בית פורומים השטיבל

מופע סטנדאפ חינם מחר עם הרב שמעןן פרץ בנתניה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2016 14:35 לינק ישיר 
מופע סטנדאפ חינם מחר עם הרב שמעןן פרץ בנתניה

רציתי לציין לשבח את פעילותם המבורכת של מוסדות "אורחות יצחק" הפועלים בנתניה בנשיאותו של הרב פנחס שקד שליט"א

בערב הפסח עשו הפנינג ענק למען תושבי העיר דתיים וחילונים כאחד. אפו מצות , הגעילו כלים והילדים נהנו מלונהפארק ענק והכל בהתנדבות מלאה וללא כל תשלום!!

מחר יום שלישי של חול המועד יש מופע סטנדאפ של שמעון פרץ וגם זה בחינם! רחוב רותם 129 נתניה!

רציתי לומר יישר כח לרב פנחס שקד שליט"א על כך ולכל המארגנים. ירבו כמותכם בישראל אנשים טובים שעושים ללא תמורה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2019 22:34 לינק ישיר 

הפורום הזה היה שוקק חיים פעם

שייבה, סתם עוד מישהו שמנסה להבין מה אנחנו עושים פה. אני גם כותב בלוג.

אם אתם רוצים לעניין אותי דברו איתי על אוכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2023 08:05 לינק ישיר 

פרשן ירדני: העולם הערבי תוהה על ''ההתמזרחות'' של ישראל
בישראל ניכרות מגמות חברתיות הדומות לאלה הקיימות במדינות ערביות באזור. האם האשכנזים-חילונים יישארו בה? | פרשן ירדני על נקודת המבט הערבית

כבר לפני כמה שנים התקיים בביירות דיון שכותרתו הייתה "ישראל מתמזרחת" והוא נמשך שעות ארוכות. "התמזרחותה" של ישראל באה לידי ביטוי בפריחתן של זהויות משנה ובהחרפת העימות ביניהן, בפילוג בין דתיים לחילונים, בהתגברות הקיטוב בין ישויות ובין קבוצות מתחרות, בקשר הבעייתי בין דת למדינה, בשחיקת יסודות המשטר התקין ובהפרת האיזון בין הרשויות לטובת הרשות המבצעת. אפשר לפתוח כאן סוגריים ולציין את מתקפת הימין על בית המשפט העליון ואת חדירתן של אידאולוגיות קיצוניות לממסד הצבאי-ביטחוני

סממנים נוספים להתמזרחותה של ישראל הם השתלטות הדרג הפוליטי על התקשורת, ניצני התארגנותן של מיליציות אידאולוגיות סוררות ופגיעה בשלטון החוק. הקולות הקוראים למדינת הלכה יהודית מתרבים; הדת עוברת פוליטיזציה ציונית והפוליטיקה הציונית עוברת הדתה. האליטה הפוליטית עוברת השחתה ונאלצת לתפור חוקים ותקנות על פי מידותיהם של העומדים בראשה כמו אריה דרעי, איתמר בן-גביר ובצלאל סמוטריץ', שאושרו בפתיחת מושב הכנסת ה-25. היה זה ביטוי מהדהד להחלפת שלטון החוק בשליטה על החוק.

התופעות הללו מתפשטות ומחריפות בישראל אולם עדיין לא מיצו את עצמן. לפני כמה שבועות צפיתי בתוכנית אקטואליה בערוץ 24 בטלוויזיה, ובה התארחו שני ישראלים - דתי וחילוני. החילוני לא מצא אף תגובה מוצלחת לטענותיו של בן-שיחו הדתי-ציוני, למעט "אין כפייה בדת", כמצטט מאותו פסוק קוראני בערבית. הדבר הזכיר את הפולמוסים הארכאיים המתנהלים אצלנו במזרח התיכון זה עשרות שנים.

גורמים ותופעות אלה הם שהפכו מדינות באזור לכושלות או רעועות, והובילו את החברות שלנו לפילוגים ולסכסוכים שהן לא הצליחו להיחלץ מהם. הביטויים הנפוצים ביותר בפולמוס המחריף בין הממשלה והאופוזיציה בישראל הם קריסת המדינה, מלחמת אזרחים, הסתה לאלימות ולרצח, חורבן הבית ועוד. האזהרות הללו מבוססות, גם אם יש בהן מידה של הגזמה מובנת בנסיבות של מאבק בין מפלגות ובין מוקדי כוח.

התפתחויות מסוג זה יביאו לשתי תוצאות חשובות. ראשית, חשיפת השקר על "ערכים משותפים" הקושרים את ישראל לציוויליזציה המערבית לעומת המדבר הערבי השומם, מה שעשוי להוביל לשלילת הלגיטימציה לישראל. מכוני מחקר מובילים בישראל שמו לב לסכנה זו והחשיבו אותה כאיום על הביטחון הלאומי מייד לאחר האיום מצד איראן, טיליה ובעלות בריתה.

התוצאה השנייה תהיה זירוז של גלי הגירה שלילית - אשכנזית-חילונית הפעם - של אליטות שלא יסבלו חיים תחת חכמי הדת ודיני ההלכה. ניכרות כבר אינדיקציות ראשונות למגמה זו, והיא תזרז את תהליכי ההשתלטות של הימין הפשיסטי, הדתי והלאומני על המדינה, על הממסד ועל החברה בישראל, ותחיש עוד יותר את התמזרחותה.

המודעות לתמורות אלה החלה לחלחל במהירות בקרב חוגים מדיניים ודיפלומטיים. בשונה מהעבר, כיום אינך חייב עוד לברור מילים ומונחים כאשר אתה משוחח עם סגל דיפלומטי מערבי על ישראל. אפשר להזכיר את הפשיזם ואת הגזענות בישראל מבלי להיענות בתגובות הזועמות המוכרות. שתיקתם של בני-שיחך מקרב ידידיה של ישראל ומקרב בעלי בריתה שתמיד הגנו על עליונותה, מלמדת על הסכמה עם הנרטיב שלך ועם פרשנותך או לפחות על נכונות לקבלם. זוהי התפתחות חשובה שאפשר לבנות עליה.

לפני שנים רבות שללה התודעה הרווחת בקרב פלסטינים ובקרב ערבים מכול וכול את הנחת "קריסת המבצר מבפנים". אני נזכר בדיאלוג מעמיק עם ג'ורג' חבש מלפני כ-40 שנה על הנחות היסוד הפוליטיות והרעיוניות של החזית העממית שהתמקד בהזמת אשליה זו. החדש כיום הוא שרעיון זה אינו מופרך עוד בתודעה ובמחשבה של אליטות פלסטיניות וערביות, גם אם אינו בלתי נמנע או אינו אוטומטי. ה"חוץ" על כל מרכיביו ימלא תפקיד חשוב בזירוז התהליך ובחריצת גורלו של פרויקט זה.

by TaboolaSponsored Linksכתבות נוספות
עורך דין מקרקעין לרכישת דירה
B144- גל חייט משרד עורכי דין
חיכיתם לה! אופל אסטרה החדשה סוף סוף הגיעה לישראל!
Opel Astra
הכלב מתחת לגיל 8? זה הזמן לעשות לו ביטוח בריאות
חיותא
הכירו את הסיפאפ ששוקל פחות מ-500 גרם (ופועל גם על סוללות!)
Web-Mine - בריאות
AFP 09.02.2319:10
1. אנחנו הופכים לאט ובטוח לעוד מדינה ערבית
בתגובה להודעה מספר 0
bkqcrqrnj
יצחק היקר 09.02.2319:15
6. לא. אנחנו הופכים להיות מדינה יהודית ערכית ושפויה ולא מדינת כל אזרחיה או יותר נכון מדינת כל חונטותיה
בתגובה להודעה מספר 1
ככה בגדול - כמו שאר הדמוקרטיות בעולם בהן בג"ץ לא חושב שהשמש זורחת לו מאחוריו ולא מרשה לעצמו ליטול סמכויות לא לו.

תם עידן החונטה השמאלנית.
AFP 09.02.2319:16
7. לא קשור לזה. קשור למוזיקה ההתבהמות הנובורישיות. לא התכוונתי כלל לנושאו יהדות.
בתגובה להודעה מספר 6
Galileo 09.02.2319:20
12. מדוייק! מדינה של ערסים ושלוכים וזה הולך ומתקרב בצעדי ענק
בתגובה להודעה מספר 7
בגלל הילודה הגדולה במגזר והחינוך הלקוי
יצחק היקר 09.02.2319:24
25. מזל אם כך שיש לנו נאורים וטהרנים שיוכלו לאזן את זה קצת...מה נעשה עם כל השמאלנים יעברו ברלינה?
בתגובה להודעה מספר 12
יופתעו לראות שבין הערסים והשלוכים יש ראשי עיר, שופטים, טייסים, הייטקיסטים חקלאים וכאלה...
תילתן אדום 09.02.2319:36
46. גם באירן יש ראשי ערים, טייסים, הייטקיסטים...
בתגובה להודעה מספר 25
יצחק היקר 09.02.2320:17
115. מעולה...אז זה לא העם זה השלטון....הבנתי אותך - שהשמאל שולט אז המדינה נאורה והימין שולט המדינה חשוכה
בתגובה להודעה מספר 46
אם גם פה וגם באיראן יש ראשי עיר והיטטקיסטים אזי סימן שאין הבדל משמעותי ביכולת האנשים

שלא תתבלבל - באיראן כמו בישראל המלחמה היא על כוח שלטון....דמוקרטיה זה רק מסיכה שהשמאל משתמש בה כי הוא לא יכול לומר בגלוי שהוא תאב כוח...

