| נשלח ב-8/5/2016 10:07 |
|
| |
ירוחם התכוונת לסדר התמיד?! על זה אתה אומר שאנחנו אומרים את כל הקרבנות?! אני לא מכיר מקום בתפילה שבו אומרים את כל הקורבנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2016 11:26 |
|
| |
יש אתה מדקדק איתי בדקדוקי עניות. במכלול הקרבנות היה אמור גם להיות את -ואם לא השיגה ידו- להרגשתו הטובה. בגל זה לא הורסים ווארט טוב. אבל יש -יש לי שאלה אחרת. מה הלשון הזו- הצרי אינו אלא שרף הנוטף... אינו אלא. אלא מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2016 18:29 |
|
| |
אפרים
לגבי "תינוק שנשבה" - כדאי לזכור שיש גם מצב של "שבי מנטאלי" - אדם שבוי בתוך ערכיו ותפיסותיו. אני אישית אינני בעד ההסתגרות של החברה החרדית, אבל לפעמים צריך להעדיף עיסקת חבילה שכוללת הסתגרות, מאשר להעדיף עיסקת חבילה שכוללת התרחקות כמעט מוחלטת מתורת ישראל ומסורתו. אבל אחזור על מה שאמרתי בהתחלה - שלדעתי עיקר "ולא תתורו" - עניינו שאדם לא ילך "לחפש את האמת" - לפני שיש בידו כלים הראויים לשמם.
לגבי "תלמיד אינו מקצוע" - אני מאמין שאין דבר המקדם את האדם יותר מלימוד. למיטב ידיעתי, רעיון זה הוא גם אחד הדברים החשובים שעמדו בבסיס הנאורות וההשכלה שצמחו במאות האחרונות. כמובן שלפעמים צריך להעדיף דבר אחר מאשר הלימוד, והלימוד לבדו איננו מספיק לאדם. אבל באמת גם החרדיות של היום צמחה רק בגלל שהיה צורך מיוחד בחיזוק "עולם התורה" - ונשארה (החרדיות נשארה), לדעתי, באותו מצב - רק בגלל הקוטביות בינה לבין החילוניות. אילו היה נוצר דיאלוג - אני מאמין ששני הצדדים היו מתמתנים.
האם זה קשור לנושא האשכול? אני חושב שכן. כי בדיוק כמו שאיך ידע דתי איפה האמת אם לא יבדוק - כך בדיוק איך ידע חילוני את האמת אם לא יבדוק - בין השאר - אצל הדתיים? לכן מה שאני אומר הוא - שצריך דיאלוג. ובשביל דיאלוג צריך שניים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2016 18:31 |
|
| |
יש
הפוסקים כתבו לומר לפחות הרבה מפרשיות הקרבנות. (הרבה יותר ממה שכתוב בסידור. ראה תחילת או"ח)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2016 18:45 |
|
| |
אליקים הוא שאל על מה שכתוב בסידורים. לפי מה שכתוב בשו"ע אומרים גם קורבן עני.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2016 09:11 |
|
| |
ניסיתי להעלות טקסט שהעתקתי מאתר אחר, ולא עלה (למרות שהוא הועתק בהצלחה לתיבת ההודעה). אשמח לקבל עצות בעניין...
תוקן על ידי כמדומני ב- 09/05/2016 09:12:55
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2016 10:55 |
|
| |
אני לא מבין, האם האמת אינה ידועה לנו?מדוע צריך לחפש אותה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2016 07:17 |
|
| |
"סיפר הגר"י הוטנר, שבילדותו השתתף בהלווית הגר"ח בעודה בעיירת אוטווצק, ושם הספידו בנו הגרי"ז ואמר, שהשו"ע של ה'עולם' קובע לאדם מה שצריך לעשות, מותר לעשות ואסור לעשות, ואילו השו"ע של אבא היה, מה מותר לחשוב, מה אסור לחשוב, ומה חייבים לחשוב, והתעלף" (פורום 'אוצר החכמה')
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2016 08:49 |
|
| |
מזכיר לי משום מה את הסיפור על פילים לבנים.
|
|
|
|
|