בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

*בוגר מיאמי* - מרדכי שפירא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2016 21:04 לינק ישיר 
*בוגר מיאמי* - מרדכי שפירא

* xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" height="344" width="425" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" > <*

https://www.youtube.com/watch?v=8gKiH-Uf1-U

Mordechai Shapiro, the former MBC standout soloist and current up and coming singing sensation, releases music video his brand new debut album; featuring the hit song and title track "Kol Haderech". Song and album was produced by the all star production team of Sruly Meyer and Avraham Zamist. The video, which was produced and directed by Bentzi Marcus (aka 8th Day guitarist/vocalist,) playfully relays the songs message of staying strong and true in our connection and trust in Hashem no matter we may find ourselves. 

With the catchy beat and soaring melody of a Yitzy Waldner composition, and the clever yet soulful lyrics of Miriam Israeli, the song comes alive in this fun and energetic music video. Aesthetically beautiful with parts of the video being filmed in the sunny harbor of Manhattan Beach, CA, the video production focuses on lots of refreshing and fun imagery to this anthemic and solid tune. Add in lots of drone camera action shots and plenty of incredible scenery, this video will be a joy for the whole family. So sit back, relax and enjoy - "Kol Haderech".

Kol Haderech - Mordechai Shapiro
Produced by Sruly Meyer and Avraham Zamist
Composed by Yitzy Waldner
Arranged by Udi Damari
Lyrics by Miriam Israeli

Kol Haderech Music Video: 
Written, produced and directed by Bentzi Marcus.
DP - Daron Keet
2nd Camera, Drone Camera Operator and DP for street and house shoot -
Mel Grossbaum (MG InFocus)
DP on rooftop scene - Moishy Lew
PA - Tom Weinberg
Edit by Yoni Oscherowitz
Graphics: Moshe Bree
Lighting provided by Mel Katz
Microphone provided by Benshimon Orchestra
Craft services provided by Chayo Eatery

:
Mordechai Shapiro
Tzemach Tenenbaum
Sroly Tenenbaum
Leo Chelyapov
Menachem Hakimi
Yosef Hakimi
Shalom Hakimi
Elliott Samson
Dov Burston

Filmed on location in Redondo Beach Pier and Harbor, Manhattan Beach Pier, Hancock Park, CA, Brooklyn, NY, Beverlywood, CA, Palos Verdes, CA.

Special thanks to: "Captain" David Mayer and crew, Shmuely and Shelly Newman, Chaya and Yitzchok Tenenbaum, Neamah and Michoel Hakimi, Moshe Storch, Mel "RMD" Duchman, Rashi Marcus, Chaim Marcus, Sruly Meyer, Avram Zamist, Tomi Rosenthal, Forest Erickson, Shmuel Marcus, Samson
Sound and Lighting, Levi Percia, Yossi Percia, Levi Chayo.

תרגום לעברית מערוץ 7:

מרדכי שפירא, (26), שמשיק בשבוע הבא את אלבום הבכורה שלו, כל הדרך, עשה כברת דרך במוזיקה החסידית לצד שמות גדולים מאוד בתחום. הוא גדל במונסי ניו יורק, כילד שר במקהלת הילדים הפופולארית פרחי מיאמי וכבר אז ריגש בשירתו. מרדכי זכור לרבים בשיר "רחם" המפורסם, בדואט  עם יעקב שוואקי דואט שהזניק אותו תקשורתית, עם מעל ל -2 מיליון צפיות ביוטיוב, מספר מטורף במושגי זמר צעיר וחדש..

לאחר שהתחתן, עולה שפירא לארץ ישראל, ומתגורר בה כ 3 שנים. הוא מעורב במספר פרויקטים מוזיקליים, אולם רק כששב לניו יורק, הוא הופך במהירות לשם לוהט בזירת אולמות החתונות ושר כמעט בכל ערב, לצד מרבית התזמורות החסידיות הפופולאריות, ביבשת. את המעבר ממקצוע "זמר חתונות" מצליח לאומן ויוצר בזכות עצמו, הוא מבצע לאחר מספר פגישות עם המפיקים האמריקאים אברהם זמיסט ושרולי מאיער, מרדכי דוחק בהם לעשות 'משהו' עם כישרון השירה שלו. "בדיוק סיימתי להפיק את 'כל הנשמה שלי', אלבומו האחרון של בני פרידמן" מספר שרולי מאיער, "הייתי באמצע הפקת האלבום של דוד גבאי. מלכתחילה, לא באמת חשבתי לעבוד עם מרדכי, אבל אברהם זמיסט האמין מאוד באומן הזה, ונפגשנו שלושתנו לדון תכנית הפעולה. היו לנו שיחות ארוכות על מוסיקה בעבר, בהווה ובעתיד. בדיעבד התברר ,כי מרדכי מחפש לעשות משהו גדול...", וזה אכן מה שקרה.

בתום תהליך ארוך של פגישות עם מלחינים, בחרו השלושה, עשרה שירים שהביאו לידי ביטוי ומיתגו באופן מדויק ביותר את מרדכי כאמן. ארבעה שירים נכתבו ע"י איצי וולדנר, שהתלהב מאוד מהקול וצורת השירה של שפירא "הוא מסוגל להגיע לאיכויות עם הקול שלו, שאף אחד אחר בתחום המוזיקה החסידית לא יכול לעשות". וולדנר חתום באלבום על עבדו, מי כהשם, היום ושיר הנושא כל הדרך. את המילים לשיר הנושא כתבה מרים ישראלי (שגם כתבה את המגה להיט יש תקווה), השיר מדבר על הקשר בין עם ישראל לבין הקב"ה. "לא משנה אילו צרות עברנו כאומה או כפרט, אנחנו לא שוכחים את ריבונו של עולם ויודעים ומתפללים שהוא ימשיך לשמור ולהגן עלינו".

ברוך לוין כתב לאלבום 2 בלדות מרגשות, כי מלאכיו ושיר המעלות. ההשראה ל'שיר המעלות' הגיעה ממכתב שנכתב לאחר שתי טרגדיות איומות בהן נלקחו לעולמם אבות צעירים, ממשפחותיהם. המילים "היינו כחולמים", מבטאים את התקווה. אנו מצפים ליום שבו המשיח יגיע, ואז נתעורר מ"חלום" הגלות הארוכה הזאת.

אלי שוואב, מלחין ויוצר מבריק כתב עבורנו את חזקו! (לחן איאן פרייטור, עיבוד אודי דמארי). "השיר חזקו נכתב כציטוט מדברי ראש הממשלה בנימין נתניהו על פסוק זה, בעת נאומו מול הקונגרס האמריקאי: עם ישראל כמעט נכנס לארץ ישראל ומצפה שמשה רבינו יוביל אותו ארצה, אבל אז עוצר משה בפתח הארץ ואומר לעמו 'לא אוכל עוד לצאת ולבוא'. הוא מודיע להם שאינו יכול להמשיך להנהיג כי זמנו הגיע, אבל, מרגיע: אל תפחדו, זה לא אני שהובלתי זה הקב"ה שנשא אתכם עד עכשיו, והוא ימשיך לשאת אתכם הלאה. תהיו חזקים! חזקו ואמצו!"

באלבום החדש גם שירים שכתבו ברוך שלום בלסופסקי (ומלוך), וגם שיר שכתב מרדכי עצמו (לא עליך) ההפקה של אברהם זמיסט. רשימת השמות הגדולים במוזיקה שחתומה על האלבום החדש כוללת את איאן פרייטור, אודי דמארי, צבי בלומנפלד, אברומי ברקו, יוני אליאב, אלי לשינסקי שרולי מאיער ואברהם זמיסט.

תוקן על ידי netson ב- 14/04/2016 21:05:18

תוקן על ידי netson ב- 14/04/2016 21:11:50

תוקן על ידי netson ב- 14/04/2016 21:14:43

תוקן על ידי שירהיהודית ב- 12/06/2019 19:15:02

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2016 21:09 לינק ישיר 

וידאו יפה. השיר נחמד...
בזאת מרדכי שפירא הצטרף לשאר הזמרים אמריקאים שהוציאו שירים בעברית: כמו  ארי גולדוואג ובני פרידמן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2016 21:16 לינק ישיר 

את השיר כבר שמעתי-מאוד מאוד יפה.
הקליפ- מי שמוכן להוריד לחסומים:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2016 21:37 לינק ישיר 

אני מוריד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2016 22:04 לינק ישיר 

הורדה עד ל- 14/04/2016

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2016 09:42 לינק ישיר 

תודה רבה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2016 22:32 לינק ישיר 

מצחיק,
אני רואה פה אשכול כזה אני אפילו לא פותחת...
אבל קבוע אמא שלי פתאום תקראי לי איזה שבוע אחרי שפתחו פה את האשכול 'בואי תראי קליפ חדש' (ונטחן אותו ביחד...:)
ככה גם עם הקליפ של גולדוואג, ועם הקליפ של הבן של ירחמיאל איך שקוראים לו...
אז כרגע בדיוק היא קראה לי לראות את הקליפ הזה, ואני כזה מרגישה עם ידע נוסף 'אה, שמעתי על זה <יעני, ראיתי את האשכול הזה לא יותר מזה...> הוא בוגר מיאמי, היה נראה לי בשנה שאליוט הירש היה...'
אז ראיתי את הקליפ בסוף, והגענו לכמה מסקנות...
הראשונה - שהוא שר יפה, הוא יודע לשיר, והוא לא נשמע אמריקאי כל כך...
הקליפ עצמו - לא קשור לשיר, אוקי, רואים דרכים וכו' וכו', אבל נו תכלעס.. הוא לא מדבר פה על דרך, הוא מדבר פה שיר על אמונה יותר, והוא מציג את זה שבכל הדרך שהלכנו לא שכחנו אותך וכו', אבל הקליפ עצמו ערוך יפה... בנצי מרכוס יודע לעשות קליפים:)... 
ועוד מסקנה שאמא שלי הגיעה זה שהשיר עצמו המילים יפות (מירי ישראלי לא תשאיר זמר אחד שלא ישיר שיר עם מילים שלה, אה?... אני אדבר איתה יום אחד כשהיא תבוא לפה.. אולי גם אני אוציא איזה שיר...:) אבל המנגינה לא כל כך קשורה לשיר, היא מדי רועשת ומדי אלקטרונית...
עד כאן דעתנו, 
ומה דעתכם?...
:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2016 05:53 לינק ישיר 

קליפ חמוד ושיר יפה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2016 07:54 לינק ישיר 

קליפ ממש חמוד!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2016 11:20 לינק ישיר 

קליפ יפהפה, שיר קליט מאוד, מאוד יפה.
תמיד הוא היה חמוד שעושה טוב על הנשמה.
כשאני רואה את הקליפים שלו אני מסתכל עליו כילד. זוכרים אותו?? במובן מסויים הוא הוא מאוד התפתח רואים בעיניים שלו רעב לפרוץ קדימה כמה שיותר.
נאחל לו הרבה הצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2016 21:27 לינק ישיר 

ניורק כתב:
קליפ יפהפה, שיר קליט מאוד, מאוד יפה.
תמיד הוא היה חמוד שעושה טוב על הנשמה.
כשאני רואה את הקליפים שלו אני מסתכל עליו כילד. זוכרים אותו?? במובן מסויים הוא הוא מאוד התפתח רואים בעיניים שלו רעב לפרוץ קדימה כמה שיותר.
נאחל לו הרבה הצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2016 16:33 לינק ישיר 

הנוף בקליפ מדהים. ממזמן לא ראיתי כזה קליפ יפה:))
אגב, מעניין אם אלו הילדים שלו.(הקטנים)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/6/2016 21:26 לינק ישיר 
סיקור מערוץ 7' על ביכורים ומבקרים - ביקורת דיסק '

מושקע, מנוסה ובשל - הדיסק של מרדכי שפירא מדגים יפה כמה כללי זהב שנוגעים לאלבומי ביכורים.

