בית פורומים עצור כאן חושבים

ולא תתורו אחרי לבבכם - אם לא נחפש אחר האמת איך נדעה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2016 10:16 לינק ישיר 

אליקים7241 כתב:
אפרים

א. ראוי להבהיר מה משמעות המושג "תינוק שנשבה". לא מדובר על תינוק "שבוי" אלא "שנשבה". לא מדובר על חוסר יכולת להגיע ליהדות, אלא על גדילה בתרבות לא יהודית, באופן כזה שכשהתינוק גדל הוא לא חושב שהוא צריך לחיות כיהודי מאמין. לא משנה בכלל המצב העכשווי שלו.

למעשה כל תינוק בעולם הוא בבחינת נשבה עד הרגע שהוא עומד על דעתו ומרגע זה ואילך יש לו בחירה חפשית וזה הרגע הקובע. החיים עד הרגע הזה הם לא משמעותיים .

חוץ מזה, כתבתי בפירוש - אני מדגיש את המשפט הרלוונטי: "לכן באמת מי שגדל על אמונות שאינם ע"פ תורה, והוא בגדר "תינוק שנשבה" - אם אין מי שילמד ויוכיח לו את טעותו"

תיקון טעות בגיל בו הילד מקבל סמכות ומציית כמו רובוט בלי להבין את המשמעות אין לה כל חשיבות 

ב. לא דיברתי בכלל על האפשרות להיפתח לעולם.

לא דיברת על זה אבל אני כן דיברתי על זה. תגובה לא חייבת להיות אחד לאחד על הדברים שלך אלא על הנושא של שבי בכללותו.

אמנם, מנסיון אני יכול לומר לך - שלחילוניים - וכנראה גם לדתיים לאומיים - אין שום מושג אמיתי לגבי התרבות החרדית, שהיא תרבות בפני עצמה. גם אם יש לך שכן חרדי - רוב הסיכויים שאתה לא מבין אותו אם גדלת אך ורק בעולם לא חרדי. וזה בדיוק כמו שלחרדי אן מושגים חילוניים. למיטב דיעתי לחילוני ממוצע כמעט אין שום מושגים של גמרא והלכה, ובקושי תנ"ך "טהור". כשאני אומר תנ"ך "טהור" אני מתכוון לתנ"ך כפי שהוא כתוב - ללא התערבות של ביקורת המקרא וכד'. בדיוק כמו שאתה חושב שחרדי שלמד תנ"ך עם פרשנים מסורתיים, עלול להימשך יותר מדי אחרי דעותיהם, ובמקרים של דרשות - גם אחרי דרשות. 

תרבות שמנציחה טפילות והסתמכות על אחרים לא צריכה לעניין אף אחד כמו כל תרבות שלילית שמזיקה לעולם.ולא צריך לחיות בתוך מאה שערים או גאולה או ביתר כדי להבין את זה.

אבל באמת בוא ונראה - אתה חושב שחרדי שלא שמע הרצאה אקדמית ולא ראה סרט בקולנוע - איננו יכול להכיר את התרבות החילונית. ואני אומר לך - שגם חילוני שלא שמע מעולם שיעור גמרא מסורתי, ולא השתתף בסעודת שבת וחג מסורתית - גם הוא לא יכול להכיר את התרבות החרדית. אינני אומר שאחד מהצדדים צודק. אני פשוט חושב שיש לנו בעיה בעצם העובדה שאין תקשורת. כלומר, יש "תקשורת" שמופצת בתוך כל מגזר, אבל אין שום "תקשורת" בין מגזר למגזר, על כל פנים לא תקשורת שיכולה להניב שיתוף פעולה ושיתוף מחשבתי.

הנושא איננו תקשורת בין המגזרים.

ג. כתבת: "יגיע כפיך זה לימוד תורה? לומדים תורה בכפיים? האם אין גבול לדרשנות?"
ואני שואל: האם לומדים תכנות מחשבים בכפיים? כי אתה כותב שזו ה"מלאכה" הנדרשת בימינו.

הכוונה שלי הייתה שיגיע כפיים הוא ביטוי למקצוע שמתפרנסים ממנו כמו הביטוי ב"זיעת אפיך תאכל לחם" שמובן ממנו שגם מי שאינו ממש מזיע כשהוא עובד למשל כעורך דין באולם ממוזג, אבל ניתן לומר עליו שבזיעת אפו הוא אוכל לחם מה שלא ניתן לומר על תלמידים על אף שגם הם אולי מזיעים.(ואגב דווקא מתכנת כן עובד עבודת כפיים די מהירה על המקלדת....)

ועוד אגב אחד שמיועד להנהלת האתר :אמנם צריך לפרנס את המפרסמים באתר הזה וזה יפה שהם מתפרנסים  מיגיע כפיים אבל בשום אתר לא ראיתי פרסום כזה אגרסיבי שלא מאפשר קריאה של הכתוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 10:41 לינק ישיר 

https://chrome.google.com/webstore/detail/adblock/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?hl=he

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 11:07 לינק ישיר 

מרגלא בפומיההו דרבנן דיבנה אני בריה וחברי בריה, אני מלאכתי בעיר והוא מלאכתו בשדה, אני משכים למלאכתי והוא משכים למלאכתו, כשם שהוא אינו מתגדר במלאכתו כן אני איני מתגדר במלאכתי, ושמא תאמר אני מרבה והוא ממעיט (רש"י: הדין עמו שאינו מתגדר במלאכתי שאילו היה תופס אמנותי לא היה לו לב פתוח להרבות תורה כמותי והיה ממעיט ואין לו שכר), שנינו אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין לבו לשמים (ברכות יז.)

אמר רב יהודה אמר רב בכל יום ויום בת קול יוצאת מהר חורב ואומרת: כל העולם כולו ניזונין בשביל חנינא בני וחנינא בני די לו בקב חרובין מערב שבת לערב שבת (ברכות יז:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 11:08 לינק ישיר 

שלישי,תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 11:28 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
אפרים

א. ראוי להבהיר מה משמעות המושג "תינוק שנשבה". לא מדובר על תינוק "שבוי" אלא "שנשבה". לא מדובר על חוסר יכולת להגיע ליהדות, אלא על גדילה בתרבות לא יהודית, באופן כזה שכשהתינוק גדל הוא לא חושב שהוא צריך לחיות כיהודי מאמין. לא משנה בכלל המצב העכשווי שלו.

למעשה כל תינוק בעולם הוא בבחינת נשבה עד הרגע שהוא עומד על דעתו ומרגע זה ואילך יש לו בחירה חפשית וזה הרגע הקובע. החיים עד הרגע הזה הם לא משמעותיים .

חוץ מזה, כתבתי בפירוש - אני מדגיש את המשפט הרלוונטי: "לכן באמת מי שגדל על אמונות שאינם ע"פ תורה, והוא בגדר "תינוק שנשבה" - אם אין מי שילמד ויוכיח לו את טעותו"

תיקון טעות בגיל בו הילד מקבל סמכות ומציית כמו רובוט בלי להבין את המשמעות אין לה כל חשיבות 

הוי אומר: לדעתך אדם עלול לשנות את דעתו לגבי החיים בלי שום סיבה. רק בגלל הבחירה החופשית. (ולכן גם, אדם מבוגר אינו יכול להיחשב כ"תינוק שנשבה"). זו דעה מעניינת מאוד. האם למשל ייתכן שתקבל על עצמך להיות נוצרי או מוסלמי "סתם בגלל בחירה חופשית", בלי שום הסבר? אילו היה כך, העולם כולו היה תוהו ובוהו. אני לא מכיר עולם כזה.

ב. לא דיברתי בכלל על האפשרות להיפתח לעולם.

לא דיברת על זה אבל אני כן דיברתי על זה. תגובה לא חייבת להיות אחד לאחד על הדברים שלך אלא על הנושא של שבי בכללותו.
אם אני לא דיברתי על זה, מדוע כתבת את המשפט הבא: "אליקים ,מישהו עשה לך שטיפת מוח והחדיר לך לראש שהחילוני הוא תינוק שנשבה ואתה חוזר על זה כאילו זו האמת ."

אמנם, מנסיון אני יכול לומר לך - שלחילוניים - וכנראה גם לדתיים לאומיים - אין שום מושג אמיתי לגבי התרבות החרדית, שהיא תרבות בפני עצמה. גם אם יש לך שכן חרדי - רוב הסיכויים שאתה לא מבין אותו אם גדלת אך ורק בעולם לא חרדי. וזה בדיוק כמו שלחרדי אן מושגים חילוניים. למיטב דיעתי לחילוני ממוצע כמעט אין שום מושגים של גמרא והלכה, ובקושי תנ"ך "טהור". כשאני אומר תנ"ך "טהור" אני מתכוון לתנ"ך כפי שהוא כתוב - ללא התערבות של ביקורת המקרא וכד'. בדיוק כמו שאתה חושב שחרדי שלמד תנ"ך עם פרשנים מסורתיים, עלול להימשך יותר מדי אחרי דעותיהם, ובמקרים של דרשות - גם אחרי דרשות. 

תרבות שמנציחה טפילות והסתמכות על אחרים לא צריכה לעניין אף אחד כמו כל תרבות שלילית שמזיקה לעולם.ולא צריך לחיות בתוך מאה שערים או גאולה או ביתר כדי להבין את זה.
עיין לעיל ולהלן

אבל באמת בוא ונראה - אתה חושב שחרדי שלא שמע הרצאה אקדמית ולא ראה סרט בקולנוע - איננו יכול להכיר את התרבות החילונית. ואני אומר לך - שגם חילוני שלא שמע מעולם שיעור גמרא מסורתי, ולא השתתף בסעודת שבת וחג מסורתית - גם הוא לא יכול להכיר את התרבות החרדית. אינני אומר שאחד מהצדדים צודק. אני פשוט חושב שיש לנו בעיה בעצם העובדה שאין תקשורת. כלומר, יש "תקשורת" שמופצת בתוך כל מגזר, אבל אין שום "תקשורת" בין מגזר למגזר, על כל פנים לא תקשורת שיכולה להניב שיתוף פעולה ושיתוף מחשבתי.

הנושא איננו תקשורת בין המגזרים.
"לא דיברת על זה אבל אני כן דיברתי על זה". וחוץ מזה, איזה משמעות יש לפתיחות למגזר אחר בלי תקשורת?

ג. כתבת: "יגיע כפיך זה לימוד תורה? לומדים תורה בכפיים? האם אין גבול לדרשנות?"
ואני שואל: האם לומדים תכנות מחשבים בכפיים? כי אתה כותב שזו ה"מלאכה" הנדרשת בימינו.

הכוונה שלי הייתה שיגיע כפיים הוא ביטוי למקצוע שמתפרנסים ממנו כמו הביטוי ב"זיעת אפיך תאכל לחם" שמובן ממנו שגם מי שאינו ממש מזיע כשהוא עובד למשל כעורך דין באולם ממוזג, אבל ניתן לומר עליו שבזיעת אפו הוא אוכל לחם מה שלא ניתן לומר על תלמידים על אף שגם הם אולי מזיעים.(ואגב דווקא מתכנת כן עובד עבודת כפיים די מהירה על המקלדת....)
אנא הסבר, מדוע עיסוקו של עו"ד הוא בבחינת יגיע כפיים, ואילו עיסוקו של רב או אברך לא? האם אתה חושב שלימוד תורה וכתיבת חידושי תורה בסגנון תורני דורשים פחות מאמץ ממקביליהם במקוצועות שאינם תורניים או תורניים-אקדמיים? או, אני יכול להבין, שאתה חושב שהם תורמים פחות לעולם. (כמו שהבנתי מדבריך לעיל שלדעתך גם פילוספיה והגות תורמים פחות לעולם). אם כן, זה דיון נפרד בפני עצמו.

ועוד אגב אחד שמיועד להנהלת האתר :אמנם צריך לפרנס את המפרסמים באתר הזה וזה יפה שהם מתפרנסים  מיגיע כפיים אבל בשום אתר לא ראיתי פרסום כזה אגרסיבי שלא מאפשר קריאה של הכתוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 11:40 לינק ישיר 

אליקים ,אין לי סבלנות לחפש צבע חדש ולכן אגיד בקצירת האומר את דעתי.

כל תינוק הוא בבחינת נשבה עד שהוא עומד על דעתו שאז הוא יוצא משביו ,פרט לאנשים בוגרים שנשארים שבויים כתינוק עד סוף ימיהם בגלל הסתגרות במערה שאינה חשופה לאור השמש.
ולגבי מקצוע -אם אברך כותב ספר והספר נמכר והוא מפרנס את משפחתו מהכסף זה מקצוע. מי שלומד הוא בבחינת תלמיד ותלמיד זה אינו מקצוע.

תוקן על ידי אפריםבן ב- 06/05/2016 11:48:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 11:47 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
אפרים
אני רק הערה צדדית
מתכנת מחשבים שאינו מתעניין  אינו טוב יותר מהצייד השעיר של שוכני המערות אם שניהם עניינם רק לחם ושעשועים

מי אומר שהצייד השעיר היה רע ?הוא חי בהתאם למה שהיה מתאים בדור שלו  ואם הוא פרנס את משפחתו ובחר בשעשוע שאינו פוגע באף אחד בעולם אז הוא תרם לעולם והוא קיים את התורה כולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 12:41 לינק ישיר 

רבי מאיר אומר: לעולם ילמד אדם את בנו אמנות נקיה ויתפלל למי שהעושר והנכסים שלו, שאין אמנות שאין בה עניות ועשירות, שלא עניות מן האמנות ולא עשירות מן האמנות, אלא הכל לפי זכותו. אמנות נקיה - ישרה, על כן הורו חז"ל: לא ילמד אדם את בנו חמר, גמל, ספר, ספן, רועה, וחנוני, שאמנותן אמנות ליסטים.

להבדיל, הסבורים שערך המקצוע כהצלחת הפרנסה - זו הדת הקפיטליסטית קלוויניסטית הדוגלת בכחו של האדם ,מגשימה את השגחתו של הא-ל, וכופרת במוסר. לפי דרכם הנלוזה, בעל קזינו או טייקון המתעשר מקומבינות או ספורטאי/דוגמן/כוכב קולנוע שההמון סוגד לו, מאחר שהצליח כלכלית ומפרנס את משפחתו ומשלם מיסים, מועיל יותר לעולם מסופר המבקר את החברה על מנת לשפרה או מאמן המבשם ביצירותיו את העולם בניחוח טוב או מאברך שתורתו אמנותו, אם אינם מצליחים להתפרנס מאמנותם. אדרבא יש ברי-סמכא הטוענים שכבר אין באמת בעולם ספרות או אמנות או פילוסופיה כי ההתמסחרות של הוצאות הספרים/גלריות האמנות/האוניברסיטות השחיתה כל חלקה טובה. גם התורה בדורות האחרונים רחוקה ממה שהיתה יכולה להיות לו רוב בני האדם היו באמת מכבדים אותה כערכה. בעולם המודרני, כל לומדי התורה לשם התורה, בין אם תורתם אמנותם בין אם מתפרנסים ממלאכות, הינם כמו דון-קישוט, ולא בכדי המלה קושט פירושה אמת.

תוקן על ידי מם80 ב- 06/05/2016 12:44:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 13:10 לינק ישיר 

זו הדת הקפיטליסטית קלוויניסטית הדוגלת בכחו של האדם ,מגשימה את השגחתו של הא-ל, וכופרת במוסר. לפי דרכם הנלוזה, בעל קזינו או טייקון המתעשר מקומבינות או ספורטאי/דוגמן/כוכב קולנוע שההמון סוגד לו, מאחר שהצליח כלכלית ומפרנס את משפחתו ומשלם מיסים, מועיל יותר לעולם מסופר המבקר את החברה על מנת לשפרה או מאמן המבשם ביצירותיו את העולם בניחוח טוב או מאברך שתורתו אמנותו, אם אינם מצליחים להתפרנס 

אסופה של מילים פלאקטיות המתאימות למצעדי 1 במאי. ושעורי אתיקה.
העובדה שבכל המדינות והמשטרים שנהגו לפי השיטה הסוציליסטית המבורכת. מעמד המוני העם היה בכי רע,- ראה היום את קובה צפון קוריה ונצואלה וכד'. לעומת השיטה הקפיטליסטית החזירית רווחת האדם גדולה שבעתיים בכל בחינה.
חכמנו אמרו- מי שעד גיל 20 לא היה קומוניסט, אין לו לב.- אבל מי שבגיל 30 עדיין קומוניסט אין לו שכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 14:10 לינק ישיר 

התורה תורת חסד שואפת צדק. הן השיטה הקומוניסטית והן השיטה הקפיטליסטית אינן דרכה של תורה, אלא שני הצדדים של אותו מטבע ההופך את האזרחים לעבדים מטריאליסטים של קבוצה קטנה של אדונים רודפי ממון ושררה.
בארה"ב וכנ"ל ברוסיה, ככל שהטייקונים מתעשרים כן שיעור העוני הולך וגדל, ערכי המוסר הולכים ומיטמטמים, והרווחה איננה אלא רווחה מדומה של מסוממים אנוכיים שרובם מכורים להון ובידור זול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 16:06 לינק ישיר 

בתורה יש עבדים ויש עשירים. התורה לא מגבילה את העשיר מלהתעשר.. והיות ולא יחדל אביון מהארץ. התורה וחזל אוהבים את העשירים.  ומורה להם לתמוך ולעזור לעני. כי העני והאביון השני לא יכולים לעזור לעניים האחרים.
כי כסף יענה את הכל. כתוב במקרא. רבי מכבד עשירים. והציבור תמיד נתן כבוד גדול לעשירים. את העניים דוגמת הב"ח . העריכו אותם רק לאחר מותם.  את הקהילה החזיקו העשירים החזירים. ולא הצדיקים העניים.

ושאלה-  בתפילת שחרית אנו אומרים את כל הקרבנות. חוץ מקרבן עני?   למה? למה לא אומרים גם את קרבן העני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2016 17:13 לינק ישיר 

ירוחם,

לא בכדי הן העוני והן העושר נסיונות קשים. אם-כי מאחר שגם לרעהו ישנא רש ואוהבי עשיר רבים, רוב האנשים מעדיפים להיות עשירים. התורה אומרת: לא תשא פני דל ולא תהדר פני גדול. הדרישה מכולם, בין עשירים בין עניים, הינה: מאזני צדק, אבני צדק, איפת צדק, והין צדק. העשירים גם נדרשים יותר מהעניים לתת צדקה. הלל תיקן פרוזבול להצדיק הן את העשירים והן את העניים. אולם דלים גאים ועשירים מכחשים, אין הדעת סובלן. פעם תלמיד של קונפוציוס שאל את רבו: מה דעתך על עני שאיננו מחניף ועשיר שאיננו גאה? אמר לו: הם בסדר, אולם  אינם שווים לעני השמח בחלקו ולעשיר האוהב דיני נזיקין. ומה היסוד של דיני נזיקין? הלל וקונפוציוס אמרו בדיוק אותו דבר: מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.  

אינני יודע מה התשובה לשאלתך, אולם בטוחני שיש לך תשובה טובה לשאלה.

נ.ב. כל מי שהממון עובד בשבילו, במוקדם או במאוחר, משועבד לתאוות ממון. מי עבד גדול יותר הטייקון או שמא המנקה של משרדו?

תוקן על ידי מם80 ב- 06/05/2016 18:05:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2016 20:43 לינק ישיר 

הכוונה למשנת איזהו מקומן?
המשנה פשוט כוללת רק את הזבחים.  היא גם לא כוללת מנחות.

תוקן על ידי יש3 ב- 07/05/2016 20:48:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2016 22:32 לינק ישיר 

יש
איני יודע איזה סידור יש לך?! אצל יש פטום הקטורת רחיצת ידיים ורגליים קרבנות תמיד וכו'

מ.
עד כמה שהבנתי מגעת. אין  לתורת ישראל משנה כלכלית מסודרת. אין כל פסול להיות עשיר. להפך. הרמב"ם למשל מונה בין הדרגות לנבואה. כי הנביא חייב להיות בין היתר עשיר. גדולי ישראל היו עשירים גדולים. בזמנו ראשי הישיבה כילכלו את תלמידי הישיבה מכספם. שכנראה היה להם. והכסף עבד בשבילם.
מקובלני מבית אבי אבא שקיבל מאבותיו ואבותיו מאבותיו עד משה רבנו. לעולם ימכור אדם את מכנסיו ושיהיה עשיר.
לפי המדרשים משה רבנו הפך מרועה צאן יתרו לעשיר מופלג. לא נראה לי שהוא לקח שוחד.

בענין התשובה לשאלתי.
א. בסוף  מנין הקרבנות- אנחנו אומרים יהי רצון כאילו הקרבנו. ונשלמה פרים שפתנו. נו -אם זה להגיד בפה כל אחד יכול להיות עשיר.
ב. בתורה לאחר שהתורה מצווה על הקרבנות ומסיימת. רק בסוף כברירת מחדל היא  מציינת את קרבן עני. אז תמיד כדאי למקריב  את המקור ולא את ברירת המחדל.
מכאן אתה לומד כי התורה תמיד העדיפה את האדם העשיר ולא את העני.
אתה צודק רעיונית האדם העשיר לא יכול להיות עשיר. אם אין עני. הוא תלוי בעני. העני לעומת זאת לא תלוי בעשיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2016 23:27 לינק ישיר 

ירוחם,

לענ"ד התורה לא מעדיפה את העשיר על פני העני למרות שעושר תנאי לנבואה, ולא את העני על פני העשיר למרות שמצוות רבות נועדו לטובת העניים, אלא כולם נבראו בצלם א-להים ועל-כן הן השבת והן השמיטה משוות את כולם. בית שמאי היו מקבלים לבית המדרש רק מי שחכם, עניו, בן טובים ועשיר. בית הלל היו מקבלים לבית המדרש כל אדם שנפשו חשקה בתורה. והעיקר שכולם יהיו ישרים ומלאה את הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ולא תתורו אחרי לבבכם - אם לא נחפש אחר האמת איך נדעה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext