בית פורומים בחדרי חרדים

האם פגיעה מינית היא כזה דבר נורא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2016 20:26 לינק ישיר 

בגט_סתרים כתבה:

שומע_כעונה כתב:
חשוב לציין שהתורה לא מתייחסת לחומרת העבירה אלא מביאה דיני תשלומים. ברור שחובל צריך להיענש מעבר לתשלום של מה שהוא עשה על ידי דיני מלוכה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

יש לכך סימוכין? ולמה על חילול שבת לא השאירו למלוכה?

חילול שבת זה בין אדם למקום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 20:41 לינק ישיר 

הניו_יורקר כתב:
בגט_סתרים כתבה:

שומע_כעונה כתב:
חשוב לציין שהתורה לא מתייחסת לחומרת העבירה אלא מביאה דיני תשלומים. ברור שחובל צריך להיענש מעבר לתשלום של מה שהוא עשה על ידי דיני מלוכה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

יש לכך סימוכין? ולמה על חילול שבת לא השאירו למלוכה?

חילול שבת זה בין אדם למקום

נשלח מהאנדרואיד שלי

ותשלומים לאבי הנערה על פגימת בתוליה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 20:53 לינק ישיר 

אדמה10 כתב:
התרת דמו, היא רק במקרים מאוד מסויימים.
ברוב המקרים, הוא רק חייב לשלם דמי בושת.

הפוך:

אדם שחבל בחבירו, אין מגבין דיינים שאינם סמוכים בארץ ישראל, נזק צער ופגם ובושת וכופר - שו"ע חושן משפט בתחילתו.

הרודף אחר הזכר או אחר אחת מכל העריות (לאנסה) חוץ מהבהמה מצילין אותו אפילו בנפש הרודף - שו"ע חושן משפט בסופו.

לצערנו אותם מנוולים שהתפרסמו בסה"כ נחים בין אונס לאונס, זה לא משהו חד-פעמי. רשויות החוק מצאו לזה פיתרון שנקרא סירוס כימי שאם הוא עובד הוא עלול להוות סוג של מוות איטי, זה שלהלכה אין לכאורה היום פיתרון תורני למצב ממש לא אומר שצריך לנקוט את הגישה ההפוכה, אותה גישה שהמדינה בסכלותה נוקטת כלפי מחבלים מנוטרלים

הנידון הוא על דיני התורה. לא על בתי דין שאינם סמוכים והעדר סמכותם כיום.
ולגבי מקרים מסויימים. הרודף אחר פנויה, אין להרגו. הרודף אחר עריות ע"מ לבצע בה מעשים שונים, כפי שמופיע בכתב האישום, אין להרגו.
התרת דמו, היא רק במקרה של אשה נשואה או זכר. (ארוסה של זמנם דינה כנשואה כלפי דין זה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 21:01 לינק ישיר 

בןציוןכהנא כתב:

אלו דברי התורה על אונס:
"כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל רֵעֵהוּ וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ כֵּן הַדָּבָר הַזֶּה" (דברים כב,כו)
כל מי שמצוי בעניין יודע שהפסוק מתפרש כפשוטו ממש, וכל דבריך אין בהם ממש. במובנים מסויימים אונס חמור מרצח, ויש לא מעט נאנסות שקצו בחייהן בשל כך ונטלו נפשן בכפן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 21:02 לינק ישיר 

רק להזכיר, הפסוק הזה אינו מדבר על בחורה שאינה נשואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 21:18 לינק ישיר 

רק להרחבה ועיון בנושא:

חבל נחלתו סימן נה

דיני אונס אשה פנויה

שאלה

ההורג את הרודף אחר הפנויה לאונסה, האם נהרג עליו?

א. הרודף אחר ערוה

את יסוד הדין כתב בספר החינוך (מצוה תר): "שנצטוינו להציל הנרדף מיד מי שירדפהו להורגו, ואפילו בנפש הרודף, כלומר שאנו מצווין להרוג הרודף אם לא נוכל להציל הנרדף אלא אם כן נהרוג הרודף, ועל זה נאמר [דברים כ"ה, י"ב], וקצתה את כפה לא תחוס עינך. ואמרו בספרי, והחזיקה במבושיו, מה אותו מקום מיוחד שיש בו סכנת נפשות ונאמר על זה וקצותה את כפה כך כל דבר שיש בו סכנת נפשות הרי הוא בוקצותה את כפה, ומנין שאם אינו יכול להצילו בכפה בלבד שחייב להצילו בנפשה, תלמוד לומר לא תחוס עינך. וזה שאמר הכתוב אשת האחד, דבר הכתוב בהוה שאשתו של אדם אצלו תמיד ומשתדלת להצילו מיד מכהו בכל כחה, אבל הוא הדין בכל אדם".

ומוסיף: "משרשי המצוה, לפי שהשם ברוך הוא ברא העולם ורצה בישובו, וישוב העולם יתקיים בתשועת החלש מיד חזק ממנו, ועוד כי הנרדף לעולם עיניו ולבו אל ה' להושיעו מיד רודפו, וכענין שכתוב [קהלת ג', ט"ו] והאלהים יבקש את נרדף, כלומר הנרדף מבקש לאלהים ומתחנן אליו, על כן ציונו ברוך הוא לעזור לו".

בסנהדרין (עג ע"א) נאמר: "תנו רבנן: אחד הרודף אחר חבירו להרגו, ואחר הזכר, ואחר נערה המאורסה, ואחר חייבי מיתות בית דין, ואחר חייבי כריתות – מצילין אותן בנפשו. אלמנה לכהן גדול, גרושה וחלוצה לכהן הדיוט – אין מצילין אותן בנפשו. נעבדה בה עבירה – אין מצילין אותה בנפשו. יש לה מושיע – אין מצילין אותה בנפשו".

ומפרש רש"י:

"חייבי כריתות וחייבי מיתות בית דין דעריות – קאמר, דאיכא עבירה ופגם, ותנא דמתניתין נמי הכי סבירא ליה מדלא קא מרמינן סתמא אסתמא ותנא הני והוא הדין לכל עריות".

"אלמנה לכהן גדול – כהן גדול הרודף אלמנה לאונסה אף על פי שיש שם פגם דקא משוי לה חללה – אין מצילין אותה בנפשו, כדמפרש לקמן דחייבי לאוין אין ניתנין להציל בנפשם".

"נעבדה בה עבירה – כבר".

"אין מצילין – דהא אפגימה לה, וקרא אפגימה קפיד מדגלי בהני ולא בעבירות אחרות".

"יש מושיע לה – על ידי דבר אחר בלא הריגה – אין הורגין אותו ברדיפתו, שהרי כשישיגוהו יהיה לה מושיע".

וכך מבאר היד רמ"ה:

"תנו רבנן אחד הרודף אחר חבירו להרגו ואחר הזכור ואחר נערה מאורסה ואחר שאר עריות חייבי כריתות כגון איסור אחוה וחייבי מיתות ב"ד לבד מבהמה מצילין אותן בנפשן, דכל היכא דאיכא לנרדף קלון רבא (=בזכר) או פגמא רבא (=בנקבה) מצילין אותו בנפשו של רודף ומתני' דלא קתני אלא הנך תלת לא פליגא אברייתא דאם כן מדתאני סיפא אבל הרודף אחר הבהמה כו' בעריות גופייהו דדמו להנך אחרניאתא הוה ליה לפלוגי אלא כי קתני הנך דכתיבי בהדיא כגון רוצח והרודף אחר הזכור ואחר נערה מאורשה דכתיב בהו נער נערה בהדיא אבל חייבי כריתות ושאר חייבי מיתות ב"ד דלא נפקי לן אלא מדרשא דחטא מות לא איכפל למתניהו אלא תנא הני והוא הדין להנך. אבל אלמנה לכהן גדול אין מצילין אותה בנפשו [נעבדה בה עבירה אין מצילין אותה בנפשו] דהא פגמא וקימא. יש לה מושיע שלא על ידי הריגה אין מצילין אותה בנפשו, רבי יהודה אומר אף האומרת למצילין הניחו לו שיעשה רצונו כדי שלא יהרגנה אין מצילין אותה בנפשו ולקמן מפרש במאי קמפלגי".

מדברי הרמ"ה עולים יסודות חשובים בהלכה זו, רק במקום שיש עבירה חמורה אצל הרודף ויש לנרדף קלון גדול או פגם גדול, רק אז מותר ומצוה להרוג את הרודף. ומעיקר הדין אף עריות שלא נזכרו במשנה כלולים בהיתר הריגת הרודף.

