| נשלח ב-23/3/2016 13:15 |
|
| |
"וְהָיָה בַיּוֹם-הַהוּא נְאֻם- ה' תִּקְרְאִי אִישִׁי וְלֹא-תִקְרְאִי-לִי עוֹד בַּעְלִי" (הושע, ב' י"ח. בסוף אותה 'פרשיה' מופיע כסיכום הספוק שהביא שלישישי)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 13:38 |
|
| |
| ציפורמדבר כתב: |  | "וְהָיָה בַיּוֹם-הַהוּא נְאֻם- ה' תִּקְרְאִי אִישִׁי וְלֹא-תִקְרְאִי-לִי עוֹד בַּעְלִי" (הושע, ב' י"ח. בסוף אותה 'פרשיה' מופיע כסיכום הספוק שהביא שלישישי) |
|
זה ממש לא קשור לשוויון, זה קשור לאיסור עבודה זרה. הרי חתכת את ההקשר, לפני ואחרי:
וּפָקַדְתִּי עָלֶיהָ אֶת-יְמֵי הַבְּעָלִים אֲשֶׁר תַּקְטִיר לָהֶם, וַתַּעַד נִזְמָהּ וְחֶלְיָתָהּ וַתֵּלֶךְ אַחֲרֵי מְאַהֲבֶיהָ; וְאֹתִי שָׁכְחָה, נְאֻם-ה'. לָכֵן, הִנֵּה אָנֹכִי מְפַתֶּיהָ, וְהֹלַכְתִּיהָ הַמִּדְבָּר; וְדִבַּרְתִּי עַל-לִבָּהּ. וְנָתַתִּי לָהּ אֶת-כְּרָמֶיהָ מִשָּׁם, וְאֶת-עֵמֶק עָכוֹר לְפֶתַח תִּקְוָה; וְעָנְתָה שָּׁמָּה כִּימֵי נְעוּרֶיהָ וּכְיוֹם עֲלוֹתָהּ מֵאֶרֶץ-מִצְרָיִם. וְהָיָה בַיּוֹם-הַהוּא נְאֻם-ה' תִּקְרְאִי אִישִׁי; וְלֹא-תִקְרְאִי-לִי עוֹד בַּעְלִי. וַהֲסִרֹתִי אֶת-שְׁמוֹת הַבְּעָלִים מִפִּיהָ; וְלֹא-יִזָּכְרוּ עוֹד בִּשְׁמָם...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 14:20 |
|
| |
אי אפשר לקרוא את הפרק, כולל הסיפא שלו ולא להרגיש שהבעל הוא הריבון למעשה אפשר כפי שהוכיחו כאן כמה אנשים אבל זה תמוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 14:25 |
|
| |
ת"ט בפורים קוראים בקול: רם להיות כל איש שורר בביתו. בתשעה באב יושבים על הרצפה וקוראים בלחש: אני הגבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 20:04 |
|
| |
למואדיב בדיוק העיקרון הזה. הקשר הנכון עם הקב"ה נמשל לנישואין שוויוניים. שם הקשר הוא לא בעלות. העבודה הזרה נמשלת ל'מאהבים'.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/3/2016 22:52 |
|
| |
ציפורמדבר,איפה את מוצאת בקטע לעיל רמז שהנישואין עם הקב"ה יותר שיוויוניים מאשר הקשר עם המאהבים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2016 00:53 |
|
| |
| ציפורמדבר כתב: |  | למואדיב בדיוק העיקרון הזה. הקשר הנכון עם הקב"ה נמשל לנישואין שוויוניים. שם הקשר הוא לא בעלות. העבודה הזרה נמשלת ל'מאהבים'. |
|
הקשר הנכון עם הקב"ה, נמשל לנישואין עם חתן חבוש בספודיק.
וכי עולה בדעתך שהחתן בלי ספודיק???
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2016 09:45 |
|
| |
אני מקווה שהחתן של כנסת ישראל אינו חבוש ספודיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2016 10:00 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  |
זה ממש לא קשור לשוויון, זה קשור לאיסור עבודה זרה. הרי חתכת את ההקשר, לפני ואחרי:
|
|
בוודאי שקשור. יש לך חתן שחושב שנישואין בלתי שוויוניים יחזיקו מעמד. הוא אפילו מרשה לעצמו לכפות על כלתו גיגית עם איום מרומז. לכלה נמאס והיא בורחת מהבית. הבעל מקנא לרעייתו ורוצה לשבור ולהרוס את כל העולם. ואז, כמו הבעלים האלימים הוא מנסה לפתות אותה שוב ואומר לה: אני מצטער, תחזרי, עכשיו יהיה לך צדק, משפט, חסד ורחמים. כל כך קשה להיות בן-אדם למן ההתחלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2016 21:27 |
|
| |
השוויוניות נלמדת מהמילה "אישי": איש-אישה יחסים באותה הרמה, לעומת המילה "בעלי": שכוללת בתוכה שייכות. ואם תרצו-קניין.
עצם העניין שהעבודה הזרה אף היא מכונה בלשון של שייכות "בעל"- מייחסת למאהבים קשר שאינו שוויוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/3/2016 10:25 |
|
| |
ציפורמדבר, לקחת מילה אחת והוצאת אותה מההקשר . קריאת כל הפרק מתחילתו ועד סופו מוכיחה בברור שאין כאן שיוויון אלא עונש ,פיתוי ושליטה של צד אחד על הצד השני.
"לא תקראי לי עוד בעלי "-הכוונה היא להוציא ממנה סופית את המילה עם ההקשר האלילי (בעל היה שם של אל הגשם )ולא שום רמז ליחסי שיוויון. ממש רחוק מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2016 13:08 |
|
| |
באותם דורות המונותאיסטיות והגישה נגד ההגשמה לא היו חלק אינטגרלי של הבנת האלוהות. בזמנם היו הרבה "אלים", וכל עם ואדם בחר למי לעבוד. גם שמותיהם של האלים היו בעלי משמעות (בדיוק כמו שמות של בני אדם (בישראל לפחות).וכמו שמות מקצועות וכדומה.) ולכן גם יכלו להתחלף ולסבול משחקי מילים ומשחקי משמעות.
העובדה שהנביא אומר "ולא תקראי לי עוד בעלי" - כאשר המילה "לי" מוכיחה שבאיזשהוא אופן בנ"י חשבו שגם לקב"ה ראוי הכינוי "בעל" , וטעות זו הנביא רוצה לתקן, ע"י החלפת הכינוי "בעלי" בכינוי "אישי". הקשר לעבודת האלילים הוא, שכנראה פולחן האלילים שנקראו "בעלים" היה פולחן של ביטול עצמי, או שבני ישראל עכ"פ חשבו שעבודת אלוהים צריכה להיות בדרך של ביטול עצמי, וזה מה שגרם להם להעתיק את פולחן האלוהים אל פולחן אלילים אחרים, בין אם בגלל שלא היו מרוצים מהביטול העצמי, ובין אם בגלל שהביטול העצמי שנראה בעיניהם משותף לכל הפולחנים - גרם להם לחשוב שזה לא משנה אם הם עובדים לקב"ה או לבעלים.
על כך מתקן הנביא את טעותם, ומבהיר שלעתיד לבוא נגיע למצב רצוי - בו "תקראי אישי ולא תקראי לי עוד בעלי" וזה מתבטא, כמו שציטטו פה בפסוקים "...וארשתיך לי בצדק ובמשפט ובחסד וברמים וארשתיך לי באמונה..." וגם בדברים נוספים שכתובים שם כמו למשל "וכרתי להם ברית ביום ההוא עם חית השדה ועם עוף השים ורמש האדה וקשת וחרב ומלחמה אשבור מן הארץ והשכבתים לבטח".
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 27/03/2016 13:11:21
 |
|
|
|
|
|