|
|
| נשלח ב-17/2/2016 20:12 |
|
| |
פרומקע! איזה מותק שבאת עד לכאן בשביל לתקן ת בעייתית:)
אבל הפעם לצערי השכווי ששמו שאנל היה מעט יותר מתוחכם..
הבהרה (לשון נקבה.שינוי צבע לבהיר יותר) את התימני נלבין ונלביש על האשכנזי שבפורום (משחק מילים וזה) לא נורא.. בטוח בעתיד יצא לך לתקן אותי עוד הרבה:) כיף לראותותך
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 20:17 |
|
| |
היי שאנלה!!! דווקא צחקתי על איך אפשר לקרוא משהו בהיר על תימנית... גם משחיק מילים אבל נו שויין, ניצחתני
מה שלום הפורום? מי חתן/כלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 21:30 |
|
| |
מעורר מחשבה.. סתם אבל, חלק מהתוכניות זה גם להכניס לבחור מחשבות ורצונות בראש... אלוקים ידע, שלו יש את הכלים ועליו נגזר להתמודד עם טרגדיה כזו. ולכן אף אחת לא הייתה יפה כמוהה. הרצונות שלו הם חלק מהתוכנית.... וכולנו נעלמים קטנים קטנים במשוואה אחת גדולה של הבורא. ושנזכה תמיד לעשות את רצונו.... ושלא יביאינו לידי ניסיון....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2016 22:26 |
|
| |
| tamar8 כתב: |  | מעורר מחשבה..
סתם אבל,
חלק מהתוכניות
זה גם להכניס לבחור מחשבות ורצונות בראש...
אלוקים ידע, שלו יש את הכלים ועליו נגזר להתמודד עם טרגדיה כזו.
ולכן אף אחת לא הייתה יפה כמוהה.
הרצונות שלו הם חלק מהתוכנית....
וכולנו נעלמים קטנים קטנים
במשוואה אחת גדולה של הבורא.
ושנזכה תמיד לעשות את רצונו....
ושלא יביאינו לידי ניסיון.... |
|
גם תגובתך, מעוררת מחשבה.
ואמנם ברור שהכל חלק מהתכנית. והרוב נעלם ונסתר מנגד עינינו.
כל הדיון הוא מה בגדר ה"השתדלות".
אמן אמן ואמן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2016 09:59 |
|
| |
תמר, מפתיעה כל פעם מחדש.. חיזקת! אשרייך צדקת. נועם..התחכמויות ? אני ? אתה בטוח? נו שוין שיהיה... ובהחלט הסקנו את המסקנות.. בתקווה שבחתונתי ההפרדה תישאר על תילה;) (בלי כמה תלויות) בברכת חנון את החנון,ולא את החנון עם הג׳חנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2016 10:14 |
|
| |
| גינגונת כתבה: |  |
אתה באמת לא מבין את המסר רציף?  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2016 10:20 |
|
| |
| נועם_ושלום כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | יש אנשים שנחוץ להם יופי סביר, (=בעיניהם) כלומר ; יופי מושלם, (=בעיני החברה) וזה נחשב בחברה לדרישה מוגזמת ותמוהה  יתכן בכלל, שהבחור המושלם לא חיפש יופי מושלם, הוא חיפש אחת סבירה יחסית - בעיניו, אלא שהיה מי שדאג לרכל עליו, יש לו הרי אפשרות, אז למה לשפוט אותו ?... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אף אחד לא שפט. ממש לא. אהבתי את ההגדרה שלך לחילוק של עיני החברה ועיני האדם עצמו. אבל.... זה בעצם (חלק מ...) התשובה לשאלתך בתגובה השניה גם... כל הרעיון הוא שיש אנשים שמה שבחברה מוגדר כדבר שאין להתעקש עליו והוא מהווה בונוס, אצלם זה בייסיק ולא ניתן להתפשרות. והמסר הבסיסי בכל זה במילים ברורות יותר (למרות שהוא ברור מאילו), זה "אמונה"!!! אנחנו לא מנהלים את העולם. ואפילו לא את חיינו. אדם יכול לתכנן לעצמו מהלכים, תכניות, לימודים, עסקים, סוג שידוך, סטטוס, זרם ומגזר, איכות ומראה, רקע משפחתי, ועוד... אבל יש את הבורא. ובמילים חדות יותר? כן, זה מזעזע להתקל בבחור שמצא את בחירת ליבו, התאמה שמרגישה מושלמת, מראה מקסים וכו', אבל לא. לא התאריך שתכננתם כל כך יפה יקרה, ולא. לא תקבל את המראה החיצוני הזה. אותו בחור מקבל שבר כלי לצערינו... כן, פני מתכרכמות כשאני חושב על זה, אבל זו המציאות העצובה של אותו בחור מקסים. תובנת משנה? האופי הוא מה שנשאר. היופי? אין שום ביטוח. לאף אחד. |
|
יפה הסברת. אתה מזכיר לי את ים הסבלנות של טום.. גם האופי עלול להשתנות.. המסר כאן ; תמיד, תמיד, אנחנו תלוים בבורא עולם . יש כאן שאלה סבוכה אחרת, האם יש לאיש אפשרות לעזוב אותה ?... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2016 10:55 |
|
| |
שאנל, יש עוד מה לעיין בשאלה שלך, והאם בכלל את צודקת בתאוריה שלך עליו, האם הוא בעצם מתאים לך בהרבה דברים אחרים שאת לא ממש לקחת את זה בחשבון, לדוגמא ; אם הוא מקשיב לך ויש לך יותר מקום בקשר זה יתרון ראוי לציון, וכו' וכו' אין לך מה לחשוש שמה תיסחפי . מה שבולט כאן שחסר בו אולי צורך בסיסי שלך שיהיה שנון,  שיהיה שמייח  מאידך, אם אין לו את זה כל כך, לעת עתה, יתכן שלא חכם יהיה להוריד כלי יקר זה . תעשי חושבים, ואז אם תגיעי לעוד פגישה זה יהיה מרצון. בהצלחה !
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 18/02/2016 10:57:03
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2016 12:58 |
|
| |
הזכרתם לי סיפור אחר. סיפור שאני מכיר מכלי ראשון.
בחורציק אחד שהיה בשידוכים ואימו לא הסכימה בשום פנים ואופן לשמוע על בחורות מלאות או שמנות רק רזות ובלשונינו חטובות ויפות.
ויהי היום הציעו לו שידוך בחורה צעירה ויפה חטובה וחתיכה וכולם היללו ושיבחו אותה. נפגשו כמה פגישות וזרחו אחד לשני והתחתנו.
לאחר ימי השבע ברכות הכלה אומרת לחתן נראה לי אחרי כל החתונה והשבע ברכות אני מרגישה שאני מתחילה להשמין חזרה.
הבחור כולו נבהל אומר רק שאמא שלי לא תדע ומה הפירוש להשמין חזרה?
סיפרה לו האשה כך. חצי שנה לפני שהתארסו הכלה קיבלה אפצעס. למי שיודע זה פצעים בפה. והגיע למצב שהיא לא יכלה לאכול כלום רק לשתות במשך חודש היא הייתה חולה ככה. כמובן שהיא צנחה במשקל בעבר היא הייתה שמנה מאוד.
ככה עד שניהתה חתיכה ויפה ואמרה אני בשידוכים נשמור על הגיזרה
כשהציעו את הבחורה לאם החתן אף אחד לא סיפר שבעבר הייתה שמנה וכך יצא השידוך לעולם. הסיפור הזה רק כדי להמשיך ולהסביר לנו ששידוך זה רק משמיים וכשצריך העולם יכול להרזות ולהשמין לגל סיבות ולסובב את הסיבות כדי ששידוך מסוים יצא לפועל.
