|
|
| נשלח ב-8/4/2016 15:08 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  | לא בטוח שיש עניין להרחיק לכת עד לאיזה תקנונים של איזה מוסדות הבחור זורק או לא,
תקנון של סמינר, מיועד רק לשנים של הסמינר, שלבחורה עדיין אישיות לא מספיק מעוצבת ואיתנה. ככזו, יכולה בקלות לנטות לכיוונים לא טובים ולכן חשוב לשמור אותה עם סייגים וגדרות, גם אם הם לאסור קצת מעבר למה שאסור...בדיוק כמו לשים קרש ליד עץ צעיר כדי לדאוג שיגדל ישר. כנל תקנונים של ישיבות.
אקח כדוגמה קיצונית ישיבה שלא מסכימה צבעים מצבעים שונים בחולצה (בצצוארון, בכפתור וכו') פשוט בזמני זה היה נושא חם, ברור שאין כל איסור בדבר, אלא רק חשש שאם זה יותר, הגבול יהיה בחולצה צבעונית, שזה כבר מגזרים שונים וכן הלאה, עושים גדר אחת מעל, כדי להרחיק. (לא שיש לי משו נגד צבעוניות בחולצה או חולצה צבעונית, רק כדי להסביר את השיטה)
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
990 זה לא מדוייק ואסביר..
התקנון של הסמינר מציב את עצמו כהלכה.
וממילא הלק אסור מבחינת הסמינר גם אחרי..
כנ"ל בישיבות..
הצווארון אסור ..כי זה לא בן תיירהה..והרב שך גדל להיות הרב שך רק בגלל שלא היה לו צווארון ..
ועוד מלא גיבובי הבל.
אם זה לא בן תיירה(לשיטתם) זה לא בן תיירה גם אחרי החתונה..
זה שבפועל..בנות מצפצפות על התקנון לא רק אחרי אלא גם בכל זמן אפשרי בעת הלימודים..
כנ"ל בחורים...כי זה נובע ממרדנות למסגרת
בצדק או שבלא?
שתי הצדדים יוצאים נפסד.
כי בגלל אותם גיבובי הבל (בחלקם)של התקנונים האלה
שאין בהם הבנה לנפש הבחור או הבחורה להתמודדויות לדור ולעוד מרכיבים חיונים למי רוצה באמת לחנך.
גדל דור שמצפצף..ויוצא נפסד מהצפצוף..כי הוא גורם לעצמו גם אם בצדק ,לא בחוכמה להיות בלי מסגרות וגבולות..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2016 15:44 |
|
| |
אולי...הגיוני מה שאתה אומר, והסיבה שאני לא חולק על זה היא כי אני לא יודע בוודאות אחרת :) אין מצב שתקנונים נולדו בגלל הסיבות שאני אמרתי, והיום מנהלים ורבנים טוענים שהם הלכה? ככה חשבתי לפחות...אם אתה יודע אחרת -אני מקבל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2016 21:27 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  |
אתה בכוונה מצמיד דימויים לכל דבר? תפוח אדמה, דוגמנית, ברק...
זה עוד עלול פעם לגרום למישהי להרגיש שלא בנוח עם ההשוואות האלו.
|
|
אתה בכוונה מקשה קושיות ?...  אני פשוט כותב הכי טוב שאני יכול. דווקא עשיתי טוב להרבה בנות כשספרתי מה נקרא אצל גבר ; "יפה" ; אסטטית, לבוש מחמיא, שמיחה, שלווה, (וכן שנונה, טובת לב, שמגשימה לו איזה פנטזיה מיוחדת..) ובכלל, הרבה גברים לא מחפשים מישהיא "יפה", ומחילה מהתפוחי האדמה סוג ב' נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2016 21:28 |
|
| |
| tootii2 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  |
תותי, אם היא שלווה עם עיניים מצועפות כמו דוגמנית, אז יש לה את זה. כמובן, זה הכל חלק מהסיפור, יתכן שגם גברים הם יצור מורכב, יש שלל של דברים שעושים לנו את זה שלא ציינתי ; שתרגיש טוב /עם עצמה, שתיהיה נשית, שתיהיה לבבית, שתדע להקשיב, ויש את המכת ברק שגבר עשוי לקבל בהתחלת הדייט ; שהיא לבושה היטב ומטופחת כיאות, ולא שהיא איזה שק תפוחי אדמה סוג ב'  |
|
אני דווקא אתפס על: "שתהיה נשית"...
מבחינה פיזיולוגית- כולנו נשים. (כל הנשים...)
מה זה אומר "נשית"? בעיניך/כם?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2016 22:32 |
|
| |
תותי, אם היא שלווה עם עיניים מצועפות כמו דוגמנית, אז יש לה את זה. כמובן, זה הכל חלק מהסיפור, יתכן שגם גברים הם יצור מורכב, יש שלל של דברים שעושים לנו את זה שלא ציינתי ; שתרגיש טוב /עם עצמה, שתיהיה נשית, שתיהיה לבבית, שתדע להקשיב, ויש את המכת ברק שגבר עשוי לקבל בהתחלת הדייט ; שהיא לבושה היטב ומטופחת כיאות, ולא שהיא איזה שק תפוחי אדמה סוג ב'  |
|
|
|
אחת שיודעת לשתוק כשהגבר מדבר  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2016 23:02 |
|
| |
| IAF990 כתב: |  |
אתה בכוונה מצמיד דימויים לכל דבר? תפוח אדמה, דוגמנית, ברק...
