| נשלח ב-14/4/2016 12:52 |
|
| |
טלאי אדום
בפרשת תזריע קראנו שהמצורע טמא טמא יקרא.
הרמב"ם בהלכןת טומאת צרעת פסק: י,יב [ח] המצורעת אינה פורעת, ואינה פורמת, ולא עוטה על שפם; אבל יושבת היא חוץ לעיר, ומודיעה לאחרים שהיא טמאה. ולא המצורעים בלבד, אלא כל המטמאים את האדם חייבין להודיע לכול, שהן טמאים, כדי שיפרשו מהןשנאמר "וטמא טמא, יקרא" (ויקרא יג,מה), הטמא מודיע שהוא טמא. ומכאן שטמאות חייבות להודיע לכולם שהן טמאות. כדי למנוע טירחה מרובה וצעקות, מוצע שכל הטמאות תענודנה טלאי אדום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 13:53 |
|
| |
יש לי הרגשה שאתה מערב פה אמוציות מהאסוסיאציה שמתעוררת בך על הטלאי הצהוב מהשואה. אבל אכן כן, אם זה יותר נח אז בוודאי שעדיף לענוד טלאי כלשהוא מאשר לצעוק ולהריע. ובאמת מבואר בספרות הפוסקים שאשה נדה היו לה בגדים מיוחדים לימי נידותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 14:11 |
|
| |
תציע לאשתך, אבל ברשות הרבים שכולם ידעו, לא רק אתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 14:32 |
|
| |
שו"ע יו"ד סימן קפה' ס"ב
ואם הוחזקה נדה בשכנותיה, שראוה לובשת בגדים המיוחדים לימי נדותה, חשיבה כודאי טמאה.
אם אתה בא להציג את ההבדל בין המנטליות של פעם לבין המנטליות של היום. אני גם מסכים שיש הבדל ואפי' הבדל גדול. אבל זו הייתה המנטליות פעם.
אני לא חושב שיש פה נכון ולא נכון, אני חושב שיש פה מנהג המקום, המדינה, והזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 14:38 |
|
| |
הפסוק לא מדבר עאל טומאת נידה.. טמא! טמא יקרא. בדרך כלל הטמא קורא לאחרים טמא. המצורע יכול להסתובב עם צרעתו. עד שהכהן לא מכריז עליו טמא, הוא לא טמא. וכן הבית. עם הצרעת, טהור עד שהכהן לא מכריז על הטומאה. אשה נידה טמאה רק לבעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 14:40 |
|
| |
ירוחם זה לא מדוייק, היא אסורה לבעלה, וטמאה לכל העולם. יש בזה 2 חלקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 14:45 |
|
| |
האם היית רוצה לחדש את המנהג הזה? הרי כשבית המקדש קיים הוא הופך להיות חובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 15:10 |
|
| |
אם הייתי רוצה? מן הסתם לא. אני גם רוצה בבוקר לאכול בייקון.
אבל מעבר למה שאני רוצה ומה שאלוקיי רוצה, אני חושב שתחושת אי הנעימות שמרגיש מי שמדמיין סיטואציה כזו זה בגלל שהוא מדמה את זה למציאות של היום, במציאות אחרת בה כולם מפרסמים לכולם, לא תהיה בושה. זה לא דבר מהותי, זה דבר הסכמי.
דרך משל, מי שמרצה עונש בבית כלא, לא מתבייש משכניו לחדר, הם באתו סירה איתו. אפי' שפה יש באמת במה להתבייש, ואילו במחזור אין בעצם ממה להתבייש, זהו טבע האישה, וזהו טבע העולם. להיפך, אישה שאין לה מחזור, (ולא בגלל הריון) היא זו שצריכה להתבייש, שהרי גופה לא תקין. ואולי גם היא אין לה במה להתבייש, כי ככה היא נולדה.
בעצם היחיד שצריך להתבייש זה אותו אחד שלא שולט בייצרו. לכאורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 15:19 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | ירוחם זה לא מדוייק, היא אסורה לבעלה, וטמאה לכל העולם. יש בזה 2 חלקים. |
|
איך בדיוק היא מטמאה? במגע? אסור לקחת ממנה דבר? היא מטמאה את האוכלין?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 15:27 |
|
| |
כן. זו טומאה לכל דבר.
כיום נשאר רק האיסור, אבל היא טמאה. לחלוטין. הנה הרמב"ם: (פרק א' הלכה א' מהלכות מטמאי משכב ומושב) הזב והזבה והנדה והיולדת כל אחד מארבעתן אב מאבות הטומאות, מטמאין כלים במגע, ומטמא אדם במגע ובמשא, ומטמא משכב ומושב ומרכב מתחתיו ועושה אותן אב טומאה, ומטמא מדף על גבו.
תוקן על ידי עומדבפרץ ב- 14/04/2016 15:28:01
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 15:46 |
|
| |
עומד אתה צחכה לבנין בית המקדש? אז תתחיל להתאמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 15:51 |
|
| |
אתה מוכן להתאמן איתי ביחד? (לא כל כך ברור לי למה אתה מפיל את זה עלי, כאילו אני תומך בזה, או שאני חושב שזה יותר אידאלי, פשוט הוכחתי שזו הייתה המציאות פעם, והוספתי שאם כולם כך יתנהגו זה לא יפריע כמו שזה נדמה לנו היום) אם אתה חולק עלי בנקודה מסויימת אשמח לשמוע, אבל סתם להגיד תתחיל להתאמן זה בריחה מהדיון שאתה בעצמך פתחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 15:56 |
|
| |
הטיעון שלי פשוט. אני נמצא בסתירה, מצד אחד אני אמור לצפות ליום שבתי תענוד טלאי אדום, ותיזהר בלכתה ברחוב שלא לטמא אף אחד, ובוודאי שלא תעלה על כלי תחבורה כדי שלא להפוך אותו למשכב ולמושב, ומאידך אני מרגיש שלא בנוח בלשון המעטה עם התיאורים האלו. אתה טוען שאתה מוכן ומזומן, אז בבקשה. רצוי גם שתגרוס את מכונית, את הכסאות בבית ותזרוק את כל כלי היבוא מחו"ל הטמאים בטומאת ארץ העמים. הרי אתה מחכה לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 16:03 |
|
| |
א. מה שאתה מרגיש חוסר נעימות בעניין זה בגלל משהו מהותי?או בגלל משהו הסכמי שככה מקובל ? פה אני מנסה להבדיל. לגבי שאר הדברים שהזכרת, אז אני מאמין שכשיבוא המשיחיהיה לי את רווחים הרבה יותר גדולים מההפסדים שמנית פה. זה לא סיבה שאני אגרום לעצמי להפסיד היוםצאבל זה לא סותר את זה שאני מחכה לו בכל יום שיבוא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 16:12 |
|
| |
מה יהיו הרווחים אם עולם כמנהגו נוהג? אתה רוצה לחזור לימי הביניים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 16:22 |
|
| |
צופר יש בזה משהו יותר משינוי הרגלים תרבותיים? ברגע שהטלאי יהיה נמחלת הכלל ובכל רגע נתון יענדו אותו רבע+ מהאזרחים (כחצי ממחצית הנשים+ המצורעים הזכרים והמצורעות, בתקווה שלימי הבית העתידין לבוא תתחדש הצרעת ונזכה למצוותיה) תראה שזה בכלל לא מביך
|
|
|
|
|