|
|
| נשלח ב-18/3/2016 10:31 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | מואדיב, נעלם ממך שכתבתי 'זכות מסויימת בעצמה' והזכות אינה מעשה ידיה אלא זכות הבעילה. אליקים, ומה אתה תעשה עם הלשון''גמרה ומקניא נפשה''? |
|
יצאנית מוכרת את זכות הבעילה, לא אשה הנישאת כדמו"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2016 12:55 |
|
| |
יצאנית משכירה את זכות הבעילה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2016 23:12 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | יצאנית משכירה את זכות הבעילה |
|
הכזונה תעשה את אחותך? כשנישאה, היא מכרה לגבר את הזכות הזו?
ומה תעשה לנישואין מוגבלים בזמן? איך תבדיל שם בין מכירת הזכות לזמן מוגבל, לבין ההשכרה של אותה הזכות לאותו פרק הזמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2016 23:21 |
|
| |
מה זה נישואין מוגבלים לזמן?! קידושין לא פקעי בכדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2016 23:29 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | | מה זה נישואין מוגבלים לזמן?! קידושין לא פקעי בכדי. |
|
צא מהפורום וסע לשכנציב (יומא יח:).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2016 23:52 |
|
| |
למדת את זה עם פירושים? היא מגורשת בגט.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2016 00:14 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | למדת את זה עם פירושים? היא מגורשת בגט. |
|
הגט ידוע מראש. כלומר - מכירה לזמן קצוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2016 00:42 |
|
| |
ועדיין, היתה מכירה גמורה, אלא שעם התחייבות להקנאה חוזרת ולא שני לך בין שכירות ובין קניין ע"מ להחזיר? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2016 10:04 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  |
אין שום קשר לכל מה שכתבת. ה' יכול לכבד את הפטור שחז"ל נותנים למי שבא להם, אבל הוא לא התחייב לתת מתנות לפטורים אלא למקיימי מצוות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לכן כתבתי שהילד כבר מבין שהוא צריך לסמוך רק על עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2016 10:15 |
|
| |
מואדיב המכירה היא לא לזמן קצוב, אלא מכירה מוחלטת, ואחר כך האישה קונה את עצמה. אין בזה שום קושיה לשיטתו של אריאל. אפילו אם תאמר שיש כאן קידושין על תנאי שיתן גט, אלה קידושין מוחלטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2016 16:13 |
|
| |
אריאל
אכן אמרתי שצריך להסביר יותר ואיני יודע.
מואדיב
"השימוש בלשון קניין נובע ממצוקה, מחוסר במונח מתאים,...יש כאן שיתוף השם בשל מחסור במונח מתאים - אך זה משהו אחר לגמרי" אני מאמין, כי הקב"ה, וגם חכמי ישראל, יכלו, אילו רק רצו, למצוא, או עכ"פ להמציא - מינוח מתאים. לכן, אמנם אני מסכים שעדיפה לשון אחרת - ואכן הם בחרו לשון יותר טובה - "קידושין" - הלשון "מקניא" - באה רק כלשון משנית, מבחינתי. ועדיין צריכה הסבר. אני מניח שהם רצו לבטא בזה היבט מסויים של הקידושין, ואיני יודע מהו.
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 20/03/2016 16:13:31
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 00:51 |
|
| |
ב"ה
לאריאל73
יש כאן השפלה, בין אם תעצום את עינייך ובין אם לאו. אם אתה מתנגד מטעמיך, לטקס כיום- אתה מוזמן להצטרף ולפתוח את העניין.
זה שאנשים לא חשים מושפלים אין זה אומר שאין כאן השפלה.
העולם כבר מכיר ב'תסמונות שטוקהולם' למיניהן (בכל שם שתרצה לכנותן).
או כמו שמרי אן אוונס נסחה בספרה (מידלמארץ', עמ' 70): "הגיעה איפוא השעה שהכלה המאורסה תראה את ביתה-לעתיד, ותפסוק אילו שינויים רצונה שייעשו שם. אשה פוסקת קודם לנישואים כדי שתמתק לה הצייתנות לאחריהם. אכן, משגים שאנו בני תמותה, אנשים ונשים, שוגים בשעה שאנו משיגים את מבוקשנו יש בהם כדי לעורר פליאה, מדוע הדבר כל-כך מצא חן בעינינו."
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 00:55 |
|
| |
אחד הדברים המעניינים בנושא זה הוא הרושם הנוצר, שאומר כי נישואין שוויוניים מקורם חיצוני ליהדות.
מה שמעלים את הנביא הושע, שניסח את אחרית הימים כנישואין שוויוניים, ועוד ביחס בים עם ישראל כלפי הקדוש ברוך הוא.
(הושע, ב)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 09:43 |
|
| |
אין בהושע ב צל של רמז לנישואים שוויוניים. היהדות לא הכירה חיה כזו
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 10:02 |
|
| |
וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי, לְעוֹלָם; וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי בְּצֶדֶק וּבְמִשְׁפָּט, וּבְחֶסֶד וּבְרַחֲמִים.
|
|
|
|
|