וכן ברבינו יהונתן מלוניל (על הרי"ף סנהדרין, לפי דפי הרי"ף, משניות יז ע"א):

"ואלו שמצילין אותן בנפשן, כלומר מצילין אותן מן העבירה ומן הקלון בנפשן של הרודפין אותן כלומר שניתנו ליהרג לכל מי שיראה אותן לרודפין כדי להצילן מן העבירה וכולהו ילפינן להו מן נערה המאורשה דכתיב בה [דברים כ"ב] ואין מושיע לה הא יש מושיע חייב אתה להושיעה בכל מה שתוכל אפילו בנפשו של אותו אונס כדי להצילן מן העבירה ומן הפגם שיפגום אותה. וזכור נמי ילפינן מדכתיב כל נערה שבפרשה זו חסר בלא ה"א וכתיב נער ללמד דמי שרודף אחר נער אחד כדי לפגמו מיחייב להצילו בנפשו כל מי שיוכל. ורוצח נמי מדכתיב בפרשה כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה, ואמרינן וכי מה בא זה ללמד אם בא לומר שאין להאשים הנערה דאנוסה היא הרי כתיב אין לנערה חטא מות אלא הרי זה בא ללמד ונמצא למד מקיש רוצח לנערה מאורשה מה נערה המאורשה ניתן להצילה בנפשו של אונס אף רוצח ניתן להציל הנרדף בנפשו של רודף. וכל עריות האמורות בתורה כמשפט נערה (נערה) המאורשה, אבל הרודף אחר בהמה כיון דליכא פגם גבי בהמה וליכא תקלה לבהמה, ובמחלל את השבת ועובד ע"ז נמי ליכא לא פגם ולא קלון אין אנו חוששין לאותו רשע שרוצה לחלל את השבת אף על פי שאינו נתפס במחשבתו לחלול באלו וכ"ש שאין אנו מצילין אותו שהולך במרוצה לעבוד ע"ז דכיון שאומר אלך ואעבוד מיד נתפס במחשבתו וכאילו כבר עבד נמי דכתיב [יחזקאל י"ד] למען תפוש את בית ישראל בלבם. וכל אלו שמצילין אותן בנפשן דוקא שעדיין לא נעבדה בהן עבירה שאם כבר נפגמו שוב אין מצילין אותן בנפשו של רודף אלא מוליכין אותו לב"ד והורגין אותו בעדה ועדים והתראה".

בהתאם להלכות העולות מן הסוגיא פסק הרמב"ם (הל' רוצח ושמירת הנפש פרק א הל' י-יג):

י) "אחד הרודף אחר חבירו להרגו או רודף אחר נערה מאורסה לאונסה, שנ' כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה, והרי הוא אומר (דברים כ"ב כ"א-כ"ז) צעקה הנערה המאורסה ואין מושיע לה, הא יש לה מושיע מושיעה בכל דבר שיכול להושיעה ואפילו בהריגת הרודף".

יא) "והוא הדין לשאר כל העריות חוץ מן הבהמה, אבל הזכור מצילין אותו בנפש הרודף כשאר עריות, אבל הרודף אחר הבהמה לרבעה, או שרדף לעשות מלאכה בשבת או לעבוד ע"ז, אף על פי שהשבת וע"ז עיקרי הדת אין ממיתין אותו עד שיעשה ויביאוהו לבית דין וידינוהו וימות".

יב) "רדף אחר ערוה ותפשה ושכב והערה אף על פי שלא גמר ביאתו אין ממיתין אותו עד עמדו בדין, רדף אחר ערוה והיו אחרים רודפין אחריו להצילה ואמרה להם הניחוהו כדי שלא יהרגני אין שומעין לה אלא מבהילין אותו ומונעין אותו מלבעול, באיבריו, ואם אינן יכולין למנעו באיבריו אפילו בנפשו כמו שביארנו".

יג) "כל היכול להציל באבר מאיבריו ולא טרח בכך אלא הציל בנפשו של רודף והרגו הרי זה שופך דמים וחייב מיתה אבל אין בית דין ממיתין אותו".

ב. הרודף אחר פנויה לאונסה

ברמב"ם לעם כתב שרק "שיש בה דין מיתה אבל הרודף אחרי הפנויה שאסורה רק בלאו שענשו מלקות (פרק א מהלכות אישות הלכה ה) אין מצילין אותה בנפשו".

וכמוהו בתשובה במשפטי עוזיאל (ח"ב אה"ע סי' פז): "מיתת המאנס את הנערה המאורסה אינו מפני האונס והעלבון שהעליב את הנערה אלא מפני האיסור שבה, בהיותה מאורשה לאיש, ובכל נערה שאינה מאורסה הלא משלם בושת וצער וקנס ואין עליו שום עונש אחר, מלבד מה שכתוב בתורה: ולו תהיה לאשה, ועל האיסור שבה בי"ד והעדים שהתרו בו הם מחייבים אותו משום מעשה העבירה ואין לה לנערה עצמה שום שייכות בעונש זה".

