בית פורומים עצור כאן חושבים

כמה שאלות לקראת יום העצמאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2016 16:34 לינק ישיר 

אם כוס חצי מלאה וחצי ריקה, אז האופטימים יתבוננו עליה ויאמרו שהיא מלאה, ומהיעדר ביקורת היא עשויה שלא להתמלא כראוי, הפסימים יסתכלו עליה ויאמרו שהיא ריקה, ומרוב קטנוניות מה שמלא עלול להיפגם, אולם אלה שבאמת חפצים בטובת הכל צריכים לשאול את עצמם מדוע מלכתחלה הכוס חצי מלאה וחצי ריקה ואיך להגיע למצב שתהיה באמת מלאה ושלמה. כך השאלה האמתית איננה מי צודק בויכוחים בין החרדים והציונים, אלא מדוע יהדות אשכנז על גאוניה וגיבוריה, שבמשך הדורות האחרונים עקב מחלוקות היתה לקרעים קרעים, היא זו שמכתיבה את הטון, בין אם אצל החרדים בין אם אצל הציונים. האמת והשלום אהבו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 17:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
סתם נתון סטאטיסטי המראה עד כמה שקרנים וכפויי טובה   יכולים להיות
בקום המדינה היו בארץ ישראל 400 תלמידי ישיבה. היום עם מלכות השמד והרשע יש בארץ ישראל 132657 תלמידים י
אכן מלכות הרשע.

ואחינו החילונים הם כלום בעיניך? ע''פ סקר הלמ''ס מ2011, 66% מהתושבים בישראל הם חילונים או 'מסורתיים לא כ''כ דתיים'.
העובדה היא שנעשו לעם ישראל נסים (כמעט) גלויים בקום המדינה, אבל העובדה היא גם שמצבו הרוחני של רוב עם ישראל הדרדר פלאים בגללה. (שוב, בגלל רעיון התנועה הציונית)

אגב, חשבתי שאתה מעוניין שרוב אותם 132567 תלמידים יצאו לעבוד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 18:11 לינק ישיר 

ברור, הרי לפני קום המדינה בכלל לא היו חילוניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 18:35 לינק ישיר 

הדגשתי בערך 1,000 פעם שאני מדבר על רעיון הציונות, שהתממש בצורת המדינה. הרעיון הזה סחף המוני יהודים לחילוניות לאורך חלקו הראשון של המאה ה20,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 19:50 לינק ישיר 

הרעיון הזה לא סחף המוני יהודים לחילוניות. הרעיון סחף המוני יהודים לציונות. העניין הוא שהרבה רבנים אמרו שזה לא הולך ביחד. קשה להאשים את הציונות בחילונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 20:43 לינק ישיר 

אין לי כח לחפש מקורות אבל זה לא עבד ככה. הציונות היתה (אחד ה )גורמים להתחלנות.
בכל אופן, זאת לא כ"כ העמדה שלי והיייתי מעדיף לדון בנושא השני שהעליתי לעיל - הקריטוריונים להגדרת גלות, אי גלות וגאולה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 21:03 לינק ישיר 

גם לי אין עניין לדון על משהו שאינו עמדתך ושאתה לא רוצה לדון בו...
הקריטריונים להגדרת גלות וגאולה מעניינים אותי כקליפת השום. אני לא רואה לזה שום נפק"מ. פעם 'נאמני תורה ועבודה' הוציאו חוברת של הרב חיים נבון שבה הוא טען שמדינת ישראל היא לא ראשית צמיחת גאולתנו, אלא רק פוטנציאל לגאולה. גם שם לא ממש הבנתי על מה הדיון. נראה היה שיש הנחה שאם זו ראשית צמיחת גאולתנו אז זה מצב בלתי הפיך, אבל אם זה רק פטנציאל זה הפיך, אבל אני לא רואה סיבה לחשוב שראשית צמיחת הגאולה היא לא הפיכה. אני לא מתכוון לחשוב על שום מצב שהוא בלתי הפיך אם לא יהיו סיבות טובות מאוד בשביל זה. אינני יודע איפה מצאת קריטריונים מפורשים לגאולה. אני לא מכיר מקור "בשביל גאולה צריך X Y ו-Z". לגבי גלות, נראה שאתה חושב שימי בית ראשון ובית שני הם קטגורית לא גלות, וגם לזה איני יודע מקור. אני משער שלא סתם אני מכיר מקורות כי בדרך כלל המקורות לא טורחים לדון בהגדרות של דברים חסרי משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 21:34 לינק ישיר 