אז לשיטתך מדינת ישראל תשרוד רק עם השמאל הנאור יהיה בשלטון - והמדינה תתפרק למדינה ערבית עם הימין יהיה בשלטון...

נו שויין.
Njuf 09.02.2322:47
137. כל המאפיינים שלכם מזכירים דיקטטורות נחשלות
בתגובה להודעה מספר 115
לא יעזור כל ההתפלפלויות שלך
יצחק היקר 09.02.2322:53
138. תקשיב - או שאתה באמת מאמין בדמוקרטיה - או שאתה אחד מתאבי הכוח שרק מסתתר אחריה.
בתגובה להודעה מספר 137
העם בחר - נקודה סוף. 

ואם רוב העם הוא אוסף של בבונים נבערים - עדיין בדמוקרטיה הם הרוב והם הקובעים. 

אם לא מוצא חן בעיניך - ברלין או לונדון מחכה לך. 

אתה לא יכול מצד אחד להגן על הדמוקרטיה ומצד שני לחרב אותה כי הפסדת בבחירות. 

ההתפלפלויות שלי לפחות בעלי הגיון - שלך רק גבב מילים שאין אחריהן מאום זולת גזענות אליטיסטית..
אני לא רובוט 09.02.2322:58
140. ++
בתגובה להודעה מספר 138

Njuf 09.02.2323:00
142. אין לך מושג מה זו דמוקרטיה, איפה כתוב שדמוקרטיה היא עריצות הרוב בלבד? בשום מקום. תבדוק הגדרה של דמוקרטיה, דמוקרטיה היא שלטון העם לא שלטון
בתגובה להודעה מספר 138
הרוב ובטח לא עריצות הרוב. כמובן שלרוב יש משקל וכוח גדול. אבל אין הדבר אומר שהוא יכול לעשות כל מה שבא לו ללא שום הגבלות.
אני לא רובוט 09.02.2323:27
146. בא ואגלה לך סוד. דמוקרטיה אינה עריצות המיעוט.
בתגובה להודעה מספר 142
Njuf 10.02.2300:09
150. בהחלט. המצב כיום הוא ממש לא עריצות המיעוט, לרוב יש כוח גדול יותר מהמיעוט
בתגובה להודעה מספר 146
אבל אני כן מסכים שבגצ אקטיבי יתר על המדינה. לכן אני תומך ברפורמה שתחזק את הממשלה אל מול בגצ, אבל לדעתך הפתרון הוא עריצות הרוב אם הבנתי נכון
רק ימין 10.02.2304:47
168. קורא את רוב התגובות שלך ונראה לי שאני מסכים איתך כל המאמר בהודעה זן
בתגובה להודעה מספר 150
אין שום סיבה לעריצות הרוב וחובה לשמור על זכויות של כלל התושבים אבל ויש אבל גדול אין שום סיבה שזה יבוא על חשבון הרוב ופגיעה מתמשכת בו ובטח שלו בגץ ינכס לעצמו סמכויות בכח וסמכויות אשר לא שלו
יצחק היקר 10.02.2300:05
149. או...לפחות כעת התחלת לכתוב דברי טעם - התקדמנו.
בתגובה להודעה מספר 142
דווקא יש לי מושג מה זה דמוקרטיה ואני לא משתמש בה כדי לצבור לי כוח שלא מגיע לי.

אז סיכמנו שדמוקרטיה היא שלטון העם. 

איך שולט העם? באמצעות נציגיו - שהם השלטון. כל שלטון רשאי וחייב לנהל את המדינה על פי רצון האזרחים. וכדי שלא תהיה עריצות הרוב הדמוקרטיות בנו מנגנונים למנוע את זה. אבל כמו שיש מנגנון לעריצות הרוב - חייב להיות מנגנון לעריצות המיעוט. 

רצון האזרחים מתבטא בבחירות חופשיות- כל אדם רשאי לבחור ומי שקיבל יותר קולות הוא ינהל את כל המדינה - כולה - כרצונו בכפוף לחוק. 

אני מעביר את זמני בין 3 מדינות- 2 מהן מחוץ לישראל- שתיהן דמוקרטיות מערביות לעילא ולעילא - ולשתיהן אין חוקה.

ואני אומר לך באחריות - אין מדינה בעולם הדמוקרטי בה בג"ץ לא נבלם ומאוזן על ידי השלטון. 

אין מדינה בעולם - בה בג"ץ מתערב בכל דבר! כל דבר שפיט כל דבר עניינו של בג"ץ לא קיים באף מדינה. 

אני לא מכיר מדינה בה יש זכות עמידה לכולם כולל מחבלים ואנשים שלא קשורים כלל לעניין עליו הגיעה התביעה - אין חיה כזו. 

אין מצב שבמדינות המערבית בג"ץ מתערב - הוא אפילו לא מתקרב לענייני שלטון. 

אז נסכם - אם אתה באמת מאמין בדמוקרטיה - עליך לקבל את רצון בעם. ככל שאני מנסה אני לא מצליח לראות איך הרפורמה המוצעת תביא לדיקטטורה - להיפך ! 

ואם אתה רק מאמין בדמוקרטיה כדי לשמר את הכוח של השמאל למרות שלא נבחר - אז אתה עושה שקר לעצמך.

אין רשות ללא בלמים ואיזונים- בישראל יש כזו - וכעת מתקנים.
Njuf 10.02.2300:18
152. המחצית הראשונה של דבריך - דברי טעם.
בתגובה להודעה מספר 149
ערכתי לאחרונה בתאריך 10.02.23 בשעה 00:24 בברכה, Njuf

אני בעד רפורמה, אני בעד חיזוק כוחה של הממשלה אל מול כוחו של בגצ. אבל אני לא בעד הפיכת הממשלה לרשוץ חסרת מעצורים ובלמים! הלכה למעשה זו דיקטטורה בפועל כמו טורקיה ורוסיה. בוא תסביר לי בבקשה בתןר אחד שבעד איזונים אם לאחר הרפורמה המשפטית עולה לפיד לשלטון ומחליט שהבחירות הבאות בעוד עשור ושכל מי שימני נכנס לכלא. מי לעזעזל יכול לעצור אותו? הוא מינה שופטים משלו, לפי החוק של רפורמת לוין כך שאף אחד לא מעז להתנגד לו, בנוסף אם היו מתנגדים לו הוא יכול ברוב זעום של 61 להתגבר על השופטים וזהו אתה בדיקטטורה. בבקשה תסביר לי איך הרפורמה הזאת מביאה איזונים ובלמים?

דבר נוסף - אני מוכן לקבל איזה שיטת ממשל שתבחר מבין המדינות שעליהן אתה מדבר, אבל תיקח את שיטת הממשל במלואה. אתם לוקחים מכל מדינה את הדבר הכי פחות טוב בשיטה שלה תוך התעלמות מכל האיזונים האחרים.
יצחק היקר 10.02.2300:33
155. דוגמא מצויינת - לפיד היה בשלטון, מסר שטח מדינה בלי להעביר לכנסת וללא משאל עם - והנה הכל עבר בשלום למה?
בתגובה להודעה מספר 152
כי הימין קיבל את המשוואה. ונעזוב לרגע את הצביעות של השמאל בעניין הזה שכן גם היועמשית וגם בג"ץ ידעו שזה לא נאות אבל הכריעו- והנה לך עריצות המיעוט מהצד המשפטי. 

עדי לענות לך - צריך לראות מה קורה בכל העולם - ראית מדינה דמוקרטית בה ראש הממשלה עושה ככל העולה על רוחו? 

לכל רשות יש איזונים ובלמים. הכנסת בולמת את הממשלה והעם בולם את הכנסת - ומי בולם את בג"ץ? אף אחד. 

בג"ץ של לפני תקופת ברק - בלם את עצמו ולכן לא היה צורך בבלמים אחרים. אחרי ברק חלה התפרקות טוטאלית של הבלמים ולמעשה הרכב הזה שועט במורד בלי בלמים כבר עשרים שנה...

החלטות מטורפות שמסכנות חיילים, גורמות לבעיות בכלכלה בדיור בגאז- כל חור שיש בג"ץ מתערב ומכריע!!! ואין איש שיבלום אותו - אין חיה כזו בכל העולם. 

וכעת לדוגמא שנתת - אם לפיד כראש ממשלה ירצה למשל לעשות מה שנוגד את חוקי היסוד - הכנסת לא תאשר וגם בג"ץ לא. 

חוקים הזויים- הכנסת לא תאשר והרי נפלו ממשלות על שבת ועל חמץ . 

ברפורמה של לוין - יש עדיין לבגץ אפשרות לפסול חוק רגיל - לא! חוק יסוד. וממה שהבנתי זה יעבוד כך: 

הכנסת תחוקק חוק רגיל - בג"ץ יצטרך 12 מתוך 15 שופטים שיתמכן בפסילה. בשיטה הזו כל ה 15 ישפטו ולחיות לא תהיה אפשרות לבחור מה שנוח לה. 

היה והיו 12 כאלה - הכדור יחזור לכנסת שתוכל להתגבר על החוק עם 61 חכים - זה נשמע פשוט אבל תמיד יש כאלה שלא ילכו עד הסוף 

אחרי ההתגברות- הכדור יעבור לבגץ - ואם כל ה 15 שופטים פה אחד יחליטו שהחוק דפוק - הכנסת לא תוכל להעביר אותו אלא בכנסת הבאה. 

