|
|
| נשלח ב-14/4/2016 16:56 |
|
| |
| צופרהנעמתי כתב: |  | מה יהיו הרווחים אם עולם כמנהגו נוהג? אתה רוצה לחזור לימי הביניים? |
|
לא תצטרך למשל לשלם 17 אחוז מעמ, משום שרוב המעמ זה הוצאות הביטחון של המדינה ואם יהיה שלום לא יסגר משרד הביטחון. תוכל לישון טוב בלילה בלי דאגה שתפרוץ מלחמה, בלי חשש מחטיפה. אני עצמי לא יודע מה יהיה יותר טוב אבל באותו מקום שכתוב שעולם כמנהגו נוהג כתוב שנתאוו לימים אלו החכמים והנביאים. מקווה שמה שכל כך טוב להם יהיה גם טוב בשבילי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 17:46 |
|
| |
הבעיה היא הוצאתה של האשה מהחברה ואפילו מביתה לשבועיים (מהתורה לשבוע) בכל חודש.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 20:30 |
|
| |
עומדבפרץ - כאן אנחנו מנסים לברר את הדברים. מדוע נתאוו? האם באמת אנחנו מתאווים לאותו דבר? האם באמת החכמים ונביאים התאוו לימיות המשיח של הרמב"ם או לסעודת ליוויתן כפשוטו ולנקמה בגויים?
בין היתר עליך לענות לטענה של קודמ.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 20:44 |
|
| |
צופר
למה רק טלאי אדום? אתה יכול לסמן את הנשים גם בטלאי כתום לימים של אולי וטלאי ירוק לימים של כן ולהפוך אותן לרמזור.
וחוץ מזה, אתה באמת, באמת, באמת, חושב שהנשים חייבות למישהו דין וחשבון על מצבן החודשי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 21:40 |
|
| |
לא דעתי היא הנידון, אלא הרמב"ם והמסקנה ההלכתית הנובעת ממנו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 22:01 |
|
| |
הרמב"ם לא נמצא אתנו כאן ואי אפשר לשאול אותו למה הוא התכוון. אבל אתה כן נמצא כאן ואפשר לשאול אותך, בשביל מה קיבלנו שכל?
אנחנו צריכים להאמין לכל מה שאנחנו קוראים ושומעים? לא עולה בדעתך שעלינו לבחון ולראות אם זה נכון בכלל? אם יש בזה היגיון כלשהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 22:05 |
|
| |
נדמה לי שזה בדיוק מה שאני כותב. ההלכה אומרת את שלה ואני שואל היכן אנחנו מוצאים את עצמנו מולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 22:16 |
|
| |
צופר, לא ענית לטענה שהכל עניין של הרגל תרבותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 23:20 |
|
| |
| צופרהנעמתי כתב: |  | | נדמה לי שזה בדיוק מה שאני כותב. ההלכה אומרת את שלה ואני שואל היכן אנחנו מוצאים את עצמנו מולה. |
|
אם אתה מקבל את היהדות-ההלכה כדרך חיים, שיש לה עניין להיטיב אתנו ולא לשגע אותנו. אז אתה צריך להבין שההלכה צריכה ללכת יד ביד עם מציאות חיינו. תנאי החיים של אשה לפני 2000 שנים, שונים בצורה קיצונית מתנאי החיים של אשה בימנו. אשה שחייה לפני 2000 שנים, כמה בגדים / לבנים היו לה? כמה מגבות? מים חמים? סבון? כמה פעמים בשנה היא רחצה? אתה מבין שאם פעם היה קשר בין ההלכה למציאות, כיום הקשר איננו קיים. לכן, אם ההלכה איננה פועלת לטובתנו, למה לתת לה יד?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 12:50 |
|
| |
שלישי - יפה ניסחת, אך איש הלכה קלאסי כמובן שלא יקבל את גישתך.
אריאל - נניח שנעבור בחזרה שינוי תרבותי ויהיה סביר שכולם יודעים מתי אשה היא נידה, מתי גבר ואשה הם בעלי קרי, שגם זה היה מידע צבורי, אבל מה אם השאלות לגבי שימוש בטכנולוגיה? האם תגרוט את כל המכוניות כי הן מרכב ומושב, האם תסתפק רק בתוצרת מקומית שלא נטמאה בטומאת ארץ העמים? ומה עם מעמד האשה באופן רחב יותר, האם תרצה לבטל את כל מוסדות הלימוד והעבודות הנשיות כי אין אפשרות לבוא אליהן כל החודש? וכיצד ייראה הבית ומה יהיה הקשר הזוגי בתרבות כזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2016 13:07 |
|
| |
צופר,
אפי' הרמב"ם שסובר ש"עולם בכמנהגו נוהג", כותב שהדברים סתומים וחתומים, ושלא ידע האדם בהם עד שיהיו.
וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו, שדברים סתומין הן אצל הנביאים, גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו, אלא לפי הכרע הפסוקים, ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו, ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת, ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות, ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן, ולא ישימם עיקר, שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה, וכן לא יחשב הקצין, אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים, אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 10:34 |
|
| |
אמשלום בדור הניתוחים הפלסטיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2016 14:07 |
|
| |
בערב פסח הייתי בהר גרזים אצל השומרונים. הם מקיימים היום הלכות טומאה וטהרה. לדבריהם, שבוע בחודש האשה אסורה לגעת באף אחד מבני העדה - ילד או בוגר, כולל ילדיה. גם חפצים שנגעה בהם נטמאים. באותו שבוע היא נחה בחדרה ולא עושה שום מלאכה ממלאכות הבית. אם היא עובדת במשרה מחוץ לעדה, היא הולכת לעבוד, כי מותר לה לטמא גויים או יהודים. התוצאות החברתיות של זה,לדברי אותה כותית שדיברה איתנו, הן צמצום הילודה בעדה, כי אשה חושבת פעמיים אם ללדת כשהיא יודעת שאם נקבה תלד - וטמאה 80 יום. (כך היא פרשנותם לפסוקים בתזריע) תוצאה נוספת היא שהילדים מפתחים עצמאות בגיל מוקדם מאד - ילדים קטנים יודעים להכין לעצמם אוכל ולהתלבש לבד.
אה, כן. כולם יודעים מתי האשה נדה, זה לא מפריע להם בכלל. מה שיותר מעניין הוא מקרה שבו יצאה מאיש שכבת זרע, נראה לי שכאן יש איזה אי נעימות קלה אבל לא מעבר לכך.
|
|
|
|
|