משמע מדברי הראשל"צ הרב בצמ"ח עוזיאל שבפנויה אין היתר להצילה בנפשו של רודף, ואם לא מצליחים לעוצרו באחד מאבריו אסור להורגו, אלא צריכים להביאו לבי"ד והן יענישו אותו בבושת וצער וקנס ובדין: 'ולו תהיה לאשה'. אבל אינו נהרג לא על הרדיפה ולא על האונס עצמו.

ומסתבר כי אף לפי בעלי שיטה זו אם רודף אחר פנויה נהרג ע"י המצילים, אינם נהרגים עליו כמו יכול להציל באחד מאבריו שאינו נהרג אף שהיה אסור להרוג את הרודף.

לעומתם המנחת חינוך (מצוה תר) מסתפק בדבר. וז"ל: "והנה מבואר בגמרא דאחד נערה מאורסה ואחד ח"מ (=מיתה) וח"כ (=כרת) ניתן להצילה בנפשו וילפי' מקרא חטא כו' א"כ פשוט דנדה נמי בכלל זה דהוא ח"כ והוא בכלל עריות המבוארים בפרשת אחרי וכ"כ הר"מ פ"ד מהא"ב דנדה הוא בכלל עריות והרי"מ כאן כתב הרודף כו' ואחד כל העריות ודאי נדה בכלל ועי' בגמרא א"ל ר"פ לאביי אלמנה לכה"ג נמי קא פגים לה א"ל אפגמא רבא קפיד רחמנא כו' ופירש"י כגון עריות דכריתות שהם חמורות שהולד ממזר ונעשה זונה בבעילתו כו' א"כ נדה דלא נעשית זונה ואין הולד ממזר כידוע אין כאן פגם ולא ניתן להצילה בנפשו, והר"מ סתם נראה דגם בנדה הדין כן כיון דהוי ח"כ הוי פגם ודברי רש"י צ"ע דאפשר דזה נקרא פגם גדול כיון דהוא ח"כ וצ"ע כעת".

ובשיעורי ר' דוד (פוברסקי, סנהדרין עג ע"א) נכתב:

"ובמנ"ח (מ' ת"ר) כתב לענין רודף אחר נדה, אי איכא דין רודף, דמדברי הגמ' דקאמר דהרודף אחר חייבי כריתות מצילין אותן בנפשן, משמע פשוט דאף נדה בכלל זה, דהא הויא חיי"כ, וכן משמע מסתימת הרמב"ם".

"אכן כתב דמרש"י לקמן (דף עג ב) משמע לא כן, דכתב בד"ה אפגמא רבה, כגון עריות דכריתות שהן חמורות והויא חרפתה מרובה שהולד ממזר ונעשית זונה בבעילתו וכו' ע"ש".

וא"כ לפי"ז בנדה שאין הולד ממזר ואינה נעשית זונה אין כאן פגם ולא ניתן להצילה בנפשו, [או אפשר דכיון דהיא חיי"כ נקרא פגם גדול] וצ"ע ע"ש".

"ולפי"ז יש לעיין ברודף אחר ערוה טריפה וכנ"ל, דהא טריפה אינה יולדת וליכא בה פגם דהולד יהא ממזר, וא"כ אפשר דיהא תלוי בהנידון לגבי רודף אחר נדה. ורק דלא דמיא לגמרי לנדה כיון דטריפה נעשית זונה, אך מ"מ פגם דממזר לא שייך בה כיון שאינה יולדת".

"אכן נראה דלא דמי כלל לנדה, דנדה הא הוי דין ערוה אחרת, דערוה כזו לא נעשית זונה ואין ולדה ממזר, משא"כ ערוה שהיא טריפה הא הויא ערוה ככל עריות ורק דבפועל אינה יולדת ולא דהוי דין ערוה אחרת, ושייך בה פגם ככל עריות".

ונשאר בצ"ב על שאלותיו.

