| נשלח ב-20/4/2016 01:25 |
|
| |
תגידו יש לכם פיתרון לדיכאון חגים?
זה לא סוד שלנו כרווקים בחיי היום יום קל לנו בהרבה סיבות. אבל כשמגיע החגים שם נשברים כל המחיצות ושם מתפרק כל החומות והמחיצות שאנחנו בונים.
אני אישית קשה לי מאוד בחגים. יש חגים מסוימים שאני מסוגל לשבת ולבכות ללא הפסקה.
רןצה לשמוע מה קורה איתכם? ואיך אתם עוברים ליל הסדר שיושבים כל המשפחה האחים והאחיות עם ילדים קטנים ואתם יושבים לבד רק אתם בלי ילדים משלכם בלי כלום. ואצל החסידים זה עוד יותר משמעותי זה קשה. כל ליל הסדר אצלי אישית קשה ברמה שאי אפשר להסביר אותה.
אשמח לשמוע איך החגים עוברים אצלכם
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 01:45 |
|
| |
אישית.. הייתי שמח שלא היו חגים. ואת ליל הסדר לחגוג לבד או עם חבר באיזה אי בודד.. אבל המציאות שונה.. נותר רק להתמודד לא קל נכון אבל יש גם חלקים אחרים בחיים שאפשר לראות אותם גם אם משבצת הרווקות עדיין מלאה. יש עוד משבצות משפחה חוגגים ביחד שמחים.. זה לא שיש חג רק אם אני נשוי ואין חג אם אני רווק. יש גם כרווק חג..תתמקד בזה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 09:04 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 10:50 |
|
| |
זה דברים שאתה אמור לנסות לעבוד עליהם כל השנה. מה כל כך קשה אצל חסידים ?... אתה יכול עד כמה שאפשר להגיע רענן לסדר ליל פסח, לשבת במקום הכי נוח, לשים איזה הגדה עם סיפורים מעניינים, לשבת מול הילד/ה הכי מעניין בשטח שזה עתה התחיל לברבר, ויש חגיגה לעיניים  וגם לשחק איתו לחבק אותו לשיר איתו ולמחוא איתו כפיים  נכון שיש לך קושי קשה שקשה מאוד להתמודד איתו חזיתית, אלא שיש מצב להגיע מוכן כנ"ל. נראה לי שזה מתנה שאתה יכול לבכות ולהתפרק, יש ימים כאלה שמומלץ לבכות ולעכל את העצב, לעכל ולהבין עד כמה אתה מסכן ואומלל ואין לך כלום, עד שאתה מסיים לבכות ולצעוק לאבא בלחש, מסיק מסקנות, ואז קל לך יותר. יש אנשים שלא קשה להם כל כך, אז זה תלוי באופי ובאמונות שיש לנו, ועד כמה שאנחנו משפרים אותו, ועד כמה שאנשים לוקחים אחריות על המצב. גם אופי מעצבן אפשר לעצב משמעותית. וזה לא מופרך כל כך לעזוב את הבית בליל סדר ולחגוג איפשהו . שלא נדע מצרות 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 20/04/2016 11:13:25
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2016 12:08 |
|
| |
הדרך היחידה שלי לשמוח כשאני משפחה ולא להיכנס לעצבות שתיארת- זה לשחק עם האחיינים, ילדים זה שמחה...בצורה הכי פשוטה של הדבר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2016 10:32 |
|
| |
עוד משהו, אצל חסידים זה יכול להיות מטלטל בתור בחור מבוגר רחמנא ליצלן, כי נראה שיש שמה פחות כאלה שלא התחתנו עד גיל מבוגר.. בקשר ל"קנאה" לי היה די קל להתעלות מעל זה, לא הייתי מתחלף עם השכן שלי שאשתו מושלת עליו, או אם אח שלי ואשתו השמינה, או אפילו עם כל נשוי שיש לו רשימה ארוכה של ילדים כן ירבו, לי זה לא מתאים. כל אחד והחיים שלו. ולא עשיתי טעות שהגעתי עד הנה, לא מתחתנים כי הסביבה בלחץ  אין רע בלי טוב, ואין טוב בלי רע, וברוך השם על מה שיש, עוד חזון למועד. עוד משהו, אנשים לא בהכרח מקטלגים אותנו בתור כישלון, כמו שלא מקטלגים גרוש בתור כישלון. לפעמים אנחנו מתאבלים על זה שלא הולך לנו בשידוך, ולא דואגים לנו, והחברה היא לא בסדר, ובורא עולם גם צריך שיפוץ דחוף,, כשבתכל'ס אנחנו במצב סביר  ועושים כמה שקלים ושמים בצד.. עוד 2 עיצות חשובות. כדי להתמודד חשוב מאוד שיהיה לנו ידיד טוב. הרב ארוש הוציא סידרת חוברות מאלפות "סידרת מרגליות" עשיתי פה ושם מה שהרב כותב וראיתי ניסים, ולא עשיתי באדיקות מה שהרב כתב, ככה בקטנה, פתאום אתה מגלה חוברת שכל מה שכתוב שמה הוא ממש נכון. ואני לא חסיד ברסלב, קראתי והתרשמתי עמוקות. חג שמח וכשר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2016 15:14 |
|
| |
טסים לחוצלארץ
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2016 17:45 |
|
| |