זה עוד עלול פעם לגרום למישהי להרגיש שלא בנוח עם ההשוואות האלו.
|
|
אתה בכוונה מקשה קושיות ?...  אני פשוט כותב הכי טוב שאני יכול. דווקא עשיתי טוב להרבה בנות כשספרתי מה נקרא אצל גבר ; "יפה" ; אסטטית, לבוש מחמיא, שמיחה, שלווה, (וכן שנונה, טובת לב, שמגשימה לו איזה פנטזיה מיוחדת..) ובכלל, הרבה גברים לא מחפשים מישהיא "יפה", ומחילה מהתפוחי האדמה סוג ב'  |
|
רציף, אתה צןדק מאוד לגבי ה-"שמחה". בתקופה הזו, כשאני קצת מדוכדכת (קצת הרבה..), אני מגיעה לפגישות 'כבויה', ואני ממש שמה לב לזה. בחורים מעדיפים בחורה עם שמחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2016 23:59 |
|
| |
|
|
|
נשית הכוונה ; עדינה רכה מנומסת חיננית, או ; אחת עם מראה והתנהגות נשית שאין כאן המקום לפרט  אני לא חושב שגברים מחפשים דווקא נשית, אם כי אישה עם מראה ממש גברי יגרום להם לסלידה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 10/04/2016 00:00:16
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2016 00:46 |
|
| |
ועוד משהו נראה לי ; בחורים מחפשים אחת ; רכה באישיות, שזה כולל כמה וכמה תכונות,, זה גם יחסוך לו כאב ראש וויכוחים בעתיד, וזה גם מושך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2016 22:55 |
|
| |
"שקר החן והבל היופי" הכוונה של שלמה המלך זה לבטא את השטות של "אהבה ממבט ראשון" ליופי או לחן החיצוני בלבד, ודאי שחן ויופי הם נתון חשוב לאהבה, וכשהם באים יחד עם יראת שמים ותכונות טובות, הרי שיש כאן שילוב מושלם שראוי לתהלה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2016 23:02 |
|
| |
סליחה רציף, אבל חן ויופי הם לא נתון חשוב לאהבה. אלא להתאהבות. וזה שונה כל כך מאהבה שבגלל שאנשים לא מבינים את ההבדל של זה - הם הופכים לאומללים...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2016 11:39 |
|
| |
| פרומערית כתבה: |  | סליחה רציף, אבל חן ויופי הם לא נתון חשוב לאהבה. אלא להתאהבות. וזה שונה כל כך מאהבה שבגלל שאנשים לא מבינים את ההבדל של זה - הם הופכים לאומללים... |
|
פרומערית, אולי תסבירי לנו למה אנשים שלא מבינים... הם הופכים להיות אומללים ? תודה רבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2016 11:54 |
|
| |
פרומערית, כלומר אחרי שזוג אוהבים, נניח שנה אחרי החתונה, אהבה מדהימה שמושתתת על הערכה וכבוד הדדים, ועל היכרות עם התכונות המעולות של 2 בני הזוג. אהבה שממש לא תלויה ביופי חיצוני... מאותו הרגע האישה יכולה להזניח את המראה החיצוני שלה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2016 00:28 |
|
| |
[quoteאז זה ממש לא המצב. חובה להשקיע לפני דייט...ולא רק (בעיקר אבל לא רק) כדי להיראות טוב, אלא כי אנחנו כגברים כשאנחנו רואים שהתגנדרת לכבודינו, מה שבולט לנו זה ה'לכבודינו', מרגישים שאת מכבדת ומשקיעה בשבילנו וזה אחד הדברים שגבר הכי צריך מאשתו...שתהיה אדם אחד בעולם, שתתן לו את ההרגשה שהוא הכל בשבילה. ואם לא משקיעים בדייט זה מראה זילזול. אפילו אם לא לזה התכוונה הבחורה. נשלח מהאנדרואיד שלי [/quote] זו הנקודה, שאחרי כ"כ הרבה פגושים כבר אין ממש חשק להשקיע בשביל כל אחד. אם הבחורה היתה יודעת (או חושבת) שאתה הולך להיות בעלה סביר להניח שהרצון להשקיע היה עולה פלאים. אז קחו בחשבון.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2016 00:34 |
|
| |
ועוד משו, דיי מביך לעמוד באמצע קפהקפה עם שמלה שבתית ביום שלישי. זה לא כמו בחור שגם ככה אין הבדל גדול בין חליפה של שבת לזו של יום חול.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2016 09:27 |
|
| |
לא תירוץ מתקבל. ולבחור שעכשיו בדייט לא נעים שיראו אותו עם המכןערת שמולו.... זה בערך אותה רמת קבילות של תירוץ. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|