|
|
| נשלח ב-28/4/2022 23:58 |
|
| |
לה''ו. רק אומר: ג'ף בסוס, אלון מאסק, מארק צוקרברג, וביל גייטס אף פעם לא אפו חלת מפתח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 00:04 |
|
| |
| Safra כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | | הזלזול שאתה נוהג כאן במנהג ישראל תורה, מנהג קדוש שנוהגים אותו |
|
אין כאן שום זלזול, רק הצבעתי על המקורות המופיעים בספרים שלפנינו, ומאידך גיסא המנהגים הנוצריים להבדיל, והמבין יבין מדעתו לאן אפשר לשייך את מנהג ישראל כיום.
והזלזול אינו ב"מנהג ישראל" אלא במה שמנהג נוצרי הפך להיות "סגולה לפרנסה". כאשר גם המנהג במקורו, שהוא בכלל "לנקד את החלות" (כעין ניקוב המצה), לא צורת מפתח ולא הטבעת מפתח, מנהג זה אינו אלא "לרמז שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה" אבל אף אחד לא כתב שזוהי "סגולה לפרנסה" (ועוד עשו מזה מטעמים לסגולות נוספות, כמיטב המסורת הנוצרית בזה). וגם זה לא מקור המנהג, כדלהלן, כי מקורו הוא רק זכר לפסח שני ותו לא. רק שהצדיקים כדרכם הוסיפו עוד טעמים כדי להצדיק מנהג ישראל.
|
|
1. כשאתה לוקח מנהג ישראל שנתקבל בכל הקהילות, ומקורותיו בגדולים שבגדולי החסידות, ואתה פותח מכותרת מבזה כמו "זהו מנהג נוצרי" אין בזיון גדול מזה אתה לא מרגיש איך אתה דורך ופוסע על ראשי עם קודש במילים המבזות שלך כי לבך אטום
2. אתה שונה באיוולתך כשאתה שוב כותב שהמנהג הוא רק לנקד את החלות ולא בצורת מפתח, אחרי שציטטתי והדגשתי בציטוט את דברי הרבי מאפטא שכן עושים צורת מפתח, מילים שהשמטת "בטעות"..
3. הדבר האחרון שאני אעשה עכשיו זה להיכנס איתך לויכוח אינסוף, האם כשהרבי מאפטא כותב "לרמז שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה", זה רמז, או סגולה. זה פרשנות נטו, ומחילה, כל אחד יקח את הפרשנות שלו איתו בכבוד ולא יבלבל את השכל לאחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 00:45 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | מצאנו אם כך מפורש בדבריו, שלא סתם מנקבין במפתח, אלא עושים ממש צורת מפתח כפי שהדגשתי וגם ראינו מפורשות בדבריו רמז על פרנסה ולא כמו ששיקרת כאן בריש גלי במילתא דעבידי לאיגלויי |
|
מה שאתה עומד וצווח שאני "משקר במילתא דעבידא לאיגלויי", זה בדיוק "הפוסל במומו פוסל". כי אני הדגשתי את מה שכתב "לנקוב את החלות במפתחות" והתעלמתי ממה שכתב שנעשה על החלה צורת מפתח, ואתה הדגשת באותיות אדומות את מה שכתב "ונעשה על החלה צורת מפתח", והתעלמת ממה שכתב שנוקבים את החלות, אז מה ההבדל ביני לבינך?
|
|
שקרן, אני ציטטתי את כל הכתוב במלואו, לא השמטתי מילה אתה לעומת זאת "בטעות".. השמטת מילים חשובות מאוד במקרה.. ובדיוק.. אחרי ששיקרת שהאדמור מאפטא לא כתב שינקבו בצורת מפתח אלא סתם ניקובים אני הדגשתי את המילים המוכיחים את שקריך, לא מחקתי מילים, לא הייתי אמור להדגיש את כל הציטוט אלא את המילים המוכיחות את השקרים שלך
סוף דבר, מנהג ישראל קדושים ימשיכו במנהגי הקודש שלהם, אתה תצווח ככרוכיא נוצרי נוצרי, והשיירה תמשיך לעבור
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 09:24 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כשאתה לוקח מנהג ישראל שנתקבל בכל הקהילות, ומקורותיו בגדולים שבגדולי החסידות |
|
שני דברים לא נכונים בתגובתך, ואידך זיל גמור (שים לב שאני נמנע מלהשתמש בתיוג שקרן, למרות שמדובר בשקרים גסים, אני מנסה לשמור על כבודך):
א. המנהג לא התקבל בכל הקהילות. ממש לא. אמי מורתי, למשל, מעולם לא עשתה זאת. גם לא חברותיה. בילדותי לא הכרתי אף אדם שעשה זאת.
הרב מונדשיין כותב בספרו שברוסיה ופולין, ברוב המקומות לא שמעו על המנהג הזה כלל.
רק לאחרונה בעידן הוואטסאפ והפייסבוק והרשתות החברתיות למיניהם, רואה כל אחד צורך להפיץ את הסגולה החשובה והבדוקה לפרנסה, וכולם קופצים על המציאה, כי מי לא רוצה פרנסה?
ב. המנהג כיום, אין מקורו בגדולי החסידות, שהרי כולם דיברו על ניקוב החלות ע"י מפתח, ומסתמא כאשר ניקבו באו גם לעשות צורות נאות, והטביעו צורת המפתח, אבל אף אחד לא דיבר על חלה בצורת מפתח ולא על הכנסת מפתח לחלה.
כיצד אפשר לקחת מנהג עשיית חלה בצורת מפתח ולומר שמקורו בגדולי החסידות?
אדרבה, הדעת נותנת שמקורו בנצרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 09:26 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | ואתה פותח מכותרת מבזה כמו "זהו מנהג נוצרי" אין בזיון גדול מזה אתה לא מרגיש איך אתה דורך ופוסע על ראשי עם קודש |
|
אין הכוונה כאן לזלזל במי שנהגו אבותיו כך. אם הוריך עשו "חלת מפתח", אתה מוזמן להמשיך במנהג.
הזלזול הוא באלה המפיצים זאת כסגולה לעשירות, והזלזול הוא בתרתי:
א. המנהג המקורי המוזכר בספרי החסידות (שציטטת בכבודך ובעצמך) אינו אלא ניקוב החלות ולכל היותר הטבעת צורת מפתח על החלה, ולא "חלה בצורת מפתח" שזהו דבר המזכיר סממני נצרות.
ב. בכל המקורות שדיברו בזה, גם הצדיקים שניסו למצוא טעמים להצדיק את מנהג ישראל, אף אחד לא העלה על דעתו שזו תהיה סגולה לפרנסה (וכל שכן שאר סגולות) אלא רק "רמזים" בעלמא. ואצטט ממה שהבאת בעצמך.
הרבי מאפטא: "לרמז שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה".
טעם שני בדבריו: "לרמז בזה שאנו פותחין מעט ע"י מצות שבת. וה' הטוב יפתח לנו את אוצרו הטוב".
בספר ויחי יוסף: "ננעלו התרעין ומוטל עלינו לפותחן, ועלינו להשתדל לזכות להם בחזרה ע"י עבודתנו ופועלתינו".
עוד טעם בדבריו: "לרמז שפסח הוא מפתח על כל השנה לזכור להלאה התעוררות שזכינו בחג הפסח".
בספר יד אפרים: "יען שעד עתה היה חמץ אסור והיינו סגור ונעול וכעת אחר הפסח הותר והיינו נפתח במפתח".
בספר עצי הלבנון: "כי כמו... על דרך זה בפסח מוסרין לנו המפתח של פרנסה לכל השנה לטוב".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 09:27 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | אתה שונה באיוולתך כשאתה שוב כותב שהמנהג הוא רק לנקד את החלות ולא בצורת מפתח, אחרי שציטטתי והדגשתי בציטוט את דברי הרבי מאפטא שכן עושים צורת מפתח, מילים שהשמטת "בטעות" |
|
יש לך טעות, הוא לא כתב שעושים צורת מפתח, אלא שמנקדים צורת מפתח. דהיינו במקום לנקד סתם נקודות כמו במצה, מטביעים את המפתח ועושים צורות על החלה. וכך מופיע בכל הספרים שהבאת בעצמך. ושכחת "בטעות" להדגיש זאת. זאת הבנת הנקרא פשוטה ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 09:27 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | הדבר האחרון שאני אעשה עכשיו זה להיכנס איתך לויכוח אינסוף, האם כשהרבי מאפטא כותב "לרמז שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה", זה רמז, או סגולה |
|
אין מה להתווכח. הלא אם הרבי מאפטא היה רואה בזה סגולה, הוא היה כותב במפורש, שיש בזה סגולה נפלאה לעשירות, ו"קבלה מקדמונים".... ולא היה חוסך במילים. אבל לא מיניה ולא מקצתיה. וכן בשאר הספרים שציטטת, עד שהגענו ל"דור הסגולות" שכל דבר הפך לסגולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 09:28 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | שקרן, אני ציטטתי את כל הכתוב במלואו, לא השמטתי מילה אתה לעומת זאת "בטעות".. השמטת מילים חשובות מאוד במקרה.. ובדיוק.. אחרי ששיקרת שהאדמור מאפטא לא כתב שינקבו בצורת מפתח אלא סתם ניקובים אני הדגשתי את המילים המוכיחים את שקריך, לא מחקתי מילים, לא הייתי אמור להדגיש את כל הציטוט אלא את המילים המוכיחות את השקרים שלך |
|
אני מבין שאתה חושב שאם תכתוב את המילה "שקרן" בחמישים סגנונות, אז הציבור יתרשם...
העובדה היא שהעתקת טקסט ארוך, ובתוכו הדגשת את המילים "צורת מפתח", כשאתה לגמרי מתעלם שכל הטקסט מדבר על "ניקוב" ולא על חלה בצורת מפתח. וזוהי כמובן דמגוגיה, שלא לומר רמאות, שלא לומר שקר גס, כדי להצדיק את המנהג לעשות "חלה בצורת מפתח", כאשר בעצם אין לו שום מקור.
לאן אתה מנסה לברוח?
מהסיבה הפשוטה הנ"ל, ראיתי צורך להביא רק את הטקסט המדבר על הניקוב, כדי להוכיח שכל המקורות שדיברו בזה, לא דיברו על חלה בצורת מפתח. אין כאן שום "שקר"... וכמובן שידעתי שכל אחד יכול להעתיק ולהדביק את דברי ה"אוהב ישראל" המופצים בכל אתר ואתר המתיימר למצוא "מקור לסגולה".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 09:43 |
|
| |
ואני פעם חשבתי שסגולה לפרנסה זה להפשיל שרוולים ולצאת לעבוד. כנראה לא זכיתי להכנס לעולם הסודות וההוקוס פוקוס . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 10:23 |
|
| |
לצאת לעבוד זוהי רק השתדלות.
סגולות לפרנסה שמובאות בספרים הקדושים (כמו לברך ברכת המזון מתוך הכתב, בשמחה ובכוונה) מועילות שתהיה ברכה בכסף שאתה מרוויח מעבודתך, ושתמצא עבודה יותר מועילה וקלה, וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 14:44 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כשאתה לוקח מנהג ישראל שנתקבל בכל הקהילות, ומקורותיו בגדולים שבגדולי החסידות |
|
שני דברים לא נכונים בתגובתך, ואידך זיל גמור (שים לב שאני נמנע מלהשתמש בתיוג שקרן, למרות שמדובר בשקרים גסים, אני מנסה לשמור על כבודך):
א. המנהג לא התקבל בכל הקהילות. ממש לא. אמי מורתי, למשל, מעולם לא עשתה זאת. גם לא חברותיה. בילדותי לא הכרתי אף אדם שעשה זאת.
הרב מונדשיין כותב בספרו שברוסיה ופולין, ברוב המקומות לא שמעו על המנהג הזה כלל.
רק לאחרונה בעידן הוואטסאפ והפייסבוק והרשתות החברתיות למיניהם, רואה כל אחד צורך להפיץ את הסגולה החשובה והבדוקה לפרנסה, וכולם קופצים על המציאה, כי מי לא רוצה פרנסה?
ב. המנהג כיום, אין מקורו בגדולי החסידות, שהרי כולם דיברו על ניקוב החלות ע"י מפתח, ומסתמא כאשר ניקבו באו גם לעשות צורות נאות, והטביעו צורת המפתח, אבל אף אחד לא דיבר על חלה בצורת מפתח ולא על הכנסת מפתח לחלה.
כיצד אפשר לקחת מנהג עשיית חלה בצורת מפתח ולומר שמקורו בגדולי החסידות?
אדרבה, הדעת נותנת שמקורו בנצרות.
|
|
אז בוא וגם אני אשחק את המשחק שלך אני לא אקרא לך תחמן שקרן וערמומי רק אומר שמה שכתבת זאת תחמנות ערמומיות ומלא שקרים..
כתבת בערמומיות די רבה יש לומר "ומסתמא כאשר ניקבו באו גם לעשות צורות נאות, והטביעו צורת המפתח" דהיינו, כאילו האדמור מאפטא לא כתב במילים מפורשות "ונעשה על החלה צורת מפתח", אלא אתה כותב מסתמא כשניקבו הטביעו צורת מפתח, אבל הרי על זה כל הויכוח ניטש כאן, האם כמו שכתבת בהודעתך הראשונה שאין מקור לדמות מפתח אלא "סתם ניקובים" או שכתוב במפורש לעשות ניקובים בצורת מפתחות, ואתה בא וכותב "מסתמא כשניקבו עשו צורת מפתח..
אז כפי שמת לב, אף אחד כאן לא פרייאר שלך ועולים על כל שקר קטן שלך, לא לא אני לא קורא לך שקרן חס וחלילה, אבל אתה פשוט כותב כמה שקרים בכל הודעה שלך
הנה שוב דברי האדמור מאפטא על הדגשותיו
"המנהג הוא מימים קדמונים לנקוב את החלות בשבת שלאחר הפסח במפתחות. ונעשה על החלה צורת מפתח, ומנהג ישראל תורה הוא וצריך טעם. כבר ביארנו טעמים ע"ז לעיל. והנה יש עוד לאלוה מילין טעם א' ע"פ פשוטו, כי הנה בעת הזאת כשאכלו ישראל מן המן, מהקרבת העומר ואילך לא אכלו עוד מן המן כמש"ה (יהושע ה' יא') ויאכלו ממחרת הפסח מעבור הארץ. ואמרינן בגמרא (קדושין לז' ע"ב) ממחרת הפסח אכול עד השתא לא אכול, ומאז התחילו לאכול מתבואת הארץ והיו ישראל צריכין לפרנסה כי עד עתה היה להם המן. וזאת ידוע שלכל דבר יש שער כמו שאנחנו מתפללין שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה. ומזה נשתרבב המנהג להיות עושין צורת מפתח על החלות
הלאה, פלפלת כאן האם המנהג התקבל ממש ממש בכל הקהילות או שיש קהילות שלא קיבלו את זה אז תחסוך את הטיעונים הילדותיים האלו בבקשה, ולא אתה לא ילדותי בכלל, רק טוען טיעונים ילדותיים הרי טענתי היתה בעיקר על כך שמדובר במנהג שהתקבל אצל קהילות עם ישראל כמנהג קודש, האם נאה לך רלוונטי השאלה האם "כל" ממש? "כל הקהילות" קיבלו את זה או לא? או שמא הסיפור כאן הוא "מנהג קודש שקבלוהו בקהילות"?
וכעת לשקר השלישי טענת כאילו אני טענתי שבמנהג ובמקורות של המנהג עושים חלה שכולה עשויה מפתח, או ששמים בצק בצורת מפתח מעל החלה, ואז אתה תוקף כאילו השמטתי מדברי האדמור מאפטא שבעצם דיברו רק על "ניקוב החלב בצורת מפתח"
אז הנה, היות ואנחנו בפורום, והכל הרי כתוב כאן, אטפח בפניך בהודעה הראשונה שלי כאן באשכול, כדי לחשוף את השקר השלישי הזה. הנה ההודעה שלי עליה כל עשרות התגובות שלך כאן, ואין כאן מילה אחת שלי בנושא חלה שעשויה ממפתח בעצמה
| איש_חשוב כתב: |  | קודם כל, דברי האוהב ישראל מאפטא במלואם (דף קט) וכך לשון קדשו: "המנהג הוא מימים קדמונים לנקוב את החלות בשבת שלאחר הפסח במפתחות. ונעשה על החלה צורת מפתח, ומנהג ישראל תורה הוא וצריך טעם. כבר ביארנו טעמים ע"ז לעיל. והנה יש עוד לאלוה מילין טעם א' ע"פ פשוטו, כי הנה בעת הזאת כשאכלו ישראל מן המן, מהקרבת העומר ואילך לא אכלו עוד מן המן כמש"ה (יהושע ה' יא') ויאכלו ממחרת הפסח מעבור הארץ. ואמרינן בגמרא (קדושין לז' ע"ב) ממחרת הפסח אכול עד השתא לא אכול, ומאז התחילו לאכול מתבואת הארץ והיו ישראל צריכין לפרנסה כי עד עתה היה להם המן. וזאת ידוע שלכל דבר יש שער כמו שאנחנו מתפללין שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה. ומזה נשתרבב המנהג להיות עושין צורת מפתח על החלות לרמז שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה
מצאנו אם כך מפורש בדבריו, שלא סתם מנקבין במפתח, אלא עושים ממש צורת מפתח כפי שהדגשתי וגם ראינו מפורשות בדבריו רמז על פרנסה ולא כמו ששיקרת כאן בריש גלי במילתא דעבידי לאיגלויי
אמנם די לי ברבי מאפטא זללה"ה אבל אביא לכאן המשך של עוד כמה מקורות מקדושי ישראל
|
|
אגב, למה אתה מגיב 5 תגובות בכל פעם? אינך יכול להגיב נורמלי בתגובה אחת מסודרת? כדי לענות לך כאיוולתך, צריך לענות ב5 ציטוטים כל פעם
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 29/04/2022 14:47:57
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 14:55 |
|
| |
| Safra כתב: |  | אין הכוונה כאן לזלזל במי שנהגו אבותיו כך. אם הוריך עשו "חלת מפתח", אתה מוזמן להמשיך במנהג.
הזלזול הוא באלה המפיצים זאת כסגולה לעשירות, והזלזול הוא בתרתי:
א. המנהג המקורי המוזכר בספרי החסידות (שציטטת בכבודך ובעצמך) אינו אלא ניקוב החלות ולכל היותר הטבעת צורת מפתח על החלה, ולא "חלה בצורת מפתח" שזהו דבר המזכיר סממני נצרות.
ב. בכל המקורות שדיברו בזה, גם הצדיקים שניסו למצוא טעמים להצדיק את מנהג ישראל, אף אחד לא העלה על דעתו שזו תהיה סגולה לפרנסה (וכל שכן שאר סגולות) אלא רק "רמזים" בעלמא. ואצטט ממה שהבאת בעצמך.
הרבי מאפטא: "לרמז שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה".
טעם שני בדבריו: "לרמז בזה שאנו פותחין מעט ע"י מצות שבת. וה' הטוב יפתח לנו את אוצרו הטוב".
בספר ויחי יוסף: "ננעלו התרעין ומוטל עלינו לפותחן, ועלינו להשתדל לזכות להם בחזרה ע"י עבודתנו ופועלתינו".
עוד טעם בדבריו: "לרמז שפסח הוא מפתח על כל השנה לזכור להלאה התעוררות שזכינו בחג הפסח".
בספר יד אפרים: "יען שעד עתה היה חמץ אסור והיינו סגור ונעול וכעת אחר הפסח הותר והיינו נפתח במפתח".
בספר עצי הלבנון: "כי כמו... על דרך זה בפסח מוסרין לנו המפתח של פרנסה לכל השנה לטוב". |
|
מה זה "אין הכוונה לזלזל"? כשאתה כותב על מנהג שעם ישראל עושה אותו בחביבות כל שנה, ואומר "זה מנהג נוצרי" אין זלזול גדול מזה זה גם זלזול באדמור מאפטא, לומר שהוא יקח מנהג שמקורו נוצרי, ויאמר שזה דבר קדוש, האדמור מאפטא מספיק בר סמכא כדי לדעת מה מקורו של מנהג.
הלאה יתר טענותיך, רמז = סגולה, די כבר לכל החרטא ברתא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 15:07 |
|
| |
| Safra כתב: |  | יש לך טעות, הוא לא כתב שעושים צורת מפתח, אלא שמנקדים צורת מפתח. דהיינו במקום לנקד סתם נקודות כמו במצה, מטביעים את המפתח ועושים צורות על החלה. וכך מופיע בכל הספרים שהבאת בעצמך. ושכחת "בטעות" להדגיש זאת. זאת הבנת הנקרא פשוטה ביותר. |
|
להזכירך, אתה זה שטען שסתם מנקדין את המצות, "שכחת" לכתוב את המילים "ונעשה על החלה צורת מפתח" תראה את ההודעה שלך
| Safra כתב: |  | המקורות שכל כותב מציין אליהם כטובע נאחז בקש, ספר אמרי פנחס שבו מוזכר המנהג לראשונה, לאחר מכן בספר עטרת ישועה, ולאחר מכן בדברי ה"אוהב ישראל", כולם מדבר על המנהג לנקוב את החלות כעין מצות, זכר לפסח שני, ולצורך הניקוב משתמשים במפתח. אפילו לא מדובר על סגולה לפרנסה, בטח שלא לרפואה, וכו' כל השטויות שבעלי דמיונות מעבירים ביניהם במהירות הבזק. |
|
אני רק באתי ו"הזכרתי לך" שהוא כתב שעל ידי הניקוב במפתח, עושים צורת מפתח בחלה עכשיו אתה מכניס מילים חדשים לפי כאילו אמרתי שהאדמור מאפטא אמר לעשות צורת מפתח מבצק מעל החלה אבל דברי עדיין כתובים כאן באשכול, בהם התייחסתי אך ורק ל"השמטה" שלך בדבריו שנעשה צורת מפתח אין גבול לתחמנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:03 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | כתבת בערמומיות די רבה אף אחד כאן לא פרייאר שלך ועולים על כל שקר קטן שלך כותב כמה שקרים בכל הודעה שלך ולא אתה לא ילדותי בכלל, רק טוען טיעונים ילדותיים כדי לענות לך כאיוולתך די כבר לכל החרטא ברתא אין גבול לתחמנות |
|
לא ברור מדוע כל תגובה שלך צריכה לכלול צרור נאצות אישיות, כגון שקרן, ערמומי, תחמן, ילדותי, איוולת, שקרים, חרטא ברתא... אין לך יכולת מוחית לנהל דיון תורני בשפה מכובדת? אתה, שקורא לעצמו "איש חשוב", איה חשיבותך?
אם אתה "לא רוצה לצאת פרייאר" אז ההצעה הראשונה שאני מציע לך זה לכבד את עצמך. אחר כך תראה לנו את גאונותך בחשיפת שקרים, ונתבשם ממנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 17:03 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | כתבת בערמומיות די רבה יש לומר "ומסתמא כאשר ניקבו באו גם לעשות צורות נאות, והטביעו צורת המפתח" דהיינו, כאילו האדמור מאפטא לא כתב במילים מפורשות "ונעשה על החלה צורת מפתח", אלא אתה כותב מסתמא כשניקבו הטביעו צורת מפתח |
|
לא הבנת, ואתה מתלהם לחינם.
היות וה"אמרי פנחס" שהוא המקור הראשון למנהג זה, הזכיר רק ניקוב במפתח, והאוהב ישראל (שחי כמה עשרות שנים אחריו) הזכיר גם ניקוב במפתח וגם הטבעת צורת המפתח, לכן סביר להניח שמסתמא כאשר ניקבו, באו גם לעשות צורות נאות. וזה מה שכתבתי, לא המצאתי שום דבר בשם האדמו"ר מאפטא.
אתה פשוט העתקת את הטקסט והתעלמת לגמרי ממה שה"אוהב ישראל" הזכיר פעמיים את הניקוב, דהיינו לא מדובר בחלה בצורת מפתח, ולא משהו דומה לזה, אלא ניקוב של החלה במפתח, וע"י הניקוב נעשה גם צורת מפתח.
אני העתקתי רק את המילים האלה כי זה מה שחשוב בעיני, על מנת להוכיח שהמנהג כיום לא קשור כהוא זה ל"אוהב ישראל". מאן דהו החליט מדעתו לעשות חלה בצורת מפתח, וזה, למרבה הצער, מזכיר את המנהגים העתיקים של הנוצרים, וצדקו המעירים שאין למנהג זה שום מקור ביהדות, גם לא בספרים שלפני 250 שנה.
מה שהעתקת, והדגשת, וצעקת, וצרחת, והתלהמת, עדיין לא משנה את העובדה הפשוטה שהאוהב ישראל לא דיבר על חלה בצורת מפתח. אין שום מקור לחלה בצורת מפתח. אין.
 |
|
|
|
|
|