ח. בעניין חרב שנעצו בית שמאי בבית המדרש (והירושלמי).
נשלח ב-15/5/2016 11:29
אריאל ועל גשמיות לא צריך להודות? אתה מברך על הנאות רוחניות? הורע רוחנית? האם אי פעם בכל הדורות היו כל כך הרבה לומדי תורה בעם ישראל, בישיבות בעיר ובכפר? האם אי פעם בכל הדורות היוו כל הרבה ארגוני ומעשי חסד כפי שיש היום? איזה רעיון רע הביא להקמתה? איזה מלוכה או ממשלה בישראל לא היתה רע,
נישט
כשאני לא מבין. או משהו לא ברור אני מחפש תרוצים וסברות.
תלמוד ירושלמי מסכת שבת פרק א דף ג טור ג /ה"ד
תנא רבי יהושע אונייא תלמידי ב"ש עמדו להן מלמטה והיו הורגין בתלמידי בית הלל תני ששה מהן עלו והשאר עמדו עליהן בחרבות וברמחי' תני שמונה עשר דבר גזרו ובשמונה עשרה רבו ובשמונה עשרה נחלקו
נשלח ב-15/5/2016 11:51
המחלוקת של גדולי התורה והפוסקים לאחר קום המדינה האם לומר הלל ביום העצמאות או לאו מבלי שישבו כולם יחדו והקשיבו זה לזה ונתדברו זה עם זה וטיכסו עצה והורו הלכה ברורה לכל, הינה משבר רוחני הרבה יותר גדול מזה שאת מדינת ישראל הקימו "חילונים". ועל כך נאמר: ותהי האמת נעדרת, נעשית עדרים עדרים והולכת לה.
נשלח ב-15/5/2016 12:14
סתם נתון סטאטיסטי המראה עד כמה שקרנים וכפויי טובה יכולים להיות בקום המדינה היו בארץ ישראל 400 תלמידי ישיבה. היום עם מלכות השמד והרשע יש בארץ ישראל 132657 תלמידים י אכן מלכות הרשע.
נשלח ב-15/5/2016 12:18
אלו שמחפשים את ההשגחה בכל פסיעה, לפתע מחפשים הסברים מדוע אין השגחה.
נשלח ב-15/5/2016 12:53
<*>
בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלקינוּ מֶלֶךְ הָעולָם אֲשֶׁר יָצַר אֶת המדינה בְּחָכְמָה וּבָרָא בו ניסים גדולים ונפלאות עצומות. גָּלוּי וְיָדוּעַ לִפְנֵי כִסֵּא כְבודֶךָ שֶׁאִם תבטל אֶחָד מֵהֶם או יִסָּתֵם אֶחָד מֵהֶם אִי אֶפְשַׁר יהיה לְהִתְקַיֵּם וְלַעֲמוד לְפָנֶיךָ אֲפִילוּ שָׁעָה אֶחָת: בָּרוּךְ אַתָּה ה' רופֵא כָל בָּשָׂר וּמַפְלִיא לַעֲשׂות:
אבינו מלכנו שלח רפואה ש/לימה לחולי רוח עמיך. פקח עייני העיוורים- כנראה שהם לא מתפללים בכונה בברכת השחר. הם אולי קמים בבוקר- אבל הבוקר בהם לא קם.
*>
נשלח ב-15/5/2016 13:53
אני לא אמרתי הלל בזמן ממשלת בנט לפיד כי הייתי חלק ממיעוט נרדף, ולא הרגשתי שזו מדינה שלי אלא שאני בגלות תחת יד שונאיי. היום המצב השתפר, אבל הבנתי שזו אינה המדינה שלי. בארצות הברית היהודים לא הרגישו בחמשים השנים האחרונות מה שהרגישו כאן בזמן ממשלת בנט לפיד, ואין אומרים הלל ברביעי ביולי. בכל מדינה דמוקרטית היהודים במצב טוב, כי היום לא רודפים מיעוטים (חוץ מממשלת וכו'). וגם שם יש פריחה של עולם הישיבות.
נשלח ב-15/5/2016 14:46
אם ההלל הודיה על נס היסטורי של התפרקות מעול שעבוד ממלכה זרה ומאימת ממלכות שמסביב להיות לעם עצמאי וריבוני בארצו ובכל משטרי חייו, פתח לקיבוץ גלויות והרמת כבודו של עם ישראל בין כל העמים, אזי ההלל תוקן לכלל ישראל לדורות עולם, כך סבר הרב עוזיאל, גם אם לדורות הבאים יש זכרון קצר עד שבקטנותם אינם מבינים את גודל הנס. ואם ההלל תלוי ביחס פרטי להקמת המדינה, אזי כבר אמר הרב אלישיב שאם אתה שמח באמת אתה יכול לומר הלל ביום העצמאות, וממילא אם אינך שמח באמת אינך צריך לומר הלל.
נשלח ב-15/5/2016 15:20
אחלה פסיקת הלכה. בא לך תברך לא בא לך אל תברך. עשו מה שאתה רוצה תברך לא עשו מה שאתה רוצה אז לא.
וסלחת לעווננו כי אלו רבננו.
נשלח ב-15/5/2016 15:45
ירוחם יש לזה תקדימים. מה שראתה שפחה בים..אעפ"כ אח"כ נכשלו בעשר ניסיונות. גם בעניין המרגלים - יש שרואים ויש שלא רואים. בשום מקום לא מצינו שאלה הרואים הצליחו לשכנע את אלה שאינם רואים. אין לנו אלא להודות לזה שנתן לנו עיני בשר לראות ולבקש רחמים רבים עבור אלה שבחושך יהלכון
נשלח ב-15/5/2016 16:05
ירובל ראתה שפחה על הים! מה בדיוק היא ראתה? מה שיחזקאל ראה כתוב. אבל מה היא ראתה? התשובה היא- זה לא מעניין מה שהיא ראתה, כי למרות מה שהיא ראתה, היא נשארה שפחה, המרגלים גם ראו- וראו היטב-,השפת אמת- כותב כי אלו היו ראשי הישיבות, והבינו שבמדבר אפשר ללמוד תורה, יש מים חינם יש אוכל חינם יש בגדים חינם ויש חשמל חינם. בכניסה לארץ צריכים לנטוע ולעדור לקצור, זה לא מתאים,
נשלח ב-15/5/2016 16:24
האדמו"ר לאברכים: אל תרכיבו משקפיים ברחוב
לאחר שתקנה דומה 'תפסה' אצל בחורי החסידות, קרא האדמו"ר מדז'יקוב ויז'ניץ גם לאברכים להצטרף לשמירת העיניים.