בית פורומים עצור כאן חושבים

לשאלת הרפורמים - מתי מפסיקים להיות יהודים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/3/2016 09:30 לינק ישיר 

אתה לא שם לב מה אתה אומר?!
אם יבוא אדם ויאמר שיש ל"ח אבות מלאכה בשבת, הרי שהוא נמצא במחלוקת אתך בדיוק על השאלה כמה אבות מלאכה יש בשבת. אתה פשוט מחליט שזו לא מחלוקת לגיטימית, ועכשיו חוזרת השאלה מהי מחלוקת לגיטימית אך ו השאלה ששאלת מלכתחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 09:35 לינק ישיר 

שמא תאמר שאם משהו היה מוסכם, ואז בא מישהו וחלק, אז זו לא מחלוקת לגיטימית, אבל גם השאלה אם זה היה מוסכם תהיה בדרך כלל במחלוקת. ובכל אופן זה הרי לא המצב שהרי כבר הבאתי דוגמה, לגבי ארץ ישראל. מעולם לא הייתה מחלוקת שארץ ישראל הידועה היא ארץ ישראל, ושהמצווה לגור בא"י (אם קיימת), מתקיימת במוכר לנו היום. יום אחד בא יהודי ליצן וכתב שא"י התקפלה לד' אמות ומה שקרוי היום א"י אינו א"י, ועד היום חסידיו השוטים לפיצוליהם נחשבים לזרם לגיטימי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 10:59 לינק ישיר 

מי בעל הרעיון שארץ ישראל התקפלה? האם הבדץ שלו אינו מעשר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 11:25 לינק ישיר 

אוי
אולי אני טועה. פעם מישהו אמר לי שזה כתוב בויאל משה, אבל אף פעם לא טרחתי לקרוא את הספר...
כיוון שהוא באמת ליצן קל היה לי לקבל עליו לשה"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2016 15:07 לינק ישיר 

מה שידוע לי הוא שטענתו מ'באו בה פריצים וחיללוה' אבל אני ממש לא בקי בכתביו.

לנושא האשכול, השאלה היא קודם כל אם ניתן לתת תשובה אובייקטיבית או שזה תלוי פשוט במה שאנשים קוראים לזה. נראה לי ששאלה זו תלויה ברמת התשובה שאתה דורש, אם סוציולוגית או ערכית.
אם סוציולוגית, קבוצת האנשים הרלוונטית אינה הלא מאמינים (כמ"ש צעג) אלא מאמיני הדת הספציפית.
אם ערכית, לכאורה השאלה היא מה מגדיר את הדת הנידונה לדעתנו. א"כ, אז בנצרות המדד יהיה חוסר אמונה באלהות ישו. זאת כי זה עיקר עיקרי הדת הזו. ביהדות העיקר המקביל הוא לכאורה התורה וכך טוען בעל העיקרים - שמי שאינו מאמין בתורת משה כמנהיגת חייו אינו נכלל בדת משה.
אמנם ניתן להסתפק האם הגדרת מהות היהדות היא בכלל אמונית ואם הגדרות חלקיות של אמונה בתורת משה תיכללנה גם הן. ויש עוד להרהר בדבר.!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לשאלת הרפורמים - מתי מפסיקים להיות יהודים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.