף..משו לא לסקאלה שלנו.. שהכיר בחורה יפה..אני חוזרת..רק יפה! בלי טעם ועם ריח. ובכלופן הסתנוור..
מה זה מלמד אותנו? שלפעמים המח נחבא לו..בטח אחרי ששרדת 2 פגישות.. ולפעמים ההפרדה היא כמו בזמן הריקודים בחתונה..יורדת תוך שניה:) כך ש..האם להמשיך ולהיות שטו-חה (חחחח) ולהקשיב לאינטואיציה.. או לתת עוד צאנסה..אולי המח מסתתר לו מתחת לגל בשיער :) אבל לקחת ריזיקס ..
אתה חונן? אני יותר הולכת על "חתן-הוא לפניך.רחם עלינו" בהבהרה תימנית:)
ערפ טופ .
|
|
|
|
|