בית פורומים בחדרי חרדים

השבת: חלה בצורת מפתח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2022 17:45 לינק ישיר 

Safra כתב:
אתה כרגע מנסה לרדת מהעץ באלגנטיות, אבל כתבת כאן דבר שהוא שקר מוחלט. זה לא מנהג "שהתקבל בכל קהילות ישראל" כפי שכתבת (וממילא המזלזל בו הוא תמוה מאוד) אלא מנהג שנהג בקהילות בודדות, ורק עכשיו בדור הסגולות הוא התפשט כאש בשדה קוצים.

וגם, המנהג המקורי שנהג בקהילות בודדות הוא לנקב את החלה, ולא לעשות חלה בצורת מפתח. כך או כך, דבריך אינם נכונים בעליל.

בדיוק על זה דיברתי
אתה עושה את עצמך כאילו כל הנידון הוא האם "כל" קהילות הקודש נוהגים את המנהג, או חלק מקהילות הקודש
ולמה אתה עושה את כל "הו אה" סביב כמה מקהילות הקודש נוהגים אותו?
כי שואלים אותך למה אתה יורד על מנהג שקהילות הקודש קיבלו אותו עליהם, ומשאין לך תשובה ספציפית לענות על זה, אתה פותח בויכוח אינסוף האם ממש "כל" קהילות הקודש קיבלו את המנהג
אבל כל בר דעת הרי מבין שכשמישהו כותב לך שאתה יורד על מנהג שכל קהילות הקודש קיבלו אותו, הוא לא ממש מתכוון לומר שהוא בדק וכל קהילה על פני כדור הארץ נוהגים אותו

לא אכנס איתך לויכוח המטופש כמה בדיוק בקהילות נוהגים אותו מכיון שלא לי ולא לך יש את האפשרות להוכיח את זה בלי סקר מקצועי

העיקר מצאת לך דרך לברוח מהשאלה הנוקבת, איך מעיז יהודי לבוא ליהודים שנוהגים במנהג, ויש להם קבלה מרבותם על כך, לבוא ולומר להם "רבותיכם נתנו לכם קבלה שמקורה בנצרות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 17:55 לינק ישיר 

Safra כתב:

התחלת להמציא המצאות? 

זה הדבר היחיד שכתבתי וחזרתי וכתבתי, מתחילת האשכול:

Safra כתב:
יש שני מנהגים כיום, לאפות חלה בצורת מפתח, ולאפות חלה ובתוכה מפתח.

לשניהם אין מקור ביהדות (ומכלל לאו אתה שומע הן, שמקורו במקומות אחרים).

אני יושב וקורא ולא מאמין..

אז מה בעצם אתה מסביר את שני הציטוטים שציטטתי ממך?

אני המצאתי אותם? הרי הם עדיין חיים נושמים וקיימים כאן באשכול

הנה הם שוב:

Safra כתב:
נראה כי כך היא השתלשלות המנהג: הוא מתחיל בחלות כעין מצה, זכר לפסח שני, וניקוב החלות עם מפתח, ללא סגולה כלשהי. פה ושם מנסים למצוא רמזים נוספים למנהג. המנהג ממשיך בהטבעה של המפתח על החלות, ולא סתם ניקוב

Safra כתב:
מנהגם היה לעשות את החלות כעין מצות, וכשם שהמצות מנוקדות (-מנוקבות) כך גם ניקבו את החלות, ואת הניקוב היו עושים באמצעות מפתח (ולא בצורת מפתח).

הנה כן התייחסת כאן לניקוב במפתח בחלה כך שתישאר צורת מפתח
כתבת שהם לא היו עושים את זה בצורת מפתח, ושיקרת בכך כי הרבי מאפטא מפורש כתב שכן עושים הניקובים בחלות את צורת המפתח, אתה ניסית בעורמה להשמיט את המקור למנהג זה, שאגב, בביתנו ובאלפי בתי ישראל נוהגים בעיקר ככה, אתה ביקרת בבתינו שאתה יכול להעיד שלא נוהגים כך היום?
אם כן לסיכום לעגת וזלזלת בשתי המנהגים האחרים של חלות מפתח, וגם ניסית להשמיט ראיות ומקורות של השיטה השלישית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 18:00 לינק ישיר 

Safra כתב:

איש_חשוב כתב:
הזיכרון שלך קצר ואני ירענן לך אותו

סתם שאלה, אינך חש קצת מבוכה כשאתה חוזר על משפטים שאני כותב לך?

ניסיתי להשתמש באוצר המילים שלך...
נשמע לך מוכר הטיעון הזה?

Safra כתב:
במקום לכתוב את כל הטקסט המייגע הזה, היית יכול לכתוב בפשטות: "טעיתי. שיקרתי. רימיתי. תיחמנתי. חשבתי שאחרים פראיירים כמוני, אבל הם לא. כתבתי טיעונים ילדותיים, אבל אני מתנצל, ויישר כח שהשבת לי כאיוולתי" (ניסיתי להשתמש באוצר מילים העשיר שלך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:17 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אתה עושה צחוק מעצמך, כשכמעט בכל הודעה אתה יורד על בר הפלוגתא שלך בעקיצות וגם בוכה כשעונים לך באותה מטבע
קצת טעימות מסגנון הדיבור שלך

תסלח לי, אבל אתה עושה מעצמך לעג וקלס.

ה"טעימות מסגנון הדיבור שלי" היו העתק הדבק מהמילים המכוערות שכתבת לי. לא המצאתי אפילו מילה אחת.

בעוד אני הגבתי לגופו של ענין, על המנהג הנוצרי שהפך למנהג יהודי כאשר הוא נתלה במקורות שאינם נכונים, אתה כבר בתגובתך הראשונה כתבת שאני זכור לך לרע, עירבת מין בשאינו מינו מאשכולות אחרים, קראת לי שקרן, כינית אותי ראש בקיר, וזה היה רק הספתח לביב השופכין שיצא ממך בתגובות הבאות.

אז איך בדיוק "ענית לי באותו מטבע"? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:17 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
וכרגיל, אתה עונה ב5 תגובות נפרדות וגם תקבל 5 תשובות על כל דבר

לא הבנתי, זה איום? אני אמור לפחד מכך שאתה כותב 5 תגובות? 

הלואי ומכל 5 התגובות היתה תגובה אחת לגופו של ענין, והיה זה שכרי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:18 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אתה עושה את עצמך כאילו כל הנידון הוא האם "כל" קהילות הקודש נוהגים את המנהג, או חלק מקהילות הקודש
ולמה אתה עושה את כל "הו אה" סביב כמה מקהילות הקודש נוהגים אותו?
כי שואלים אותך למה אתה יורד על מנהג שקהילות הקודש קיבלו אותו עליהם, ומשאין לך תשובה ספציפית לענות על זה, אתה פותח בויכוח אינסוף האם ממש "כל" קהילות הקודש קיבלו את המנהג
אבל כל בר דעת הרי מבין שכשמישהו כותב לך שאתה יורד על מנהג שכל קהילות הקודש קיבלו אותו, הוא לא ממש מתכוון לומר שהוא בדק וכל קהילה על פני כדור הארץ נוהגים אותו
העיקר מצאת לך דרך לברוח מהשאלה הנוקבת, איך מעיז יהודי לבוא ליהודים שנוהגים במנהג, ויש להם קבלה מרבותם על כך, לבוא ולומר להם "רבותיכם נתנו לכם קבלה שמקורה בנצרות"

אתה שוב מנסה לשקר, וחבל. כי בפועל קהילות בודדות מאוד נהגו בזה, כפי שהחוקר התורני המוערך הרב מונדשיין זצ"ל כתב שבכל רחבי רוסיה ופולין בודדים נהגו בזה, ומאידך גיסא בקהילות המזרח והמערב, מרוקו, אלג'יר, תוניס, יוון, פרס, תימן, עירק, מי שמע על זה בכלל. 

וכאשר אתה יצאת עלי בקול רעש גדול שאני מכנה את המנהג של "כל הקהילות" כמנהג נוצרי, כביכול יצאתי נגד מנהג כלל ישראל. 

ברור שאין הכוונה לכל קהילה בכדור הארץ, אבל לפחות רוב הקהילות, או מחציתן, וזה עדיין שקר מוחלט. רק בדור האחרון התפשט המנהג הזה, לאחר שנחשב כסגולה לעשירות מתוך בורות ועם הארצות.

ובמנהג שנוהג כיום, לעשות חלה בצורת מפתח, לא נהגו גם אותן הקהילות הבודדות. אלא כפי שמפורש במקורות, נהגו לנקב את החלות כמו מצות, זכר לפסח שני, או לכל היותר לנקב את החלות בצורת מפתח, אבל בכל המקורות אין זכר לחלה בצורת מפתח. רק במקורות הנצרות, להבדיל.

אז מה שכתבת "כל הקהילות", אינו נכון בעליל.

מה שכתבת "קבלה מרבותיהם", גם לא נכון בעליל. הקבלה היא על משהו אחר לגמרי.

אם כן, איזה 'שאלה נוקבת' יש לך?

הדבר היחיד שנותר לך הוא לרדת מהעץ ולהתחרט על כל המילים המכוערות שכתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:18 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הנה כן התייחסת כאן לניקוב במפתח בחלה כך שתישאר צורת מפתח
כתבת שהם לא היו עושים את זה בצורת מפתח, ושיקרת בכך כי הרבי מאפטא מפורש כתב שכן עושים הניקובים בחלות את צורת המפתח

כתבתי בשפה מאוד ברורה ופשוטה, צר לי שאינך מבין, או לא רוצה להבין.

המנהג המקורי המובא ב"אמרי פנחס" לרבי פנחס מקוריץ, שהוא המקור הראשון למנהג זה לפני כ250 שנה, מדבר אך ורק על ניקוב המצות. ללא שום צורת מפתח, או משהו דומה לזה. אלא שהניקוב נעשה ע"י מפתח.

ה"אוהב ישראל" שחי כמה עשרות שנים אחריו, הזכיר גם ניקוב וגם הטבעה של צורת מפתח, ועל זה כתבתי, שסביר להניח שהמנהג התפתח ובמקום לעשות סתם ניקובים, עשו צורות נאות של מפתחות.

עדיין אין שום קשר למנהג כיום, לעשות חלה בצורת מפתח, ולכן לא רלוונטי מה שהעתקת מה"אוהב ישראל", שלא שיקרתי שום שקר בשמו, לא מיניה ולא מקצתיה, כתבתי שגם הוא וגם רבי פנחס מקוריץ הזכירו ניקוב, וכיום אין זה ניקוב. דברים פשוטים בתכלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:19 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אתה ניסית בעורמה להשמיט את המקור למנהג זה, שאגב, בביתנו ובאלפי בתי ישראל נוהגים בעיקר ככה, אתה ביקרת בבתינו שאתה יכול להעיד שלא נוהגים כך היום?

אף אחד לא נוהג בזה כיום. חיפוש פשוט בגוגל יוכיח זאת. כתוב "חלת מפתח" וצפה בעשרות התמונות, אפילו לא תמונה אחת של חלה מנוקבת בסימני מפתחות. 

התמונות היחידות הן של חלות בצורת מפתחות, שחלקן הגדול מזכיר צורת שתי וערב רח"ל בדיוק כמו אצל הנוצרים, וחלקן גם ממולא בדברים, בדיוק כמו אצל הנוצרים.

תקפת אותי בשצף קצף ובמילים מכוערות ביותר, וכאשר נוכחת לדעת שטעית טעות מרה, החלטת פשוט להמציא מנהג, ולא רק מנהג אצלך בבית, אלא ב"אלפי בתי ישראל"! כאשר מתוך כל אותם האלפים אין אפילו תמונה אחת... מדהים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:20 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אם כן לסיכום לעגת וזלזלת בשתי המנהגים האחרים של חלות מפתח, וגם ניסית להשמיט ראיות ומקורות של השיטה השלישית

לסיכום, לעגתי למנהג שאין לו שום איזכור בספרי החסידות, ולעגתי לסגולה לעשירות שאין לה שום מקור בספרי החסידות, רק המצאות מגוחכות של דורנו.

לסיכום, המצאת בשמי שלעגתי למנהג של הטבעת מפתחות המופיע ב"אוהב ישראל", ולא הסתפקת רק בזה, אלא המצאת גם שיש מנהג כזה כיום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:20 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
ניסיתי להשתמש באוצר המילים שלך...
נשמע לך מוכר הטיעון הזה?

"אוצר המילים" שכתבתי לא נועד להחליף טיעון ענייני. 

הוא פשוט בא לרמוז לך שכדאי לך להפסיק עם השפה המכוערת, כי זה לא נראה טוב עבורך. אבל לא נראה שנרמזת. המשכת לתקוף אישית בביטויים מאוד מכוערים.

איך זה קשור לכך שאתה מעתיק משפטים שכתבתי לך, במקום טיעון ענייני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:48 לינק ישיר 

Safra כתב:
"אוצר המילים" שכתבתי לא נועד להחליף טיעון ענייני. 

הוא פשוט בא לרמוז לך שכדאי לך להפסיק עם השפה המכוערת, כי זה לא נראה טוב עבורך. אבל לא נראה שנרמזת. המשכת לתקוף אישית בביטויים מאוד מכוערים.

איך זה קשור לכך שאתה מעתיק משפטים שכתבתי לך, במקום טיעון ענייני?

אין לי מושג מה אתה רוצה
כתבת לי "בוא וארענן את זכרונך"
כתבתי לך בחזרה "בוא ואני ארענן לך את זכרונך"
אתה קורא לזה "מעתיק משפטים?
כי זה בדיוק מה שאתה עשית "משתמש באוצר המילים של השני",
קיבלת ריענון זיכרון, כי מה לעשות אתה כל הזמן שוכח דברים שכתבת, ואני מרענן לך את הזיכרון על ידי ציטוטים של דברים שכתבת לפני כמה שעות בלבד..

קיבלת גם ציטוטים מהשפה המכוערת שלך, אז מה אתה מדבר כאן על שפות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 19:54 לינק ישיר 

Safra כתב:

לסיכום, לעגתי למנהג שאין לו שום איזכור בספרי החסידות, ולעגתי לסגולה לעשירות שאין לה שום מקור בספרי החסידות, רק המצאות מגוחכות של דורנו.

לסיכום, המצאת בשמי שלעגתי למנהג של הטבעת מפתחות המופיע ב"אוהב ישראל", ולא הסתפקת רק בזה, אלא המצאת גם שיש מנהג כזה כיום.

כי אתה ביקרת בכל בתי ישראל חיפשת היטב וראית שהם לא משתמשים באופציה הזאת של הטבעת מפתח בחלה עצמה
אז הבה ואחדש לך יאכנע קטן שלי, פספסת לפחות כמה בתים שאני מכיר אישית שעושים כך את צורת המפתח

אתה גם מתעלם מהטיעון שהשמטת בכוונה את דברי האפטא רב, כדי שיותאם היטב לטענתך שרק ניקבו את החלות במפתח ולא עשו בהם צורה של מפתח, האם יש מצב שתמשיך ככה להתעלם במקום להתנצל על התחמנות הזאת? זה הרי היה ממש שקר, ככה לתפוס ציטוט לחתוך מהדברים ולטעון שכך אמר רב פלוני, אין לך בושה? תגיד

סיכום התחמנות שלך, כדי שיהיה ברור מכל הסלט שאתה עושה כאן
ישנם שלשה סוגי חלות מפתח, ובבתי ישראל עם קדושים נוהגים את כל השלוש (כן כן אתה תטען שלא את כל השלוש, אבל איך בדיוק נוכיח לך? נלך ביחד לבתים לבדוק?)בביתינו ובבית של עוד כמה מקרובי עושים את כל שלושת האופציות.
רצית להטיל סרה בכל האופציות מה עשית?
שתים מהאופציות טענת שהם נוצריות, ואת השלישית טענת שאין לו מקור כי כולם כתבו לפי השקרים שלך שרק מנקבים במפתח אבל בלי צורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 20:03 לינק ישיר 

Safra כתב:
אף אחד לא נוהג בזה כיום. חיפוש פשוט בגוגל יוכיח זאת. כתוב "חלת מפתח" וצפה בעשרות התמונות, אפילו לא תמונה אחת של חלה מנוקבת בסימני מפתחות. 

התמונות היחידות הן של חלות בצורת מפתחות, שחלקן הגדול מזכיר צורת שתי וערב רח"ל בדיוק כמו אצל הנוצרים, וחלקן גם ממולא בדברים, בדיוק כמו אצל הנוצרים.

תקפת אותי בשצף קצף ובמילים מכוערות ביותר, וכאשר נוכחת לדעת שטעית טעות מרה, החלטת פשוט להמציא מנהג, ולא רק מנהג אצלך בבית, אלא ב"אלפי בתי ישראל"! כאשר מתוך כל אותם האלפים אין אפילו תמונה אחת... מדהים.

אז זוהי ההוכחה העלובה שלך?
אין תמונות, כי מה לעשות מה שמצטלם יותר יפה זה חלה שעשויה ממפתח
וקשה לצלם את הניקוב של המפתח

אגב הנה מתכון של בחדרי חרדים עם כתבה על חלות מפתח
בתוכו כתוב כמובן גם על חלה העשויה ממפתח וגם על האופציה של הטבעת מפתח בתוך חלה
ואוי אוי אוי, בתמונה שמו רק חלה העשויה ממפתח כי היא הצטלמה ממש יפה
בכל אופן כנראה לא אני המצאתי את זה, זה כבר הופיע כאן לפני

www.bhol.co.il/news/996296

סוד גלוי וידוע הוא, כי לקראת השבת הראשונה שלאחר חג הפסח, אופות נשות ישראל הצדקניות חלה בצורת מפתח, כסגולה לפרנסה טובה. המנהג, שאת מקורו ניתן למצוא גם בספר "טעמי המנהגים", מרמז על עניין התפילה לפרנסה – שזהו המפתח שנמצא אצל הקדוש ברוך הוא ובכוחו להוריד עבורנו שפע בלתי נדלה. אנו מתפללים שאכן נזכה לפרנסה טובה בשפע וברווח. 
יש שמכינים חלה בצורת מפתח ממש, יש שמטביעים מפתח בתוך החלה או על החלה, ויש כאלו שמכינים חלה רגילה ויוצרים עליה מפתח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 20:09 לינק ישיר 

Safra כתב:
בעוד אני הגבתי לגופו של ענין, על המנהג הנוצרי שהפך למנהג יהודי כאשר הוא נתלה במקורות שאינם נכונים, אתה כבר בתגובתך הראשונה כתבת שאני זכור לך לרע, עירבת מין בשאינו מינו מאשכולות אחרים, קראת לי שקרן, כינית אותי ראש בקיר, וזה היה רק הספתח לביב השופכין שיצא ממך בתגובות הבאות.

אז איך בדיוק "ענית לי באותו מטבע"? 

ואתה ממש הצדקת את שניהם, שקרן כי חתכת דברים מדברי האדמור מאפטא וטענת שהוא אמר שרק מנקבים במפתח אבל בלא צורת מפתח, וראש בקיר, תראה איך אתה הולך ראש בקיר, כותב 5 תגובות על כל דבר, ובאף אחת מהם ! אינך עונה על הטענות נגדך, אני מוצא את עצמי חוזר ושוב על אותם טענות מכיון ואתה מתעלם לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2022 20:12 לינק ישיר 

Safra כתב:
אתה שוב מנסה לשקר, וחבל. כי בפועל קהילות בודדות מאוד נהגו בזה, כפי שהחוקר התורני המוערך הרב מונדשיין זצ"ל כתב שבכל רחבי רוסיה ופולין בודדים נהגו בזה, ומאידך גיסא בקהילות המזרח והמערב, מרוקו, אלג'יר, תוניס, יוון, פרס, תימן, עירק, מי שמע על זה בכלל. 

וכאשר אתה יצאת עלי בקול רעש גדול שאני מכנה את המנהג של "כל הקהילות" כמנהג נוצרי, כביכול יצאתי נגד מנהג כלל ישראל. 

ברור שאין הכוונה לכל קהילה בכדור הארץ, אבל לפחות רוב הקהילות, או מחציתן, וזה עדיין שקר מוחלט. רק בדור האחרון התפשט המנהג הזה, לאחר שנחשב כסגולה לעשירות מתוך בורות ועם הארצות.

ובמנהג שנוהג כיום, לעשות חלה בצורת מפתח, לא נהגו גם אותן הקהילות הבודדות. אלא כפי שמפורש במקורות, נהגו לנקב את החלות כמו מצות, זכר לפסח שני, או לכל היותר לנקב את החלות בצורת מפתח, אבל בכל המקורות אין זכר לחלה בצורת מפתח. רק במקורות הנצרות, להבדיל.

אז מה שכתבת "כל הקהילות", אינו נכון בעליל.

מה שכתבת "קבלה מרבותיהם", גם לא נכון בעליל. הקבלה היא על משהו אחר לגמרי.

אם כן, איזה 'שאלה נוקבת' יש לך?

הדבר היחיד שנותר לך הוא לרדת מהעץ ולהתחרט על כל המילים המכוערות שכתבת.

איזה מוזר אתה..
מתי דיברתי על קהילות שהיו לפני עשרות או מאות שנים?
אני מדבר על בימינו, שמנהג המפתח בחלה התקבל היום בהרבה מהקהילות, ובהרבה מבתי ישראל
אתה רץ פתאום אחורה כי לא נעים לך להודות שהמנהג מאוד התקבל כיום?
כתבת כאן שיש "עשרות תמונות של חלות מפתח", נשמע מענין, ממש התקבל..

אגב כמה תמונות של חלות מפתח נוצריות מצאת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > השבת: חלה בצורת מפתח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.