מסקנה

נראה שיש מחלוקת ראשונים האם רודף אחר הפנויה מצילין אותה בנפשו מפני שהיא נידה, ונראה דלכו"ע אינו נהרג עליה כמי שהרג רודף שיכלו להצילו באחד מאבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 21:27 לינק ישיר 

לפותחת האשכול:

חבל על הדיון התיאורטי. כשזה יקרה לך תדעי כבר לבד את התשובה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 21:27 לינק ישיר 

הבה נניח לעניין נידה. לא זה הנושא שלנו, אלא עצם הפגיעה בבחורה.
עצם הפגיעה אינה דומה לרצח, ואין להרוג את מי שבא לאנוס אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 21:39 לינק ישיר 

עובדתי כתב:
הבה נניח לעניין נידה. לא זה הנושא שלנו, אלא עצם הפגיעה בבחורה.
עצם הפגיעה אינה דומה לרצח, ואין להרוג את מי שבא לאנוס אותה.

* - אישה, 30/12/2004
1. בתור אחת שכמעט עמדה במצב זה (ולבסוף עלה בידי ''להבריח'' את הבחורה שרדף אחריה גבר), אני מוכרחה לציין שלא בררתי אם היא נשואה או רווקה, ולמען האמת, אני לא חושבת שבאותו רגע זה ממש עניין אותי. (במצבה, שהיה קשה מאחר והוא כבר החל להתעלל בה לפני שברחה, אך לא אנס אותה עדין, אני גם לא בטוחה שהיא הייתה יודעת על מה אני מדברת.)

מעבר לזה, עבדתי במרכז סיוע לנפגעות אונס ואלה התגובות שלי מהבטן:
2. אני חושבת שההקבלה בין אישה רווקה לבהמה קצת מזעזעת. הבנתי שדין רווקה ודין מאורסת/נשואה שונים, אך האין הבדל בין בהמה לאישה רווקה?
3. במצב שהיא עדין לפני אונס ולא כבר נאנסה ונעזבה, הייתי אומרת שיש סכנה ממשית מאד לחייה. ולא בדיוק ניתן לערוך ברור עם האנס המיועד מה כוונתו לעשות איתה בתום האונס (להרוג אותה או לא) או במהלכו (לפגוע בה קשות או לא). מכל מקום, יש נשים שלא מתאוששות נפשית מהאונס, וכשמדובר באונס אלים מאד(במיוחד בבתולה) ייתכנו פציעות קשות ואפילו כאלה שיפגעו בפוריות שלה. האם לא ניתן לחשב את אלה כחייה?

תוקן על ידי אדמה10 ב- 22/05/2016 21:39:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 21:41 לינק ישיר 

זה כבר לא קשור לתורה הקובעת דין רודף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2016 23:20 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

כאשר אשה לא יכלה לחיות ללא גבר תומך (אב או בעל) ונאנסת התקשתה להינשא והייתה עלולה אף לסבול נידוי ממשפחתה, והמשפחה ראתה במה שקרה לה מקור לבושה ולאשמה (לה ולמשפחתה), הפתרון הנוח ביותר למשפחה ולנערה היה להינשא לאנס. בימינו זכינו ואנו לא משיאים קטינות, לא מוכרים את בנותינו לשפחות וגם לא מכריחים נאנסת להינשא לאדם שהרע לה אשרינו שזכינו (אם כי עדיין רואים באונס מקור לבושה ואשמה ומתייחסים לנאנסת , כ"שווה פחות", יש לאן להתקדם) .

אני מוצא כאן הרבה בורות
קודם כל נתעלמה ממך הלכה ברורה, אל אף שדי הדגשתי אותה במה שציטטת אותי
התורה לא מחייבת את הנאנסת להינשא, ורק אם היא מעונינת באנס, האנס היה חייב לישא אותה לאשה בלי אפשרות לגרש אותה (וכנראה שהן היו מעונינות בזמן התורה מהסיבות שציינתי)אני מאוד מתפלא עליך שאתה לא מכיר את ההלכה הידועה הזאת
ברור שהתורה לא תחייב נאנסת להינשא לזה שאנס אותה

טעות מספר שתים שלך
הנאנסת לא היתה חייבת לבחור מיד אם להינשא לו, כלומר, היא לא היתה צריכה לשם כך להינשא בעודה נערה בת 12, אלא יכולה היא להמתין עד שתגדל ואז להינשא
אתה צודק כמובן שאם לא רצתה (או אביה לא רצה) להשיאה לאנס לא תינשא לו, המילה "מכריחים" שכתבתי אינה נכונה. לגבי מתי תינשא זה לא רלוונטי לדברי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2016 01:26 לינק ישיר 

אי אפשר להשוות בן טראומה של שבירת יד או רגל .
לטראומה של אונס של חדירה בכפייה למקום אישי .
קשה מאוד להחלים מאונס כי ההשלכות הן לכל החיים.
קשיי ריכוז ולימוד אובדן האימון באנשים בגברים בפרט .
קשיים בחיי אישות עד אובדן טואטלי .
וחוסר אפשרות לחיים חיי שיתוף מלבד התחום של בינו לבינה .
זאת טראומה לכל החיים .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2016 10:56 לינק ישיר 

שומע_כעונה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

צודק מאה אחוז.
כל הדוברים דלעיל, צמצמו את עולם המושגים שלהם, על פי כמה פסוקי תורה, המדברים בעיקר מהבחינה הכספית של העניין.
אך כשידפדפו בש"ס ימצאו כי האמורא רב היה נותן מלקות לכל מי שקידש אשה בביאה (ברשותה וברצונה ובתשוקתה!) ובגמרא כתובות, אמרו על החתן הטרי שהבין רבות בכמה פרטים של 'טענת בתולים' - ואמר רב נחמן שיש להכותו, כי משמע שהוא יודע את העניין היטב.
ועוד רבות כיוצא בזה
כלומר, ודאי ישנם טיפולים מקומיים  ומגוונים להכות על עצם הפריצות והפגיעה הריגשית וכו' וכו' - והם אכן אינם 'הלכה קבועה' כי חומרת המעשה והיחס אליו עלול להשתנות מדור לדור. אולם בפועל חכמי הדורות טיפלו בזה ברוחב דעתם וברגישות רבה, כל פעם עם סגנונו המיוחד.

לפעמים - צריך להרוג כפשוטו כדין רודף, ואף בזמן הזה [אני מכיר 2 גדולי ישראל בדור האחרון - שהתירו את דמו של הרודף. אחד מהגדולים כבר נוחו עדן].
לפעמים - צריך להכות. (כמו שהיה נהוג לפני חצי דור, מעשים בכל יום)
לפעמים - צריך לבייש ולנדות
לפעמים - לגרש ולגלות.
לפעמים - טיפול תרופתי ומניעתי.

ולפעמים - משטרה, תוך סיכון של שיימינג גם לנפגעות (כמו במקרה דנן) ושיימינג מיותר למשפחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2016 10:45 לינק ישיר 

אני חושב שאונס וכל פגיעה מינית זה בראש ובראשונה עבירת אלימות. אם נקלוט את זה נבין שהבחורה שעברה את הפגיעה עברה בעצם התעללות משולבת נפשית וגופנית ובדרך כלל לאורך זמן, אם נבין את חוסר הישע של הבחרוה שייודעת שכל פעם שהדוד בשטח היא נכנסת למתח, ואין לה גם איך לברוח מהדבר האיום הזה, כי כל הסביבה תומכת בו. הרי שזה דומה למה שעברו אבותינו בידי הנאצים ימ"ש. זה התממשות הפסוק "והיו חייך תלואים לך מנגד..." 

הרגשה שגם אחרי שהדבר נגגמר נשארת. ואם הכרתם ניצולי שואה הייתם רואים שגם עשרות שנים אח"כ הם סחבו איתם טראומות מ"שם". יתכן מאוד שהתעללות מינית גרועה מרצח, כי היא בעצם רצח איטי ומתמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2016 11:25 לינק ישיר 

asher177 כתב:

אני חושב שאונס וכל פגיעה מינית זה בראש ובראשונה עבירת אלימות. אם נקלוט את זה נבין שהבחורה שעברה את הפגיעה עברה בעצם התעללות משולבת נפשית וגופנית ובדרך כלל לאורך זמן, אם נבין את חוסר הישע של הבחרוה שייודעת שכל פעם שהדוד בשטח היא נכנסת למתח, ואין לה גם איך לברוח מהדבר האיום הזה, כי כל הסביבה תומכת בו. הרי שזה דומה למה שעברו אבותינו בידי הנאצים ימ"ש. זה התממשות הפסוק "והיו חייך תלואים לך מנגד..." 

הרגשה שגם אחרי שהדבר נגגמר נשארת. ואם הכרתם ניצולי שואה הייתם רואים שגם עשרות שנים אח"כ הם סחבו איתם טראומות מ"שם". יתכן מאוד שהתעללות מינית גרועה מרצח, כי היא בעצם רצח איטי ומתמשך.

מסכים עם כל דבריך פרט להשוואה לנאצים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם פגיעה מינית היא כזה דבר נורא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.