וואו,ראשית קצת שברת.. אבל למה ככה?למה לתלות את השמחה שלנו על משהו? בגלל שאני רווק אני לא אשמח בשלמות בחג? ההיפך! תסתכל על זה כעוד שנה לנוח עד שיהיו לך צאצאים משלך ויתבלבל שולחנך.. אני לא מבינה מדוע צריך להיות עצוב כאשר אתה מסובב סביב משפחתך? תפסיקו לתלות את האושר שלכם בחתונה וזוגיות! זה מה השם רצה עכשיו בשבילך! זה יבוא אני מבטיחה.. אבל לשבת ולבזבז את החגים עם בכי ועצבות ? ממעש לא! ועכשיו בזכות החג הזה אני מברכת אותך ואת כל היושבים על המשבר שהשם יגאל אתכם גם גאולה פרטית בעזר השם..כל אחד ועניינו .. ותחתנו כבר אנשאאללה ,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2016 18:59 |
|
| |
| שאנל_22 כתבה: |  | וואו,ראשית קצת שברת.. אבל למה ככה?למה לתלות את השמחה שלנו על משהו? בגלל שאני רווק אני לא אשמח בשלמות בחג? ההיפך! תסתכל על זה כעוד שנה לנוח עד שיהיו לך צאצאים משלך ויתבלבל שולחנך.. אני לא מבינה מדוע צריך להיות עצוב כאשר אתה מסובב סביב משפחתך? תפסיקו לתלות את האושר שלכם בחתונה וזוגיות! זה מה השם רצה עכשיו בשבילך! זה יבוא אני מבטיחה.. אבל לשבת ולבזבז את החגים עם בכי ועצבות ? ממעש לא! ועכשיו בזכות החג הזה אני מברכת אותך ואת כל היושבים על המשבר שהשם יגאל אתכם גם גאולה פרטית בעזר השם..כל אחד ועניינו .. ותחתנו כבר אנשאאללה , |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2016 21:56 |
|
| |
לא. כמו לכל השנה.. אבל מסכימה שבחג זה מקצין, אממ.. אין לי ממש פתרון לזה. מניחים תראש על דיונה, עד שזה יעבור.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2016 23:56 |
|
| |
| שאנל_22 כתב: |  | | וואו,ראשית קצת שברת.. אבל למה ככה?למה לתלות את השמחה שלנו על משהו? בגלל שאני רווק אני לא אשמח בשלמות בחג? ההיפך! תסתכל על זה כעוד שנה לנוח עד שיהיו לך צאצאים משלך ויתבלבל שולחנך.. אני לא מבינה מדוע צריך להיות עצוב כאשר אתה מסובב סביב משפחתך? תפסיקו לתלות את האושר שלכם בחתונה וזוגיות! זה מה השם רצה עכשיו בשבילך! זה יבוא אני מבטיחה.. אבל לשבת ולבזבז את החגים עם בכי ועצבות ? ממעש לא! ועכשיו בזכות החג הזה אני מברכת אותך ואת כל היושבים על המשבר שהשם יגאל אתכם גם גאולה פרטית בעזר השם..כל אחד ועניינו .. ותחתנו כבר אנשאאללה , |
|
בקרוב אצליך!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 17:24 |
|
| |
חושבת שדיכאון חגים מתחיל אצלי כבר מעכשיו וזה מצחיק, כי דווקא עכשיו ממש לפני החגים, באלול, זה הזמן שאנחנו הכי קרובים להשם יתברך בעצם בכל חג יש עת רצון מיוחדת והכי יכולים לבקש על זיווג הגון במהרה. בחגים בכללי יש עניין מיוחד להיות בשמחה ולהתגבר בדיוק בגלל זה!! להתאמץ כמה שאפשר שלא ליפול לידי היצר הרע שאומר לך שאתה לא מספיק, שלא עשית כראוי, שטעית, שאת לא מוצלחת מספיק בשביל לקבל זיווג שתראי, אפילו לה יש. ושלך לא... אסור לנו לשכוח שיש לנו השם יתברך שקובע הכל ואנחנו רק משחקים כאן בגפרורים, מנסים לא להיכווה, ועדיין, ממשיכים לצאת, אפילו כשכואב, והי, יש השם אהוב בשמים שמטפל בהכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 18:34 |
|
| |
תסתכל על המשפחה שכבר את הבאסטה סגרה ותראה שהאור הוא בכלל בתחילת המערה למי יש כוח לריב של הקטנים ולכל הבילבולי מוח של הילדים החושבים עצמם כגדולים תהנה כל עוד אתה יכול ופתח בשיר מזמור משום שכל חג יש רק פעם בשנה וכרגע אתה הבוס של עצמך אז ראה את הנשואים כאומללים וכך תהנה מהחגים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2016 21:15 |
|
| |
אנחנו לא אמורים להבהל ממחשבות עצובות, אנחנו חושבים וגם עונים לעצמינו במחשבה את האמת, לרוב, אנחנו עדיין חיים ב"ה, ומתישהו נבנה בית מאושר בעזרת ה', וגם עכשיו המצב סביר וסביל, וכל אחד מאתנו התברך בהרבה דברים ולא חסר על מה להודות ולהודות, ונשקיע יותר כדי למצוא. אלא שאנחנו מקנאים במשפחה מסביב, אז כדאי קודם כל שניהיה במיטבינו, ונגיע לסעודת חג רעננים, וזה טבעי שאנחנו מקנאים, ואין מה להלקות את עצמינו, אנחנו בשקט בשקט מטפלים בקנאה הסוררת הזאת, מסתכלים מסביב, ומבחינים שלאף אחד לא קל - - - - - נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2016 13:22 |
|
| |
רציף ובישיי, זה שלאחרים לא הכל דבש, אומר שאצלי פחות גרוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2016 17:37 |
|
| |
| פשוט_וטוב כתבה: |  | רציף ובישיי, זה שלאחרים לא הכל דבש, אומר שאצלי פחות גרוע? |
|
|
|
|
|
|