|
|
| נשלח ב-1/5/2022 20:30 |
|
| |
| Safra כתב: |  | כתבתי בשפה מאוד ברורה ופשוטה, צר לי שאינך מבין, או לא רוצה להבין.
המנהג המקורי המובא ב"אמרי פנחס" לרבי פנחס מקוריץ, שהוא המקור הראשון למנהג זה לפני כ250 שנה, מדבר אך ורק על ניקוב המצות. ללא שום צורת מפתח, או משהו דומה לזה. אלא שהניקוב נעשה ע"י מפתח.
ה"אוהב ישראל" שחי כמה עשרות שנים אחריו, הזכיר גם ניקוב וגם הטבעה של צורת מפתח, ועל זה כתבתי, שסביר להניח שהמנהג התפתח ובמקום לעשות סתם ניקובים, עשו צורות נאות של מפתחות.
|
|
סליחה שאני לא מניח לך ככה לשקר.. אבל אני נאלץ להביא לכאן את ההודעה המקורית שלך ואז נבדוק ונבין מה כתבת
| Safra כתב: |  |
לשון ה"אוהב ישראל":
"טעם למה שמנקדין את הלחם משנה במפתח... ולזה אנו מנקדים הלחמים הקדושים בשבת זו במפתחות".
מי שעדיין לא הבין, בספר אמרי פנחס מקוריץ (אות רי"ז) הסביר היטב את המנהג:
"בשם הרב ז"ל בשבת אחר הפסח עושין החלות כעין מצות, רמז למצות הנאכלות עם פסח שני, ומנקבים החלה במפתח ודרך רמז שהשערים פתוחים עד פסח שני".
מנהגם היה לעשות את החלות כעין מצות, וכשם שהמצות מנוקדות (-מנוקבות) כך גם ניקבו את החלות, ואת הניקוב היו עושים באמצעות מפתח (ולא בצורת מפתח).
|
|
כפי שרואים כאן, אתה מצטט את הרבי מאפטא, ולאחריו את הרבי מקוריץ ואחר כך אתה מקנח בשקר שמנהגם היה אך ורק לנקב את החלה כמו מצות אבל בלי לעשות מהנקבים צורת מפתח תמשיך להיזהר שלא להודות על האמת שזייפת את דברי הרבי מאפטא ולא חשבת שמישהו ירוץ לבדוק מה באמת כתוב שם
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 21:34 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כי אתה ביקרת בכל בתי ישראל חיפשת היטב וראית שהם לא משתמשים באופציה הזאת של הטבעת מפתח בחלה עצמה אז הבה ואחדש לך יאכנע קטן שלי, פספסת לפחות כמה בתים שאני מכיר אישית שעושים כך את צורת המפתח |
|
זה הופך להיות מביך יותר ויותר מתגובה לתגובה.
עכשיו זה אני שצריך לעשות ביקורי בית כדי להפריך את מה שהמצאת בין רגע, כדי לא להודות שהמנהג כיום לא תואם בעליל את המוזכר בספרי החסידות?
זה פשוט מדהים. מעולם לא פורסמה שום תמונה כזאת, בין כל אלפי התמונות של חלת מפתח, אבל אתה "מכיר אישית כמה בתים" (לפני כן זה היה אלפי בתי ישראל, אבל שוין, אם נתעכב על שינויי הגרסאות שלך זה יהיה רק יותר מביך).
רק מה שאני לא מבין, על מה הויכוח?
אני מלכתחילה דיברתי על חלה בצורת מפתח וחלה שבתוכה מפתח, וטענתי שמקורם נוצרי. אתה (לפי הגרסה האחרונה לפחות) מדבר על המנהג המוזכר בספרים. מעולם לא אמרתי שהוא נוצרי. אז מה הבעיה שלך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 21:34 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה גם מתעלם מהטיעון שהשמטת בכוונה את דברי האפטא רב, כדי שיותאם היטב לטענתך שרק ניקבו את החלות במפתח ולא עשו בהם צורה של מפתח, האם יש מצב שתמשיך ככה להתעלם במקום להתנצל על התחמנות הזאת? זה הרי היה ממש שקר, ככה לתפוס ציטוט לחתוך מהדברים ולטעון שכך אמר רב פלוני, אין לך בושה? תגיד |
|
לא התעלמתי, אלא הסברתי לפחות עשרה פעמים שציטטתי את המילים המדברות על ניקוב, להוכיח שהמנהג היה ניקוב, ולא חלה בצורת מפתח. לא השמטתי שום דבר רלוונטי.
הטבעת צורת מפתח לא רלוונטית כי זה אינו המנהג היום, וזה לא מה שדיברתי עליו, דיברתי על המנהג כיום לאפות חלה בצורת מפתח, או שבתוכה מפתח. כל אחד יכול לקרוא זאת, בתגובה הראשונה שכתבתי.
ואתה חושב שאם תחזור על המילים "תתבייש לך שקרן תחמן" זה יעזור לך כדי להתחמק מהעובדה שאני צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 21:35 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | סיכום התחמנות שלך, כדי שיהיה ברור מכל הסלט שאתה עושה כאן |
|
אשתמש במילים שלך, שיהיה לך קל להבין: סיכום התחמנות שלך הוא מאוד פשוט.
אני הערתי שמקור המושג חלה בצורת מפתח הוא נוצרי. הבאתי ראיות שהמנהג המקורי הוא ניקוב באמצעות מפתח.
אתה, בתחמנות מופלגת, הבאת טקסט מה"אוהב ישראל" והדגשת את המילים "צורת מפתח", כשאתה בעצם מתעלם מכך שהאוהב ישראל כתב פעמיים (!) שמדובר בניקוב ולא בצורה כלשהי של חלה.
לא רק שרימית ושיקרת, עוד העזת לכתוב שאני "משקר במילתא דעבידא לאיגלויי", לא פחות ולא יותר.
לאחר כל הרמאויות והשקרים מצידך, תוך כדי שאתה פוסל במומך, כאשר הוכחתי כאן שחור על גבי לבן שהאוהב ישראל לא מדבר כלל בחלה בצורת מפתח, שינית גרסה לפתע.
פתאום הבנת שאני מדבר על חלה עם הטבעת מפתח... (איך הבנת, כשלא דיברתי על זה כלל, אף אחד לא יודע)
פתאום המנהג כיום הפך להיות חלה עם הטבעת מפתח... (אף אחד לא ראה כזה דבר, אבל מה זה משנה, הרי אתה מכיר אישית)
ופתאום המנהג של כמה חצרות חסידיות בודדות, הפך להיות של "כל קהילות ישראל", לא פחות ולא יותר.
|
|
|
|
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | שתים מהאופציות טענת שהם נוצריות, ואת השלישית טענת שאין לו מקור כי כולם כתבו לפי השקרים שלך שרק מנקבים במפתח אבל בלי צורה |
|
לא דיברתי על "האופציה השלישית" וגם לא היה צורך לדבר, כי אין כזה מנהג היום.
וחבל שתנסה לשקר ולרמות, כי כל אחד יכול לדפדף אחורה ולקרוא את התגובה הראשונה שלי באשכול.
כתבתי רק שהמנהג המקורי המוזכר באמרי פנחס דיבר על ניקוב עם מפתח ותו לא, ללא איזכור של צורת מפתח (ואת זה כתבתי בתגובה לדבריך).
|
|
|
|
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | אז זוהי ההוכחה העלובה שלך? אין תמונות, כי מה לעשות מה שמצטלם יותר יפה זה חלה שעשויה ממפתח וקשה לצלם את הניקוב של המפתח יש שמכינים חלה בצורת מפתח ממש, יש שמטביעים מפתח בתוך החלה או על החלה, ויש כאלו שמכינים חלה רגילה ויוצרים עליה מפתח |
|
תירוץ חלש ביותר... ואתה עוד מדבר על הוכחה עלובה? דוקא נראה שחלה עם ניקוב בצורת מפתחות נראית מיוחדת ביותר.
עשרות אלפי תמונות של חלה בצורת מפתח, ומכל "אלפי בתי ישראל" אין שום תמונה כדבריך... מאוד הגיוני.
מה שציטטת מוכיח על חוסר בהבנת הנקרא. "יש שמטביעים מפתח בתוך החלה או על החלה, ויש כאלו שמכינים חלה רגילה ויוצרים עליה מפתח", כוונת המשורר להכנסה של מפתח בתוך החלה, או מעל החלה, לא ליצירת הטבעה ע"י מפתח.
ולשיטתך, מה זה "מטביעים מפתח בתוך החלה"? לא חשבת על זה, אה?
זהו בדיוק המנהג הנוצרי, להכניס מפתח בתוך החלה, ועליו דיברתי. אבל אין שום זכר למנהג שעליו דיבר האוהב ישראל, לנקד צורות מפתח ע"ג החלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 21:36 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | אופות נשות ישראל הצדקניות חלה בצורת מפתח, כסגולה לפרנסה טובה. המנהג, שאת מקורו ניתן למצוא גם בספר "טעמי המנהגים" |
|
זהו בדיוק השקר שעליו דיברתי. יישר כח על ההדגמה המעולה.
"חלה בצורת מפתח, כסגולה לפרנסה טובה, מקור המנהג בספר טעמי המנהגים"...
אליבא דאמת, המנהג אינו חלה בצורת מפתח, "מקור המנהג" (ספר טעמי המנהגים בשם ספרי החסידות הנ"ל) לא מדבר על חלה בצורת מפתח, ו... אין שום סגולה לעשירות באף מקור.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 21:36 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | איזה מוזר אתה.. מתי דיברתי על קהילות שהיו לפני עשרות או מאות שנים? אני מדבר על בימינו, שמנהג המפתח בחלה התקבל היום בהרבה מהקהילות, ובהרבה מבתי ישראל אתה רץ פתאום אחורה כי לא נעים לך להודות שהמנהג מאוד התקבל כיום? |
|
שינית גרסה בפעם העשירית? לא נורא, כבר התרגלנו...
מה שהתקבל כיום זאת תוצאה של דור הוואטסאפ והרשתות החברתיות, שאנשים משועממים מפיצים זאת כ"סגולה לעשירות".
על זה בדיוק אני מדבר. זה לא נקרא "מנהג" כי האמא והסבתא לא נהגו בזה כלל.
מנהג הוא דור אחר דור עד לרבי פנחס מקוריץ שהזכיר לראשונה את המנהג.
המטרה שלי בכתיבת הדברים היתה לעצור את המנהג המטופש שמזכיר את רעיונות הנוצרים ואין לו שום מקור, ולהראות מהו המנהג המקורי.
אם יש אשה שרוצה להראות לכולן שהיא יודעת לעשות חלת מפתח מדהימה, זה כבר סיפור אחר, אבל מי שבאמת רוצה לדבוק במנהג, שתתכבד ותנקד את החלות במפתח, זכר לפסח שני, ללא שום קשר ל"סגולה לעשירות".
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2022 23:02 |
|
| |
אשתו של איש חשוב אפתה חלה עם בורג
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 03:04 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | איזה מוזר אתה.. מתי דיברתי על קהילות שהיו לפני עשרות או מאות שנים? אני מדבר על בימינו, שמנהג המפתח בחלה התקבל היום בהרבה מהקהילות, ובהרבה מבתי ישראל אתה רץ פתאום אחורה כי לא נעים לך להודות שהמנהג מאוד התקבל כיום? |
|
שינית גרסה בפעם העשירית? לא נורא, כבר התרגלנו...
מה שהתקבל כיום זאת תוצאה של דור הוואטסאפ והרשתות החברתיות, שאנשים משועממים מפיצים זאת כ"סגולה לעשירות".
על זה בדיוק אני מדבר. זה לא נקרא "מנהג" כי האמא והסבתא לא נהגו בזה כלל.
מנהג הוא דור אחר דור עד לרבי פנחס מקוריץ שהזכיר לראשונה את המנהג.
המטרה שלי בכתיבת הדברים היתה לעצור את המנהג המטופש שמזכיר את רעיונות הנוצרים ואין לו שום מקור, ולהראות מהו המנהג המקורי.
אם יש אשה שרוצה להראות לכולן שהיא יודעת לעשות חלת מפתח מדהימה, זה כבר סיפור אחר, אבל מי שבאמת רוצה לדבוק במנהג, שתתכבד ותנקד את החלות במפתח, זכר לפסח שני, ללא שום קשר ל"סגולה לעשירות".
|
|
לא הבנתי על איזה "שינית גירסא" אתה מדבר אתה יכול אולי לצטט אותי איפה כתבתי כאן מילה אחת על קהילות מלפני עשרות או מאות שנים? דיברתי על מה שקורה כיום, שמנהג שמקובל בהרבה קהילות והרבה בתים, קם היום בימים אלו "חכם מה נשתנה", פלפלן ידוע עם פלפולי הסרק שלו, ומתחיל להפגיז פלפולי הבל, אנחנו מדברים אם כך על מה שקורה כיום. נראה אותך מביא ציטוט ואז נדבר על מי שינה כאן גירסא
גם לא הבנתי מאיפה אתה מביא שאף אחד לא נהג עד לימינו אלה את המנהג הזה שהוזכר בכמה מקורות קדושים ממש אשכרה עקבת דור אחר דור בית בית וראית שאף אחד לא נהג את זה?
והנה גם שוב אתה חוזר לקיאך, ו"שוכח" לציין שצריך לנקב שיהיה צורת מפתח בחלה, כפי שאכן נוהגים הרבה בבתי ישראל, למרות שכבר ציטטתי מקודם את דברי הרבי מאפטא שכך צריך לנהוג
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 03:10 |
|
| |
| Safra כתב: |  | זה הופך להיות מביך יותר ויותר מתגובה לתגובה.
עכשיו זה אני שצריך לעשות ביקורי בית כדי להפריך את מה שהמצאת בין רגע, כדי לא להודות שהמנהג כיום לא תואם בעליל את המוזכר בספרי החסידות?
זה פשוט מדהים. מעולם לא פורסמה שום תמונה כזאת, בין כל אלפי התמונות של חלת מפתח, אבל אתה "מכיר אישית כמה בתים" (לפני כן זה היה אלפי בתי ישראל, אבל שוין, אם נתעכב על שינויי הגרסאות שלך זה יהיה רק יותר מביך).
רק מה שאני לא מבין, על מה הויכוח?
אני מלכתחילה דיברתי על חלה בצורת מפתח וחלה שבתוכה מפתח, וטענתי שמקורם נוצרי. אתה (לפי הגרסה האחרונה לפחות) מדבר על המנהג המוזכר בספרים. מעולם לא אמרתי שהוא נוצרי. אז מה הבעיה שלך?
|
|
אתה צריך לעשות ביקורי בית בית לא כדי להפריך את טענות אחרים, אלא כדי להוכיח את טענותיך טענת ש"אף אחד לא עושה היום הטבעת מפתחות בחלה, כמו שכתב האדמור מאפטא" נו? הוכחה יש? ביקרת בית בית? אין הוכחה? אז אל תדבר בלי הוכחות
כתבת מקודם שיש עשרות תמונות של חלות מפתח, עכשיו אתה כותב שיש אלפי תמונות אכן שינוי גירסא נחמד.. מביך.. אהבתי יותר את הגירסא הקודמת שלך..
אני רואה גם שהתבלבלת לגמרי בטענות נגדך נעשה כאן סדר היו כאן שתי טענות 1. על השמטה שלך והשקר שלך כאילו הרבי מאפטא דיבר רק על ניקוב חלות במפתח בלי לעשות צורת מפתח על ידי הניקוב 2. על כך שאתה לוקח מנהג קיים כיום בבתי ישראל, וכידוע שמנהג ישראל תורה הוא, ואתה כותב בלשונך הטמאה שהכל בא מנצרות, כשלא הבאת לנו כאן עדיין "אלפי תמונות של חלות נוצריות עם מפתח", וכן מצאת "אלפי תמונות של חלות מפתח יהודיות" (או עשרות, תלוי מה הזית..)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 03:18 |
|
| |
| Safra כתב: |  | תירוץ חלש ביותר... ואתה עוד מדבר על הוכחה עלובה? דוקא נראה שחלה עם ניקוב בצורת מפתחות נראית מיוחדת ביותר.
עשרות אלפי תמונות של חלה בצורת מפתח, ומכל "אלפי בתי ישראל" אין שום תמונה כדבריך... מאוד הגיוני.
מה שציטטת מוכיח על חוסר בהבנת הנקרא. "יש שמטביעים מפתח בתוך החלה או על החלה, ויש כאלו שמכינים חלה רגילה ויוצרים עליה מפתח", כוונת המשורר להכנסה של מפתח בתוך החלה, או מעל החלה, לא ליצירת הטבעה ע"י מפתח.
ולשיטתך, מה זה "מטביעים מפתח בתוך החלה"? לא חשבת על זה, אה?
זהו בדיוק המנהג הנוצרי, להכניס מפתח בתוך החלה, ועליו דיברתי. אבל אין שום זכר למנהג שעליו דיבר האוהב ישראל, לנקד צורות מפתח ע"ג החלה.
|
|
ואוו, עברת לעשרות אלפי תמונות, יפה.. גירסא חדשה וממש משופרת אולי נעבור חזרה לעשרות וזהו? כי זה מה שיש?
אתה מדבר על חוסר הבנת הנקרא.. אז הדגשתי לך באדום את המילים שאתה מעלים פתאום בציטוט.. תקרא ותבין עד כמה אתה מביך מה הבנת מהמילה המודגשת? בתוך החלה "או מעל החלה"
אני רואה יש לך כבר ממש מומחיות בהתעלמות ממילים מצוטטים התחלת מהתעלמות ממילים של הרבי מאפטא, ועכשיו ציטוט של כתבה רגילה אתה לא יודע לקרוא? הבאתי לך הרי ראיה שכן מקובל כיום בבתי ישראל להטביע במפתח מעל גבי החלה ולא רק להכניס אותו בתוך הבצק הנה כתבה שהתפרסמה כאן בחדרי חרדים שכך נהוג, מה תגיד על כך חכם בלילה? מקובל או לא מקובל? אני ממציא או לא ממציא?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 03:29 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | שתים מהאופציות טענת שהם נוצריות, ואת השלישית טענת שאין לו מקור כי כולם כתבו לפי השקרים שלך שרק מנקבים במפתח אבל בלי צורה |
|
לא דיברתי על "האופציה השלישית" וגם לא היה צורך לדבר, כי אין כזה מנהג היום.
וחבל שתנסה לשקר ולרמות, כי כל אחד יכול לדפדף אחורה ולקרוא את התגובה הראשונה שלי באשכול.
כתבתי רק שהמנהג המקורי המוזכר באמרי פנחס דיבר על ניקוב עם מפתח ותו לא, ללא איזכור של צורת מפתח (ואת זה כתבתי בתגובה לדבריך). |
|
אם לא כתבת כלום על האפוציה השלישית אז איך זה שאני עושה עכשיו "הוקוס פוקוס".. ומביא לך ציטוט שכן כתבת חכה הנה זה מגיע ו...
| Safra כתב: |  | מנהגם היה לעשות את החלות כעין מצות, וכשם שהמצות מנוקדות (-מנוקבות) כך גם ניקבו את החלות, ואת הניקוב היו עושים באמצעות מפתח (ולא בצורת מפתח). |
|
אז מה הולך פה? כן דיברת על האופציה השלישית? כנגד דברי מרן האפטא רב? לא דיברת? ממש מבלבל
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 03:32 |
|
| |
| Safra כתב: |  | אשתמש במילים שלך, שיהיה לך קל להבין: סיכום התחמנות שלך הוא מאוד פשוט.
אני הערתי שמקור המושג חלה בצורת מפתח הוא נוצרי. הבאתי ראיות שהמנהג המקורי הוא ניקוב באמצעות מפתח.
אתה, בתחמנות מופלגת, הבאת טקסט מה"אוהב ישראל" והדגשת את המילים "צורת מפתח", כשאתה בעצם מתעלם מכך שהאוהב ישראל כתב פעמיים (!) שמדובר בניקוב ולא בצורה כלשהי של חלה.
לא רק שרימית ושיקרת, עוד העזת לכתוב שאני "משקר במילתא דעבידא לאיגלויי", לא פחות ולא יותר.
לאחר כל הרמאויות והשקרים מצידך,
|
|
אחרי כל הבכיינות שלך על השפה הפוגעת שפונים אליך, אתה פתאום פותח כאן פה.. מה קרה? כשכועסים זה מותר? או ששוב תשתמש בתירוץ הילדותי "אני רק משתמש בשפה שלך"..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2022 03:41 |
|
| |
| Safra כתב: |  | אני הערתי שמקור המושג חלה בצורת מפתח הוא נוצרי. הבאתי ראיות שהמנהג המקורי הוא ניקוב באמצעות מפתח.
לאחר כל הרמאויות והשקרים מצידך, תוך כדי שאתה פוסל במומך, כאשר הוכחתי כאן שחור על גבי לבן שהאוהב ישראל לא מדבר כלל בחלה בצורת מפתח, שינית גרסה לפתע.
פתאום הבנת שאני מדבר על חלה עם הטבעת מפתח... (איך הבנת, כשלא דיברתי על זה כלל, אף אחד לא יודע)
פתאום המנהג כיום הפך להיות חלה עם הטבעת מפתח... (אף אחד לא ראה כזה דבר, אבל מה זה משנה, הרי אתה מכיר אישית)
ופתאום המנהג של כמה חצרות חסידיות בודדות, הפך להיות של "כל קהילות ישראל", לא פחות ולא יותר. |
|
לא יאומן פשוט ככה למה אתה מתנהג בצורה כל כך לא ישרה? טענתי בתגובה הראשונה, על כך שקלקלת והשמטת מילים מתוך דבריו הקדושים של הרבי מאפטא, שדיבר על הטבעת מפתח בחלה בצורה שנשארת צורת מפתח על החלה, לא כתבתי שם מילה אחת על עשיית חלה שכולה בצורת מפתח, אלא ציטטתי את דבריו הקדושים של האדמור מאפטא שכתב "להיות עושים צורת מפתח על החלה"
אני מביא לכאן את תגובתי במלואה ירא הציבור וישפוט
| איש_חשוב כתב: |  | אתה זכור לי מאוד לרע בויכוחים על הפאות, וההליכה שלך ראש בקיר אבל קשה מאוד בעיני הזלזול שאתה נוהג כאן במנהג ישראל תורה, מנהג קדוש שנוהגים אותו ולכן מה לעשות אין ברירה ואיאלץ להגיב כאן
קודם כל, דברי האוהב ישראל מאפטא במלואם (דף קט) וכך לשון קדשו: "המנהג הוא מימים קדמונים לנקוב את החלות בשבת שלאחר הפסח במפתחות. ונעשה על החלה צורת מפתח, ומנהג ישראל תורה הוא וצריך טעם. כבר ביארנו טעמים ע"ז לעיל. והנה יש עוד לאלוה מילין טעם א' ע"פ פשוטו, כי הנה בעת הזאת כשאכלו ישראל מן המן, מהקרבת העומר ואילך לא אכלו עוד מן המן כמש"ה (יהושע ה' יא') ויאכלו ממחרת הפסח מעבור הארץ. ואמרינן בגמרא (קדושין לז' ע"ב) ממחרת הפסח אכול עד השתא לא אכול, ומאז התחילו לאכול מתבואת הארץ והיו ישראל צריכין לפרנסה כי עד עתה היה להם המן. וזאת ידוע שלכל דבר יש שער כמו שאנחנו מתפללין שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה. ומזה נשתרבב המנהג להיות עושין צורת מפתח על החלות לרמז שיפתח לנו השי"ת שערי פרנסה
מצאנו אם כך מפורש בדבריו, שלא סתם מנקבין במפתח, אלא עושים ממש צורת מפתח כפי שהדגשתי
|
|
כפי שניתן לראות כאן, נקטתי בלשונו המדויקת של הרבי מאפטא, "להיות עושין צורת מפתח על החלות" ובכך היתה טענתי על דבריך המסלפים, שסתם מנקבים, וכתבתי שצריך שיהיה צורת מפתח, כלשונו המדויקת, מאיפה אתה מביא כאן בדברי כאילו כתבתי שצריך לאפות חלה שהיא כולה עשויה ממפתח
אני מנסה לדון אותך לכף זכות אולי טעית והתבלבלת בדברי, אבל זה הופך אותך ממש מביך, הרי אלו מילותיו המדויקות בסך הכל של הרבי מאפטא
|
|
|
|
|