לא חושב שזה משנה, אבל זה מעניין כסוגיא תיאורטית. קריטוריונים לגאולה יש - הדברים שמתוארים במקורות כהתרחשויות הגאולה. הרמב"ם אפילו מתייחס לזה כקריטוריון.
לאי גלות גם יש קריטוריונים - מה שנחשב ע''י הקדמונים לגלות אן לאי גלות (כי הריהם אלו שהמציאו את המונח גלות)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 21:39 לינק ישיר 

יש דברים שמתוארים כהתרחשויות הגאולה, אבל ממש לא ברור מה הקריטריון. האם בקיעת הר הזיתים זה קריטריון? תחיית המתים? כבר הרמב"ם אמר שלא נדע עד שיהיה. המשפט "הם המציאו את המונח גלות" בדיוק מראה את הטעות לדעתי. הם לא המציאו שום מונח, וגלות זה לא מונח. גלות היא מילה רגילה. היא שם הפעולה שנגזר מהפועל גָאַל. כך מי שרצח בשוגג מתחייב בגלות. משמעות המילה היא פשוטה - יציאה מהמקום למקום זר. המשמעות הורחבה גם להישארות במקום הזר. כך גם גאולה איננה מונח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 21:40 לינק ישיר 

כמה עובדות היסטוריות. בפולין לפני המלחמה חיו מעל 3 מיליון יהודים ר15% היו דתיים. בגרמניה הונגריה רומניה המצב היה דומה. בבולגריה ויוון בכלל לא היו דתיים אורטודוקסים בתקרופת ההשכלה ןהניאולוגים לפני הרצל. החילון והמרות הדת היו גבוהים יותר. בליטא רוסיה ורוסיה הלבנה הונגריה רומניה וכו' היו ישיבות אבל בסך כל התלמידים יחד לא עלה על 500. עם הופעת הציונות אחוז ההתבוללות ונמרת הדת ירדה  ב75%.
פריחת הישיבות באמריקה החלה לאחר כמה עשורים  של המדינה. גם את תורתו אומנותו אימצו מישראל. ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 21:51 לינק ישיר 

הרב אלקלעי והרב קאלישר מבשרי הציונות, הרב מוהליבר והרב מרדכי אליאשברג והנצי"ב מוולוז'ין גבאים יועצים של תנועת חובבי ציון, והרב ריינס מייסד תנועת המזרחי, היו חילונים??? רוב העולים שעלו לא"י בעליה הראשונה וקודם לכן לא היו שומרי מצוות? הרב איסר זלמן מלצר והרב משה מרדכי אפשטיין ממייסדי חדרה היו חילונים??? אגודות "נס ציונה" ו-"נצח ישראל" לא פעלו באם הישיבות ישיבת וולוז'ין? אלא אמנם בעליה השניה רוב העולים היו פועלים בעלי השקפה לאומית-סוציאליסטית חדשה, מה שהרחיק הרבה חרדים מהתנועה הציונית. השאלה איננה למה אפיקורסים הצטרפו לתנועה הציונית עד שמהם צמחה ההנהגה החילונית של המדינה, שהרי הרבה יותר אפיקורסים הצטרפו לבונד, אלא למה יחסית כה מעט חרדים טרחו להיות חלוצים ואנשי מעשה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2016 22:13 לינק ישיר 

עובדה היסטורית הרב אליישיב היה ציוני. אשתו היתה בתו של ר' אריה לוין- השדכן והמסדר קידושין היה הרב קוק הוא שימש ברבנות ברמלה והיה בהמשך חבר ברבנות הראשית ודיין ואב"ד. הוא אמר הלל ביום העצמאות. עד ששינה את דעתו?
יש עדויות מתלמידי  ישיבת-קול תורה- שר' שלמה זלמן אויירבך. כן כן האבא של-המליץ  לתלמידיו, שרצו ללכת לקברי צדיקים- ללכת להר הרצל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2016 05:12 לינק ישיר 

<אין לי כח לחפש מקורות אבל זה לא עבד ככה. הציונות היתה (אחד ה )גורמים להתחלנות>

לא יותר ממה שנצחון המכבים גרם להופעת הצדוקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2016 07:26 לינק ישיר 

ירוחם
כתבת שבמזרח אירופה היו טרם הציונות 15% אורתודוקסים. אני מחפש זמן רב מקור נאמן ליחס האורתודוכסים.במזרח אירופה בזמנים שונים. יש לך מקור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2016 11:22 לינק ישיר 

תלמיד
בזמנו  הנושא עניין אותי וקראתי חומר רב על כך. בין היתר ביקרתי במזרח אירופה  וראיתי את בניני הישיבות שנותרו וכו. אבל והיות ולא המשכתי לעסוק בכך, אין לי את המקורות , אבל אני חושב שתוכל להעזר ביד ושם- ובית התפוצות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כמה שאלות לקראת יום העצמאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext