| נשלח ב-5/5/2016 02:48 |
|
| |
| מיאמוש כתב: |  | אני לחוצה קצת בזמן אז אתפוס טרמפ על שתיכן:) המחשב שלי שבור ולכן אני גונבת פיסות התחברות במחשבים מזדמנים. באמת תהיתי לעצמי מה קרה:) ברוך ה' שהצלחת להכנס
צפיתי ברוב הקליפים פעם אחת, לא צפיתי בכולם וזה לא מספק אותי בכדי לכתוב סיקור. לכן אתפוס כאן טרמפ, על גבה של מיאמוש, לבינתיים, עד אשר אהיה מוכנה לכתוב סיקור מורחב. נראה לי הסיקור שלי מדי 'רגשני' ודי חוזר על עצמו. זה מה שקורה כשצופים בקליפים פעם אחת..:) לא הספקתי לצפות בעיון בכל הקליפים, אז גם אני אכתוב בקצרה עד שירחב.. הופעתי ממש שהמקהלה הצטמקה כל כך. הופתעתי מאד שיעקב שמחה בלקהני כבר לא במקהלה.- ממש הפתעה, וכן שגם שימי יצחקוב פרש. הם היו אמורים להיות במקהלה, והם עזבו.. מאד מאד מאד מפתיע! יעקב שמחה חדש ממש, מזל שראינו שיש עתיד למקהלה, אחרת הייתי חוטפת אדישות מול מיאמי:)
אהבתי מאד את מקהלת 100 הילדים. אין לי ספק שירחמיאל כבר בחר את הפרחים החדשים. -אלו הסולנים כמובן:) זה בא בדיוק בזמן, למה המקהלה הנוכחית נשמעת יותר כמו להקה.. חסרים קולות. מיאמוש, אהבתי את ההגדרה של "להקה", הגדרת מצויין. באמת קשה כשהמקהלה כל כך מצומצמת. זה קרה בהדרגה מאז מיאמי 36, אם אני לא טועה. לא נכנסו כל כך חדשים וכל הזמן נשרו. גם אני נהניתי מאד מהמקהלה המכובדת של ה100 ילדים, הסולנים מצויינים. ירחמיאל אומנם הפגין כמות, אבל זה לא גרע כלל וכלל מהאיכות!
ב"ה הקדמה: צפיתי בהסרטות של מיאמי, וזאת ההתרשמות הראשונית.מקווה שלא 'קטלתי' מדי ילדים:( הערות\הארות יתקבלו בשמחה. מיאמי מצפיה בהסרטות של מיאמי נחנקתי מצחוק ..כמה פשלות! בקטע של הריקודים וסדר הסולואים. אבל נראה שזה לא היה מורגש כ"כ.:) מה קרה, הם לא התאמנו מספיק?:) ירחמיאל באמת הזניח אותם, והתמקד במקהלה של 100 הילדים.. באמת נראה שירחמיאל היה עסוק מדי עם המקהלה של ה100. לפי מה שהוא מספר, הוא התחיל לחשוב על הרעיון בסביבות חנוכה, כך שבמשך כארבעה חודשים הוא היה צריך לבחון מאות ילדים. בזמן הזה הוא גם היה צריך לאמן אותם, שלדעתי הפעם זה היה קשה מהרגיל כי בד"כ ילדים חדשים נכנסים בהדרגה וגם לומדים מהילדים הוותיקים, ופה כל המקהלה הייתה בנפרד מהמקהלה הוותיקה וזה הצריך ממנו יותר זמן ואנרגיות.אפשר לראות את זה גם בנוכחות שלו על הבמה שהייתה צריכה להיות רצופה. בקיצור, אז למקהלה היה חסר קצת אבא...1) 1) שמח תלבושת: חולצה לבנה מכופתרת ומין ווסטים ירוקים(זוועה) לגמרי pasting
-מיד בתחילת השיר,אייזיק בלסיאנו הזיז את דוד יונתן סרברו מהמקום שלו למקום שאמור להיות לו.. - אני אוהבת את התנועה עם הזוגות ,גב אל גב.מתוקJ - למה הילדים הקטנים והנמוכים נמצאים מאחור, והגבוהים מקדימה? -למי שלא שם לב עדיין, לשלמה גרוס יש גשרJ (וגם לבני זדה..) - הם ביצעו את התנועות ממש יפה.!! אני ממש אוהבת את הכוריאוגרפיה של השיר הזה.! -אהבתי שיהודה בראון הלך מאחוריהם ועלה על המדרגה כשהוא שר את הסולו. קול טוב מאוד! - מה זה הקפיצה הזאת של אביגדור? חמודד (אחרי שהם הולכים כזה למאחורה, ואז חוזרים כשהרגליים שלובות) -אופס. בסיום השיר דוד יונתן סרברו נפל מהחד אופן, אבל מיד קם והמשיך.. אהבתי את הסיום של השיר, ב'פריז'.(חלקי) 2) 2) מרן דיבשמיא לא אהבתי את הסיום החדש שעשה לשיר. זה לא נשמע טוב.- המרתי את הקליפים של אלי לשמע(אני אעלה למייל לטובת כולם:) וזה באמת נשמע מזעזע. זה נשמע יותר כמו זיוף. הם היו אמורים לומר ביחד 'מרן דיבשמיא' וזה נראה שכמה שכחו מזה והתחילו אחרי הזמן, מה שיצר את ה'רעד' המזעזע בסוף השיר. - הרמוניות מקסימות ביותר! דואט מקסים של אביגדור גלוק ודוד יונתן סרברו.אביגדור היה מדהים בשיר הזה, גם בסולו שבסוף השיר! השיר יפה מאד, מיאמיסטי קלאסי ויפה. אני לא זוכרת זאיזה קליפ בדיוק שמתי לב לזה, אבל הקול של אביגדור גלוק (אני מקווה שאני לא מתבלבלת עם השמות) ממש התייצב ולדעתי הוא מגיע לרמה קרובה לדוד פרלמן. יותר מהודה בראון
3) 3) דור לדור צבי פתח בשאלה :"מה אתם חושבים" ונענה בתרועות רמות.. -בכל ההופעה נראה שהמשקפיים ממש טורדות את מנוחתו של אביגדור.. -סולו מקסים לסרברו! אהבתי את התזמורת בשיר הזה. -הסולו של צבי במילים באנגלית – generation to generation ששר בסוכות, הועבר לאביגדור גלוק.(כנראה בגלל שאביגדור יכול לעלות טוב בטונים) -פשוט מהמם העליה בטונים בסוף השיר! דור לדור ... 4) פתחו לי עדיין קשה לי להקשיב לשיר הזה ללא דוד פרלמן למרות שיהודה בראון בהחלט עושה את זה טוב יותר משלמה גרוס.- יש ליהודה בראון קול יפה דק וטוב,עולה מצויין, אבל הוא פשוט לא עוצמתי.. מדוייק!! וזה מאוד מורגש. הוא לא מעלה את השיר לרמות שדוד היה מעלה. יואו אביגדור חונק.. סידור משקפיים,סידור הפאות מאחורי האוזניים ,סידור החולצה.. דני גרובר בסולו טוב מאוד! נראה שלקח אותו רציני.:) הסולו שבמקור היה של יעקב שמחה בלקאהן שיצא מהמקהלה, הועבר לאייזיק בלסיאנו, ששר מקסים!! סוף סוף גם הוא מקבל סולו. סולואים מקסימים אחד אחד! יהודה אופנהיימר סיים את השיר בסולו 'כפתחו של אולם'. 5)לייבעדיק מס' הילדים המועט מורגש בכוריאוגרפיה. נראה שהם בקושי עומדים בקצב.. הקטע עם ה'גשרים' ממש חמוד. הקול של צבי ממש השתנה. אייזיק בלסיאנו מפזר חיוכים, וגם בראוןJ תנועה יפה זאת עם הידיים והרגליים, בקטע מעבר, כשבאמצע מחליפים שורות. סולו מעולה לאביגדור. אני ממש לא אוהבת בלשון המעטה את התנועה שהם רצים לשום מקום,במקום. אחרי הסולו שלו, שלמה גרוס ,חיים גולובן ודוד יונתן התבלבלו וחשבו שאמורה להיות שוב התנועה של הידיים מאחורי הגב, הרגליים לסרוגין. (של הסיום) אבל זה היה ממש לשבריר שניה. בסוף השיר,תנועה הנ"ל, אייזיק בלסיאנו הסתבך עם הרגליים, ועשה מין פרצוף כזה של השלמה, פלט אנחה, ואז אזר כוח, והמשיך את התנועה במרץ. מיאמי 5 הפרחים: צבי שמחון, אביגדור גלוק, דוד יונתן סרברו, יהודה בראון,שלמה גרוס. 6) עת רקוד אהבתי- יואו כמה 'חרשתי' על השיר הזה.. פשוט מתוק. ממש מצחיק היה לשמוע את מיאמי מבצעים את השיר הזה... יצא להם חמוד עם העדינות והרצינות שלהם תלבושת רגילה של חליפות, חולצה לבנה מכופתרת, עניבה,(חוץ מלצבי..) כל השיר נראה ספונטני לחלוטין, נראה שהם לא התאמנו על זה בכלל..ובכמה קטעים לא היה ברור אם אמור להיות למישהו סולו או שכולם שרים. איזה אנרגיות וקפיצות! אהבתי! יש שם כמה שהתעלו על עצמם בקפיצותJ (שלמה גרוס, דוד יונתן סרברו.) איזה הבעות פנים יש לצבי..ותנועות גוף.. איפה הוא חשב שהוא נמצא?:) הוא גם לקח יוזמה להזיז את הכסא התקוע באמצע. שמתם לב שבין לבין שצבי שמחון 'זרק' משפטים ומילים לקהל כדי להמריץ? אהבתי שהוא לקח את האחריות להצלחת המופע. אביגדור התבלבל בסוף והמשיך 'כולנו' במקום לשיר 'אואווו' (אבל לשבריר שניה. ) פשלה נוספת עם יהודה בראון שהלך בטעות לקצה השני של הבמה, במקום להצטרף להתאגדות ליד שלמה גרוס. 7) ה יענה לנו ממ.. אביגדור? להוריד משקפיים על הבמה?ועוד בשורה ראשונה.. רק הוא מסוגל לשיר גבוה כמו דוד yet again weeping …"(אותו סולו לא נשמע טוב כשבראון שר את זה אח"כ) מסכימה ממש למרות שממש אין כמו דוד פרלמן והשיר הזה, הם שרו די חביב. עם תנועות ידיים והבעות מתאימות. בקטע מעבר אחרי דוד יונתן סרברו, אביגדור היה אמור להיות, ושכח.. אבל לא נורא, הם זרמו. אהבתי שב let our foes stumble ( תן לאויבים שלנו ליפול) סרברו וגרוס עשו את אותה התנועה,סימון של ירידה מלמעלה למטה. ממש יפה הסוף ש3 האמצעיים הרימו ידיים למעלה . 8) מחרוזת אדון עולם, רווח ,שמע ישראל בשמחה רבה זה מגניב, המחרוזת היא של שירים חדשים וקלאסים. בשונה מדווי הסר שהיה שיר ישן ופחות פופולארי. צבי : במחרוזת הקרובה שלנו, אני רוצה שכולם ימחאו כפיים יחד.. יש משהו קצת מוזר בהנחיה של פרח... אלו משפטים שמתאימים לירחמיאל, לא לילדים... לי זה נשמע קצת מאולץ צבי וגרוס מתחלפים עם דני גרובר ויהודה אופנהיימר. כששניהם התחילו לשיר,סולו ראשון דני ואחריו יהודה, הרמקולים לא עבדו להם.. שרו ממש יפה. אח"כ בשיר רווח, רק סרברו נשאר, והצטרפו אליו צבי שמחון, חיים גולובן, אייזיק הסון ובני זדה. שרו חמוד, אהבתי את הסולו של סרברו. אח"כ שמע ישראל, נשאר חיים גולובן ובני זדה, והצטרפו שלמה גרוס, אייזיק בלסיאנו ובני מן בני שר חמוד,(יש לו חליפה עם 'טלאי' ושלייקס..:)) בשמחה רבה, כולם מצטרפים.. חחח חשבתי שקרה לבני זדה ארוע חרום שהוא יצא מהשורה והחל לרוץ ככה מאחורה.. אבל לא, התנועה היתה ריצה לילדים ,לתת להם 'כיף' ולחזור למקום.. ממ.. לא הבנתי למה שלמה גרוס יצא והלך לעמוד מאחורה על מדרגה. זה לא שהיה לו סולו או משהו דומה., ואייזיק הסון עבר למקום אחר. באמת נראה ספונטני לחלוטין כל המחרוזת הזאת.. לפחות בסוף השיר אותה תנועה. 9) הצגת הילדים חמוד מאד אהבתי מאוד.. ליהודה אופנהיימר ממש השתנה הקול.. כולם עשו את זה יפה, בפאתוס, עם הרבה חיות.הרוב היו מלאי ביטחון עצמי, כמה מעט התבלבלו אבל עשו את זהJ שוב תודה רבה אלימונסי, נהניתי מאוד מההסרטות!!
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2016 08:01 |
|
| |
חסום ..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2016 08:30 |
|
| |
אולי מהלעלעל יודעת להוריד משם? זה וידאו קצר מהשיר "בואי כלה". אנסה לשאול את מיודענו ה'ניורקר'.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2016 10:12 |
|
| |
אם זה משהו קצר, אז לא נורא. לא צריך לעשות מאמצים בשביל זה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2016 23:07 |
|
| |
וואו זה קונצרט מקרוב נראה דרך טובה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2016 10:22 |
|
| |
הערה לשיר 'ה' יענה לנו'-שמתם לב שבשיר היה הבדלים בסולואים של הפזמון וזה נשמע גם כשכל המקהלה שרה יחד- " stand by us stand with us" במילה המודגשת באופן חלק עם עליה למעלה, או כמו שיהודה בראון שר בסולו שלו עם ירידונת קלה. (במקור דוד פרלמן שר כך בסולו שלו בפזמון בפעם השניה בשיר בדיסק) חלק שרו כך וחלק אחרת. זה משמעותי כשכל המקהלה שרה יחד, וכל אחד שר טיפה שונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2016 11:22 |
|
| |
| netson כתב: |  | | אולי מהלעלעל יודעת להוריד משם? זה וידאו קצר מהשיר "בואי כלה". אנסה לשאול את מיודענו ה'ניורקר'. |
|
חסום
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2016 12:33 |
|
| |
אוקיי. בכל אופן תודה מהלעלעל. אפנה לניורקר
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2016 15:21 |
|
| |
אני מחכה שיגיע כבר ל"ג בעומר שאני יוכל לראות את הקליפים. במיוחד אחרי שקוראים פה את כל הסיקורים קשה לעמוד בפיתוי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2016 17:03 |
|
| |
|
| נשלח ב-29/5/2016 19:35 |
|
| |
מה קורא שם בשיר האחרון אם ה100ילדים שאחד מהם ניגש לשיר סולו ואז ירחמיאל נראה שביטל את השיר והתחיל להוציא את הילדים מהאולם???
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2016 20:59 |
|
| |
בתשכה אמרה לי אז בשידור חי:) נראה שהקטע המוסיקלי שהופעל היה כדי להציג את כל הילדים, אך הילד הראשון נעמד מאוחר מדי ופספס את התזמון. לכן ירחמיאל החליט לוותר על זה..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 09:14 |
|
| |
סלחו לי על הטעויות, הקלדתי את הסיקור במקדלת וירטואלית בגלל בעה טכנית במחשב שלי.
לאחר שצפיתי אין ספור פעמים בסרטונים ( תודה אלי ) אני מרגישה שאני מסוגלת לכתוב כמה מילים על הרושם הכללי של ההופעה הזאת. לבינתיים, אכתוב כאן על מקהלת 100 הילדים.
100 ילדים ( אגב, מישהו ספר בדיוק 100?) זה חתיכת פרוייקט, הדורש מחשבה מרובה, מאמצים רבים ומשאבי אנוש.
ירחמיאל עשה כאן צעד נבון וחכם, שלא לדבר על חדש ומרענן, אין ספק שזה גם דרך למלא את האולם ( 100 הורים + אחים...).
מכיוון שאינני יודעת את שמם של הסולנים, אשתדל מאד לתת כמה שיותר סימני זיהוי, למשל, הילד עם החולצה האדומה (כן, אני יודעת... אני רגילה שמגלגלים עיניים מול חוש ההומור הבלתי ניתן לריסון שלי), טוב, הבנתי אם הפרנציפ.
כמה הערות כלליות לפני שאסקור את השירים עצמם.
* הופתעתי שהמקהלה שרה בעיקר במבטא ספרדי, למרות שבמחשבה שניה, זו כנראה חלק מהרעיון של האחדות והשינוי מהמקהלה הקלאסית.
* הופתעתי שהוא בחר עבור הילדים דווקא חולצות פולו ודווקא אדומות. אני יודעת, חולצה לבנה ומכנסיים כהות זה סטנדרטי מדיי, הייתי חושבת שדווקא היה הולך לכיוון חליפות עם עניבות. * חבל על הפאשלה המתמשכת של התזמורת, פשוט כאב לי באוזניים. לא מבינה מה קרה שם. * המקירופונים!!!!!!!
שלום על ישראל:
מבין שלושת השירים החדשים שירחמיאל הלחין לכבוד האירוע, זה השיר האהוב עליי. הייתי מקטלגת אותו בקטגוריית שירי מיאמי טיפוסיים, למרות המבטא הספרדי.
השיר מחולק לשלושה חלקים: נמוך, גבוה ומה שאני קוראת: הצלע השלישי. ביצוע יפה של השיר, למרות שהיה קצת בלאגן, אבל בכל זאת 100 ילדים לא מנוסים אז נסלח להם הפעם :)
הרמוניות יפות, מזכיר את הימים הטובים של המקהלה ע"ע ההגדה.
סיום השיר: ככלל, קצת קשה לי עם הרבה מסיומות שירחמיאל בוחר לשירים שלו, הם מיותרים. וגם כאן, אם היו מסימים את ה"אמן" ברכות במקום לעלות גבוה ולצעוק, זה היה נשמע הרבה יותר יפה.
סולנים:
סולן ראשון: בשורה אחרונה, שיער חום בהיר, קול נמוך וברור, יודע להחזיק מנגינה. סה"כ נעים לאוזן.
סולן שני: בלונדיני, שורה אחרונה בחלקה השמאלית ( לעין ) קול מתוק אך התקשה קצת בחלק הגבוה וזייף, אני תוהה אם זה בגלל הקושי לעלות גבוה או הגיל שהקול מתחיל להשתנות.
סולן שלישי: הילד שעומד בשורה השניה באמצע, תסרוקת פטרייה ( לפחות כך נראה ), איזה קול פעמונים. יש לו יכולת אדירה להחזיק מנגינה, לעלות גבוה ולעשות את זה בטבעיות, מבלי לצעוק או למצמץ. לא אגזים אם חזרתי על הקטע הזה לפחות חמישים פעם. פשוט תענוג לאזניים. הוא מזכיר לי את האחד הסולנים מהאלבומים הראשונים של מיאמי. עפ"י דעתי, אם ירחמיאל יצליח להכניס אותו למקהלה, כולנו הרווחנו, הילד הזה יכול להיות סולן בסדר גודל של סטואי ביננשטוק, עודד קריטי ודוד פרלמן. לא רציתי שהסולו הזה ייגמר.
סולן רביעי: הילד הגבוע בשורה אחרונה. ממה שהצלחתי לשמוע, הוא שר חלק ונחמד והכי חשוב, לא מזייף אך חבל שהוא שר דרך האף או בפה סגור, לא ממש הבנתי.
סולן חמישי: שחום עם שיער כהה, עומד בשורה האחרונה, באמצע. קול יפה מאד, נשמע שהוא זהיר מאד בביצוע, מעניין אם זה עניין של דיוק וקפדנות. הוא גם נשמע שהוא קצת מותח את הקול, ייתכן בגלל הגיל, הוא נראה לפחות 12 אם לא יותר.
סולן שישי: בשורה השניה, באמצע, לילד הילד עם הקול המדהים. יש לו קול מהמם, יפה מאד, קול של כוכב. מחזיק מנגינה, עולה גבוה ועושה זאת במתיקות.
ה' מלך
קצת הופעתי מהבחירה של השיר, למרות שבמקום מסוים, יש בזה הגיון, לבחור בשיר פופולארי שרוב הילדים מכירים. הביצוע היה טוב מאד. אני חושבת שעצם העובדה שהילדים נראים שהם נהנים השפיע מאד על הביצוע.
אהבתי מאד את ההרמוניות שירחמיאל הכניס לשיר, זה הוסיף המון והעלה את השיר לרמה אחרת לגמרי.
סולן ראשון: שורה אחרונה, אמצע השורה, הוא שר טוב יותר בשיר הזה. קול יפה. ייתכן ובאולם היה נשמע יותר, במחשב, נשמע שהמקהלה מתגברת על הקול שלו.
סולן שני: שורה ראשונה, מימין לאמצע. קול נחמד, סולו חלק.
סולן שלישי: שורה ראשונה, צד ימין ( לעין ). קול יפה וחזק. ביצוע יפה. קצת התפקשש בסוף, מעניין אם זה טבעי, מהתרגשות או בגלל הגיל הצעיר.
סולן רביעי: שורה שניה, באמצע. שוב ביצוע יפה מאד. יכולת לעלות גבוה מבלי לזייף.
יחד
שיר הנושא של המקהלה המיוחדת. טרם התחברתי לשיר. אני מרגישה שהיא קצת חסרת בשר או תווים או איך שתקראו לזה. יש בשיר כמה קטעים יפים לדוגמא: We are, we are we are, we are the shining stars
ההרמוניות יפות מאד, אחת הכשרונות הבולטים של ירחמיאל.
נראה שבשיר הזה היה קצת בלאגן, אני חושבת שחלק מזה, נובע מהעובדה שזה השיר הראשון והילדים מתרגשים.
סולן ראשון: שורה אחרונה, בצד שמאל, בסוף, לא כל כך שומעים אותו. מה שהיה אפשר לשמוע, היה קצת מתוח ברגע שעלה קצת גבוה בחלקו השני של החלק הראשון.
סולן שני: שורה אחרונה, באמצע. לא כל כך שומעים אותו, מה שכן ניתן לשמוע, נעים לאוזן וקול די עוצמתי.
סולן שלישי: ניגש לקדמת הבמה, כמו שכבר ציינתי קודם, קול יפה מאד. ביצוע נהדר.
סולן רביעי: כמה חבל שלא הצלחתי לראות מי הסולן. כי יש לו קול מדהים, עוצמתי, מתוק ומהסוג שהמקהלה זקוקה לו. אחלה סולו.
בואי כלה
רק בשביל הביצוע הזה, היה שווה להביא את כל 100 הילדים. זה הזכיר לי מאד את "נקדש" בגלל כמות הילדים וסוג השיר.
לא אפרט על השיר עצמו מכיוון שעשיתי זאת כמה וכמה פעמים כבר בעבר.
דואט: הבחור הגבוה מהשורה האחרונה, שוב, הוא שר בפה כמעט סגור, כך שקשה לי ממש לשמוע איזה סוג קול יש לו, מה שבטוח, הילד ששר את ההרמוניה פשוט תענוג לאזניים.
סולן ראשון: שורה אחרונה, באמצע. ביצוע מדהים. מדוייק, מתוק. הבחור נראה מרוגש אך מרוצה וגם מנוסה.
סולן שני: שורה שניה, באמצע. שוב, הילד הזה כבש את ליבי. איזה קול, איזה מתיקות. הסולו הזה דווקא לא היה בין הטובים שלו, לא יודעת אם בגלל סאונד או בגלל שירחמיאל בחר לשיר איתו. ואם כך נשמע קול מדהים שכזה בסולו פחות טוב - איזה כיף לנו.
סולן שלישי: שורה אחרונה, באמצע. הפעם ביצע סולו יפה.
בחרתי לא לסקור את אט אט. הסיבה העיקרית היא שאני לא כל כך מחבבת את השיר והביצוע המעורב עם המקהלה לא היתה הכי טובה שיש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2016 10:00 |
|
| |
| greenie כתב: |  | סלחו לי על הטעויות, הקלדתי את הסיקור במקדלת וירטואלית בגלל בעה טכנית במחשב שלי.
לאחר שצפיתי אין ספור פעמים בסרטונים ( תודה אלי ) אני מרגישה שאני מסוגלת לכתוב כמה מילים על הרושם הכללי של ההופעה הזאת. לבינתיים, אכתוב כאן על מקהלת 100 הילדים.
100 ילדים ( אגב, מישהו ספר בדיוק 100?) - זה נראה 100. ירחמיאל אמר שיש 103..זה חתיכת פרוייקט, הדורש מחשבה מרובה, מאמצים רבים ומשאבי אנוש. - בהחלט, וזה בא על חשבון מיאמי עצמם, וקצת חבל. אבל ממילא מיאמי היו בהרכב כ"כ מצומצם שזה לא כ"כ שינה.
ירחמיאל עשה כאן צעד נבון וחכם, שלא לדבר על חדש ומרענן, אין ספק שזה גם דרך למלא את האולם ( 100 הורים + אחים...).
מכיוון שאינני יודעת את שמם של הסולנים, אשתדל מאד לתת כמה שיותר סימני זיהוי, למשל, הילד עם החולצה האדומה (כן, אני יודעת... אני רגילה שמגלגלים עיניים מול חוש ההומור הבלתי ניתן לריסון שלי), טוב, הבנתי אם הפרנציפ.חחח
כמה הערות כלליות לפני שאסקור את השירים עצמם.
* הופתעתי שהמקהלה שרה בעיקר במבטא ספרדי, למרות שבמחשבה שניה, זו כנראה חלק מהרעיון של האחדות והשינוי מהמקהלה הקלאסית. - משום מה , לא שמתי לב. זה נשמע לי ממש רגיל,כמו בעברית:) אולי גם בגלל סגנון השירים. * הופתעתי שהוא בחר עבור הילדים דווקא חולצות פולו ודווקא אדומות. אני יודעת, חולצה לבנה ומכנסיים כהות זה סטנדרטי מדיי, הייתי חושבת שדווקא היה הולך לכיוון חליפות עם עניבות. * חבל על הפאשלה המתמשכת של התזמורת, פשוט כאב לי באוזניים. לא מבינה מה קרה שם.- לגמרי. * המקירופונים!!!!!!!
שלום על ישראל:
מבין שלושת השירים החדשים שירחמיאל הלחין לכבוד האירוע, זה השיר האהוב עליי. הייתי מקטלגת אותו בקטגוריית שירי מיאמי טיפוסיים, למרות המבטא הספרדי. - לא יודעת אם הייתי מגדירה כ'ספרדי' דווקא..
השיר מחולק לשלושה חלקים: נמוך, גבוה ומה שאני קוראת: הצלע השלישי. ביצוע יפה של השיר, למרות שהיה קצת בלאגן, אבל בכל זאת 100 ילדים לא מנוסים אז נסלח להם הפעם :)
הרמוניות יפות, מזכיר את הימים הטובים של המקהלה ע"ע ההגדה. בהחלט
סיום השיר: ככלל, קצת קשה לי עם הרבה מסיומות שירחמיאל בוחר לשירים שלו, הם מיותרים. וגם כאן, אם היו מסימים את ה"אמן" ברכות במקום לעלות גבוה ולצעוק, זה היה נשמע הרבה יותר יפה. שאלה- מה הם אומרים באנגלית? משהו עם "let them be peace in the world? מה המילים בדיוק?
סולנים:- כמובן שפתחתי את הווידאו כדי לעקוב:)
סולן ראשון: בשורה אחרונה, שיער חום בהיר, קול נמוך וברור, יודע להחזיק מנגינה. סה"כ נעים לאוזן.
סולן שני: בלונדיני, שורה אחרונה בחלקה השמאלית ( לעין ) קול מתוק אך התקשה קצת בחלק הגבוה וזייף, אני תוהה אם זה בגלל הקושי לעלות גבוה או הגיל שהקול מתחיל להשתנות.
סולן שלישי: הילד שעומד בשורה השניה באמצע, תסרוקת פטרייה ( לפחות כך נראה ), איזה קול פעמונים. יש לו יכולת אדירה להחזיק מנגינה, לעלות גבוה ולעשות את זה בטבעיות, מבלי לצעוק או למצמץ. לא אגזים אם חזרתי על הקטע הזה לפחות חמישים פעם. פשוט תענוג לאזניים. הוא מזכיר לי את האחד הסולנים מהאלבומים הראשונים של מיאמי. עפ"י דעתי, אם ירחמיאל יצליח להכניס אותו למקהלה, כולנו הרווחנו, הילד הזה יכול להיות סולן בסדר גודל של סטואי ביננשטוק, עודד קריטי ודוד פרלמן. לא רציתי שהסולו הזה ייגמר. - שמת לב שהוא דיבר בקליפ שפורסם של ה100 ילדים?נראה ילד עדין וטוב.
סולן רביעי: הילד הגבוע בשורה אחרונה. ממה שהצלחתי לשמוע, הוא שר חלק ונחמד והכי חשוב, לא מזייף אך חבל שהוא שר דרך האף או בפה סגור, לא ממש הבנתי.
סולן חמישי: שחום עם שיער כהה, עומד בשורה האחרונה, באמצע. קול יפה מאד, נשמע שהוא זהיר מאד בביצוע, מעניין אם זה עניין של דיוק וקפדנות. הוא גם נשמע שהוא קצת מותח את הקול, ייתכן בגלל הגיל, הוא נראה לפחות 12 אם לא יותר. - הוא ממש הצחיק אותי. כמה וכמה פעמים עשה תנועות שמתאימות למילים, ורק הוא..הוא גם דיבר בסרטון הם הרבה 'אמוציות'. קוראים לו מייקל\מיכאל עובד
סולן שישי: בשורה השניה, באמצע, לילד הילד עם הקול המדהים. יש לו קול מהמם, יפה מאד, קול של כוכב. מחזיק מנגינה, עולה גבוה ועושה זאת במתיקות.- אותו ממש ממש אהבתי! קול מדהים, ועולה בצורה מקסימה ויפה לאוזן.
ה' מלך
קצת הופעתי מהבחירה של השיר, למרות שבמקום מסוים, יש בזה הגיון, לבחור בשיר פופולארי שרוב הילדים מכירים. הביצוע היה טוב מאד. אני חושבת שעצם העובדה שהילדים נראים שהם נהנים השפיע מאד על הביצוע.
אהבתי מאד את ההרמוניות שירחמיאל הכניס לשיר, זה הוסיף המון והעלה את השיר לרמה אחרת לגמרי.- בהחלט. אני נהנית לשמוע אותו שוב ושוב..
סולן ראשון: שורה אחרונה, אמצע השורה, הוא שר טוב יותר בשיר הזה. קול יפה. ייתכן ובאולם היה נשמע יותר, במחשב, נשמע שהמקהלה מתגברת על הקול שלו.
סולן שני: שורה ראשונה, מימין לאמצע. קול נחמד, סולו חלק.
סולן שלישי: שורה ראשונה, צד ימין ( לעין ). קול יפה וחזק. ביצוע יפה. קצת התפקשש בסוף, מעניין אם זה טבעי, מהתרגשות או בגלל הגיל הצעיר.
סולן רביעי: שורה שניה, באמצע. שוב ביצוע יפה מאד. יכולת לעלות גבוה מבלי לזייף.
יחד
שיר הנושא של המקהלה המיוחדת. טרם התחברתי לשיר. אני מרגישה שהיא קצת חסרת בשר או תווים או איך שתקראו לזה. יש בשיר כמה קטעים יפים לדוגמא: We are, we are we are, we are the shining stars
ההרמוניות יפות מאד, אחת הכשרונות הבולטים של ירחמיאל.
נראה שבשיר הזה היה קצת בלאגן, אני חושבת שחלק מזה, נובע מהעובדה שזה השיר הראשון והילדים מתרגשים.
סולן ראשון: שורה אחרונה, בצד שמאל, בסוף, לא כל כך שומעים אותו. מה שהיה אפשר לשמוע, היה קצת מתוח ברגע שעלה קצת גבוה בחלקו השני של החלק הראשון.
סולן שני: שורה אחרונה, באמצע. לא כל כך שומעים אותו, מה שכן ניתן לשמוע, נעים לאוזן וקול די עוצמתי.
סולן שלישי: ניגש לקדמת הבמה, כמו שכבר ציינתי קודם, קול יפה מאד. ביצוע נהדר.
סולן רביעי: כמה חבל שלא הצלחתי לראות מי הסולן. כי יש לו קול מדהים, עוצמתי, מתוק ומהסוג שהמקהלה זקוקה לו. אחלה סולו.
בואי כלה
רק בשביל הביצוע הזה, היה שווה להביא את כל 100 הילדים. זה הזכיר לי מאד את "נקדש" בגלל כמות הילדים וסוג השיר.
לא אפרט על השיר עצמו מכיוון שעשיתי זאת כמה וכמה פעמים כבר בעבר.
דואט: הבחור הגבוה מהשורה האחרונה, שוב, הוא שר בפה כמעט סגור, כך שקשה לי ממש לשמוע איזה סוג קול יש לו, מה שבטוח, הילד ששר את ההרמוניה פשוט תענוג לאזניים.
סולן ראשון: שורה אחרונה, באמצע. ביצוע מדהים. מדוייק, מתוק. הבחור נראה מרוגש אך מרוצה וגם מנוסה.
סולן שני: שורה שניה, באמצע. שוב, הילד הזה כבש את ליבי. איזה קול, איזה מתיקות. הסולו הזה דווקא לא היה בין הטובים שלו, לא יודעת אם בגלל סאונד או בגלל שירחמיאל בחר לשיר איתו. ואם כך נשמע קול מדהים שכזה בסולו פחות טוב - איזה כיף לנו.
סולן שלישי: שורה אחרונה, באמצע. הפעם ביצע סולו יפה.
בחרתי לא לסקור את אט אט. הסיבה העיקרית היא שאני לא כל כך מחבבת את השיר והביצוע המעורב עם המקהלה לא היתה הכי טובה שיש.- גם אני ממש לא אהבתי. במיוחד את הצעקות והקפיצות של ה100 ילדים מאחורה.
|
| תודה רבה גריני על הסיקור, מפורט ומעניין!
 |
|
|
|
|
|