אל תיפלו ואל תרעו כשזה יגיע זה יגיע והדברים מכוונים גם כלפי עצמי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2016 14:32 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | תמר, מפתיעה כל פעם מחדש.. חיזקת! אשרייך צדקת. נועם..התחכמויות ? אני ? אתה בטוח? נו שוין שיהיה... ובהחלט הסקנו את המסקנות.. בתקווה שבחתונתי ההפרדה תישאר על תילה;) (בלי כמה תלויות) בברכת חנון את החנון,ולא את החנון עם הג׳חנון. |
|
ה'התחכמויות' נאמרו ברוח טובה כמובן :)
בניין (של רוחניות, תורה, וכו') לא יכול להבנות אם היסודות רעועים. אז בטוחני שההפרדה תשאר על תילה, ואז תזכי לא לבניין, אלא ל"עיר (בנים ובני בנים) על תילה". (לכה דודי...)
הרב שמחה כבן טוען שלא כדאי לערבב ג'חנון עם גפילטע פיש, אמנם אם הג'חנון אינו ממש ג'חנון מקורי אז זה שונה. זה יכול להיות שיוצר הג'חנון היגר מתי שהוא, או סתם בני תשחורת.
אז.. והוא רחום יכפר...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2016 14:49 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | נועם_ושלום כתבה: |  |
| רציף כתב: |  | יש אנשים שנחוץ להם
יופי סביר, (=בעיניהם)
כלומר ;
יופי מושלם, (=בעיני החברה)
וזה נחשב בחברה
לדרישה מוגזמת ותמוהה
יתכן בכלל, שהבחור המושלם
לא חיפש יופי מושלם,
הוא חיפש אחת סבירה יחסית - בעיניו,
אלא שהיה מי שדאג
לרכל עליו,
יש לו הרי אפשרות,
אז למה לשפוט אותו ?...
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
אף אחד לא שפט. ממש לא.
אהבתי את ההגדרה שלך לחילוק של עיני החברה ועיני האדם עצמו. אבל....
זה בעצם (חלק מ...) התשובה לשאלתך בתגובה השניה גם...
כל הרעיון הוא שיש אנשים שמה שבחברה מוגדר כדבר שאין להתעקש עליו והוא מהווה בונוס, אצלם זה בייסיק ולא ניתן להתפשרות.
והמסר הבסיסי בכל זה במילים ברורות יותר (למרות שהוא ברור מאילו), זה "אמונה"!!!
אנחנו לא מנהלים את העולם.
ואפילו לא את חיינו.
אדם יכול לתכנן לעצמו מהלכים, תכניות, לימודים, עסקים, סוג שידוך, סטטוס, זרם ומגזר, איכות ומראה, רקע משפחתי, ועוד... אבל יש את הבורא.
ובמילים חדות יותר? כן, זה מזעזע להתקל בבחור שמצא את בחירת ליבו, התאמה שמרגישה מושלמת, מראה מקסים וכו', אבל לא. לא התאריך שתכננתם כל כך יפה יקרה, ולא. לא תקבל את המראה החיצוני הזה. אותו בחור מקבל שבר כלי לצערינו... כן, פני מתכרכמות כשאני חושב על זה, אבל זו המציאות העצובה של אותו בחור מקסים.
תובנת משנה? האופי הוא מה שנשאר. היופי? אין שום ביטוח. לאף אחד. |
|
יפה הסברת.
אתה מזכיר לי את ים הסבלנות של טום..
גם האופי עלול להשתנות..
המסר כאן ;
תמיד, תמיד, אנחנו תלוים בבורא עולם .
יש כאן שאלה סבוכה אחרת,
האם יש לאיש אפשרות לעזוב אותה ?...
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
טנקס. בשמחה.
בהחלט שגם אופי עלול להשתנות. חיזקת את דבריי מזווית נוספת מצד אחד, אבל לשנינו ברור שמצד אחד אופי הוא העיקר, ובנוסף, לנתונים פיזיים סיכויים של 100 % שיחול שינוי, כל השאלה כמה זמן זה לוקח ועוד ועוד...
אפשרות יש לו. האם זה יפה? לא. מעשית? שכל אחד מאיתנו יודה להקב"ה שהוא לא נמצא במקום הזה.
 |
|
|
|
|
|