בית פורומים בחדרי חרדים

השבת: חלה בצורת מפתח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2022 17:03 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הלאה, פלפלת כאן האם המנהג התקבל ממש ממש בכל הקהילות או שיש קהילות שלא קיבלו את זה
אז תחסוך את הטיעונים הילדותיים האלו בבקשה, ולא אתה לא ילדותי בכלל, רק טוען טיעונים ילדותיים
הרי טענתי היתה בעיקר על כך שמדובר במנהג שהתקבל אצל קהילות עם ישראל כמנהג קודש, האם נאה לך רלוונטי השאלה האם "כל" ממש? "כל הקהילות" קיבלו את זה או לא? או שמא הסיפור כאן הוא "מנהג קודש שקבלוהו בקהילות"?

במקום לכתוב את כל הטקסט המייגע הזה, היית יכול לכתוב בפשטות: "טעיתי. שיקרתי. רימיתי. תיחמנתי. חשבתי שאחרים פראיירים כמוני, אבל הם לא. כתבתי טיעונים ילדותיים, אבל אני מתנצל, ויישר כח שהשבת לי כאיוולתי" (ניסיתי להשתמש באוצר מילים העשיר שלך).

אתה בעצם המצאת שהמנהג התקבל בכל קהילות ישראל, אבל מסתבר שהוא התקבל בקושי בקהילות בודדות, עד לדורנו בו כולם מחפשים סגולות בנרות.

ואתה כעת גם מנסה לטעון שזה לא רלוונטי, כאשר הטענה שלך מלכתחילה היתה שאני "מזלזל במנהג כל קהילות ישראל" וזה טיעון כבד משקל, צריך הרבה אומץ כדי לצאת נגד "כל ישראל" אבל בפועל נהגו בזה קהילות בודדות (שלא לדבר על כך שהמנהג המקורי הוא לא חלת מפתח אלא ניקוב החלה כמו מצה, ואת החורים היו עושים עם מפתחות כי זה מה שהם מצאו בכיס).

דדווח על תוכן פוגעני

איש_חשוב כתב:
טענת כאילו אני טענתי שבמנהג ובמקורות של המנהג עושים חלה שכולה עשויה מפתח, או ששמים בצק בצורת מפתח מעל החלה, ואז אתה תוקף כאילו השמטתי מדברי האדמור מאפטא שבעצם דיברו רק על "ניקוב החלב בצורת מפתח"
מצאנו אם כך מפורש בדבריו, שלא סתם מנקבין במפתח, אלא עושים ממש צורת מפתח כפי שהדגשתי
וגם ראינו מפורשות בדבריו רמז על פרנסה
ולא כמו ששיקרת כאן בריש גלי במילתא דעבידי לאיגלויי

הזכרון שלך קצר כנראה, תרשה לי לרענן אותו.

הדיון התחיל בכך שאני כתבתי שמקור "חלת מפתח" הוא נוצרי, כי ביהדות אין כאלה דברים, וגם המקורות שמביאים כראיה, דהיינו אמרי פנחס והאוהב ישראל ועוד, דיברו על ניקוד החלה ע"י מפתח, אבל לא חלה בצורת מפתח.

אתה ענית אתה מה שמצוטט בהודעה זו "שלא סתם מנקבין במפתח, אלא עושים ממש צורת מפתח". 

אני הסברתי לך שלא ענית מאומה, כי גם גם צורת המפתח היא עדיין ניקוב בחלה, ולא עשו חלה בצורת מפתח (שזה מנהג נוצרי), ולא הכניסו מפתח לתוך החלה (שגם זה מנהג נוצרי).

בנוגע לטענה שלי שאין כאן סגולה לפרנסה או לעשירות, כתבת שיש בדבריו "רמז על פרנסה".

אני עניתי שרמז אינו סגולה, ואם היה רוצה היה כותב במפורש שהוא סגולה לעשירות, אבל הוא לא כתב זאת, אלא רק ניסה להמציא טעמים למנהג ישראל, כי מנהג ישראל תורה הוא.

הסיכום שלי נשמע כמו דיון תורני נפלא ורגוע, אבל יש כאן "איש חשוב" שנפגע אנושות מכך שהוא מפסיד בויכוח, ואז הוא צריך לצרוח "שיקרת כאן בריש גלי במילתא דעבידי לאיגלויי". אם זה מרגיע אותך, אני בעד. תמשיך לצרוח ולגדף.

דדווח על תוכן פוגעני

איש_חשוב כתב:
כשאתה כותב על מנהג שעם ישראל עושה אותו בחביבות כל שנה, ואומר "זה מנהג נוצרי"
אין זלזול גדול מזה
זה גם זלזול באדמור מאפטא, לומר שהוא יקח מנהג שמקורו נוצרי, ויאמר שזה דבר קדוש, האדמור מאפטא מספיק בר סמכא כדי לדעת מה מקורו של מנהג.
הלאה יתר טענותיך, רמז = סגולה, די כבר לכל החרטא ברתא.

אתה שוב פעם מדבר בשם "עם ישראל", כאשר המנהג היה בקהילות בודדות. אם אשתמש באוצר מילים העשיר שלך, הייתי אומר לך "די כבר לכל החרטא ברתא", אבל אני מעדיף להתמקד בעיקר.

והעיקר הוא שאין כאן זלזול באדמו"ר מאפטא (ואני מאוד מקווה שעכשיו בפעם העשירית סוף סוף תבין זאת) כי הוא דיבר על מנהג אחר לגמרי, והוא: לנקב את החלות בצורת מפתחות. 

אז אתה בעצם עומד כאן וממציא מנהג "חלת שליסל", שהאוהב ישראל לא דיבר עליו כלל (ובמקור המנהג שהוא האמרי פנחס, לא מוזכר כלל צורת מפתח, אלא המנהג הוא לנקב במפתח), הופך אותו ל"סגולה לעשירות" שאין לה רמז בדברי האוהב ישראל, ואתה מצפה ממני לשתוק?

טבעי הוא שקשה לי לראות את ציבור הפתאים אוכל כל שקר שמוכרים לו. לכן אני טורח לכתוב כאן שאין למנהג "חלת שליסל" שום מקור יהודי, רק בנצרות מוצאים שעושים חלות בצורות שונות ומצפים לישועות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 00:15 לינק ישיר 

Safra כתב:

איש_חשוב כתב:
הלאה, פלפלת כאן האם המנהג התקבל ממש ממש בכל הקהילות או שיש קהילות שלא קיבלו את זה
אז תחסוך את הטיעונים הילדותיים האלו בבקשה, ולא אתה לא ילדותי בכלל, רק טוען טיעונים ילדותיים
הרי טענתי היתה בעיקר על כך שמדובר במנהג שהתקבל אצל קהילות עם ישראל כמנהג קודש, האם נאה לך רלוונטי השאלה האם "כל" ממש? "כל הקהילות" קיבלו את זה או לא? או שמא הסיפור כאן הוא "מנהג קודש שקבלוהו בקהילות"?

במקום לכתוב את כל הטקסט המייגע הזה, היית יכול לכתוב בפשטות: "טעיתי. שיקרתי. רימיתי. תיחמנתי. חשבתי שאחרים פראיירים כמוני, אבל הם לא. כתבתי טיעונים ילדותיים, אבל אני מתנצל, ויישר כח שהשבת לי כאיוולתי" (ניסיתי להשתמש באוצר מילים העשיר שלך).

אתה בעצם המצאת שהמנהג התקבל בכל קהילות ישראל, אבל מסתבר שהוא התקבל בקושי בקהילות בודדות, עד לדורנו בו כולם מחפשים סגולות בנרות.

ואתה כעת גם מנסה לטעון שזה לא רלוונטי, כאשר הטענה שלך מלכתחילה היתה שאני "מזלזל במנהג כל קהילות ישראל" וזה טיעון כבד משקל, צריך הרבה אומץ כדי לצאת נגד "כל ישראל" אבל בפועל נהגו בזה קהילות בודדות (שלא לדבר על כך שהמנהג המקורי הוא לא חלת מפתח אלא ניקוב החלה כמו מצה, ואת החורים היו עושים עם מפתחות כי זה מה שהם מצאו בכיס).

הלו? מישהו שם? 
שואלים אותך אחד אתה עונה שתים
שים לב, פניתי אליך בשאלה, למה שמדברים איתך על זלזול בדבר שנתקבל בקהילות קודש, ואתה פונה כאן בעצם לאלו שנתקבל אצלם המנהג, והם מקיימים אותו כמו שעם ישראל מקבל מנהג טוב, ואומר להם הכל נוצרי, עפר לפיך, שייגץ שמדבר ככה על דברים שגדולי ישראל בדורות הקודמים אמרו לנהוג אותו, שאלתי אותך למה כל מה שיש לך לעשות כאן זה לענות "לא כל קהילות הקודש קיבלו, לא "כל" חלק לא קיבלו".
הרי הסיפור שלנו כאן הוא הזלזול, ולא כמה קהילות קודש בדיוק קיבלו את זה
נו מה עכשיו? אתה תמשיך לקשקש בתשובות המטופשות שלך "אבל זה לא "כל" קהילות הקודש"?
די פשוט די, תתחיל לענות לטענות במקום לברוח למקומות, מה אתה ילד כתה א?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 00:20 לינק ישיר 

Safra כתב:
אתה שוב פעם מדבר בשם "עם ישראל", כאשר המנהג היה בקהילות בודדות. אם אשתמש באוצר מילים העשיר שלך, הייתי אומר לך "די כבר לכל החרטא ברתא", אבל אני מעדיף להתמקד בעיקר.

והעיקר הוא שאין כאן זלזול באדמו"ר מאפטא (ואני מאוד מקווה שעכשיו בפעם העשירית סוף סוף תבין זאת) כי הוא דיבר על מנהג אחר לגמרי, והוא: לנקב את החלות בצורת מפתחות. 

אז אתה בעצם עומד כאן וממציא מנהג "חלת שליסל", שהאוהב ישראל לא דיבר עליו כלל (ובמקור המנהג שהוא האמרי פנחס, לא מוזכר כלל צורת מפתח, אלא המנהג הוא לנקב במפתח), הופך אותו ל"סגולה לעשירות" שאין לה רמז בדברי האוהב ישראל, ואתה מצפה ממני לשתוק?

טבעי הוא שקשה לי לראות את ציבור הפתאים אוכל כל שקר שמוכרים לו. לכן אני טורח לכתוב כאן שאין למנהג "חלת שליסל" שום מקור יהודי, רק בנצרות מוצאים שעושים חלות בצורות שונות ומצפים לישועות.

והנה אתה שוב ממשיך בטענה המטופשת "אבל זה לא כל"
איך בדיוק נהיה כאן הנושא, "כמות הקהילות בהם אתה פוגע"
הנושא הוא, למה אתה פוגע במנהגים שאנשים נוהגים, מתחיל לזלזל בהם ובעיקר לשקר ולהשמיט מילים
זה בדיוק היו הטענות נגדך, למה לא ציטטת את דברי הרבי מאפטא שהניקובים הם בצורת מפתח
אתה בורח כמו ילד ועונה תשובות כמו "זה לא כל קהילות הקודש, או זה לא הרבה קהילות קודש"
נו באמת, איזה רמה

וכבר עניתי לך בתגובה קודמת, שלא דיברתי בכלל על "חלת שליסל", להיפך אתה היחיד שהעלית כאן אותו, אני דיברתי על מה שכן דיבר הרבי מאפטא, והוא שמטביעים צורת מפתח בתוך חלה, שמו שהוא כתב "ונהיה צורת מפתח"
טענתי היתה על העלמת משפטים שלך כשאתה מצטט אחרים
לא כתבתי שם בתגובה מילה אחת על חלה שהיא עצמה מפתח
ואם אתה מציג אותי כאילו זה מה שכתבתי, אתה פשוט שקרן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 00:34 לינק ישיר 

Safra כתב:

הדיון התחיל בכך שאני כתבתי שמקור "חלת מפתח" הוא נוצרי, כי ביהדות אין כאלה דברים, וגם המקורות שמביאים כראיה, דהיינו אמרי פנחס והאוהב ישראל ועוד, דיברו על ניקוד החלה ע"י מפתח, אבל לא חלה בצורת מפתח.

אתה ענית אתה מה שמצוטט בהודעה זו "שלא סתם מנקבין במפתח, אלא עושים ממש צורת מפתח". 

אני הסברתי לך שלא ענית מאומה, כי גם גם צורת המפתח היא עדיין ניקוב בחלה, ולא עשו חלה בצורת מפתח (שזה מנהג נוצרי), ולא הכניסו מפתח לתוך החלה (שגם זה מנהג נוצרי).

בנוגע לטענה שלי שאין כאן סגולה לפרנסה או לעשירות, כתבת שיש בדבריו "רמז על פרנסה".

אני עניתי שרמז אינו סגולה, ואם היה רוצה היה כותב במפורש שהוא סגולה לעשירות, אבל הוא לא כתב זאת, אלא רק ניסה להמציא טעמים למנהג ישראל, כי מנהג ישראל תורה הוא.

הסיכום שלי נשמע כמו דיון תורני נפלא ורגוע, אבל יש כאן "איש חשוב" שנפגע אנושות מכך שהוא מפסיד בויכוח, ואז הוא צריך לצרוח "שיקרת כאן בריש גלי במילתא דעבידי לאיגלויי". אם זה מרגיע אותך, אני בעד. תמשיך לצרוח ולגדף.

הזיכרון שלך קצר ואני ירענן לך אותו (האמת אני לא כל כך בטוח ששכחת מה כתבת, אתה יותר נראה לי שקרן לא קטן..)

קבל מה כתבת, ונראה איך אתה מתמודד עם זה
אתה ניסית לקטול פה את כל שלושת האופציות כולל הטבעת מפתח כך שישאר צורת מפתח על החלה כתוצאה מהחור שנוצר על ידי ההטבעה

Safra כתב:
נראה כי כך היא השתלשלות המנהג: הוא מתחיל בחלות כעין מצה, זכר לפסח שני, וניקוב החלות עם מפתח, ללא סגולה כלשהי. פה ושם מנסים למצוא רמזים נוספים למנהג. המנהג ממשיך בהטבעה של המפתח על החלות, ולא סתם ניקוב

Safra כתב:
מנהגם היה לעשות את החלות כעין מצות, וכשם שהמצות מנוקדות (-מנוקבות) כך גם ניקבו את החלות, ואת הניקוב היו עושים באמצעות מפתח (ולא בצורת מפתח).

נו מה?
שכחת שכתבת את זה או שיקרת?
וזה שהשמטת את דברי האדמור מאפטא המדויקים, ולא כתבת שהוא ציין במפורש שעל ידי החור נוצר צורת מפתח, היה מקרי?
תודה שאתה מתחמן את הקוראים, מודה ועוזב ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 16:20 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
עפר לפיך, שייגץ
אתה תמשיך לקשקש בתשובות המטופשות שלך 
מה אתה ילד כתה א?
אתה בורח כמו ילד 
אתה פשוט שקרן

כשקראתי את תחילת התשובה, חשבתי לרגע שקיבלת שכל והתחלת לכתוב כמו אדם מיושב. 

אבל התבדיתי מיד... 

חבל שאינך מסוגל לנהל דיון בצורה נורמלית, ואתה גורם לאנשים לזלזל בך. היחיד שמפסיד מכך הוא אתה, תחשוב על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

איש_חשוב כתב:
שים לב, פניתי אליך בשאלה, למה שמדברים איתך על זלזול בדבר שנתקבל בקהילות קודש, ואתה פונה כאן בעצם לאלו שנתקבל אצלם המנהג, והם מקיימים אותו כמו שעם ישראל מקבל מנהג טובן

הסברתי בדיוק למי אני פונה. לאלה המפיצים "סגולה לעשירות" כאשר אין כאן סגולה כלל, וגם המנהג כיום אינו מה שמוזכר בספרים.

אדם שאבותיו נהגו לעשות חלת מפתח, שימשיך לעשות מה שנהגו אבותיו. גם אם המקור הוא נוצרי או מוסלמי, כרגע זה מנהג אבותיו היהודים והנוצרים לא נוהגים בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

איש_חשוב כתב:
שים לב, פניתי אליך בשאלה, למה שמדברים איתך על זלזול בדבר שנתקבל בקהילות קודש

אתה כרגע מנסה לרדת מהעץ באלגנטיות, אבל כתבת כאן דבר שהוא שקר מוחלט. זה לא מנהג "שהתקבל בכל קהילות ישראל" כפי שכתבת (וממילא המזלזל בו הוא תמוה מאוד) אלא מנהג שנהג בקהילות בודדות, ורק עכשיו בדור הסגולות הוא התפשט כאש בשדה קוצים.

וגם, המנהג המקורי שנהג בקהילות בודדות הוא לנקב את החלה, ולא לעשות חלה בצורת מפתח. כך או כך, דבריך אינם נכונים בעליל.

דדווח על תוכן פוגעני

איש_חשוב כתב:

הזיכרון שלך קצר ואני ירענן לך אותו (האמת אני לא כל כך בטוח ששכחת מה כתבת, אתה יותר נראה לי שקרן לא קטן..)

קבל מה כתבת, ונראה איך אתה מתמודד עם זה
אתה ניסית לקטול פה את כל שלושת האופציות כולל הטבעת מפתח כך שישאר צורת מפתח על החלה כתוצאה מהחור שנוצר על ידי ההטבעה

Safra כתב:
נראה כי כך היא השתלשלות המנהג: הוא מתחיל בחלות כעין מצה, זכר לפסח שני, וניקוב החלות עם מפתח, ללא סגולה כלשהי. פה ושם מנסים למצוא רמזים נוספים למנהג. המנהג ממשיך בהטבעה של המפתח על החלות, ולא סתם ניקוב

Safra כתב:
מנהגם היה לעשות את החלות כעין מצות, וכשם שהמצות מנוקדות (-מנוקבות) כך גם ניקבו את החלות, ואת הניקוב היו עושים באמצעות מפתח (ולא בצורת מפתח).

נו מה?
שכחת שכתבת את זה או שיקרת?
וזה שהשמטת את דברי האדמור מאפטא המדויקים, ולא כתבת שהוא ציין במפורש שעל ידי החור נוצר צורת מפתח, היה מקרי?
תודה שאתה מתחמן את הקוראים, מודה ועוזב ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

איש_חשוב כתב:
עפר לפיך, שייגץ שמדבר ככה על דברים שגדולי ישראל בדורות הקודמים אמרו לנהוג אותו

הוכחתי מהמקורות למנהג שרגילים לצטט וגם מהמקורות שהוספת בעצמך, שהמנהג המקורי היה לנקב את החלות, זכר לפסח שני, ולכל היותר לנקב אותם בצורת מפתח, דהיינו להטביע על החלה צורת מפתח. מעולם לא נהגו בחלה בצורת מפתח, ודברים כאלה ראינו רק אצל הנוצרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 16:21 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
וכבר עניתי לך בתגובה קודמת, שלא דיברתי בכלל על "חלת שליסל", להיפך אתה היחיד שהעלית כאן אותו, אני דיברתי על מה שכן דיבר הרבי מאפטא, והוא שמטביעים צורת מפתח בתוך חלה, שמו שהוא כתב "ונהיה צורת מפתח"
טענתי היתה על העלמת משפטים שלך כשאתה מצטט אחרים
לא כתבתי שם בתגובה מילה אחת על חלה שהיא עצמה מפתח

אדרבה, אם דיברתי על חלת שליסל, למה ענית על משהו אחר לגמרי?

ואם אתה מודה בעצמך שהרבי מאפטא לא דיבר על חלת שליסל, איזו "השמטה" יש כאן?

הסברתי כבר כמה פעמים ואחזור שוב, המקורות שהבאתי היו להוכיח שהמנהג המקורי היה ניקוב, ללא שום קשר לחלת מפתח שיש היום. לצורך זה ציטטתי את הקטעים הרלוונטיים.

הקטע שהוספת לא הוסיף שום דבר, הנה אתה פה עומד ומודה בעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

איש_חשוב כתב:
הזיכרון שלך קצר ואני ירענן לך אותו

סתם שאלה, אינך חש קצת מבוכה כשאתה חוזר על משפטים שאני כותב לך?

דדווח על תוכן פוגעני

איש_חשוב כתב:

התחלת להמציא המצאות? 

זה הדבר היחיד שכתבתי וחזרתי וכתבתי, מתחילת האשכול:

Safra כתב:
יש שני מנהגים כיום, לאפות חלה בצורת מפתח, ולאפות חלה ובתוכה מפתח.

לשניהם אין מקור ביהדות (ומכלל לאו אתה שומע הן, שמקורו במקומות אחרים).

לא היתה לי סיבה 'לקטול' את המנהג של "הטבעת מפתחות" כי הוא פשוט לא קיים היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 17:37 לינק ישיר 

Safra כתב:

כשקראתי את תחילת התשובה, חשבתי לרגע שקיבלת שכל והתחלת לכתוב כמו אדם מיושב. 

אבל התבדיתי מיד... 

חבל שאינך מסוגל לנהל דיון בצורה נורמלית, ואתה גורם לאנשים לזלזל בך. היחיד שמפסיד מכך הוא אתה, תחשוב על זה.

אתה עושה צחוק מעצמך, כשכמעט בכל הודעה אתה יורד על בר הפלוגתא שלך בעקיצות וגם בוכה כשעונים לך באותה מטבע
קצת טעימות מסגנון הדיבור שלך:

Safra כתב:
במקום לכתוב את כל הטקסט המייגע הזה, היית יכול לכתוב בפשטות: "טעיתי. שיקרתי. רימיתי. תיחמנתי. חשבתי שאחרים פראיירים כמוני, אבל הם לא. כתבתי טיעונים ילדותיים, אבל אני מתנצל, ויישר כח שהשבת לי כאיוולתי"

וכרגיל, אתה עונה ב5 תגובות נפרדות וגם תקבל 5 תשובות על כל דבר..

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 01/05/2022 17:40:23

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > השבת: חלה בצורת מפתח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.