ומה רע בזה?
Njuf 10.02.2300:41
157. מה רע בזה? שהממשלה ממנה את השופטים והם לא יתנגדו לה, אתה באמת לא מצליח להבין את זה?
בתגובה להודעה מספר 155
ובאיזה דמוקרטיה המנהיג עושה ככל העולה על רוחו? בדיוק בדמוקרטיות לשעבר שאנחנו הולכים בדרכן, דמוקרטיות שחיסלו את בתי המשפט והתקשורת כמו שהממשלה הזאת רוצה לעשות, רוסיה וטורקיה הותיקות יותר שהדיקטטורה שם כבר ברורה לעין בלתי מזוינת, והונגריה ופולין ששם העסק עוד טרי אבל זה המצב.

אתה מכיר דיקטטורה עם מערכת משפט עצמאית שלא נשלטת על ידי השלטון? ביבי הסביר יותר טוב ממני שללא מערכת משפט עצמאית אין דמוקרטיה ולכן הוא בלם כל ניסיון לשנות את הרכב ועדת השופטים ושינויים נוספים.
gile23 10.02.2301:17
164. כל מה שאמרת נכון ואלה טיעונים נכונים אבל..
בתגובה להודעה מספר 149
השימוש בהצגת בעיה מוצדקת והגיונית בשביל להצדיק את מה שהממשלה מקדמת - זה אולי משהו שיעבוד על אלכוהוליסטים אבל לא על אנשים שאינם שיכורים.

הבעיה שהצגת נכונה!
מכאן האם אתה מסיק שפתרון הוא לתת אפשרות שכל חוק יהיה חוק יסוד בקלי קלות?
פסקת התגברות ברוב של 61? בזה אתה תומך?
61 זה לא רוב. אל תהיה תמים.. מספיק שבתוך ה 61 האלה יש אחד שהראש שלו הסתובב קצת או והוא מייצג רק את עצמו והופ - אין שום ייצוג. אני לא מכיר אם יש לזה מונח מקצועי.. 
זה כמו "טעות דגימה" נגיד רק בקטע אחר. אתה לא יכול להיות תמים ולהניח ש 61 חברים יהיו תמיד אמינים. אחת אתה שיכור ותמים.

צריך פה מרחב ביטחון - נגיד לפחות 70-80.. נגיד 75 חברי כנסת.

אתה באמת תומך בהזיה הזאת?
אם נגיד היה לך כוח למנות את השופטים שלך, אתה סומך על עצמיך שתהיה ישר לנצח? כי אם אתה לא יכול לסמוך על עצמך אז הינה לך התשובה: אתה לא אמור לתמוך בפתרון המוצע של הרפורמה.
יצחק היקר 10.02.2301:22
165. אבל זה מה שקורה היום...השמאל ממנה את השופטים שלו על ידי ועדה בה לימין אין שום סיכוי..
בתגובה להודעה מספר 164
וכן - 61 חברי כנסת בפילוח הקיים במדינה זה לא משהו פשוט - נכון כמה מטורללים יכולים להפיל את זה ואז בג"ץ מנצח - מה רע בזה? 

בכמה מחוקי היסוד ישנה פסקה האומרת...אלא ברוב חברי הכנסת - אם 61 טוב לחוק יסוד אז 61 טוב להתגברות.

מה גם שחוק יסוד אחד עבר ב 32...אבל פ אום זה בסדר...יעני הסכמה רחבה
oby 10.02.2307:42
172. פחחח הוא נתן לך פה נוקאאוט אתה זה שמתפתל פה
בתגובה להודעה מספר 137
יהודי ביער 09.02.2320:22
116. אוכלוסיה משכילה היא תנאי הכרחי, לא מספיק.
בתגובה להודעה מספר 46
כשמדינה מחליפה דמוקרטיה ליברלית בקנאות דתית, אז המצב יהיה גרוע.
והשילןב של קנאות דתית עם אוכלוסיה לא משכילה, אז המצב יהיה גרוע שבעתיים.
יצחק היקר 09.02.2322:55
139. כעת הרפורמה באה להחליף נאורות ליברלית קנאות דתית...יש לך את זה ביותר הזוי
בתגובה להודעה מספר 116
צופה 09.02.2319:25
28. ואיך הגעת לזה.
בתגובה להודעה מספר 12
גיבור מקלדת 09.02.2319:38
53. הבנתי... כי הערבים הם כולם ''ערסים ושלוכים''?
בתגובה להודעה מספר 12
חברה בפורום 09.02.2320:07
103. מישהו מחזיק אותך כאן בכוח?
בתגובה להודעה מספר 12
Galileo 09.02.2320:08
104. האמת שלא, אבל המשבר הכלכלי לא עוזר
בתגובה להודעה מספר 103
כשתהיה אפשרות אשקול, לפני עשור לא הייתי פוזל לכיוון
קיפי בן קיפוד 09.02.2322:10
134. לצערך שאנחנו לא מדינת האשכנזים הנאורים והמתורבתים
בתגובה להודעה מספר 12
שהשמש זורחת להם מהתחת, ידוע שאתם הגזע העליון, כולם תתי רמה לעומתכם, 

מעניין למה רוב השמאלנים הבוגדים שכרגע בהפגנות הגיעו מאותו איזור באירופה.....
Galileo 09.02.2322:17
135. מעדיף ערסים ושלוכים פושעים ועבריינים
בתגובה להודעה מספר 134
ומה קשור אשכנזים , מה אתה חושב שאין שם גם פחי אשפה ? 

אבל השלוכיאדה בחסוצ הליכוד מרימה ראש

קיפי בן קיפוד 09.02.2323:15
144. באנו למשול!
בתגובה להודעה מספר 135
Galileo 09.02.2323:16
145. הערסים והשלוכים לא מסכימים
בתגובה להודעה מספר 144
מירי 10.02.2300:48
159. עכשיו הבנתי סופית. לא משפט ולא דת.
בתגובה להודעה מספר 134
אלא, זה עדות המזרח מול אשכנזים. בגלוי ובצעקות. מגרשים מהארץ. צוחקים שאידיוט אמר שהוא היטלר ויעשה כך וכך. 
החלטתם ששמאל שווה אשכנזים. וזאת הבעייה כולה! הצגות וקונצרטים, זה שמאל ואשכנזים. ש'ס ועדות המזרח, ניגזלים ומסכנים. איכסה! עכשיו אני מגלה את הפרצוף האמיתי. אנשים שמקנאים שהאשכנזים נרצחו בגזים, ומי שניצל, מקבל פיצויים. זו הבעייה! שלום מירי. סוף סוף האסימון נפל לך? 
לא אמשיך הלאה. יש לי משפחה וחברות מצפון אפריקה. לא רוצה לפגוע במי שלא פוגע. 

הגעתי למסקנה מכאיבה, שאני טעיתי וחשבתי שכולנו עם אחד. מסתבר, שצמחו לנו כמה נחשים ארסיים בעם שלנו
יצחק היקר 09.02.2319:21
13. לא הגיע הזמן שגם בימין יהיו קצת נובורישים אחרי שהשמאל סחט מהמדינה את כל מה שיכול היה?
בתגובה להודעה מספר 7
במשך 29 שנה השמאל שלט במדינה שליטה ללא עוררין. אחרי שבגין עלה לשלטון השמאל השכיל לשמר את כוחו ולשלוט גם כשלא נבחר.

אז אחרי 75 שנה לא הגיע הזמן לחלק את העוגה קצת יותר שווה? 

לא הגיע הזמן שהמפלגה שניצחה בבחירות תוכל למשול ללא הפרעה? 

זה הרבה לבקש?
Ofer H 09.02.2319:26
31. תגיד. פרשנות ועוד של פרשן ירדני זה סקופ?
בתגובה להודעה מספר 13
יצחק היקר 09.02.2319:29
35. הפרשנות שלו ממש לא. הפרשנות של הנאורים - ממש כן. גלגל קצת ותראה שהפכנו אצל חלק מחברינו לערסים ושלוכים...
בתגובה להודעה מספר 31
Ofer H 09.02.2319:30
37. הם מעניינים לי את קצה הזרת.
בתגובה להודעה מספר 35
Galileo 09.02.2319:36
47. הפכנו ? לא , נהיו רבים כן , אני ממש לא מדבר על כולם
בתגובה להודעה מספר 35
אבל בוא תכניס אוויר ותתחיל להסתכל על השכנים שלך ותבין
הוינאי 09.02.2323:41
147. פרשנות מעניינת מאוד, אני הרגשתי ככה כבר לפני 10 שנים
בתגובה להודעה מספר 31
יהודי ביער 09.02.2319:32
39. מצביעי המפלגות שנמצאות באופוזיציה מייצרות את רוב רובו של התמ''ג בישראל
בתגובה להודעה מספר 13
ומממנים למגזרים האחרים שצומחים במהירות (יותר ילדים, פחות מפרנסים) חינוך שלא מספק לתלמידיו אפילו ידע מתאים למאה ה19, שלא לדבר על שלילת כל הערכים שהופכים מדינה למשגשגת.
כך נראית קריסה. לא חלוקה של ההון.
MechanicalMan 09.02.2319:58
94. לא כל הערכים
בתגובה להודעה מספר 39
רק את אלה שמזיקים לה להתנהל כמדינה יהודית ומתוקנת
יהודי ביער 09.02.2320:12
109. אי למידה של חשבון ואנגלית בסיסית, שלא לדבר על מדעים
בתגובה להודעה מספר 94
כאשר אפילו באיראן וסעודיה משקיעים בהשכלה גבוהה ומחקר מדעי, ומנתבים לשם את הצעירים המוכשרים.
תוסיף לזה שילוב של תיאוקרטיה, נפוטיזם, שבטיות וסתם דיקטטורה, על פני דמוקרטיה ליברלית, יחד עם ילודה שגבוהה מאפריקה, היא מתכון לקריסה.
סטטיסטיקאי 09.02.2320:00
96. מפלגות האתמול צריכות לקחת אחריות על מעשיהן שהיו כשהן היו בקואליציה
בתגובה להודעה מספר 39
מי שהקים פה את ההסתדרות,
מי שאירגן שיחרור לחרדים מהצבא ובלבד שלא יעבדו וכך העניש גם את החרדים וגם את החברה הישראלית פעמיים,
מי שבנה פה מונופולים תאגידי ענק כמעט בלי מתחרים,
מי שמילא את כל הארץ ביבואנים בלעדיים,
ומי שלפי ההשקפה הקומוניסטית הביא לפה את: כל אחד (עובד) כפי יכולתו ולכל אחד (כסף) לפי צרכיו.

כלכלה בריאה שבה אנשים צריכים להתרגל לעבוד כדי להרוויח,
כלכלה שבה אנשים מרצונם האישי שולחים את ילדיהם ללמוד מקצועות ליבה כדי שגם הם יוכלו לפרנס את משפחתם.
יהודי ביער 09.02.2320:14
111. ממפלגות האתמול נותרה רק מפלגת העבודה עם 4 מנדטים עלובים
בתגובה להודעה מספר 96
יצחק היקר 09.02.2320:05
100. איך לא? האבות המייסדים של המדינה הגיעו מאירופה הנאורה והתרבותית ששחטה 6 מליון מהם - והם הגיעו עם התרבות
בתגובה להודעה מספר 39
והכסף שנתרם מכל העולם. בשלב השני הביאו את הערסים והשלוכים וזרקו אותם לאוהלים ופחונים כדי שישמרו יעבדו וימותו עבור המדינה.

הם הגיעו ממדינות ערבית חסרי כל. במשך 29 שנים השמאל שלט כאן, יצר וינק את חלבי המדינה ואת הפירורים זרקו לנבערים..

וכשהשמאל בנה את תל אביב השלוכים גרו בחורים, כשהקיבוצים קיבלו אדמות והפכו לבעלי מפעלים השלוכים נזרקו לעבודה שכירה. 

וכשהנאורים הפכו להייטקיסטים, ו 15 משפחות עשירות בארץ מנהלות את הכלכלה, הבבונים הפכו למעמד הביניים שהוא עמוד השדרה של הכלכלה. 

אתם שהלכתם לתיכונים יוקרתיים לפנימיות צבאיות והשארתם את הנבערים לתיכון מקיף..

וכעת ספר לי למה האופוזיציה מחזיקה את הכלכלה. 

אתם הנאורים שנולדתם עם כפית של כסף עשיתם רק את חצי הדרך שעשה הנוער הבבוני - שכעת משתווה אליכם בכל תחום. 

וכעת שהבבונים הם הרוב - אתם הנאורים רוצים לקחת להם את הכוח. לא יילך! למה? ע"י הייתם מורים טובים לימדתם את הבבונים איך בונים כוח ונלחמים עליו.

גילוי נאות - אני אשכנזי - אבל בלי כפית של כסף.
מירי 10.02.2300:51
160. שקר. אתה לא אשכנזי. אתה אחד מנחשי הארס שפלשו למדינה שלנו
בתגובה להודעה מספר 100
יצחק היקר 10.02.2300:58
163. קודם כל - מי זה שלנו? השמאלנים ? שאני אדע. למגינת ליבך אני אשכנזי משני הצדדים.
בתגובה להודעה מספר 160
חסימה נעימה
גיבור מקלדת 09.02.2319:39
57. כנראה שזה הרבה לבקש אם אתה בצד שהולכים להזיז לו את הגבינה...
בתגובה להודעה מספר 13
זלמן 09.02.2319:45
69. אולי, תחושת הרדיפה שהוטמעה באנשים לא מאפשרת להם לראות
בתגובה להודעה מספר 13
שאולי זה לא ששמאלנים מתעשרים בגלל שהם שמאלנים ומישהו דואג להם (לא שלדאוג זה רע, החברים הכי טובים שלנו יוצרים אלפי ג׳ובים לחברים שלהם) אולי הם נהיים שמאלנים ככל שהם רוכשים השכלה, מתעשרים ונחשפים לעולם..

ואולי העניין הוא ששמאלנות יוצרת אצל אדם את הכלים הנכונים להתעשר? 

וזה עוד בלי לאתגר את הטענה שרק בשמאל יש עשירים. לא בדקתי את כל מאות המתעשרים החדשים מהעשור האחרון. אולי יש ביניהם ימני או שניים.

בקיצור, הרעיון הזה הוא סתם ניגוח פוליטי נגד השמאל. מין סטראוטיפ גזעני של אשכנזי קר, משכיל, שמאלני, מתנשא. ואולי הסטריאוטיפ עצמו הוא שדוחף ימנים להיפך מהסטריאוטיפ? כלומר לנחשלות
רוח שמיניות 09.02.2319:53
85. חנן בן ארי זה התבהמות? ישי ריבו? נרקיס? כל אלו ספרדים רחוקים מהתבהמות.. אתם מקשקשים לריק.. וגורמים נזק בלתי הפיך למדינה..
בתגובה להודעה מספר 7
nitzan 10.02.2307:08
169. גם המדינות הערביות הן מדינות מוסלמיות ערכיות לדעתן
בתגובה להודעה מספר 6
פרופט 09.02.2319:18
9. מה יש לך נגד ערבים?
בתגובה להודעה מספר 1
AFP 09.02.2319:19
10. אין לי בעיה נגד ערבים, יש בעיה עם התרבות הערבית שלא תרמה לעולם כלום. תבדוק פרסי נובל/ המצאות /חיסונים
בתגובה להודעה מספר 9
Galileo 09.02.2319:20
11. בול!! הערסיאדה ןהשלוכיאדה משתלטות על ישראל ועל הפוליטיקה
בתגובה להודעה מספר 1
מקווה שיהיו מדינות שבסוף יקבלו אותנו אליהן
coronatime 09.02.2319:21
15. תגובה גזענית
בתגובה להודעה מספר 11
בושה
Galileo 09.02.2319:22
17. די נו באמת מספיק להיות צבוע
בתגובה להודעה מספר 15
אתה לא רןאה את זה ? לא נעים לשמוע ?
AFP 09.02.2319:22
16. תזכרו שאם הערסים היו מקימים פה את במדינה ב48 היינו עוד מדינה ערבית פרופר
בתגובה להודעה מספר 11
Galileo 09.02.2319:23
18. מדוייק
בתגובה להודעה מספר 16
Agent_Smith 09.02.2319:24
24. מה שמדויק זה ששניכם גזענים , מתנשאים ויהירים .
בתגובה להודעה מספר 18
27סוט 09.02.2319:34
41. די לPC
בתגובה להודעה מספר 24
AFP 09.02.2319:37
48. אולי אבל הם הביאו לישראל סטנדרט אירופאי אחרת היית חי פה כמו בבירות.
בתגובה להודעה מספר 24
Agent_Smith 09.02.2319:39
54. אם היית מעט חכם , היית מבין כמה שנאה , בורות ויהירות נוטפת מהתגובה שלך .
בתגובה להודעה מספר 48
אבל מה אני מצפה מכמוך ?

תמשיכו עם השנאה הזו , ותובילו אותנו אט אט לפיצוץ .
AFP 09.02.2319:40
58. יש חכם ויש צודק אני יידע שזה לא פוליטיקלי קורקט להגיד אבל זאת האמת.
בתגובה להודעה מספר 54
Agent_Smith 09.02.2319:42
60. מה האמת בתגובות שלך ? השנאה למזרחיים ?
בתגובה להודעה מספר 58
סליחה בשמם שהם לא חובבי אוכל טפל , מקיאטו ללא קפאין וקונצרטים ...

איזו יהירות והתנשאות ...
אתה לא מבין לאיזה שנאה אתה גורם בעם .

AFP 09.02.2319:45
66. תבדוק כמה מעמי המזרח זכו בפרס נובל? כמו גילו תרופות או מחלות. כמה יצרו חיסונים
בתגובה להודעה מספר 60
תברר איך איכות החיים במדינות ערביות (לא המפרציות שמפוצצות בכסף ולכן הכל שם קל) ותראה שבאומות העולם הערבי הן חור חלול שרק יונק מהעולם ולא תרם כלום חוץ מחומוס או סיפורי אלף לילה ולילה.
עוף החול 09.02.2320:02
99. החלאה הזה רואה את ''המזרחים'', מיליוני אנשים כמשהו מונוליטי
בתגובה להודעה מספר 54
ונחות. לא יכול להיות שהם מקבץ ענק של אנשים שהוא מגוון בצורה אדירה. הכרתי בהמות מזרחיות, הכרתי סתם אנשים טובים שאמנם לא היו עם תואר אבל אנשים טובים, תורמים ועובדים והכרתי (ואני מכירה) אנשים מדהימים!!!! אליטה מכל בחינה שהיא! אליטה לא פחות ואף יותר מכל מיני אשכנזים פלצנים (אני אשכנזי) והכרתי גם לא מעט אשכנזים אפסים מוחלטים ובהמות.
Galileo 09.02.2319:38
52. גזען כנגד איזה גזע ?
בתגובה להודעה מספר 24
אתה לא רואה את השלוכאידה והערסיאדה מתרבה ? בוא נתחיל מהתרבות בין שכנים ונתקדפ משם, אני מצטער שזה פוגע בך אישית אבל זו המדינה שלך
Agent_Smith 09.02.2319:40
59. אתה לא פוגע בי אישית , אתה פוגע באחיי המזרחיים בתגובות מלאות הבורות שלך .
בתגובה להודעה מספר 52
ומה שעצוב זה שאתה אפילו לא שם לב למה אתה גורם .

Galileo 09.02.2319:43
63. יש לי דמעות
בתגובה להודעה מספר 59
ועכשיו ברצינות, מה זה אחיי המזרחים ? אם הפ ערסים או שלוכים ולא מחנכים את הילדים שלהם נראה לך שאכפת לי אם מדובר באירופאים או אסייתים או אפריקאים ? אבל אולי מהפגיעה הקשה בך אתה כנראה מכיר לצערך את התופעה
27סוט 09.02.2319:34
40. +100
בתגובה להודעה מספר 16
Agent_Smith 09.02.2319:24
22. אל תאיים .. תעזוב ..
בתגובה להודעה מספר 11
יצחק היקר 09.02.2319:29
36. אז לא כדאי שתעזוב כעת כשיש עוד מקום? תשיג נדל''ן זול...
בתגובה להודעה מספר 11
Agent_Smith 09.02.2319:37
49. הם יודעים רק לאיים .. לבצע זה כבר גדול עליהם ..
בתגובה להודעה מספר 36
Galileo 09.02.2319:39
56. תאמין לי כשתהיה הזדמנות טובה נשקול ברצינות
בתגובה להודעה מספר 49
זה לא פשוט לדעתי וצכף ממשלת הדת הקיצונית תייצר גם הגבלות
Agent_Smith 09.02.2319:44
64. מה ההזדמנות הטובה לה אתה מחכה ? עכשיו זה זמן מצוין ..
בתגובה להודעה מספר 56
אבל כולך רעש וצלצולים , כולך תחזיקו אותי לפני שאני עוזב .
אתה לא מרשים ולא מטריד אותי . תעזוב , אף אחד לא ירגיש בחסרונך .
אני אשאר .
Galileo 09.02.2319:45
68. בוא תספר לי לאיפה אני יכןל לעבור בלי ויזה ? ולעבוד במקצוע שאני עוסק בו
בתגובה להודעה מספר 64
הלוואי וזה היה יותר פשוט ותכף ממשלת הדת צעלה מיסים למי שיעזוב אז אל תבלבל במוח
Agent_Smith 09.02.2319:49
79. מה המקצוע בו אתה עוסק ? מפיץ שנאה ?מפיץ בורות ?
בתגובה להודעה מספר 68
לי יש ויזה , ומעולם לא חשבתי לעזוב .
לי יש אפשרות כלכלית לחיות את חיי בוילה באי טרופי למשך שארית חיי , ומעולם לא חשבתי לעזוב .

כולך רעש וצלצולים , אף פעם לא תעזוב , רק תאיים , כיאה לשמאלן טיפוסי .
Galileo 09.02.2319:54
87. בעיקר מפיץ שנאה
בתגובה להודעה מספר 79
עוסק בהפצת שנאה ובבניית גלאי לערסים ושלוכים 

לצערי אין לי ויזה, אני יכול להגיד לך שלפני עשר שנים אפילו לא הייתי בכלל מסתכל לכיוון , אבל העשור האחרון הרבה שלוכים וערסים הרימו את הראש בעיקר בשלטון הליכוד ונהיה עידוד של בורות וטיפשים מסביב ושוב אין מבחינתי שום קשר לעדה , כי יש לי בבניין אשכנזים שמתנהגים כמו מזבלה
מירי 10.02.2300:55
161. לא מאמינה למילה שכתבת פה
בתגובה להודעה מספר 79
Lopo lity 10.02.2307:43
173. אחכס...ריח סירחון של יהירות רקובה. התרופה:
בתגובה להודעה מספר 11
לקרוא פעם ביום את הסיפור החכם והתם של ר. נחמן למשך שבוע. יש סיכוי לצאת מהשיגעון גדלות והחכמות שלכם.
Agent_Smith 09.02.2319:23
21. אתה יודע , די נמאס להיות נחמדים אליכם .. לא טוב לכם ? תעזבו ! נסתדר בלעדיכם מצוין ..
בתגובה להודעה מספר 1
Moshiko 09.02.2319:44
65. כבר הולכים. ואתם לא תסתדרו. בהצלחה
בתגובה להודעה מספר 21
Agent_Smith 09.02.2319:45
67. אבל אתם לא הולכים , אתם רק מאיימים .
בתגובה להודעה מספר 65
תעזוב , ואז נראה אם נסתדר .
Moshiko 09.02.2319:47
71. תחליף משקפיים, אולי תראה. ישראל בדרך לשנים קשות מאד. עצוב
בתגובה להודעה מספר 67
Agent_Smith 09.02.2319:50
80. ההפחדות שלכם כל כך מביכות שלפעמים נדמה שהן נלקחו ממוחו של ילד בן 10 .
בתגובה להודעה מספר 71
Moshiko 09.02.2319:52
82. מצחיק אתה. לא מפחיד אף אחד. זו דעתי האישית. ישראל בדרך להפוך למדינה ערבית יהודית.
בתגובה להודעה מספר 80
רק להבהיר, ערבי הוא תיאור גיאוגרפי כן?
Galileo 09.02.2319:46
70. הם לא יסתדרו , כאילו כן יסתדרו
בתגובה להודעה מספר 65
צבא חןבה של 10 שנים, חברות בדים ותירס , יוכלו להתפלל רק אחרי השעה 21:00 כי יצטרכו לעבוד
Moshiko 09.02.2319:48
77. מי יילחם בשבילם? בעוד דור או שניים, 70% תורתם אומנותם, לא?
בתגובה להודעה מספר 70
Galileo 09.02.2319:49
78. החילונים ילחמו בשבילם או לפי המגיבים לפניך המזרחים החילונים
בתגובה להודעה מספר 77
Moshiko 09.02.2319:53
83. כנראה
בתגובה להודעה מספר 78
Agent_Smith 09.02.2319:52
81. עוד תגובה דבילית ומביכה .. תמשיכו , זה רק מראה את רמתכם ..
בתגובה להודעה מספר 70
Galileo 09.02.2319:55
88. מכיוון שאתה מגיב לגופו של גולש אשמח שתורחק
בתגובה להודעה מספר 81
ונתראה ברילוקשן
Agent_Smith 09.02.2319:58
93. שמאלנים והלשנות , אתם פשוט לא יכולים בלי זה . תתלונן עליי ..
בתגובה להודעה מספר 88
מירי 10.02.2300:58
162. וואו. אתם תיפלו חזק על האף. אתם מתנהגים
בתגובה להודעה מספר 21
כמו שיכורים ולא מיין. מהלוקשים של ביבי האשכנזי! לא יעזור לך. הוא אשכנזי. יש לו בית בירושלים ווילה בקיסריה. מיליונר. מה תגיד?
Moshiko 09.02.2319:36
45. בדיוק. שבטית. אלימה. וולגרית. משתלבים היטב במזרח התיכון.
בתגובה להודעה מספר 1
עוף החול 09.02.2319:53
84. החברים שלך שאתה מחשיב מהם אליטה ושמדמיינים עצמם ''מערביים'', ''אירופים''
בתגובה להודעה מספר 1
הפכו אותנו לשטייטל מצחין ממזרח אירופה, זה מה.
Moshiko 09.02.2319:58
95. ברור. לערבים היהודים אין שום אחריות.
בתגובה להודעה מספר 84
נ.ב.
אני מזרחי ומעולם לא נקלתי בשופן סוג של אפלייה בשום מוסד. ציבורי או פרטי.
מי שמשקיע בחינוך ומתמיד - מצליח. נקודה!
מאן_דהוא 09.02.2320:05
101. את השטייטל אני דווקא פוגש בבני ברק, ירושלים, בית שמש החרדית. לא בישובי האליטה בהם אני גר
בתגובה להודעה מספר 84
ודבר אגב, חרדים וערבים דומים במנטליות.
לא סתם היה שת"פ פורה בין המפלגות החרדיות למפלגות הערביות.
מחדד עפרונות 09.02.2320:23
118. קראתי את כל המאמר המועתק מליינט, ולמרות היו לי ציויים טובים מאד בעברית ודקדוק-לא הבנתי שום דבר. אוסף אקראי של
בתגובה להודעה מספר 1
חצאי דעות ורבעי אמיתות כשהמסקנה נקבעה מראש-מה שנקרא בקיצור-קודם לירות את החץ ואחר כך לצייר את המעגלים
Lopo lity 09.02.2322:10
133. חחח...איזה הסתכלות מטריקסית...צא מהמטריקס-מאכילים אותך לוקשים
בתגובה להודעה מספר 1
יש לך תנך בבית? תקרא. עם ישראל לאורך כל שנותיו זיגזג בין אמונה וחזרה לשורשיו ולתורתו, לבין נפילה לבורות הכפירה והנהנתנות. כשהאמין, היה ראש לכל העולם. וכשנפל- נפל נמוך מכולם. עם ישראל מתעורר בפעם האחרונה לחזור לאמונתו, לתורתו שכל הטובות שהעולם גנוזות בה. אכן, יש פה בירור... מי לה'- אלי..ומי לעבודה הזרה לעם ישראל..זה הברור האחרון והקשה מכולם. העבריים צריכים לעבור באמונתם מעל כל השכלים המוקרניים כמו אבולוציה, ושאר בישים... ולחזור לאמונה תמימה ופשוטה...
מיטוכונדריה 10.02.2300:12
151. כמו שיש ערבים פלסטינאים יהיו ערבים יהודים?
בתגובה להודעה מספר 1
Hoker2019 10.02.2307:37
171. למה כי ערבי מפגר אמר?
בתגובה להודעה מספר 1
לפני שנים הם דיברו על מעבר כח רב מדיי לרשות המבצעת. לפני שנים אתה מבין? בהתחשב בעובדה שגם אז וגם היום לרשות השופטת יש את ריכוז הכח הגדול ביותר. איך אפשר בכלל להתייחס ברצינות לשטויות שלהם. הגלובליסטים מייצרים אצלינו בכח משבר וקיטוב. זה לא השמאל ולא הימין. הן משקיעים מיליארדים בהנדסת תודעה של חלקים מהמדינה ומשחררים כל חודשים מחזורים של מעצבי תודעה שיצאו מהמוסדות שלהם. קרן וקסנר, קרן מנדל, הקרש החדשה והפ ממש לא היחידות. הם עושים זאת ברכות. בעדינות לאורך זמן אבל התוצאה היא אובדן הדרך ואובדן.
המטרה שלהם היא למוטט מדינות לאום ולהגיע לעולם ללא גבולות.
נפטון 09.02.2319:11
2. שנאת חינם היא הרס העצמי וסיבה לכל להרבה חורבנות
בתגובה להודעה מספר 0
יצחק היקר 09.02.2319:13
3. ובימים ההם אין מלך בישראל...אבל בירדן יש...כנראה החליטו לצרף גם אותם לאנטי רפורמה...
בתגובה להודעה מספר 0
אלבטרוס 09.02.2319:13
4. כתבת תעמולה שמאלנית בהפוך על הפוך. לא יאומן כמה טיפשים הם חושבים שאנחנו
בתגובה להודעה מספר 0
יוםיום 09.02.2319:21
14. לא הכל שמאל/ימין בחיים.
בתגובה להודעה מספר 4
אלבטרוס 09.02.2319:25
27. אכן. אבל המקרה הזה הוא בהחלט כזה
בתגובה להודעה מספר 14
YNET מוסיף עוד טקטיקה לרשימה שיטות התעמולה שלו, "הערבים פוחדים רק מהאשכנזים השמאלנים החכמים והמוצלחים".
לא עובד עלינו.
יוםיום 09.02.2319:27
33. מזכיר את האימרה מי שיש לו פטיש חושב שכל דבר זה מסמר.
בתגובה להודעה מספר 27
אלבטרוס 09.02.2319:30
38. לא צריך אימרות, רק לקרוא את הכתבה שהבאת
בתגובה להודעה מספר 33
27סוט 09.02.2319:14
5. ערביזציה על מלא מלא. אבל הכל טוב זה היה רק למראית עין, בסוף היהודים ינצחו
בתגובה להודעה מספר 0
4X6GX 09.02.2319:34
42. הם טועים ומפספסים נקודה. לעולם לא תהיה כאן לבנוניזציה היות ויש דבר אחד שמאחד את כולנו וזה שזאת המדינה היהודית היחידה בגלובוס
בתגובה להודעה מספר 5
ערבים, נוצרים ומוסלמים יכולים לחיות בהרבה מאד מדינות ללא אפליה ואנטישמיות. היהודים רק במדינה חיים בחופשיות. וזה מה שמייחד אותנו ומאחד אותנו. יש קיטוב טבעי היות והמדינה התבגרה והתפתחה וכבר לא בשלב ההקמה, אבל ההיסטוריה של 3300 שנה חזקה יותר מכל פוליטיקאי אינטרסנט זה או אחר שמנסים לפלג ולשסע. אין כמעט ישראלים צעירים שנולדו באירופה או במדינות ערב. מה שהיה לפני 70 שנה לא רלבנטי לדור הצעיר.
שונר 09.02.2319:16
8. כתבה של פרשן ירדני על כל המשתמע
בתגובה להודעה מספר 0
4X6GX 09.02.2319:37
50. כתבה מגמתית לסכסך וללבות את הלהבות, אבל לא יעזור לאיראנים ולפלסטינים ולכל סוכני הכאוס
בתגובה להודעה מספר 8
אנחנו חזקים ומאוחדים ויש אמנם חילוקי דעות אבל 99% מהיהודים ציוניים ואוהבי ישראל.
שונר 09.02.2320:48
126. אכן
בתגובה להודעה מספר 50
קטסטרופה 09.02.2319:23
19. הצביע חפיד
בתגובה להודעה מספר 0
Disco 09.02.2319:23
20. בתור חצי חצי אני יכול להעיד שכן, אבל בעיקר בגלל הקטע של האוכל. סבבה אוהב והכל אבל נחנקתי מהקנדיילך לאחרונה
בתגובה להודעה מספר 0
נסתמו לי המעיים, וואלה חותך למזרחי חזק
עמלץ פלד 09.02.2319:36
44. דווקא בחורף, אני חושב שיש לעדה האשכנזית מה להציע. אומנם עדיין בנחיתות בשפע , אבל אוכל כבד ושמן האשכנזים שולטים. נסה גריבעלעך, (שומן אווז )
בתגובה להודעה מספר 20
ערכתי לאחרונה בתאריך 09.02.23 בשעה 20:12 בברכה, עמלץ פלד

צ'ולנט מאסיבי עם קישקע.ובקר.

מנת תוספת , קאשע (כוסמת מטוגנת עם בצל). , אורז עם צימוקים .

קוגעל תפוח אדמה, קוגעל איטריות. 

פשטידת בשר , 

רגל קרושה.

כבד קצוץ 

אפשר גרסת מרק צמחוני של גריסי פנינה , 
מרק גרונות הודו עשיר , עם אטריות (ביצים כמו של פסח )שקדי מרק וקיינדעלך..

מנות אחרונות-

פשטידת אטריות בליווי צימוקים שקדים קינמון.

עוגיות מנדלברוייט

על הקומפוט הקר נוותר ...ו
Disco 09.02.2319:54
86. אל תטעה, הייתי מוכן לאכול יום יום במעיין הבירה אבל פשוט בא לי לחיות עוד כמה שנים ולא ללכת צעיר
בתגובה להודעה מספר 44
חסר ברשימה שלך כבד קצוץ..
עמלץ פלד 09.02.2320:12
108. אוסיף כמובן. בעעע
בתגובה להודעה מספר 86
האזרח ע 09.02.2319:24
23. פרשנות מצחיקה(וגזענית אגב...) ההתמזרחות שהם מדברים עליה מפורשת מרחשי ליבם
בתגובה להודעה מספר 0
שכחו שאנחנו יהודים
והערכים הם ערכי המערב בבסיס שלהם
למעשה, היהודים הם הבסיס לערכי המערב
הנוצרו-יהודי
יוםיום 09.02.2319:25
26. כמו הערכים בהצעת החוק לכותל של שס שהתקפלו ממנה ברגע האחרון?
בתגובה להודעה מספר 23
האזרח ע 09.02.2319:28
34. לא מכיר. בכל מקרה, אין שום דבר רע בשמירה על המסורת
בתגובה להודעה מספר 26
המדינות המערביות החזקות יודעות לתת לזה ביטוי אצלם גם כן, במה שמקודש להם במקרה שלהם הנצרות

יש לנו גם מצעדי גאווה. מבטיח לך שלא ייפסקו
גם אם יצומצמו ממוקדי עימות כפי שצריך להיות
מחדד עפרונות 09.02.2320:26
119. אינני מכיר את הצעת החוק אבל לא תמיד יש לה קשר עם ערכים, ואותו דבר גם לגבי פסיקות של שופטים, ובקטנה-בחירת מקום
בתגובה להודעה מספר 26
עבודה, ארץ יצור הרכב, ועוד
Slacker 09.02.2319:26
29. תת רמה עיתונאית
בתגובה להודעה מספר 0
ואז ראיתי: ynet.
LMK 09.02.2319:48
76. חוק לרוטר:
בתגובה להודעה מספר 29
קודם לגלול לסוף לבדוק מה המקור - אחר כך, על סמך זה, לבחור אם להתחיל בכתבה או בתגובות
mishco 09.02.2319:26
30. הקול קול יעקב והידיים ידי עשיו
בתגובה להודעה מספר 0
הדברים נעשים בידי אדם אחד, אך יש אדם אחר העומד מאחוריהם. על פי הסיפור המקראי, יצחק אבינו ביקש לברך את בניו לפני מותו. יעקב, שרצה לקבל את הברכה הטובה יותר המגיעה לבן הבכור, התחפש לאחיו הגדול עשיו ושם על ידיו עורות גדיי עזים כדי שידמו לידיו השעירות של עשיו.

בכתבה הנ"ל אני לא בטוח שיש בכלל פרשן ירדני.
עמלץ פלד 09.02.2319:27
32. נהיה פה איראן מבחינה דתית. מבחינה אליטות, עדיין השבט הלבן שולט , וישלוט כנראה. האם ישנה מגמת התמזרחות?
בתגובה להודעה מספר 0
יש משו בחזרה למסורת, גם בקרב האליטות האשכנזיות, למשל הדוגמנית טיילור מלכוב.

