בית פורומים עצור כאן חושבים

הקצעת מקום בכותל למתפללים לא כפי שאנחנו מתפללים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/3/2016 14:04 לינק ישיר 
הקצעת מקום בכותל למתפללים לא כפי שאנחנו מתפללים

למה לא?

: מאי חזית דדמא דידך סומק טפי? דילמא דמא דההוא גברא סומק טפי.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/03/2016 14:05:36

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 14:17 לינק ישיר 

אכן גם הרב רבינוביץ חושב כך (מהיכרות אישית)

כדאי לתקן בכותרת האשכול: הקצאת (ולא הקצעת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 14:33 לינק ישיר 

שאלה משונה. ועוד הקישור למאי חזית. אם אני מאמין שזה חילול הקודש למה אני אמור להסכים לזה? לפי ההיגיון המשונה הזה אני אמור להסכים לכל מה שמישהו אחר יעשה כי דם דידי אינו סמוק טפי. כמובן שאפשר להעלות את השאלה אם צריך לאפשר או לא, אבל האופן שבו הוצגה כאן השאלה, כאילו זה קשור לצבע הדם בהחלט מעורר תמיהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 14:37 לינק ישיר 

פתיאמי
תודה על ההמלצה לתיקון. בחרתי בהקצעה שפרושה בעברית גם  ליטוש של דבר גולמי.  =החלקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 14:40 לינק ישיר 

יש
הכותל שייך לכל עם ישראל. ולכל מי שרוצה להתפלל. אתה מאמין שזה חילול הקודש. זכותך להאמין בכך. אבל גם לאחרים יש זכויות.
ומכאן -מאי חזית שזכותך שווה יותר מזכותו של האחר.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 03/03/2016 14:42:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 14:47 לינק ישיר 

למה רק לעם ישראל?
בכל אופן השאלה היא האם לכולם יש זכויות במידה שווה. אתה מניח משום מה שכן. סבבה, תיהנה. תן גם למאמינים שדרכם היא משגל קבוצתי ופולחן לעגל להיות שם. פשוט לא ברור לי איזה דיון אתה מתכוון לעורר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 15:08 לינק ישיר 

הדיון אמור להיות- לכולם הזכויות שוות.  ואין לאף אמונה ודעה זכויות יתר.- לדעתי.
והנה התברר כי לדעתך לא כך הדבר. אתה חושב שלאמונתך יש זכויות יתר.
ולכן הקדמתי ושאלתי- מאי חזית? ועל כך אמור להיות הדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 15:22 לינק ישיר 

אתה באמת לא יודע את התשובה? אני חושב שלאמונתי זכויות יתר כי היא נכונה.
כמובן ששכחת להתייחס לשאלה אם מבחינתך הכותל שייך גם למי שמבחינתו תפילה כרוכה במעשי גילוי עריות המוניים ופומביים או בהקרבת קורבנות לצלמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 15:26 לינק ישיר 

יש
סליחה אבל אתה גולש .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 20:21 לינק ישיר 

ירוחם

א. האם אתה נגד החלטות ציבוריות כאשר יש מיעוט שאינו מסכים להם? האם זה נראה לך צודק?
    יש לברר מהו צדק.
ב. האם אתה נגד החלטות ציבוריות כאשר הם נוגדות למוסר? 
    יש לברר מהו מוסר.
ג. למה דווקא "מוסר"? למה לא להגדיר את זה "ערכים" או אולי ערכים מקובלים" או אולי "דבר הא-ל", או "דת" או "חוק" או אולי משהו אחר. צריך לברר מה משמעותו של כל אחד מהמינוחים האלו וממקביליהם שלא הוזכרו בסעיף זה, אילו מינוחים נוספים אפשריים (כלומר גם כאלה שאיננו מעלים בדעתנו), מה משמעויותיהם, ואיך מקבלים החלטות לאור כל זה. 
ד. המושג "זכות" (שהשתמשת בו כאן) - הוא מושג מאוד מסויים. אפשר גם להשתמש במילה "רשאי". האם כל אדם רשאי לעשות כל דבר שמשרת אותו (או שהוא חושב שמשרת אותו)? ושוב, גם כאן אפשר להעלות כל מיני מינוחים.

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 03/03/2016 20:24:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 20:26 לינק ישיר 

"מאי חזית דדמא דידך סומק טפי? דילמא דמא דההוא גברא סומק טפי"
כתוב גם "אורייתא הוא דקמרתחא ביה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 21:14 לינק ישיר 

אליקים
במחילה אבל אני לא מבין אותך. מה לא מוסרי? בהתנהגות הרפורמים. מי כאן הרוב ומי המיעוט?
הציטוט שלך - אוריתא  דקמרתחא.... מה ענינו לכאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2016 21:59 לינק ישיר 

סעיף ב' שלי (על המוסר) הוא רק המשך לסעיף א' - אם נניח שאתה מקבל את דעת המיעוט לזכויותיו - האם תקבל אותה בכל מקרה, גם כאשר היא סותרת -חוקים- כלשהם? אלא מאי, בדורנו הפוסט מודרני, אנשים רבים, ובמקרה ספיציפי זה כנראה גם אתה - לא מקבלים שום -חוק- מלבד בערך זכויות האדם והחובות המוסריות. לכן תליתי את שאלתי בחוקים מוסריים, ומייד עברתי בסעיף ג' להבהיר את הבעיה כפי שהיא.
לגבי הרוב והמיעוט - מי הם רוב המתפללים בכותל?
"אורייתא הוא דקמרתחא ביה" - הרי גם לא מדובר כאן על "מאי חזית דדמא", מאחר ואין כאן משפט דמים. אבל באותה צורה שזה קשור לכאן, גם זה קשור לכאן - ההתנגדות אינה מצד דם סמוק יותר, אלא מצד אורייתא דקמרתחא ביה - כלומר התורה - "החוק" הנ"ל - הוא המניע של המתנגדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2016 07:57 לינק ישיר 

אני חושב שהנושא שונה לגמרי.

אין לי בעיה בכלל שרפרומים יתפללו בכותל, כמו שאין לי בעיה שהאפיפיור יתפלל בכותל, או כל גוי, או עובד עבודה זרה אחר יתפלל בכותל, להיפך, אחד המעלות של הכותל הוא שהוא יכול להיות "בית תפילה לכל העמים" ולא תיפגם מקדושתו בכלל. (כמובן כל עוד שלא עובדים שם עבודה זרה)

הנקודה היא שהרפורמים מחפשים בכל מחיר הכרה, הכרה שהם גם זרם ביהדות, שהם והאורתודוקסים זה שני זרמים לגיטמייים, "והבוחר יבחר".  לשם כך הם משקיעים מליוני דולרים, בלוביסטים בכנסת, בכתבות בעיתונים, במהומות שוא, הכל בשביל לקבל קורטוב הכרה.

הרי באמת, אף אחד לא אמר להם שאסור להם להתפלל בכותל, להיפך, הם מוזמנים להתפלל בכל עת, כל עוד הם שומרים על קדושת המקום ועל כבודו, אבל הם לא מחפשים להתפלל בכלל, ולא מעניין אותם הכותל בפרט, (הרי בתור רפורמים, הם יכולים לעשות עוד רפורמה קטנה ולשנות את המיקום של הכותל למקום אחר בארה"ב למשל, זה יעלה להם הרבה יותר זול, זה יהיה יותר נגיש, ומן הסתם גם יותר מודרני ויפה) 

עכשיו בעיקרון, אין לי באמת התנגדות שמי שיתן להם הכרה זה מדינת ישראל, ולכן אין לי באמת בעיה שיהיה להם חלק בכותל, מבחינתי מדינת ישראל לא מייצגת, ולא אמורה לייצג יהדות בשום צורה או אופן, הרי מדינת ישראל תומכת בחילולי שבת, ונותנת לגיטמיציה גם לשאר הדתות (נצרות ואיסלאם) כמעט במידה שווה ליהדות, ולכן לי באמת אין בעיה שהם גם יתנו הכרה או לגיטימציה לרפורמים.

אלא מה, שיש הרבה אנשים (שמחוסר הבנה, תמימות, רשעות, או לא משנה למה) מדינת ישראל כן מייצגת או לפחות כן אמורה לייצג את היהדות, ואם היא תתן לגיטימציה לרפורמים, אז יש שיראו בזה מתן בעיה ליהדות השרשית.

עוד נקודה אחת, גם אם נניח שמדינת ישראל כן מייצגת בעבור אי אלו אנשים את היהדות ולכן יש להשתדל שלא תהיה הכרה לרפורמים, אבל הצורה וההתנהלות שבה זה נעשה לדעתי רק הורסת את המטרה עצמה, בגלל שאם אני מגדיר את הרפורמים כקבוצה תמהונית, קטנה, בלתי מזיקה, ובסכנת הכחדה, אם כן למה בכלל להתייחס אליהם? חסרים תמהונים בעולם? 

לדעתי עצם המלחמה בהם נותנת להם כח, ועושה מצג שווא כביכול יש פה זרם משמעותי שיש להילחם בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2016 09:38 לינק ישיר 

ירוחם,
סכסוכים על מקומות קדושים נפתרים בדרך כלל בכוח. ראה מה שקורה במערת המכפלה, אתה יודע היטב מה היה קורה אם המוסלמים היו חזקים יותר.
אותו הדבר בכותל המערבי, מי שחזק יותר קובע.

הייתי מציע לכל המעורבים בסכסוך לעשות את 'מבחן הבעל' כפי שעשה אליהו הנביא.
ומי שייענה יקבע מה שיקרה בכותל.

וַיְהִי בַצָּהֳרַיִם וַיְהַתֵּל בָּהֶם אֵלִיָּהוּ וַיֹּאמֶר קִרְאוּ בְקוֹל גָּדוֹל כִּי אֱלֹהִים הוּא כִּי שִׂיחַ וְכִי שִׂיג לוֹ וְכִי דֶרֶךְ לוֹ אוּלַי יָשֵׁן הוּא וְיִקָץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2016 10:48 לינק ישיר 

עומד בפרץ 

מדינת ישראל היא מדינה ששמה לה למטרתה העיקרית את ההגנה על כל יהודי שרק ירצה. הגנה פיזית - וגם שיוך לקבוצה חברתית שכולה יהודית, והמנהלת את עצמה. האם זה אינו חשוב ליהדות?

והאם מתן אפשרות לחילול שבת מבחינת ההלכה הרשמית, מאפיל לדעתך על החשיבות של מדינה שיום השבתון הרשמי שלה הוא שבת, מה שמאפשר אווירה שונה לחלוטין מאשר בכל מדינה שאינה יהודית?

(דברים אלו כמובן כבר שייכים לאשכול אחר.)

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 04/03/2016 10:52:21

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הקצעת מקום בכותל למתפללים לא כפי שאנחנו מתפללים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext