בית פורומים עצור כאן חושבים

שנה לפטירתו של הגר"ח גריינימן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2016 08:29 לינק ישיר 

פתיאמי כתב:
יש דבר שחוזר על עצמו במכתביו שוב ושוב (זאת ראיתי בתוספת התורנית של המודיע של השבוע שקיבצו כמה מכתבים שלו): אנשים כנראה כותבים לו שהם בצער ושיש להם ייסורים, והוא משכנע אותם להיות בשמחה, שימו לב לטיעון הבא:

כשאדם מצטער - שכינה מה אומרת "קלני מראשי קלני מזרועי" - ומי רוצה חס וחלילה לצער את השכינה? לכן צריך להתחזק להיות בשמחה!

מדהים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2016 08:31 לינק ישיר 

תוקן על ידי ברנהארד ב- 25/04/2016 09:09:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2016 08:36 לינק ישיר 

טעותסופר כתב:
במלאת שנה לפטירתו של הרב גריינימן ננסה לאסוף כאן רשמים על דמותו הכבירה והייחודית.
נקווה שישנם ממכריו-מוקיריו בפורום ושנזכה לאשכול המכבד את הפורום ואת הרב.
חושבני שישנן שתיים שלוש נקודות מעניינות שאפשר להתחיל איתן:
א. ר' חיים ראה עצמו כתלמידו ממשיכו של החזון איש. הדבר ניכר על כל צעד ושעל בהליכותיו, בדרך לימודו וכתיבתו ובסגנונו הייחודי. האם נכון לחקות את הרב גם כאשר הוא דומה למלאך ה או שנכון לשמור על עצמיות.
ב. דמותו של ר' חיים בציבור הכללי נתפסה בעיקר כיועץ רפואי. גדלותו התורנית לצערנו לא הוכרה מסיבות ידועות. מתוך הכרות אישית עמו ומתוך ספריו עולה דמות העולה על כמה וכמה מן המפורסמים. כיצד נסביר את העובדה שבשל תככים כאלו ואחרים נמנע מרב אנשי הדור להנות ממנו עצה ותושיה.
ג. מה היתה עמדתו והשקפתו הכללית. האם שמרנות קיצונית או מחשבה מקורית דוגמת הגר"ג נאדל. ומה היו היחסים ביניהם.
ובנוסף אם יש למשהו ספורים מעניינים אשמח לקרוא עליהם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2016 08:42 לינק ישיר 

תוקן על ידי ברנהארד ב- 25/04/2016 09:09:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2016 11:19 לינק ישיר 

גברא רבה

אין שום מקור רציני לכך שהחזון איש עבר איזה משבר בצעירותו. המקורות של בני בראון לכך הם פחות מעלובים. בכל מקרה, גם לפי בראון לא נראה לי שהוא טוען שאז החזון איש עסק בלימוד רפואה.

עד כמה שידוע לי, החזון איש פשוט קרא פה ושם בספרי רפואה (פעם שמעתי שהיה זה בבית הכסא, אין לי מושג אם זה נכון), לכך נוסף המון פיקחות ושכל ישר. זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2016 12:16 לינק ישיר 

כמדומני
כמדומני שאתה צודק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2016 12:17 לינק ישיר 

הרי הרופא הוא  רק השתדלות ואת העיקר עושה הקב"ה אז גם רופא הכי פשוט בלי הרבה שכל ישר אמור להספיק .לא כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2016 00:38 לינק ישיר 

בשעתו פירסם יעקב פרידמן (בעל מחבר ספרי חיזוק לבחורי ישיבה, כמו "נפש הישיבה") סיפור על בחור צעיר שיצא לישיבה קטנה אבל התקשה להחזיק מעמד מחמת געגועים (פינוק בבית?) וחזר הביתה, אבל סופו היה לגדול בישראל למרות שלמד בבית הוריו ולא במסגרת. לאחר מכן גילה את הסוד הגדול שמדובר בחזון איש. איני יודע מה היה מקורו לדבר זה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שנה לפטירתו של הגר"ח גריינימן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.