באווירת חג ביכורי החיטה והפרי, הנה כמה כללים ששווה לזכור כשבוחנים אלבומי ביכורים.

אלה האלבומים שבדרך כלל הכי קשה לכתוב עליהם, ועוד יותר קשה לדעת אם הם שווים קנייה. האם לבטוח בזמר אלמוני שעושה רק עכשיו את צעדיו הראשונים בעולם המוזיקה? אכן, לא תמיד זה משתלם, אבל מרדכי שפירא הוא דוגמה לאלבום בכורה שכדאי להקשיב לו.

כלל ראשון: לא סתם עושים עניין מביכורים. אצל יוצרים רבים, האלבום הראשון טוב יותר מאלה שבאים אחריו. יוצר בתחילת דרכו עדיין לא נשחק, עדיין לא נמאס, עדיין לא חושב איך להמציא את עצמו מחדש. הוא גם יודע שעליו להוכיח את עצמו, ולכן הוא משקיע את כל מה שיש לו באלבום הפריצה לשוק. אצל מרדכי שפירא ניכרת ההשקעה בהפקה המקצועית ובגיוס מיטב הכותבים, המלחינים והמעבדים, בעיקר בארצות הברית. כל אלה אכן הביאו לתוצרת מוזיקלית משובחת.

כלל שני: כמו שקושרים סרט מסביב לפרי הראשון על העץ, כדי לדעת אחר כך איזה פרי הוא הבכור, גם במוזיקה יש זמרים חדשים שכבר סומנו מזמן. זוכרים את "רחם"? השיר המיתולוגי אמנם לקוח מאלבום הבכורה של שוואקי (שגם הוא דוגמה לאלבום ביכורים מוצלח ועמוס בלהיטים), אבל מי שעשה את השיר לא פחות משוואקי היה ילד הפלא ששר לצדו בקול מרטיט לב. הילד לא הגיע לשם משום מקום, הוא גדל במקהלת הילדים החסידית המפורסמת בעולם, פרחי מיאמי. מרדכי שפירא הוא הילד שסומן כבר אז, והיום שר בקול אחר לגמרי, אבל עדיין שומעים את הכישרון.

כלל שלישי: כמו שלא מביאים את כל הפירות בשבועות, אלא רק את אלה שבשלים, גם אלבום ביכורים צריך להיות בשל. כאן המקום להזכיר שלא כל דיסק שיוצא לאור מגיע למדור זה. יש אלבומי בוסר שאינם ראויים להמלצה כרגע, ואולי בהמשך הדרך אותם זמרים יהיו בשלים יותר. מכל מקום, 'כל הדרך' הוא דווקא אלבום ביכורים מוצלח. סגנון חסידי-אמריקאי שמח וקצבי, אבל שומר על עדינות ופשטות, בלי להתפתות לעיבודים רועשים ולשימוש מופרז באמצעים אלקטרוניים. בהצלחה בהמשך הדרך.

קישור: 
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/323721

תוקן על ידי netson ב- 12/06/2016 22:13:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2016 18:08 לינק ישיר 

יפה!
תודה נטסון!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2016 17:21 לינק ישיר 

אם כבר ערוץ 7,

אז גם השבוע וגם שבוע שעבר השיר 'כל הדרך' נמצא במקום הראשון במצעד של קובי סלע!

מה שיפה במצעד זה שהזמר שהשיר שלו מגיע למקום ראשון אומר מילות תודה למאזינים. ההתנסחות של מרדכי בעברית זה משהו שמעלה חיוך ושווה שמיעה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2016 20:39 לינק ישיר 

כן, נכנסתי השבוע וראיתי שהוא זכה.
כבוד גם למיאמי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > *בוגר מיאמי* - מרדכי שפירא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext