בית פורומים עצור כאן חושבים

ולא תתורו אחרי לבבכם - אם לא נחפש אחר האמת איך נדעה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2016 23:12 לינק ישיר 

אל תיגע להעשיר מבינתך חדל. פירש המלבי"ם: צוה לבל ימשך אחר קיבוץ העושר, שעי"כ יעזוב מלהתבונן בתורה, וזה שכתב "אל תיגע להעשיר" שעי"כ "תחדל מבינתך", כי לא כל המרבה בסחורה מחכים, ולא מעבר לים היא כמ"ש חז"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 09:46 לינק ישיר 

יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 10:32 לינק ישיר 

אל תבטחו בנדיבים, על מה תבטחו, על מעשיכם, שנאמר אם חכמת חכמת לך, וכה"א נפש עמל עמלה לו, אין אדם אוכל ממעשה אבותיו לעתיד, אלא כל אחד ואחד אוכל משלו, שנאמר כל עמל האדם לפיהו, וכתיב וראיתי כי אין טוב מאשר ישמח האדם במעשיו, אין אדם חלק אלא בעמלו, וכה"א יגיע כפיך כי תאכל (מדרש תהלים קמו). בין אם העמל בתלמוד תורה, בין אם במלאכה, בין אם במעשים טובים, אשרי כל ירא ה' ההולך בדרכיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 10:52 לינק ישיר 

יגיע כפיך זה לימוד תורה? לומדים תורה בכפיים? האם אין גבול לדרשנות? ואולי הכוונה בכפיים היא לשפת הסימנים לחרשים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 11:32 לינק ישיר 

ברכות דף ח .

ואמר רבי חייא בר אמי משמיה דעולא: גדול הנהנה מיגיעו יותר מירא שמים, דאילו גבי ירא שמים כתיב: +תהלים קי"ב+ אשרי איש ירא את ה', ואילו גבי נהנה מיגיעו כתיב: +תהלים קכ"ח+ יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך, אשריך בעולם הזה, וטוב לך לעולם הבא, ולגבי ירא שמים וטוב לך לא כתיב ביה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 13:02 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

ברכות דף ח .

ואמר רבי חייא בר אמי משמיה דעולא: גדול הנהנה מיגיעו יותר מירא שמים, דאילו גבי ירא שמים כתיב: +תהלים קי"ב+ אשרי איש ירא את ה', ואילו גבי נהנה מיגיעו כתיב: +תהלים קכ"ח+ יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך, אשריך בעולם הזה, וטוב לך לעולם הבא, ולגבי ירא שמים וטוב לך לא כתיב ביה

הבחנה מעניינת ביותר .

תחושת אושר נתונה לבחירתו של האדם . גם אדם המלומד ביסורים יכול לחוש תחושת אושר והדברים ידועים.

אבל "טוב לך"זה טוב שהאדמו"ר מליובאביטש קרא לו טוב "למטה מעשרה טפחים" .טוב אמיתי ומוחשי מושג רק על ידי  יגיע כפיים ולא כאשר התורה נעשית קרדום לחפור בו קצבאות וצדקה לפי החידוש של הרפורמים החרדים. יש אולי אצלם תחושת אושר עילאית בעוני ובטפילות אבל טוב אמיתי לא יכל להיות בצורת חיים כזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 13:52 לינק ישיר 

אפרים
האם הכהנים היו מנועים מטובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 14:09 לינק ישיר 

1מיעוט כוהני ללעומת הוראה מכלילה לכולם. 

2. עבודת כפיים מול לימוד.

3.הוראות הכתובות בתורה בפירוש ולא דרשנות מפוקפקת.

4.דחיית מסורת של עבודת כפיים המכבדת את בעליה כפי שהיה מקובל עד לפני פרוץ העידן הרפורמי החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 14:14 לינק ישיר 

אמר רבי אלעזר כל אדם לעמל נברא שנאמר כי אדם לעמל יולד, איני יודע אם לעמל פה נברא אם לעמל מלאכה נברא, כשהוא אומר כי אכף עליו פיהו הוי אומר לעמל פה נברא, ועדיין איני יודע אם לעמל תורה אם לעמל שיחה, כשהוא אומר לא ימוש ספר התורה הזה מפיך הוי אומר לעמל תורה נברא (סנהדרין צט:).

יגיע כפיך כי תאכל. פירש המלבי"ם: אם יגיע כפיך יהיה רק בשיעור שתאכל, שלא תיגע להעשיר ולהרבות הון, רק בשיעור ההכרחי להעמדת החי למצוא אוכל, ולא יותר, אז אשריך וטוב לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 14:39 לינק ישיר 

בע"ב,הנה בסיעתא דשמיא מם 80 סייע בידי לתת לך דוגמה לדרשנות מפוקפקת (אמר רבי אלעזר וכו' ) לעומת הוראות מפורשות בתורה לכהנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 14:58 לינק ישיר 

אפרים בן כתב:

האם גדולי הפילוסופים וההוגים של הנאורות היו מכנים את "החילוניים" כיום חילוניים או אנשים הבאמת חופשיים לחשוב?

גדולי הפילוסופים של אז לא היו בקיאים בתכנות מחשבים אפילו ברמה של ילד בן עשר של היום. דור דור והכישורים הנחוצים לו.

אם זה היחס שלך לפילוסופיה והגות, שהן כישור שהיה נחוץ בעבר לשם פרנסה ואין בו צורך היום, מה אתה עושה כאן? עדיף שתצפה באיזו תוכנית ריאליטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 15:16 לינק ישיר 

ת_ח_ז_ל כתב:
אפרים בן כתב:

האם גדולי הפילוסופים וההוגים של הנאורות היו מכנים את "החילוניים" כיום חילוניים או אנשים הבאמת חופשיים לחשוב?

גדולי הפילוסופים של אז לא היו בקיאים בתכנות מחשבים אפילו ברמה של ילד בן עשר של היום. דור דור והכישורים הנחוצים לו.

אם זה היחס שלך לפילוסופיה והגות, שהן כישור שהיה נחוץ בעבר לשם פרנסה ואין בו צורך היום, מה אתה עושה כאן? עדיף שתצפה באיזו תוכנית ריאליטי.

איך הסקת את מסקנתך מדברי?

פילוסופיה והגות נחוצים לכל מי שמתעניין בפילוסופיה והגות. אבל היום כשאדם רוצה להתפרנס הוא לא זקוק דווקא לפילוסופיה והגות . למעט מאד אנשים ההגות הפילוסופית באמת עוזרת לפרנסה . וכשאתה אומר או הגות ופילוסופיה או תכניות ריאליטי אני מפקפק אם העיסוק בהגות הועיל לך במשהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 16:33 לינק ישיר 

אפרים

א. ראוי להבהיר מה משמעות המושג "תינוק שנשבה". לא מדובר על תינוק "שבוי" אלא "שנשבה". לא מדובר על חוסר יכולת להגיע ליהדות, אלא על גדילה בתרבות לא יהודית, באופן כזה שכשהתינוק גדל הוא לא חושב שהוא צריך לחיות כיהודי מאמין. לא משנה בכלל המצב העכשווי שלו.

חוץ מזה, כתבתי בפירוש - אני מדגיש את המשפט הרלוונטי: "לכן באמת מי שגדל על אמונות שאינם ע"פ תורה, והוא בגדר "תינוק שנשבה" - אם אין מי שילמד ויוכיח לו את טעותו"

ב. לא דיברתי בכלל על האפשרות להיפתח לעולם. אמנם, מנסיון אני יכול לומר לך - שלחילוניים - וכנראה גם לדתיים לאומיים - אין שום מושג אמיתי לגבי התרבות החרדית, שהיא תרבות בפני עצמה. גם אם יש לך שכן חרדי - רוב הסיכויים שאתה לא מבין אותו אם גדלת אך ורק בעולם לא חרדי. וזה בדיוק כמו שלחרדי אן מושגים חילוניים. למיטב דיעתי לחילוני ממוצע כמעט אין שום מושגים של גמרא והלכה, ובקושי תנ"ך "טהור". כשאני אומר תנ"ך "טהור" אני מתכוון לתנ"ך כפי שהוא כתוב - ללא התערבות של ביקורת המקרא וכד'. בדיוק כמו שאתה חושב שחרדי שלמד תנ"ך עם פרשנים מסורתיים, עלול להימשך יותר מדי אחרי דעותיהם, ובמקרים של דרשות - גם אחרי דרשות. 

אבל באמת בוא ונראה - אתה חושב שחרדי שלא שמע הרצאה אקדמית ולא ראה סרט בקולנוע - איננו יכול להכיר את התרבות החילונית. ואני אומר לך - שגם חילוני שלא שמע מעולם שיעור גמרא מסורתי, ולא השתתף בסעודת שבת וחג מסורתית - גם הוא לא יכול להכיר את התרבות החרדית. אינני אומר שאחד מהצדדים צודק. אני פשוט חושב שיש לנו בעיה בעצם העובדה שאין תקשורת. כלומר, יש "תקשורת" שמופצת בתוך כל מגזר, אבל אין שום "תקשורת" בין מגזר למגזר, על כל פנים לא תקשורת שיכולה להניב שיתוף פעולה ושיתוף מחשבתי.

ג. כתבת: "יגיע כפיך זה לימוד תורה? לומדים תורה בכפיים? האם אין גבול לדרשנות?"
ואני שואל: האם לומדים תכנות מחשבים בכפיים? כי אתה כותב שזו ה"מלאכה" הנדרשת בימינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2016 16:42 לינק ישיר 

אם בחוקותי תלכו יכול אלו המצות, כשהוא אומר ואת מצותי תשמרו ועשיתם אותם הרי מצות אמורות, הא מה אני מקיים אם בחוקותי תלכו להיות עמלים בתורה. וכן הוא אומר אם לא תשמעו לי יכול אלו המצות וכשהוא אומר ולא תעשו את כל המצות האלה הרי מצות אמורות. א"כ למה נאמר אם לא תשמעו לי להיות עמלים בתורה (ספרא בחוקותי פרשה א).
וכן פירש רש"י בפירושו לתורה שנועד לכלל ישראל לדורי דורות. כי לא דבר ריק הוא מכם, וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 08:11 לינק ישיר 

אפרים
אני רק הערה צדדית
מתכנת מחשבים שאינו מתעניין  אינו טוב יותר מהצייד השעיר של שוכני המערות אם שניהם עניינם רק לחם ושעשועים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ולא תתורו אחרי לבבכם - אם לא נחפש אחר האמת איך נדעה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.