רשיית המשגיח התוקף : ברוכים הבאים לעולם התחתון שלנו
נחשפתם בימים האחרונים לקצה קרחון קטן ביום בהיר , זה הספיק לערער ולעורר . אני עוסקת בתחום , אני מנסה להכיר לעולם את הדבר הזה , כדי לרפא אותו . חובת הציבור לדעת . אביגיל קרלינסקי בטור כואב ( חרדים )
אביגיל קרלינסקי
|
י " ד באייר תשעו 22:31 22.05.16
תגיות : המשגיח התוקף , לא תשתוק , התעללות
ברוכים הבאים לעולם
התחתון שלנו
( אילוסטרציה : פלאש 90 )
אאא
כמה בלבול יש עכשיו בציבור שלנו , כמה חרדות , כמה תהיות " מי ישגיח על המשגיחים ,"? כמה עשתונות נאבדים , כמה דאגה של כל הורה לילדיו אהוביו , דאגה מטלטלת ומשתקת .
כולם בהלם עכשיו . ואני ? ממש לא בהלם . ממש ממש לא . למען האמת , אני יותר בהלם מכך שאתם בהלם ... מה תפס אתכם דווקא היום ? איפה הייתם עד עכשיו ? שום דבר לא השתנה באמת . הנתונים והזוועות היו כאן כל הזמן .
נחשפתם בימים האחרונים לקצה קרחון קטן ביום בהיר , זה הספיק לערער ולעורר . אני עוסקת בתחום , אני מנסה להכיר לעולם את הדבר הזה , כדי לרפא אותו . חובת הציבור לדעת .
אז בוקר טוב לכם אנשים . ברוכים הבאים לעולם התחתון שלנו . הוא כאן איתנו חי ובועט . הוא מתוחכם כזה . מוסתר כזה . שותק . מושתק . לא תגידו לו יפה שלום ?
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של ' כיכר השבת ' ותישארו מעודכנים
אהבתי
K275
כל אותם אלה שיד ההשגחה הובילה אותם לעסוק בתחום הזה , שומעים המון . שומעים כל שבוע סיפור מחריד חדש . שומעים דמעות . שומעים זעקות עזרה ושבר . שומעים קריאות מצוקה על איבוד אמונה ואמון בכל מה שסביב , בכל העולם הזה .
ברגע זה קורים עוד כמה מקרים דומים , שחלקם , אם יתפרסמו , יגרמו לגל ההלם הנוכחי להיראות קטן וזניח לידם . הם עצומים . הם מזעזעים . כן , גבירותי ורבותי , יש כאן מגיפה מתחת לפני הקרקע ! מגיפה שלא התחילה היום , היא נטועה עמוק עמוק באנושות , בכל דת , בכל מגזר , בכל חצר ובכל מוסד , בכל מקום .
זה לא עניין חרדי דווקא , או חילוני דווקא , זה עניין של כולם כולל כולם . בכל כיתת לימוד בבית ספר יסודי יש מספר ילדים שעברו פגיעה בעבר . בכל כיתת לימוד יש מספר ילדים או ילדות שיושבים ולומדים חומש , ומשנה , ויודעים באותו זמן שאולי הלילה הם ייפגעו . הם לא יודעים מתי , כי זה לא תלוי בהם , הם סתם חפץ כשזה קורה . עציץ .
יש להם איזה פוגע בבית שלהם , בחדר , והוא זה שמחליט מתי מתעללים בהם ואיך , ומתי מניחים אותם בצד . בכל כיתה זה ככה . בכל כיתה . בכל כיתה ! מבינים ?
אין פה אחד שקורא את הטור שאין לו כמה חברים טובים שעברו פגיעה , אין פה אחת שאין לילד שלה כמה חברים בכיתה שעברו פגיעה , שאין לה שכנה שעברה פגיעה . אין כזה דבר . אין ! הנתונים הסטטיסטיים אומרים את שלהם , והם אפילו מעודנים ומקילים , כך אומרים כל העוסקים בתחום .
בשיח הימים האחרונים , אנשים מנסים לברר מאיפה זה בא ואיך ניתן למנוע , ישנם נסיונות לתלות את הפשע הנתעב הזה במנהגים של תרבות חרדית , באיסורים וגדרים של צניעות , או לחילופין בחשיפה לתכנים אסורים , בתרבות מתירנית . לא . אין קשר מוכח . פוגע הוא פוגע הוא פוגע .
קווי האופי ומאפייני ההתנהגות של אדם שפוגע מינית הם קצת יותר מורכבים מהפילוחים הגסים הללו , הם יותר מאפיינים פסיכולוגיים אישיותיים מאשר תרבותיים . רק אופי הפגיעה ואופי ההתמודדות משתנים ממגזר למגזר .
ליטאים חושבים שזה רק אצל חסידים , ספרדים חושבים שזה רק אצל אשכנזים , מודרנים חושבים שזה רק אצל " דוסים ," וכל זה נכון , בכל השילובים שתרכיבו . כל אחד חושב " רק לא אצלי , אצלי זה לא הגיוני , זה לא קשור אלי , זה אצל אחרים ." האמת היא ? זה אצל כולכם , רבותי .
תבינו , אתם האחרים של האחר .
נורא עצוב כל זה , ומשתק , אין מילים לתאר , אבל נקודת אור יש פה עכשיו בימים אלה . אנו , העוסקים בתחום , מברכים על השיח והעניין שהציבור מגלה פתאום . עד עכשיו היה קשה להשמיע , אנשים דחו מידע בנושא , הדחיקו , העדיפו להחליק מה שניתן . לא עוד . תכף מבול . מעל הכל , חשוב להבין שפאניקה לא תעזור , היא תגווע ותיעלם ולא תצא ממנה שום תועלת . עכשיו זה הזמן להפנות את המטען הזה לעשיית סדר ולדאגה אמיתית לעתיד הילדים שלנו , ולעזרה עצמית , למי שנפגע ולא טופל מעולם , וסוחב אתו משא(עד כאן נכנס בהעתק הדבק מתוך כיכר השבת)
נשלח מהאנדרואיד שלי