|
|
| נשלח ב-1/5/2016 16:10 |
|
| |
אצל האדמורי"ם הנצנצים והזהב מסמל דווקא מסורת וחיבור לשורשים וכו'. אצל החסידים, בקאפטנעס המדוברים מדובר על מודרניזציה.
לא מדובר על חסידים שרוצים ללכת עם נצנצים כמו האדמורי"ם.
תוקן על ידי כברהיה ב- 01/05/2016 16:14:47
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 18:00 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 18:47 |
|
| |
אם כולם ילבשו צבעונים - הוא יאלץ למצוא גימיק אחר (למשל לרכב על סוס לבן) וזה קשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 19:21 |
|
| |
אפשר להשיג פראק עם נצנצים? הרבצען אמרה לי שזה עשוי להתאים לאחד ממלבושי החג שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 21:22 |
|
| |
יש גבול לצביעות ולצדקנות
כל האדמורי''ם ובניהם נופשים כמה חודשים בחו''ל ומדברים איתנו על האיסור לנפוש
ומה נעשה שאין לנו את האפשרויות שיש להם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 21:33 |
|
| |
הרבי דיבר על נושא הכשרות, אני מניח שהנושא הזה מוסדר על צד היותר טוב בנופש שהרבי נוסע אליו.
אני גם יכול להכיל אם הוא מדבר נגד נופש והוא עצמו נוסע לנופש, כי בנופש לצורך הינפשות אין בעיה. זה בסך הכל סוג של "תרופה" יקרה שהרב שעובד מבוקר עד ליל צריך מנוחה, בה בס"ה יש לו קצת יותר שעות מנוחה ביממה. הבעיה שהנופש נהיה סוג של תרבות והתפרקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 21:56 |
|
| |
תמיד סיפרו לי שהאדמו"ר עובד קשה, יש לו חסידים על הראש, קבלת קהל שעות רבות, ועוד ועוד, ולכן הוא צריך לצאת ל"נאות דשא" בשוויץ.
משום מה, כל גדולי ישראל הליטאים והספרדים, שגם להם היה לא מעט על הראש כגון הגר"ע יוסף זצ"ל או הגרי"ש זצ"ל ולהבדיל בין חיים לחיים הגראי"ל שליט"א, לא ראיתי שהם זקוקים לנאות דשא בשוויץ...
ואולי אפשר לתרץ מהגמ' תענית ז ע"א אמר רבי בנאה כל העוסק בתורה לשמה תורתו נעשית לו סם חיים וכו', ע"ש, וד"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 22:04 |
|
| |
הרב אלישיב היה נוסע להינפש בטלזסטון, הגרמי"ל היה נוסע לירושלים, יש תמונות ידועות של גדולי ישראל לפני השואה מהדאצ'ה בחו"ל.
הרב שטינמן אכן לא נוסע.
ייתכן שמה ששונה זה המצלמות והצלמים. מה שבטוח האדמו"ר לא עושה שם סקי ולא הולך לדיסנילנד.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 22:28 |
|
| |
אבל למה לצאת לחו"ל.
אם אינני טועה הרבי מבעלזא דווקא נוהג לנפוש בארץ (מצד שני שמעתי שנזרקה במשפחה שמץ של ציונות רח"ל ואולי בגלל זה ואכמ"ל
בעיתון 'בקהילה' האחרון מסופר כי הרש"ג ע"ה נשלח על ידי הרבי הקודם לשמוע את דעתו של האדמו"ר מבעלזא על מדינת ישראל, וכך מספר שמשו של האדמו"ר:"שמעתי את דעתו פעם אחת בשנת תש"ט בעת ביקורו של הרב שמריהו גוראריה חתנו של אדמו"ר מוהריי"צ מליובאוויטש. האדמו"ר הכיר לו טובה על שפעל רבות למען הצלתו מגיא ההריגה וישב עמו בשיחה של שעה וחצי, זמן נדיר שלא ראיתי מעודי שהקדיש לאיש. באותה שיחה הרחיב האדמו"ר על סיפור הצלתו. כשהרב גוראריה שאל בשם חמיו מה דעת האדמו"ר על הקמת המדינה, ואמר 'ווארט' בשם זקנו ה'שר שלום' מבעלזא על מה שאנו אומרים בזמירות ליל שבת "שתרחמנו עוד בגלותי לגואלני", והסביר שאנו מבקשים שהקב"ה ישפיע בגלות מעט מהשפעות הטובות שמצפות לנו בגאולה העתידה לבוא, שנראה ישועות גם בגלות. ואמר האדמו"ר שאחרי שהיהודים התגלגלו במלחמה ולא מצאו מנוח לכף רגלם, נעשתה להם טובה שיש להם היכן לשכן את עצמם, זו הטובה של המדינה. ישועה בתוך הגלות. יש ליהודים היכן להיות בגלות". http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=1280)
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 22:40 |
|
| |
| כברהיה כתב: |  | הרב אלישיב היה נוסע להינפש בטלזסטון, הגרמי"ל היה נוסע לירושלים, יש תמונות ידועות של גדולי ישראל לפני השואה מהדאצ'ה בחו"ל.
הרב שטינמן אכן לא נוסע.
ייתכן שמה ששונה זה המצלמות והצלמים. מה שבטוח האדמו"ר לא עושה שם סקי ולא הולך לדיסנילנד. |
|
אכן השוואה מוצלחת ביותר בין טלזסטון לשוויץ... רק חסר שתגיד שטלזסטון עדיפה...
ולגבי גדולי ישראל מלפני השואה הוא גרו באירופה ונסעו מהעיר שלם לעיר שיש בה אגם ואוויר טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2016 22:47 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2016 00:41 |
|
| |
שיסעו ויתלבשו
אבל לפחות שלא יטיפו מוסר על אותם דברים ממש
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2016 08:07 |
|
| |
| המכון כתב: |  | צבועים נמאסתם! מדברים נגד לימודי ליבה, ומוסדותיהם מצהירים על מאה אחוז לימודי ליבה בממלכתי דתי. נופשים בקסריה בפאר והדר ולובש בעקיטשע המיובא מחוץ לארץ ומדבר נגד אברכים הנוסעים שבע שעות לקנות נצנצים. צבועים!!! לאן נוסעים שבע שעות? מנתניה לאילת לא לוקח שבע שעות? רוממות השלום בגרונם ואינם יכולים לדבר משפט עם אחיו או גיסו. הקנאה התאוה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2016 08:22 |
|
| |
| מעמיק2 כתב: |  | שיסעו ויתלבשו
אבל לפחות שלא יטיפו מוסר על אותם דברים ממש |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2016 08:28 |
|
| |
ואגב, הרבי מצאנז אמנם לא דיבר נגד נופש בכלל אלא נגד מקומות נופש בעייתיים, אבל האם הוא עצמו נוסע לנופש בכלל? בחיפוש גוגל אני לא מוצא תמונות שלו ב'נאות דשא'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|