אני חושב שהנושא שונה לגמרי.
אין לי בעיה בכלל שרפרומים יתפללו בכותל, כמו שאין לי בעיה שהאפיפיור יתפלל בכותל, או כל גוי, או עובד עבודה זרה אחר יתפלל בכותל, להיפך, אחד המעלות של הכותל הוא שהוא יכול להיות "בית תפילה לכל העמים" ולא תיפגם מקדושתו בכלל. (כמובן כל עוד שלא עובדים שם עבודה זרה)
הנקודה היא שהרפורמים מחפשים בכל מחיר הכרה, הכרה שהם גם זרם ביהדות, שהם והאורתודוקסים זה שני זרמים לגיטמייים, "והבוחר יבחר". לשם כך הם משקיעים מליוני דולרים, בלוביסטים בכנסת, בכתבות בעיתונים, במהומות שוא, הכל בשביל לקבל קורטוב הכרה.
הרי באמת, אף אחד לא אמר להם שאסור להם להתפלל בכותל, להיפך, הם מוזמנים להתפלל בכל עת, כל עוד הם שומרים על קדושת המקום ועל כבודו, אבל הם לא מחפשים להתפלל בכלל, ולא מעניין אותם הכותל בפרט, (הרי בתור רפורמים, הם יכולים לעשות עוד רפורמה קטנה ולשנות את המיקום של הכותל למקום אחר בארה"ב למשל, זה יעלה להם הרבה יותר זול, זה יהיה יותר נגיש, ומן הסתם גם יותר מודרני ויפה)
עכשיו בעיקרון, אין לי באמת התנגדות שמי שיתן להם הכרה זה מדינת ישראל, ולכן אין לי באמת בעיה שיהיה להם חלק בכותל, מבחינתי מדינת ישראל לא מייצגת, ולא אמורה לייצג יהדות בשום צורה או אופן, הרי מדינת ישראל תומכת בחילולי שבת, ונותנת לגיטמיציה גם לשאר הדתות (נצרות ואיסלאם) כמעט במידה שווה ליהדות, ולכן לי באמת אין בעיה שהם גם יתנו הכרה או לגיטימציה לרפורמים.
אלא מה, שיש הרבה אנשים (שמחוסר הבנה, תמימות, רשעות, או לא משנה למה) מדינת ישראל כן מייצגת או לפחות כן אמורה לייצג את היהדות, ואם היא תתן לגיטימציה לרפורמים, אז יש שיראו בזה מתן בעיה ליהדות השרשית.
עוד נקודה אחת, גם אם נניח שמדינת ישראל כן מייצגת בעבור אי אלו אנשים את היהדות ולכן יש להשתדל שלא תהיה הכרה לרפורמים, אבל הצורה וההתנהלות שבה זה נעשה לדעתי רק הורסת את המטרה עצמה, בגלל שאם אני מגדיר את הרפורמים כקבוצה תמהונית, קטנה, בלתי מזיקה, ובסכנת הכחדה, אם כן למה בכלל להתייחס אליהם? חסרים תמהונים בעולם?
לדעתי עצם המלחמה בהם נותנת להם כח, ועושה מצג שווא כביכול יש פה זרם משמעותי שיש להילחם בו.
 |
|
|