. או למשל ערוץ 14, שגם שם יש עיתונאי' שזוהו בשמאל התל אביבי, יותר מסורתיים.

האם זו מגמה נרחבת?

ימים יגידו

אגב, לייצר פוליטי של זהויות של שת'פ מזרחי או אשכנזים עם ערבים , לא הלך בשיא המהפכות של שנות השישים והשבעים , עידן הפנתרים, אז בטח לא כיום
יהודי ביער 09.02.2319:38
51. הניסיונות לייצר חיבור בין מזרחיים לערבים בימי הפנתרים נבעו מעוד סיבה
בתגובה להודעה מספר 32
התפיסה המרקסיסטית הקלאסית רואה את העולם מפוצל בין עניים לעשירים, מדכאים למדוכאים, על רק כלכלי כמובן. כל תודעה אחרת מבחינתם היא "תודעה מזוייפת".
ממילא ברור הניסיון לחבר בין כל החלשים בחברה, גם אם הקשר ביניהם קיים רק בדמיון.
עמלץ פלד 09.02.2320:11
107. ולא הלך להם.. רק בשוליים..
בתגובה להודעה מספר 51
רושלים, 1971. נסים מוסק, אז עורך צעיר בטלוויזיה הישראלית, עוקב אחר תנועת הפנתרים השחורים שזה עתה קמה ומתעד את נסיונותיה לשנות את הסדר החברתי בארץ. מוסק מתעד את צעירי שכונת מוסררה שהנהיגו את המאבק, וגם את האנשים קשי היום שלמענם נאבקו. “שמעת על הפנתרים, אדון משה?” נחשב במשך שנים ארוכות לסרט אבוד – עד שעותק שלו התגלה בסינמטק ירושלים בתחילת המאה ה-21, שלושה עשורים לאחר הפקתו.
Galileo 09.02.2319:48
74. זה ממש לא נכון השבט הלבן כבר לא שולט בעשור האחרון
בתגובה להודעה מספר 32
ראה את שכנייך בבניין, בשכונה ותראה מה נהיה פה
מחדד עפרונות 09.02.2320:28
120. אם יש קצה של משהו להשוות לאירן של השנים האחרונות, זה להשוות את המחלקה היהודית למשמרות מהפכה
בתגובה להודעה מספר 32
הכוח החלש 09.02.2319:35
43. אולי ככה יהיה שלום בסוף
בתגובה להודעה מספר 0
ניראה כמוהם, נתנהג כמוהם, יהיו לנו פלגים ומיליציות, כנופיות ודאעש משלנו, אכזריות חסרת גבולות, דת לוחמנית וקיצונית. יהיו לנו ימי זעם פעם בשבוע נגד השמאל 
יהיה לנו מנהיג נצחי ובנו ירש אותו תחתיו 
יהיה למנהיג הנצחי ארמון עצום ומפואר בבירתנו הנצחית ומשמר אישי ישמור עליו 
יהיה לנו מעמד עשירים מקורב למנהיג הנצחי
ותחתיו המון המון אנשים עניים מרודים שיבחרו אחת ל10 שנים שוב ושוב את אותו מנהיג 

ואז נהיה בדיוק כמוהם ונוכל לעשות איתם שלום
מחדד עפרונות 09.02.2320:29
121. הכוח אכן חלש היום= הפואמה לא מתכתבת עם המציאות אלא עם אג'נדה
בתגובה להודעה מספר 43
דנזל 09.02.2319:39
55. כל הכבוד לפרשן הירדני .כל מילה פנינה .
בתגובה להודעה מספר 0
ThelizardKing 09.02.2319:42
61. ניתוח די מדויק
בתגובה להודעה מספר 0
הנקודה לגבי השינוי בתדמיתה של ישראל בקרב הנהגת העולם המערבי היא נקודה מעניינת מאוד, יש לכך השלכות מרחיקות לכת.
seventhseal 09.02.2319:43
62. השמאל ממשיך לטעת תקוות בלב אויבינו, אבל, אם השמאל לא על ההגה, השמאל עוזב
בתגובה להודעה מספר 0
LMK 09.02.2319:47
72. ynet..
בתגובה להודעה מספר 0
חד כתער 09.02.2319:47
73. תוהה, אפשר לחשוב. .. בבית הורי הדל, חזו את זה כעובדה מוגמרת,
בתגובה להודעה מספר 0
עוד בראשית שנות ה60, של המאה שעברה.
השתדלתי לכפור בדעת גדולים וחכמים ממני וכרגיל, מסתבר שטעיתי. 
יוסף גוסטאר 09.02.2319:48
75. אכן ישראל הופכת למדינה ערבית מטונפת, והכל הודות לימין אלים וחסר המעצורים
בתגובה להודעה מספר 0
Galileo 09.02.2319:56
90. התחיל משלטון הליכוד שעודד בורות
בתגובה להודעה מספר 75
עט סופר 09.02.2319:55
89. לאט ובטוח
בתגובה להודעה מספר 0
המסורת היהודית תנצח. לא יעזור כלום

אין ישראל בלי אמונה.
רוח שמיניות 09.02.2319:57
91. איסלמיסט טיפש.. אצל האסלם ככל שאתה יותר דתי ככה אתה יותר בור ועם הארץ ושפל ומתבהם..
בתגובה להודעה מספר 0
ביהדות ככל שאתה יותר מקיים את המצוות אתה יותר משכיל נאור ומוצלח.. 
לדוגמא: הרמבם
לדוגמא: הרב קוק 
לדוגמא: פרופסור אומן 
והרשימה עוד ארוכה.. 
למעשה הסיבה שאנחנו לא אימפריה זה בגלל הכפירה וההתנגדות למסורת שגורמת ליהודים התהבמות של מצעדי גאווה וכד'..
ThelizardKing 09.02.2320:06
102. וואו עד הרמב''ם היית צריך ללכת..
בתגובה להודעה מספר 91
זה אותו דבר, רק שאתה כנראה לא אובייקטיבי מספיק לראות זאת.

הלוואי שהזרם המרכזי ביהדות היה נראה כיום כפי שרצה הרמב"ם. והדובר ממש לא נשמע כמו "אסלאמיסט".
רוח שמיניות 09.02.2320:09
106. הבאתי דוגמאות מכל הדורות.. האיסלם היא דת של בערות וטיפשות ומוות והיהדות ההפך..
בתגובה להודעה מספר 102
הרמבם היה דתי קיצוני ועם זאת היה המשכיל ביותר בתקופתו.. 
ככה יש גם היום אנשים דתיים מאוד מאוד ומקצועיים בתחומם.
היום יש מגוון של דתיים. אבל ברור ש97 אחוז מהם יותר קרובים למה שהרמבם רצה ובטח רחוקים מזרח ממערב מהמוסלמים
ThelizardKing 09.02.2320:14
112. עצם הבאת הדוגמאות מעידה על בעיה לוגית
בתגובה להודעה מספר 106
הבאת הדוגמאות מ"כל הדורות" מלמדת על בעיה לוגית שניה.

כל הדתות, בבסיסן, מנוגדות להשכלה. רוב גדול מהתופשים עצמם יהודים ב*הווה* בישראל דומים מאוד להלך הרוח במדינות ערב.
רוח שמיניות 09.02.2320:16
114. אתה מבלבל במוח היהדות ממש לא מתנגדת להשכלה.. לכפירה כן להשכלה לא.. ניכר שאתה מונע מדיעות קדומות ולא מכיר כלל דתיים..
בתגובה להודעה מספר 112
אני מכיר עשרות פרופסורים דתיים וחרדים במדעים מדוייקים.. אתה פשוט מנותק ומדבר מתוך שינאה.
ThelizardKing 09.02.2320:22
117. חח ברור, אני המנותק.
בתגובה להודעה מספר 114
אם אתה לא מנותק אז שנינו יודעים שרובם המכריע ביותר של אנשי האקדמיה, ההייטק וכו' הם חילונים. הניסיון שלך פתטי ביותר, צר לי.

אם הרעיון הבסיסי ביהדות אינו מנוגד למדע האם אתה תומך בתורת האבולוציה? האם אתה מקבל שגיל היקום מעל ל 13 מיליארד שנה?

הכתות החרדיות הוקמו במיוחד לצורך מאבק בהשכלה. עד כדי כך חוסר הביטחון והפחד מהאמת היה משמעותי שזה הביא אותם להקים כתות.
רוח שמיניות 09.02.2320:45
125. א. התגובה שלך מראה כמה אתה חלש בלוגיקה
בתגובה להודעה מספר 117
זה שיש הרבה חילוניים בהייטק לא אומר כלום על דתיים (שאלה בפסיכומטרי בסיסית) מעולם לא טענתי שחילונים לא יכולים להיות מדענים
ב. לגבי האבולוציה והגיל של העולם יש לי מלא חברים דתיים שאמרו לי שאין שום סתירה והגיל שמייחסים לעולם - הכוונה למתי אדם וחוה היו. 
מעבר לכך אני לא בקיא כי אינני דתי אבל אני מכיר המון דתיים משכילים ככה שהטענות שלך מנותקות מהמציאות לגמרי..
ThelizardKing 09.02.2320:52
127. אם היית משכיל להעמיק מעט יותר היית נמנע ממבוכה..
בתגובה להודעה מספר 125
כי היית מבין שהסיבה לפער העצום הזה בין חילונים לדתיים בכל הנוגע להשכלה נובע מכך שהדת סותרת ברוב גרסותיה את ההשכלה (בטח בגרסה הרווחת בארץ), והיא לכל הפחות גורם מעכב ומונע משמעותי.

לגבי העניין השני, מן הסתם אינך מצליח ליישב את הדברים, לא יודע מה זה "חברים אמרו לי".

רוח שמיניות 09.02.2322:06
132. אתה מקשקש.. יש לי חברים דתיים וחילונים ומסורתיים כמוני.. כל הדתיים משכילים לפחות עם תואר אחד באוניברסיטה..
בתגובה להודעה מספר 127
אתה מנותק.. לעומת זאת אצל החילונים אני מכיר הרבה ללא תואר אחד.. ערסים - לא דתיים - אין להרבה מהם תארים.. 
אתה מקשקש עצמך לדעת 
לגבי יתר הדברים שכתבת
אני הסברתי לך שאני לא בקיא בדת אבל שאלתי חבר דתי איך מסתדרת האמרה שהעולם קיים כמה אלפי שנים והמדע אומר שקיים מיליארדים והוא ענה לי שאין שום מקור בתורה כמה זמן העולם קיים ואין סתירה ולפי התורה העולם יכול להיות קיים 15 מיליארד שנים מה שחשוב הוא שאדם וחוה היו לפני כמה אלפים. 
זה מה שהוא אמר לי.. ושוב אין לי שום עניין להתווכח איתך על הנושא כי זה סטייה מהנושא העיקרי.. וזה גם משהוא שאני פחות בקיא בו ולא מעוניין להיות דובר בתחום שאני לא בקיא. 
אבל לגבי האם דתיים משכילים - אתה מקשקש . באוניברסיטאות יש אנשים עם כיפות ביחס גבוה יותר מאשר היחס שלהם באוכלוסיה.
ThelizardKing 09.02.2322:47
136. ''כל הדתיים משכילים לפחות עם תואר אחד באוניברסיטה'' - עברת לשקרים גמורים.
בתגובה להודעה מספר 132
מספיק לדבר על החרדים ופה זה נגמר. דרך אגב, מסורתיים אינם חילונים, ורוב ה"ערסים" כלשונך הם מסורתיים. זה הופך אותך ואותם לדתיים.

האם מתישהו בדיון הזה תשכיל להבין ש"שמעתי מחבר" או "יש לי חברים" זה לא טיעון רציונלי. הסטטיסטיקה מספרת תמונה התומכת בעמדתי, ההגיון מספק תמונה התומכת בעמדתי - הדת בבסיסה סותרת את ההשכלה שהיא תנועה חילונית במובהק, רוב המשכילים בישראל ובעולם בכלל הם אנשים חילונים.
רוח שמיניות 09.02.2323:00
143. כל הדתיים שאני מכיר אישית..
בתגובה להודעה מספר 136
ערסים הם בפירוש
לא דתיים וגם מסורתיים הם לא דתיים..
ThelizardKing 10.02.2300:21
153. ולמה זה משנה מה אתה מכיר אישית?
בתגובה להודעה מספר 143
בפירוש שרוב ה"ערסים" מסורתיים ובפירוש שמה שקרוי "מסורתיים" במקומותינו הם אנשים דתיים. שכן הם מבססים את תפישותיהם בנוגע למציאות על פי אמונה דתית ולא על פי המדע וההיגיון.
נועם 09.02.2319:57
92. יש המון פרשנויות על ישראל, אבל ynet ידעו במדויק את מה לבחור
בתגובה להודעה מספר 0
דפורמביל 09.02.2320:01
97. התמזרחות עדיפה מהשתכנזות
בתגובה להודעה מספר 0
עמלץ פלד 09.02.2320:15
113. בהחלט
בתגובה להודעה מספר 97
עוץ לי גוץ לי 09.02.2320:40
123. לא ממש. דור המייסדים לא במקרה היו אשכנזים
בתגובה להודעה מספר 97
המפה העולמית בכלל כבר די הרבה זמן צועדת ע"פ ההנהגה האשכנזית(ארצות המערב)
ההיסטוריה של ארץ ישראל נתנה לאנשים מסויימים לעשות את המהלכים שלהם והם יכלו לה. קשוחים,עקשנים,מדוייקים,משכילים וחדורי אמונה ,יחסית גם לא מושחתים בדרגות הנמוכות...עשו גם טעויות.
הלפלפים של ת"א שלא החליטו אם הם הוא/ היא/הם זה כבר תוצרי לוואי של הרעלת שמנת וטיקטוק.
לגבי האוכל יש לנו הסכמה מלאה
יש יתרונות להתמזרחות והיום בטח
ZIGGI 10.02.2300:39
156. טעות, דור המייסדים היה עירקי - אברהם אבינו
בתגובה להודעה מספר 123
עוץ לי גוץ לי 10.02.2300:41
158. עירקים זה אשכנזים לאללה
בתגובה להודעה מספר 156
avizaz 09.02.2320:01
98. אז YNET בשביל לא להיות גזעני, מביא ציטוט ממקורות זרים וכתבה ממקורות זרים ומכשיר אותה ככה
בתגובה להודעה מספר 0
הרי ברור להם שהם לא יכולים להיות גזענים, אז לערבים זה בסדר
דוקטורנו 09.02.2320:09
105. עצרתי כאן ''חדירתן של אידאולוגיות קיצוניות לממסד הצבאי-ביטחוני+יצני התארגנותן של מיליציות אידאולוגיות סוררות ופגיעה בשלטון החוק''
בתגובה להודעה מספר 0
כתבת תעמולה של שונאי ישראל והיהדות בעברית, בישראל
hershko 09.02.2320:13
110. אני חייב עזרה
בתגובה להודעה מספר 0
אמא מעירק, אבא רומני, השם משפחה רומני, אבא מתפלל עם החלבים, אני הייתי עם התימנים, מה אני אשכנזי או מזרחי?
מחדד עפרונות 09.02.2320:31
122. בן אדם
בתגובה להודעה מספר 110
עוץ לי גוץ לי 09.02.2320:44
124. זה עוד קבלן פרשנות שמכון וואן ליר משתמש בדעות שלו נשמע משכיל בהתחלה
בתגובה להודעה מספר 0
ותוך כדי דוחף לך אנטישמיות,ואידאולוגיות אנטי ישראליות במסווה של שפה של אינטלגנטים.
שימשיכו לכתוב שטויות, כל אחד צריך להתפרנס איכשהו
JerseyPilot 09.02.2321:10
128. פרשן מ''מדינה'' חסרת זכות קיום
בתגובה להודעה מספר 0
הדבר היחיד שכן מאיים על עתיד המדינה הוא שתי המפלגות הקומוניסטיות הגזעניות ש"ס ו"יהדות" התורה שממשיכות לגדל אוכלוסיה שתלויה בכספי המיסים. הלוואי ותקום מפלגה חרדית שתקדם את האוכלוסיה מבלי לסחוט את כספי הציבור.
החץ 09.02.2321:13
129. תערובת
בתגובה להודעה מספר 0
מה שיפה אצל הישראלים זה שרבים מהדור היום הם תערובת של אשכנזים וספרדים .
בגלל זה קשה להם להתמודד איתנו
MeniX 09.02.2321:19
130. הדבר היחיד שהחזיק אותנו כמדינה חזקה לאורך השנים, זו אחדות כל העם כאשר אויבנו ניסו להשמידנו
בתגובה להודעה מספר 0
הפעם יש לנו פחות אויבים מוצהרים ופחות אויבים עם יכולות. מקווה שזה לא סימן לכך שאין מה שיאחד אותנו בעתיד…
חנטריש 09.02.2321:30
131. קראתי פה הרבה תגובות נגד
בתגובה להודעה מספר 0
לא קראתי אחת אפילו שמנסה לתקוף עובדות מתוך המאמר.

אנחנו בדרך לישראל שלא היתה בעבר, והתקווה שהאויבים שלנו גם נחלשו והשתנו, כי אחרת המצב בעייתי
ג'ון מגונט 09.02.2322:58
141. נשמע שהאהבל הזה העתיק את הפרופוגנדה של השמאל
בתגובה להודעה מספר 0
ולא מבין כלום ממה שקורה במדינת ישראל. 
השמאל דואג לעדכן את האוייבים בשקרים ושנאת יהודים 
שימו לב איזה שטויות הוא כותב
רוניר 10.02.2300:28
154. לא הבנת כלום.
בתגובה להודעה מספר 141
זה אנחנו המכונים שמאל העברנו להם,
ועכשיו אנו יכולים ונהנים לצטט אותם.
דור רביעי 09.02.2323:42
148. בול מה שכתבתי היום: חוקי שחיתות ודת כמו במדינות מוסלמיות
בתגובה להודעה מספר 0
אנטיפשיסטן 10.02.2303:34
166. אפילו הערבים מבינים
בתגובה להודעה מספר 0
את עובדות החיים הפשוטות
אני לא רובוט 10.02.2303:40
167. 'אפילו הערבים מבינים'..
בתגובה להודעה מספר 166
גזענות על מלא.
ליאונרדו 10.02.2307:08
170. הוא לא טועה נשאר להם רק לקנות פופקורון!!
בתגובה להודעה מספר 0
יניב ריז 10.02.2308:03
174. עוד 0מאלן
בתגובה להודעה מספר 0
כל הזכויות שמורות לרוטר.נט בע"מ ©

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > השטיבל > מופע סטנדאפ חינם מחר עם הרב שמעןן פרץ בנתניה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext